- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem hinném hogy rosszabb bármiben is. Továbbra is tartom hogy mindegy melyiket veszi az ember, szinte mindből van jó széria meg rossz is. Illetve a használat és tárolás módja és körülményei is sokat számíthatnak egy lemez életében.
Próbáld ki, jobb tanács nincs. De szerintem jó lesz.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #42949 üzenetére
Azt kell kideríteni hogy a paraméter miért esett vissza 90%-ra.
ECC hibák, vagy valami történt vele... pl rossz a kábel vagy valami érintkezés...
Ha tudni mi okozta a romlást abból többminden leszűrhető. Ez a HDS logokból, adatokból, SMART értékekből kideríthető... neten fent van azt hiszem azis mit számol a HDS ehhez.Bár alapból, ha csak nem nagyon olcsó érdemes mást keresni ami tényleg mindenben jó.
De tény a teljesítmény HDS értékelése lehet csak valami időleges átmeneti probléma is, és a lemez teljesen jó amugy.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Ragnar95
félisten
válasz jim bcs #42950 üzenetére
Az a gond,h az drágábban jönne ki Ráadásul a 3,5"-os házak nagy része külső tápos, ami annyira nem jó, mert TV-re lenne kötve, így kénylmesebb lenne, ha USB.ről kapná az áramot.
Amúgy mi a baj a kész külső vinyókkal Van itthon egy LG "gyári" külső és egy Hitachi belső vinyó házban, de mindkettő ugyanolyan jól teljesít.
NetTom: sajna én nem tudom kideírani így távolról és az eladónak fogalma sincs a hiba okáról, úgyhogy köszi a tanácsokat, akkor inkább nézek egy 100/100-asat.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vlevi
nagyúr
válasz Ragnar95 #42953 üzenetére
"így kénylmesebb lenne, ha USB.ről kapná az áramot."
Kultúráltab házak (pl. Sharkoon Rapid Case) lekapcsolja a vinyót, ha nem kap az USB-n jelet, vagy, ha hosszú ideje (10-15 perc) nincs rajta forgalom.
Gagyibb házak (pl. Kolink) ezt nem teszi meg, és folyamatosan forgatja a lemezt.
Vagyis az esti filmnézés után nem kell felkelni, és a tv kikapcsolása után a vinyót is kihúzni, ez azért nagy kényelmesség -
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42947 üzenetére
Nem tönkrement, hanem nem is volt jó. Kettőből kettő vadi új WD RED 3TB-os HDD volt hibás nálam.
Az egyiket a PC fel sem ismerte, ez csak nyekergő, zörgő hangot adott ki, mintha a felpörgésnél is akadt volna benne valami. A másikat ugyan a BIOS és az oprendszer is látta, de a formázásnál fagyasztotta le a rendszert és azt követően nem volt hajlandó elindulni többet, sőt, ha rá volt kötve a gépre, akkor az oprendszert sem engedte betöltődni. 8 napon belüli elállással élve visszaküldtem mindkettőt. Hozzáteszem a cég korrekt volt, az árát vissza is küldte, tekintettel arra, hogy nem kívántam, hogy cseréljék ugyanarra. Így ezért keresek más alternatívát. -
-
Zola007
veterán
Erről nem a WD tehet, valószínűleg bármi mást vettél volna tőlük, ugyanez a helyzet.
Ez a szállításkor sérült vinyó klasszikus esete, külföldiül "DOA", azaz dead on arrival
Valószínűleg le lett ejtve a doboz vagy mondjuk mágneses tér közelében utazott a raktérbenNe vedd magadra az alábbi sorokat, úgy általánosságban szólok:
Most mondom el utoljára neked és másnak is: ne neten vegyetek vinyót, hanem helyben
Erre itt van, hogy megutál valaki egy márkát vagy típust azért mert a webshop vagy futár cég idióta
Mert a helyi kiskernek is érdeke, hogy hozzá is épségben érjen le, főleg aki saját autóval szerzi be az árut.
Tudom, hogy akár kemény 3000 ft-al is többe kerülhet a helyi kiskerben, ami úgy = egy átlag sörözés a haverokkal.Persze aki falun lakik, annak nincs más választása, de akkor erre készüljön fel és ne spóroljon az alapos formázással, teszteléssel mikor megérkezik hozzá
Múltkor ebből parázs vita is kialakult itt a fórumon, többen néztek hülyének miatta, ment az érvelés keresztbe kasba.
Akinek mániája, az szívassa magát, engem nem érdekel, mert úgy látszik hiába jártatom a pofám.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
vond
MODERÁTOR
válasz Ragnar95 #42953 üzenetére
Leginkább azért szokták a belső lemez + ház kombót preferálni, mert így biztosan tudod, hogy mi kerül a külső házba, meg persze így választhatsz neked megfelelő méretű, színű, anyagú "tokot", amiben jobban érezheti magát a lemez.
Nem egyszer találkoztam már én is olyan előre összerakott külső vinyókkal, amikbe a lehető leggyengébb lemez volt belepakolva, s a zárt műanyag ház miatt terhelve 50+ fokos volt az egész motyó, ami ugye tudjuk, hogy mennyire tesz jót a merevlemezeknek.
(#42955) RZozo: Szállítás alatt nem rongálódhatott meg? Én most már évek óta olyan helyről veszem a hardvereket, ahol gondosan ügyelnek az ilyen kényes cuccok megfeleő csomagolására, szállítására. S arra is többször volt már példa, hogy megkértem őket, hogy - ha lehet - csomagolás előtt próbálják már ki nekem az összes lemezt, hogy nem gyárilag hibásak. Legutóbb épp NAS-t építettem a munkahelyen, amikbe pont 3 terás Red-ek kerültek. Azóta is tökéletesen teszi a dolgát mind az 5 darab.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Nova_
tag
válasz 3.Aragorn #42940 üzenetére
Elnézést a helyesírási és fogalmazási hibákért, tegnapi nap 15 órát dolgoztam, és a hét többi napja sem maradt le emögött sokkal.
Én külső merevlemezre gondoltam (csak a mobilitás kedvéért), mivel a munkahelyemről szeretném felmásolni rá a dolgokat (több száz GB), a dvd-kel pedig nem szeretnék ott "pömpöcsölni".
A rámásolás után nemigazán használnám semmire, csak, hogy meglegyenek valahol a munkáim. Esetleg ha kellene jövőbeli munkáimat rámásolni, akkor megint elővenném (otthon pedig kiírnám az anyagokat dvd-re is, így biztonságosabb).Köszönöm a választ!
-
Ragnar95
félisten
válasz Claude Leon #42961 üzenetére
De lehet,h az, de már mindegy is, mert a 90%-os teljesítmény miatt letettem róla.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42958 üzenetére
Természetesen nem a WD-t okolom érte.
Az utóbbi években (még az ázsiai nagy árvíz előtt) rendeltem többször neten HDD-t és mindegyik megérkezett szépen. Igaz, hogy pár éve még a Samsung HDD-khez műanyag tartót is adtak csavarokkal és a webáruház is becsomagolta elég alaposan. Lehet, hogy manapság már ez a gondosság nem jellemző, ezért fordulhatnak elő ilyenek és így tényleg biztonságosabb a helyben történő vásárlás. -
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz jim bcs #42945 üzenetére
Ha külső ház is opció lenne, akkor már 3,5"-ost vennék, főleg, hogy van itthon egy rapid case, de ezt a házon belül szeretném tudni hely/esztétikum miatt. Ezen a 750-es wd black-en még elgondolkodom, bár most épp a jelenlegi 1TB-s is majdnem tele van
Még valami: Létezik valahol olcsó kábel aminek az egyik végét az alaplap hátlapi e-sata portjára tudom dugni, a másik vége pedig s-ata adat+tápcsati? Kell e és ha igen mire vigyázni ilyenkor?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Zola007
veterán
Ebből "WD Red szériával befürödtem, így más irányban keresek HDD-t házi szerverbe." nekem eléggé úgy tűnt, hogy a WD-t okolod érte, különben azóta megrendeltél volna 2db Red-et máshonnan
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42968 üzenetére
Lehet, hogy úgy tűnt, rosszul fogalmaztam, de nincs bajom a WD márkával. Lehet, hogy a Red is jó, sokat vártam tőle, mert sokan dicsérték, nekem nem volt szerencsém vele, csak azt írtam le.
Azóta vettem helyben egy WD Green HDD-t, ami jól működik, ez most egy olcsóbb megoldás volt. De kíváncsi vagyok a Seagate NAS HDD megoldására is, ezért kérdeztem, hátha van valakinek tapasztalata vele. -
cyberkind
félisten
Erről mi a vélemény?
-
Zola007
veterán
válasz cyberkind #42970 üzenetére
ekkora kapacitású 4 lemezes vinyóhoz sovány a 2 év gari
-
C.F.
csendes tag
Helló!
Egy 120 Gb-s Kingston HyperX 3K SSD mellé szeretnék venni egy másodlagos rendszer winyót. Jelenleg egy WD 2TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX van benne, és azt át szeretném helyezni ARCHÍV tárolónak, Helyette kéne egy gyors és megbízható HDD. Nem tudom hogy most melyik szériákat érdemes nézni, és melyek szériák épp a hibásak ezért kérem a segítségeteket.
A gépet elektronikus zeneszerzésre, kisebb videók vágására, sound design-ra használom.
ebbe a configba lesz beletéve:
Alaplap:
GIGABYTE GA-Z87-D3HPProci:
INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOKSZMemória:
KINGSTON 16GB HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9T3K2/16XHáz + tápegység:
COOLERMASTER RC-550-KKA550 Silencio 550 GX550WAz ideális méret 2 TB lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
válasz cyberkind #42970 üzenetére
Én most csapatok egy ilyet 0-24-ben (23 napja) torrent vinyónak, meglátjuk hogy bírja.
Meglepő, de jó gyors, ahhoz képest hogy csak 5400rpm a sebessége alig marad el a 7200-es seagate-jeimtől.
A gar kevés rá, ez valóban hátrány, de ezt leszámítva elég jó ár volt ez érte szerintem.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz 3.Aragorn #42975 üzenetére
Én így szoktam, kapják a vinyóim a terhelést rendesen. Szerencsére nagyon ritkán van gond. (kop-kop)
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
3.Aragorn
addikt
válasz Agyzuzo #42976 üzenetére
Egyébként jelenlegi felállásban (ld adatlap) blackről megy a rendszer+játékok+torrent. a red adattár. A leszedett média tartalmakat áthelyezem a redre. Ott tárolódik. (Azt remélem, így csökken a töredezettség, bár a +1 másolás miatt romolhat a minőség) Ez éri meg jobban szerinted, vagy érdemes közvetlenül a redre szedni?
-
Zola007
veterán
válasz Agyzuzo #42976 üzenetére
egyébként mit töltesz annyit, hogy 0-24-ben kell mennie több 2-3-4 terás vinyónak?
40-es nettel 2-3 hét alatt telenyomok egy 2 terás WD-t pedig csak esténként megy hébe-hóba
jöhet privátban isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Mercutio_
félisten
válasz 3.Aragorn #42977 üzenetére
Nem hiszem, hogy a red lenne a szűk keresztmetszet letöltésnél, mehetne arra egyből a rendszert meg átraknám egy SSD-re, sokkal pattogósabb lesz a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
-
Agyzuzo
addikt
válasz 3.Aragorn #42977 üzenetére
Én húznám egyből a Red-re. Úgy töltsd, hogy a letöltendő fájlokat előre allokálja neked a torrent, úgy még a töredezettség se fog sok gondot okozni.
Zola: nincs semmi extra dolog, nem a torrent miatt megy a gép, hanem mert sokszor van rá szükség hogy menjen (remote eléréssel matatok rajta nap közben melóhelyről pl). Az hogy fut az csak egy plusz, mert miért ne.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
buca84
őstag
MIlyen 2.5"os hdd javasolnátok 320GB és 500GB méretekben?
Adattárolásra lesz laptopban.
Pl ez jó lenne? Seagate ST500LM012[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Már megrendeltem,de kíváncsi vagyok hogy mennyire volt jò vàlasztás ez 3.5" seagate barracuda 1TB/64mb ST1000DM003 7200 előre is köszönöm.Erre volt pénzem,az àra 12k màsodik vinyònak vettem,gáti 2èv.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
3,5 "-os desktop winyót akarok venni, 2, vagy 3 TB.. Milyet ajánlotok? Amire használom, netezés, torrent.
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Graphics
Jómunkásember
Na megvan az én topicom
Szóval kinőttem a tárhelyem a notiban... 640GB volt eddig, viszont elfogytam, és kéne plusz tárhely.
1,5-2TB jöhet szóba méret: 2,5-es, elfogadható áron, jó teljesítménnyel.
Amit nem értek, hogy a 2TB-os 2,5-es külső vinyó miért olcsóbb, mintha külön vennék 2,5-es HDD-t?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nagyúr
-
rudi666
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék j winchestert vásárolni.
Olyanra lenne szükségem, ami halk, ugyanakkor elég gyors.
Én a WD Black-ra gondoltam, de sokan azt írták, hogy igen hangos.
A másik jelöltem:Seagate Solid State Hybrid 500GB SATA3, erről nem sok mindent találtam, ezeknek a hibrideknek inkább az ssd, vagy a winchester felé hajlik az élettartama?
Mit ajánlotok? Legalább 500GB-os kéne 20 000 Ft alatt, a zajszint és a teljesítmény az ami igazán számít.[ Szerkesztve ]
-
rudi666
csendes tag
Illetve ennek a hibridnek milyen az élettartama egy SSD-hez képest?
(Elég sokat torrentezek)[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy TOSHIBA 3TB DT01ACA300 merevlemezt. Elindítottam rajta egy lassú formázást. Van még valamilyen dolgom hogy meggyőződjek hogy jól működik? Vagy formázás után mehetnek rá az adatok?
Illetve van értelme több particiót csinálni vagy elég 1 is?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest