- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz 3.Aragorn #43552 üzenetére
Ez egész jónak tűnik és árban is megfelel. Tudsz esetleg egy megbízható oldalt, ahol nem is drágább mint átlagban? (ipon-t néztem, meg pcx-et ajánlotta még egyik haverom)
Akkor várom még más véleményét is. Köszi szépen NekedHuawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
3.Aragorn
addikt
-
-
dave0825
őstag
válasz 3.Aragorn #43556 üzenetére
Mindegy, szerintem megrendelem ipon-ról, PickPack Ponton át tudom venni Győrben, úgyhogy kb. 2ezer forinttal több, azon meg nem variálok.
Más véleményére kíváncsi lennék még, hogy mit mondanak erről a vinyóról, de nemigen írt még senki.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
válasz zeusz55 #43558 üzenetére
Köszi, megtaláltam. Amit leírtál 4 pontban, azt miért csináltad meg? Segít valamit, vagy nem fontos megcsinálni? Egyébként a "parkolás" az mit jelent pontosan? Följebb írtam, hogy nekem milyen vinyó van most a gépemben, és annál nem tapasztalok se süvítő, se kattanó hangot, így nem tudom, hogy hogy kell érteni a parkolás hangját. Azt hol tudom átállítani, és miért kell? Amúgy PCX-től mennyi garanciát kaptál?
Bocs a sok kérdésért, de sose vettem vinyót még A mostani gépemben most cserélek először, az előzőben meg garanciával cseréltek 2x.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
zeusz55
senior tag
válasz dave0825 #43559 üzenetére
".... 4 pontban, azt miért ..." Igazából a folyamatnak az a vége mert a RAW particó egy nem használható, nyers partició, és utána a 4es pontal particionálod akkorára amekkorára akarod (pl xGB rendszer + Xgb adat) esetemben 1 nagy partició hisz csak adat vinyó lesz. (a 6-8órát a teljes folyamatra irtam nem csak a 4. pontra)
"....ébként a "parkolás" az mit ..."
Parkolásról röviden Véleményem szerint rendszer és adat vinyónál nem fogod észrevenni, hisz a Win mindig dolgozik rajta tehát nincs ideje leparkolni."....nekem milyen vinyó van most ...." Elképzelhető hogy régi laptop vinyók nem parkolnak.
"Amúgy PCX-től mennyi garanciát kaptál?..." 2 év De ha a gyár 5öt ad rá remélem az enyém se döglik meg addig.)
"Bocs a sok kérdésér..." csak nyugodtan.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
dave0825
őstag
válasz zeusz55 #43560 üzenetére
Bár mindenki így válaszolna más topikokban, mint itt Köszönöm szépen, mindent megtudtam
...illetve mégsem, még annyit, hogy a mostani szektorhibás (HDsentinel szerint 13 hibás szektor) vinyómat meghagyom így ahogy van, rajt hagyok mindent, félreteszem, hátha kell róla valamikor valami, az újat pedig beteszem a helyére, és mehet rá a win7, meg minden. Szóval a kérdésem még az lenne, hogy én úgy szoktam, hogy csinálok (win7 telepítőjével) egy C és egy D partíciót, a C-re a win, a D-re meg minden más megy; ezt meg tudom csinálni az új vinyóval is, vagy kell először formáznom, vagy ilyesmi, vagy mehet be a gépbe, és mehet rá a win egyből? (Mikor az előző gépemben cseréltek vinyót garanciával, akkor semmit nem csináltam vele, tettem rá a win7-et egyből, és nem volt vele gond, csak kérdés, hogy ahol cserélték, ott formázták-e, vagy ugyanúgy új volt, mint ahogy ez a WD lesz...)
Röviden, tömören: megveszem, gépbe be, win7 rá, és minden ok; vagy kell előtte hasonlóan formáznom, mint Te?
Egyébként amit linkeltél, ott írják, hogy hol lehet megnézni HDsentinelben a parkolások számát, megnéztem a mostani vinyómmal, és 22633-at ír...Ezek szerint mégis parkolós a mostanim is?Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
zeusz55
senior tag
válasz dave0825 #43561 üzenetére
Ez a procedúra amit elvégeztem ez csak annak való aki paranoiás Tudod biztos ami biztos... így tuti kijött volna rajta ha van bármi gebasz és azonnal tudtam volna cseréltetni. Ez csak egy nagy átfogó terheléses teszt. Ízlés szerint elvégzendő. (persze ezt te nehezen tudod ha nincs egy gép amibe bekötöd teszteled.) A régi vinyót tedd fel a polcra egyszer jó lehet még... Win7be meg úgy csináld hogy kettészeded a C-t teljes formattal nyomod, majd ha fent a win, win alatt a maradék Dt is teljessel nyomod. Hdsbe írják a parkolást, csak nem mindegy hogy sok sok be-kikapcsolás alatt parkolt ennyit vagy egy hét alatt! Az én bluem 17000 nél jár 20 napi működési idővel és nagyon kevés ki bekapcsolással.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
dave0825
őstag
válasz zeusz55 #43562 üzenetére
Ja értem, amúgy tényleg, nincs mivel gépre kötnöm, szóval ez nálam nem játszik
Csak úgy tudom kettészedni, és formázni, hogy win7 telepítő indít, és ott kettészedem (egyik C lesz, a másik D), formázom (ott nem lehet teljes vagy gyorsat választani, csak "Formázás" gomb van, és kb 2 mp alatt megvan), majd telepítem.
Vagy az új win7-ben érted a C formázását? Azt viszont nem értem hogyan. A D-t azt szoktam formázni, mikor először lépek be a windows-ba telepítés után, de a C-t azt hogy, ha azon van a rendszer?![ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
válasz dave0825 #43563 üzenetére
hmm... nincs teljes format w7be? Lehet még az XP van a fejembe most amiket csináltam haveroknak gépet mindbe SSD volt ott más a telepítés, de ha biztosra akarsz menni akkor irok egy parancssort, ezt a leirtak alapján csinálod lesz egy teljes formatod is és az alignálásod is jó lesz (igaz ennek HDD esetében semmi fontossága nincs) de igy tudod biztosítani a teljes formatot... ha ízlésed igy kívánja!
A parancssor indítása telepítőlemezről
Boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t. Add ki a leírt parancsokat, majd ennek végeztével bezárhatod a parancssort és folytathatod a telepítést. Természetesen ezután már nem kell a telepítővel újra létrehozni a partíciót, csak kijelölni, hogy oda telepítsen1. módszer - 1 partíciót hozunk létre az SSD-n, a teljes lemezterület egyben lesz
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az SSD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz) (itt 0 lesz a lemezed mert egy lemez van a gépben)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY ALIGN=1024
FORMAT FS=NTFS LABEL="RENDSZER" QUICK (itt ha kihagyod a quicket teljes formatot nyom)
EXITFire/SOUL/CD irása alapján.
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz zeusz55 #43564 üzenetére
Kösz szépen mindent! Remélem nem rontok el semmit ebben az utolsó dologban.
Akkor azt hiszem, megvan melyik vinyót veszem meg (szerintem az ipon-tól, ott talán biztosabb az 5 év, de reméljük nem lesz gond ), ha esetleg valami nem sikerül (szerintem max a parancssor beírásakor), akkor remélem még írhatok ide, és segítesz/segítetek.
Köszönöm szépen még egyszer Neked, és 3.Aragorn-nak a segítséget.
További szép napot Mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
válasz dave0825 #43565 üzenetére
bármi lesz írj, akár püben is h ne b***szanak ki a modik Ha elrontasz valamit, max kezded elölről én is azt csináltam mikor hazavágtam a ***rva parkolással az SSD rendszerem! az egy napi melóból 2őt csináltam!
-
3.Aragorn
addikt
válasz zeusz55 #43567 üzenetére
Nem b**szák ki a modik, ha szakmai kérdésben ír. Ha nem szorosan a témához kapcsolódik a kérdés, arra meg ott van az Adattárolásról - baráti körben topic.
-
baandii
senior tag
hellosztok!
hd filmeknek keresnék 2 TB-os hdd-t. hol érdemes most vásárolni és milyet?
köszi a válaszolóknak előre is!
-
vond
MODERÁTOR
válasz baandii #43571 üzenetére
Tőlem is WD Red.
Több is van otthon, és már rengeteget beszereltem ide-oda, egyiknek sincs semmi baja. Halkak, hűvösek, megbízhatóak.
500+ aktív soros torrent kliens mellett simán viszi róla a HD filmet a hálózatba kötött médialejátszó, még úgy is, hogy mellette a PC-n is elindítok egyet. Szóval a lejátszással sem lesz gond.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Anonymusxx
senior tag
Heló!
2 tb-os merevlemezre lenne szükségem, viszont engem az érdekelne hogy mit lenne érdemes kerülni, már ha van ilyen.
-
laychi
veterán
válasz ubyegon2 #43355 üzenetére
Na megjött a Blackem végre.
9-én rendeltem,múlt héten pénteken(16-án)postázták,a postás meg nem tudott értesítőt hagyni,mert nincs kódja a lépcsőházhoz...pfffff
Még nem formáztam,nem csináltam semmit,összedugtam a géppel,ennyi.Van némi rezonancia azért,nem olyan halk,mint egy green,az még olvasáskor sincs ilyen hangos.
De jóval elviselhetőbb,mint a samsungomnak.
A winyóra 2 év garit írt a cég,rögtön hívtam is őket,hogy haló...weboldalon,meg a gyártónál 60 hónap a gari,ez így nem ok.
Most megígérték,hogy javítják a hibát és vissza jeleznek.
Azért az is vicces,hogy 12-étől él a gari és ma az átvételkor 22-dike van.
Na mindegy,ezért nem cirkuszolok,mert az egyetlen szépkártyás számtech bolt,de a garit azt igenis érvényesítsék 5 évre.
Remélem este nem lesz zavaró a hangja.
Formázást követően vagy előtt érdemes valamit csinálni vele,vagy nyugodtan pakolhatom rá az adatokat,hogy a másikat (2tb greent)inicializálhassam? -
Gyulus76
aktív tag
Üdv!
Családi fotók és videók biztonságos tárolását szeretném megoldani. Ehhez egy USB-s RAID boxban gondolkodom. Két tükrözött vinyót szánnék bele.
32 bites Windows XP-m van jelenleg. Vajon gondot okozna, ha 2TB-osnál nagyobb HDD-ket tennék bele?
-
Viki84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ezeket találtam pcx-n, amik árban megfelelnének. Melyiket javasoljátok? Mind rendszer, mind adattárolás lenne rajta, fontos a hosszú élettartam. Valamint pcx-ról rendelést javasoljátok, vagy máshonnan inkább?
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX merevlemez
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Western Digital 1TB 64MB WD10PURX merevlemez
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EURX merevlemez
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez
Seagate 1TB SATA3 32MB ST1000DM003 merevlemez
Seagate 1TB 32MB SATA3 ST1000VX000 merevlemez -
janos666
nagyúr
válasz Viki84 #43586 üzenetére
Miért akarnak még mostanában az emberek egy olcsó kis SDD és olcsóbb-lassabb féle HDD helyett egy drágább-gyorsabb HDD-t, amiről még mindig sokkal lassabb a rendszer és kevésbé hatékony az adattárolás Gb/HUF-ban, illetve zajszintben?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz janos666 #43588 üzenetére
Egy 1 Tb- os WD Black gyors, stabil, megbízható és külön odafigyelés nélkül minden ezen fut, rendszertől kezdve a torrentig.
Egy kis olcsó SSD- ről valamivel gyorsabb a rendszer, amit elhanyagolható előnynek vélnek sokan, de állandóan arra kell figyelni, hogy jajjjajaj a böngésző cache nehogy az SSD- t használja , nehogy írkáljon rá valami program a háttérben , ráfér még ez a program , mert jó lenne, ha nem a lassú tárolóról futna!
Nem is értem miért vesznek az emberek kis olcsó SSD+ olcsó lassú HDD kombót, aminek egyedül az SSD- n elférő rendszer meg talán pár kis program gyorsasága az egyetlen előnye!?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
janos666
nagyúr
válasz ubyegon2 #43591 üzenetére
Szerintem most szándékosan trollkodsz, de azért válaszolok.
"de állandóan arra kell figyelni, hogy jajjjajaj a böngésző cache nehogy az SSD- t használja, nehogy írkáljon rá valami program a háttérben"
Ez egyszerűen baromság.
A mai SSD-ket orba szájba írhatod, csak azzal tudod őket belátható időn belül megölni, ha 24/7/365 írási stresstest-eket futtatsz rajtuk! (+ nyilván ott van a véletlen hibafaktor, de az HDD-nél is...)
Én sohasem kíméltem az SSD-im, és a legelső budget szériás, amolyan béta teszt jelleggel létező SSD-men kívül (mikor az még ismeretlen, drága és kiforratlan dolog volt) még egy sem halt meg (abban is a vezérlő szállt el, nem a NAND cellákat nyúztam szét). 1-2 év alatt elhazsnáltam az életük 5-10%-át. Hú!"valamivel gyorsabb a rendszer"
"ráfér még ez a program? , mert jó lenne, ha nem a lassú tárolóról futna"Döntsd már el, hogy akkor gyors vagy lassú és ez számít vagy sem.
---
Egy kellően erős CPU és jó chipset mellett (ami normálisan kiaknázza az SSD random I/O képességeit és alacsony válaszidejét) bár nem feltétlenül érződik már meg felhasználói szemszögből lineárisan, de nagyságrendileg gyorsabban képes futni a rendszer SSD-ről, mint HDD-ről.
Főleg, ha vegyes használatú, és nem dedikáltan rendszermeghajtó az a HDD, mert már az is javít a dolgokon, már az SSD előtti időkben is érdemes volt külön kis HDD-re tenni a rendszert és minden mást külön HDD(k)-re (SSD-nél ilyen gond már nem igazán jelentezik, hisz nem probléma neki a random I/O, nem kell csapdosnia a fejete ide-oda, lehetne egy hatamas SSD-d, ha nem lenne drága).Egy külön SSD-ről tehát sokkal gyorsabb a rendszer és mellette még az adattárolásra használt HDD is "fellélegzik", így az arra telepített programok (pl. játékok) is gyorsabban be tudnak töltődni (amikor pályát tölt egy játék, akkor az SSD-re tud swap-olni a Windows, így ez a művelet nem lassítja a játék file-jainak beolvasását -> persze mikor az isten barma nem helyezi át a lapozófilet SSD-ről HDD-re, és nyilván az megint más ha elég sok a RAM ahhoz, hogy teljesen kikapcsolja a lapozást, vagy meghagyja, de mégse történjen meg sűrűn).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz 3.Aragorn #43593 üzenetére
Semennyitől, mert csak idő kérdése, hogy mikor futsz egy olyan programba, ami ragaszkodik a lapozófile-hoz és anélkül véletlenszerűen összeomlik (akár már induláskor, vagy munka közben egy bizonyos memóriafoglalási mennyiség túllépésekor). De általában már 8Gb-al is kipróbálhatod, főleg ha csak 32-bites programokat futtatsz és nem több memóriazabálót egyszerre.
Én 8Gb mellett 1024-4092Mb-ot állítottam be. -> Bár ilyenkor általában megfagy a program, ha menet közben kell hízlalnia a Windows-nak, de legalább tudni fogod, hogy azért fagyott meg a program, és akkor fentebb pakolod az alsó értéket.
De amúgy az SSD ideális swap space. Akár direkt erre is kitalálhatták volna, ha másra nem.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
válasz dave0825 #43599 üzenetére
ha van aktív winyór telepített rendszerhez,akkor csatlakoztatod az ójat és windows-->vezérlőpult(kategória nézet)-->rendszer és biztonság-->felügyeleti eszközöknél partíció létrehozása és formázása a merevlemezeken.
Kijelölöd az új meghajtót,jobb klikk,új kötet,beállítod a méretet és hogy milyen betűjelzés alatt fusson,gyorsformázás előtt ki a pipát és go.
Vagy kell csinálni egy bootolható pendrive-od akkor dosból is meg lehet szerintem,mint régen - ezt még nem próbáltam
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital