- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Egyik ismerősömnek bedöglött a notiájba a vinyó. A következp 3 közül, melyiket ajánljátok 2,5" satás 320-asok közül?
SAMSUNG HM321HI 320GB
WD Scorpio Blue WD3200BEVT
Seagate ST9320423ASH2O über alles!
-
aleister
veterán
válasz Ace Ventura #23298 üzenetére
Én 2 ilyet használok a WD 250-es helyett. Ez utóbbinál halkabbak még párban is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
edeleny
őstag
válasz viktor82 #23304 üzenetére
Sziasztok.
1 Tb vinyót szeretnék venni.
Rendszer lenne rajta. Az elvárásom, olcsó és gyors.Idáig Western Digital 1Tb SATA-II 64Mb WD10EARS , és Seagate 1Tb SATA-II 32Mb Barracuda 7200.12 néztem ki.
Szerintetek melyik a jobb, esetleg valami más???
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
mg105
senior tag
válasz CoolBoy323 #23307 üzenetére
az csak egy megtévesztő jelölés! [link]
-
El Kebir
őstag
kb 3éve volt erről egy cikk valamelyik külföldi oldalon (már nem emlékszem melyiken), abban a hdd rezgési frekvenciáját mérték, amire 90Hz adódott, bármit is csináltak vele éles csúccsal, ebből a következtetés, hogy fix 5400rpm (90Hz) azoknak a hdd-nek a fordulatszáma.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz CoolBoy323 #23311 üzenetére
pont erre kell ez az "intellipower" , hogy mindenféle dolog elterjedjen róla...
"ő pedig tudja, h 7200"
Honnan tudja? Csak a gyártó tudja, mindenki más csak mérheti. De azt hogy változik-é, csak működés közben lehet mérni, a meghajtó remegésén, rezgésén keresztül, és akkor ott vagyunk a cikk tesztjénél. (kár hogy nincs meg a link, keresem... ha meglesz megadom)
-
-
El Kebir
őstag
válasz CoolBoy323 #23314 üzenetére
itt egy teszt a 90Hz-ről mondjuk nem erre emlékeztem, de gondolom jó lesz ez is.
-
Ace Ventura
addikt
Seagate 7200.12 miért nem ajánlja senki? PH teszt legjobbja.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Dzsekó
addikt
válasz Ace Ventura #23316 üzenetére
PH tesztben nincs szó a megbízhatóságról...
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz Ace Ventura #23316 üzenetére
Nekem ez nem áll össze... Nem ajánlották?
-
mg105
senior tag
válasz jobbacsabba #23318 üzenetére
Ő csak egy teszt konklúziója alapján ajánlotta. a megbízhatóság csak hosszú távon "tesztelhető".
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok....rendszer + 2 partra osztott tároláshoz kéne vinya,
az alábbi gyártó hdd-jének ára jó nekem (16.200)
a gariideje meg 5 év :
Western Digital 1TB 64MB SATA WD10EURS
Szerintetek?430 pozitív , 0 negatív....
-
Ace Ventura
addikt
válasz jobbacsabba #23318 üzenetére
Úgy értem az itteni nagy szakik nem ajánlották még.De szerintem beleugrok, és kipróbálom.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Teasüti
nagyúr
Láma kérdés:
egy vinyóban a fejek azok külön-külön mozognak, vagy szinkronban?
Tehát több fej/lemez az szükségszerűen gyorsabb is?Köszi!
-
Hani
aktív tag
Uraim!
Két darab HDD-re van szükségem: az egyik egy sima asztali gépbe, a másik egy notiba.
A Samsung 1 terás F3-masát (Samsung1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ, link), illetve a 640-es 2,5"-os cuccát (Samsung 640GB 5400rpm 8Mb SATA2 Notebook HM641JI link) néztem ki.
Kérdés, hogy van-e ezekkel kapcsolatosan bármilyen negatív tapasztalat, ellenvetés, esetleg más típus hasonló vagy nagyobb méretben, jobb ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Az F3 több fórumtársunknak, köztük nekem is szétrázta a házikóját, pedig nem gagyi codegenekről van szó.Szerintem ezt ne válaszd, én is most adom el.
-
Hani
aktív tag
válasz Ace Ventura #23333 üzenetére
Köszönöm az infót.
Szabad tudni, hogy mit veszel helyette?
Egy minél nagyobb méretű, halk, hűvös és megbízható hdd-re lenne szükségem, ugyanakkor rendszervinyó lesz, tehát az Ecogreen széria és társai kiesnek. A költséghatékonyság is fontos, így szintén kiesik az SSD+HDD kombó. -
fazr
senior tag
válasz 590227 #23328 üzenetére
Húgomnak WDC WD3200BEVT-22ZCT0 típusú van és neki is melegszik. HDSentinel szerint 100%-os 140 nap üzemidő után is.
1 órája nincs itthon, notija alvóban volt, bekapcsoltam és 38°-ot mutat HDSentinel. Korábban Windows és egyéb programok telepítése után elérte a 45°-ot is.Ezzel szemben az én Hitachi-m 33°-tól nem nem volt melegebb, jelenleg is 26°-os.
Sajnos arra nincs tippem miért romlik a tiédnek ilyen gyorsan az állapota, lehet gyári hibás.
-
590227
aktív tag
Nem melegszenek.Az élményindexre mindenkinek 5,9-et ad,nekem meg 5,8-at adott,már gyanús volt az elején.Napról,napra melegebb lett.Gyári hibás lehet.A baj,hogy a laptopban van,és Csehbe kellene szállítatni.Jó tapasztalataim nincsenek az ACER szervízzel kapcsolatban.A gép Packard Bell.Ha közölték volna,hogy ACER szervízes,semmiképp sem vettem volna meg.
-
Teasüti
nagyúr
Seagate 7200.12-est mennyire ajánlanátok? Rendszer vinyónak, esetleg később raid 0-ban.
PH tesztnyertes, ezért tetszett meg, de soha nem volt szerencsém még seagate-hez.
Nem vmi bizalomgerjesztő márka számomra. Ha azt mondjátok jó, megveszem.
500-as méret érdekel (vagy legalábbis a legolcsóbb méretezés, 500 gigára sincs szükségem), és ugyanez az árkategória.szerk: hátrány, ha jól elkülöníthető hangot ad.
[ Szerkesztve ]
-
eszgabor
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem vételre egy wd1002faex hdd-t.
Bizonytalan vagyok, hogy jó lenne-e, mert ha jól tudom ez sata III szabvány szerinti, az alaplapom meg még egy ős abit is7, amin sata I vezérlő van.
Vajon vissza tud lassulni a sata I vezérlőhöz?
A hdd-n van olyan jumper, hogy sata II, de sata I nincs szerintem.
Tudom jön a kérdés, hogy minek ilyen vinyó a sata I-hez.
Idővel gép csere is lesz, csak most a hdd-t híztuk ki, így most az sürgős és a jövőre gondolva lenne jó a sata III drive.Előre is köszi!
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Vettem egy WD10EALS vinyót, jól tettem-e, ha (XP alatt) win7-re készülve 4k-s blokkokra fromáztam, vagy ahol nincs feltüntetve, hogy advanced format vinyó, ott nem kell, netán káros is lehet a 4k-s blokkméretre formázás?
További kérdés, hogy ha mégsem rendszer + adatok lesznek rajta, hanem bemegy egy mediaplayerbe, ott lehet-e a 4k-s blokkéret miatt valami probléma, illetve látja-e majd mind a 4 elsődleges NTFS meghajtót a leátszó?[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
sziasztok!
a túl nagy választékból nem tudom eldönteni, h melyik lenne igazán jó hdd nekem.
msi gx700-ba kellene (korábban egy 250es WD volt benne 360nap futási idővel 100%-os minőséggel, de kicsi lett).
Legyen 500GB-s, legalább 2, de inkább 3 partíciót szeretnék rá.
Laptopba is ajánljátok a 7200rpm-s vinyókat?Mennyivel lesz zajosabb, mint az 5400-as?
köszi a válaszokat előre is!
Ja és kb. 15ropit szánnék rá.
-
mg105
senior tag
válasz Mercutio_ #23342 üzenetére
ahol nincs feltüntetve, az nem AF-os vinyó. semmi esetre sem káros. egyetlen hátrányod származhat belőle: ha egy kis fájlt olvas a vinyó, ami mondjuk elférne egy-két 512-es szektorban is, attól még 4k-s szektorméret mellett beolvassa az egész 4k-s szektort. a gyakorlatban nem meghatározó, tesztprogikkal tudod csak kimérni a "lassulást".
a mediaplayerrel kapcsolatban: szoftverfüggő. -
zolynet
veterán
válasz #24334592 #23343 üzenetére
e kettő közül választanék: samu 500gb HM500JI
WD 500gb WD5000BEVT
nem tennék bele 7200rpm-es vinyót a melegedés végett
legjobban a ssd+külső usb vinyót javasolnám, de azt tudom h nem 15k
illetve még 1 megoldás, hogy benne hagyod a jelenlegi 250gigásat és veszel külső rack-et vinyóval...ugyanúgy megveheted a fent írt két vinyó valamelyikét és veszel hozzá egy rack-et, ~2-3k-tól felfeléLife is too short to stay stock!
-
Mercutio_
félisten
Értem, kösz!
Jól gondolom, hogy többet nyerek a 4k-s blokkmérettel 1TB esetén, mint amennyit az esetleges 512k-nél kisebb file-ok által feleslegesen foglalt 4k-kal veszítek?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
King Unique
titán
Adattárolára 7200 RPM-es vinyó külső 2,5"-be nagyon gáz,pl. melegedés,kopás szempontjából? Samsung S2 portable 1 TB Usb 3.0 lenne az.Nekem számítana az a +sebesség, nagymennyiségű (több 10 v.több 100 GB) adatmozgatásnál. Azért a Samsung (meg a Seagate) gondolom csak megcsinálta úgy,hogy ne jelentsen gondot a nagyobb fordulatszám,vagy alapból felejtős ilyen célra ez a típus?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Opel topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest