- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vételén gondolkozom,1-2 hónapon belül lenne esedékes. i5 ös cpu és r9 270 es vga lenne benne.
Kérdésem az lenne, hogy van egy 4 éves Maxtor vinyóm, 500GB sata2 16MB 7200rpm és hogy ez milyen mértékben befolyásolná a játékot? Mikro laggok lehetségesek e, lassabb betöltésre számíthatok-e, bármilyen úton módon befolyásolja egyáltalán a játék futását? Vagy érdemes lenne venni egy új vinyót, és ha igen mit ajánlanátok 500Gb os Hdd-k közül?
Köszönöm szépen a segítségeket tapasztalatokat előre is! -
nagyúr
válasz #41133696 #42548 üzenetére
Értelek, lehet, hogy ez is lehet szempont. Sőt, biztosan. Én igazából csak hardveroldalnak olvastam utána, mikor vételeznem kellett. Win alatt volt HD Sentinel, jogtiszta. Hiren's Boot is segít, ha baj van.
Bár én nem is voltam annyira célcsoport Linux MINT alatt. De így is WD Black van a gépben, az új és az újjászületett!
Mindenképp hasznos volt az infó.
Csoki919 [link]
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #42553 üzenetére
Vásárlásnál elsőnek én is, csak emékeim szerint, rendelés után fedeztem fel a pluszokat. Roham tempóban módosítottam a rendelést, nehogy a Seagate-et feladják
Éjjel lefutattam végre a gyári felület tesztet is:
Az, hogy miért IDE-nek látja az SSD-t illetve a 3.0 TB-os WD-RED-et nem tudom
Extended test volt, már vannak értékes adatok, így nem írattam vele
Részletes
A teszt alatt jobb oldalon az animált ikon a 90-es évek Windows 9.x rendszereiben megtalálható ScanDisk-ére hasonlít
Majd a HDS féle felület teszt is tervben van
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
válasz < CyberBob > #42540 üzenetére
Nem igazán értem miért szólna a parkolás a wd ellen. Pont hogy az előnye. Meg nem csak wd parkol.
Másrészt nulla a hangja nálam.
Pont a tartósság miatt vettem parkolós Red-et 3 év garival.
Amúgy tudtommal ki lehet kapcsolni teljesen is a wdidle3 progival disabled paranccsal, de erről akad szó a cikkünkben is : [link]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
nagyúr
válasz #41133696 #42554 üzenetére
Nagy szerencséd van, hogy sikerült módosítani a Seagate- ről!
A HD Sentinel teszt az a jó 5let, ez a Datalifeguard program elég érdekesnek tűnt, mikor Win7-en kipróbáltam. Mint ha azt is írta volna, hogy WD Black- et felesleges tesztelgetni!Az érdekes, hogy IDE- nek látja az SSD- t és a RED- et, nem régebbi a program és még nem ismeri ezeket?
(#42555) Kuruc2 Azt hittem, a tartósság miatt BLACK- et vesznek az emberek!
[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy hitachi z5K500-ast (a 380 végű), cserélni a régi 80-ast, ma nézem a SMART-ot, és egy kicsit tanácstalan vagyok.
Bekapcsolások száma: 106
Bekapcsolva töltött idő: 2 nap,12 óra
Parkolózónába lépési ciklusok száma: 3391, ezt kicsit sokallom.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ubyegon2 #42559 üzenetére
1Tb = 2 óra
ennek fényében elég, ha még jól rémlik a szorzótáblaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz ubyegon2 #42562 üzenetére
nem arányos a dolog, akkor lenne ha 1db 3TB-os lemez lenne benne 2 fejjel. Pontosabban akkor még tovább is tartana az adatsűrűség miatt.
de itt 3db 1TB lemez van + 6 fej, így nem tart 3x annyi ideig, csak a vezérlő nem tud 3x olyan sebességgel dolgozni, ezért jön ki köztes idő[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a különbség a WD green, blue, red, és black hdd-k közt?
3.5-es vinyót szeretnék venni, igazából a sebesség nem számít, csak bírja sokáig (élettartam).
Felhasználási területet illetően, külső usb3-as dokkolóval használnám, filmek rá, és levételére, napi szinten általában. Tehát napi 1x bekapcsolom a másolás idejéig, aztán szinte a továbbiakban kikapcsolt állapotban van.Nem szívesen költenék rá 10.000 nél többet, de ha sokkal jobb, vagy nagyobb kapacitású van akkor akár 20k-ig is elmegyek. 500 giga felett már nekem "elég", de nem vitatkozok nagyobbakkal sem.
Milyet vegyek szerintetek? A válaszokat előre is köszönöm.
szerk.: Igazából a méret (3.5 vagy 2.5) lényegtelen, a márka is, csak sokáig bírja, és "olcsó" legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy WD winyóra csak gyártói gari van, az mennyire jó/rossz? Itthon lehet őket ingyen gariztatni Pesten, vagy postázni kell külföldre stb?
-
Zola007
veterán
válasz Vasinger! #42566 üzenetére
attól függ, mikor és hol lett vásárolva?
milyen vinyó pontosan és mennyiért adják?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Sokimm #42565 üzenetére
mi a különbség a WD green, blue, red, és black hdd-k közt? A gyártó itt ezt szépen bemutatja! Itt a fórum topicban is érdemes rákeresni külön-külön mindegyikre, ha tényleg érdekel.
Sokáig bírja és olcsó legyen? Ha ilyeneket írsz, ezzel lehetetlen helyzetbe hozod a potenciális válaszadót.
Sokáig bírja például a Black, de az a legdrágább.
Olvasgass kicsit utána és hozd összhangba az igényedet a lehetőségekkel.[ Szerkesztve ]
-
Sanki
addikt
A WD Blue 1TB-os winyónak (WD10EZEX) kb mennyi élettartamra lehet majd számítani?
Jelenleg rendszer van az egyik felén a másik felét pedig tárolásra használom. Viszont a jövőben lehet venni fogok egy SSD-t is rendszernek.
Amit leváltott az egy Samsung 250GB-os winyó volt és eddig 874 napot ment és 99/90%-os. A WD is tudja ezt majd teljesíteni? -
nagyúr
Lehet, hogy nincs még 2 éves sem az a sorozat, így hosszú távú tapasztalások nem lehetnek. Az élettartam szempontjából kerülni kell a külső fizikai behatásokat, hő-, mágneses és elektromos anomáliákat. A megfelelő táp és túlfeszültség védelem már ki lett tárgyalva. Az, hogy rendszer megy róla,meg adatokat tárolsz, hát istenem, arra van kitalálva.
Ebbe a topicba is érdemes benézned.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #42570 üzenetére
Na még ez hátra volt:
"Merevlemez Tesztelés
A Hard Disk Sentinel alkalmazással lehetőség nyílik a merevlemezek beépített hardver öntesztjeinek indítására. Ezek a tesztek hatékonyan képesek ellenőrizni az egyes merevlemez-komponensek állapotát (például fejek, szervó, átmeneti tároló a Rövid ön-teszt esetén). A Részletes ön-teszt pedig teljes felületellenőrzést is tartalmaz, mely feltárja az esetleges "gyenge" adatterületeket és javítja (áthelyezi) a talált hibás szektorokat. Ez szoftveres felületellenőrzéssel (pl. scandisk) nem lehetséges."Azt hittem már sosem lesz vége
-
vittorio7
őstag
válasz #41133696 #42576 üzenetére
Atya ég, hány napja teszteled ezt a lemezt. Bár amikor én vettem, új HDD-t, akkor én is végigfuttattam rajta minden tesztet amit találtam.
És ha használtat vesz az ember, akkor is érdemes ezeket végigtolni? Mert, hiába írja ki az eladó, hogy 100/100, az nem mutat meg mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz vittorio7 #42577 üzenetére
igen, akkor is és megéri
vedd úgy, mintha egy nappal később kapnád kézbe
ezen nem szabad spórolniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
vittorio7
őstag
Köszönöm az instrukciókat, mind hármótoknak.
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Nem sok időm volt átnézni a hozzászólásokat, de lenne kérdésem. Szükségem lenne a 4 vinyóm helyett inkább 1-re. Az adatok miatt 2-3 TB-os kellene. Mostanában vettem 2db WD passportot is így belsőben is ebben a márkában gondolkodnék (Hacsak nem javasoltok mást?!). Inkább adatot tárolnék rajta filmek, stb, illetve minimális fájl szerver funkcióval (torr...t ) Mik lennének a javaslatok!? Ár/érték, 5400/7200 stb?! Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
Zlin50
senior tag
válasz vittorio7 #42577 üzenetére
Nem kötelező végigtolni a teszteket. Legfeljebb a kockázatokról és mellékhatásokról megkérdezheted a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Idegrendszeri tüneteket várhatón fog okozni amikor az orrod előtt elszáll néhány adat.
Egy HDD beüzemelése márcsak ilyen. De te tudod mit tartasz elégnek. Mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
vittorio7
őstag
válasz Zlin50 #42589 üzenetére
Jó régen vettem már HDD-t, akkor végigtoltam egy teljes formázást megy egy felület tesztet.
De mi történik akkor, ha most veszek egy újat, és kijön néhány hibás szektor?
Ezért nem fogják gariban cserélni. Akkor elállok a vásárlástól 8(14) napon belül, miszerint nem felelt meg a termék az elvárásaimnak? -
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz vittorio7 #42592 üzenetére
ez van
optimális esetben megnézik, hogy hibátlan-e:1, ha igen, akkor
a, eladják másnak
b, beépítik egy eladó komplett gépbe
2, ha nem, akkor
a, kicseréltetik a nagykerrel
b, eladják másnak
c, beépítik egy eladó komplett gépbeMivel Mo-n vagyunk, lehet esélyt latolgatni, melyiknek nagyobb a valószínűsége
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zlin50 #42595 üzenetére
"Cserélni nem tudták (árvízi anomália ) ezért vételár vissza."
Egy 1,5-es WD Green-nel jártam így. Azért nem túl rendes húzás, mert ők jól jártak velem... 18k-ért vettem meg a vinyót és mikor vittem gariztatni épp 42k volt a bolti ár, ezért visszakaptam a 18k-t nekik meg gondolom küldött a WD cserevinyót amit szépen el is adtak annyiért...
Én meg fizethettem rá és vehettem új vinyót (persze másik boltban).
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Zola007
veterán
válasz Zlin50 #42597 üzenetére
ő csak arra utalt, hogy simán tudott akkor is cserélni a WD Europe, a normál RMA process működött, csak a boltok kihasznált a helyzetet és behazudták hogy nincsen cseredarab.
(#42596) Agyzuzo :Egyébként nem értem miért nem RMA-n keresztül intézted, nem került volna csak 2000 ft-ba egy visszaposta a WD-nek, az új vinyót megkaptad volna előre 1 héten belül
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42598 üzenetére
Jogos a kérdés, de már leadtam mire ez eszembe jutott meg számítottam rá hogy fogok kapni cseredarabot. Mindegy, egy Seagate-et vettem helyette ami azóta is teszi a dolgát, nem akartam újabb Green-t.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Zola007
veterán
válasz Agyzuzo #42599 üzenetére
Persze nem a legrosszabbra számít az ember.
Megjegyezném itt, hogy amennyiben a vevő számára nem kedvező a garanciális döntés, akkor jogod van visszakérni a hibás darabot is.
Nekik pedig kötelességük lett volna visszadniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest