- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.kristof
senior tag
(#22880) t.kristof <---erre vki?
Még annyit, hogy ma voltam egy szám.tech boltban 500gigás vinyó után érdeklödve. A srác azt mondta, hogy nem érdemes 500asakat venni, mert 1év után gariba kell vinni öket.(seagate 500gb+samsung 500gb f3-ról volt szó) Erről Nektek mi a véleményetek?
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Boci_83
őstag
Hy all!
Elolvastam az első hsz-t és az ajánlott vinyókat is átnéztem, mégis meg kell kérdezzem melyik 1-1,5Tb-os vinyót ajánljátok rendszernek? Fontos lenne a gyors elérés természetesen, de SSD még kicsit drága, esetleg később, de akkor valószínűleg már teljes konfigot fogok úgyis cserélni... Szóval..Rendszer, gyors elérés, halk, (bár szerintem ezt már az összes tudja) megbízhatóság magas prioritában, baráti ár. Ezek szerint, Wd vagy Hitachi, esetleg Samu, vagy bármi?
-
Dzsekó
addikt
válasz t.kristof #22901 üzenetére
A Seagate, amit fentebb linkeltél sokszor bad sectorosodik, ezért mondta a srác az 1 év utáni sokszori garit. De az F3 megbízható, azt veheted nyugodtan. Emellett megbízható a Hitachi 7K1000.C és WD5000AAKS / WD5000AAKX is. Persze mindegyik márkából ki lehet fogni hibás darabot.
-
rvn_10
senior tag
Kellene nekem egy nagyon gyors merevlemez.
A feltétel a gyorsaság lenne. És nem tudom megéri egy WD raptort venni, vagy vannak olyan sima 7200-as winchesterek, amik behozzák a szintjét. WD Black megfelelne?Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
t.kristof
senior tag
válasz Dzsekó #22903 üzenetére
A PH-s teszt alapján a samsung f3 nem ajánlott op.rendszer alá. WD-re pedig azt irták, hogy sok sebből vérzik. Most akkor melyiket válasszam?
-
Dzsekó
addikt
válasz t.kristof #22909 üzenetére
PH-s teszt sebességet nézett elsősorban, de megbízhatóságot nem. Jó az F3 és WD is, meg pesze a Hitachi is. Igaz, hogy a Seagate-nél lassabbak valamivel (ami nem olyan megbízható), de a Te 80GB-os Samsungodat sebességben szanaszéjjel- rongyá veri mindhárom vinyó. Ha abszolút mega gyorsaság kell, akkor SSD-t vegyél.
rvn_10: SSD-t
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
válasz Dzsekó #22911 üzenetére
Nem CSAK a gyorsaság számítana, hanem a megbízhatóság is. Nem szeretnék pár éven belül másik vinyot venni azért, mert hibás lett. Szal az ár/sebesség/megbízhatóság arányban a legjobbat keresném Ip..n-nál venném a vinyót, és ott a WD-hez nincs pontos típusszám, e-mail-ezni meg nincs kedvem mert még a héten kellene. A Hitachinál sincs oda írva, hogy milyen típusú. A Samsung-ból van F3, szal lehet, hogy az lesz. Azoknál van vmilyen gyakori hiba?
-
rvn_10
senior tag
válasz Dzsekó #22911 üzenetére
Sajnos SSD-re nincs keret, ugyh sztem az 500 gigás Wd Black lesz
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
izomhod
őstag
sziasztok!
úgy néz ki, hogy az alaplappon nincs sata foglalat, így egy ide-sata átalakítót is kiszemeltem, 2000 ft körül van.
ha ezt használom, akkor milyen hátrányok érhetnek?
pár hónap múlva lesz satás lapom, de előtte már kell a vinyóaz ide a rendszervinyó 7200as, az új tárolóvinyó 5400as
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
lol félre címeztem nem akartam igazából senkinek címezni az írásomat
-
szatyor1972
tag
Sziasztok
Bocs a hülye kérdésért
De mi a különbség a WD Green illetve WD Blue szária között
Egy 500gb egytányérost szeretnék azon lenne a rendszer,játékok,filmek vagyis minden.
A tippeket elöre is köszönömBoldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Dzsekó
addikt
válasz szatyor1972 #22920 üzenetére
Akkor Blue-t vegyél, az 7200RPM-es, Green 5400RPM-es.
-
Dzsekó
addikt
válasz szatyor1972 #22923 üzenetére
Mindegyik ugyanolyan jó, így az olcsóbbat.
-
Jamboo529
senior tag
Hi!
Gyors válaszra lenne szükségem.
Winchestert vennék, 1 TB-osat.
Alapvetően 2 dolog működne róla,
1. routeren keresztül megosztva torrent
2. lanon keresztül kiszolgálna egy media playert /WDTV Live/ (film, zene).
Kérdésem, hogy elég lenne egy 5400 rpm-es ami gondolom csendesebb, hűvösebb volna, vagy vegyek egy gyors 7200-est?
És Samu vagy WD?[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Közben találtam egy ilyen tesztet, hátha másnak is jó:
Teszt -
donhere
tag
válasz zolynet #22882 üzenetére
Sajnos nem... Csak azt írja hogy 2 sata csatoló van 150M/s sebességel.
tehár még mindig él a kérdésem:
SATA 1es alaplap kezeli a SATA 2 winyót ?
Az alaplap: MSI PM8PM-V
Magyarország jobb pozícióba került a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Torrentre elég az 5400 rpm vagy 7200-as ajánlott? -
-
senior tag
Halli!
Egy gyors kérdés.. elsősorban adattárolásra melyiket inkább?
Caviar Green WD10EARS SATAII 64MB
1TB Hitachi 7200rpm SATAII 32MB cache winchester HDS721010CLA332
Megbízhatóság, minőség a lényeg. Árban kb. ugyanott vannak.
Esetleg a hang...Köszi
-
-
zolynet
veterán
Gyors kérdés...minek kell adattároláshoz 7200rpm?
5400es kevesebbet fogyaszt, halkabb, hűvösebb, én ezt az irányt javaslom inkább.
1TB Western Digital Caviar Green (WD10EARS) - 5400rpm, 64MB cache, Advanced Format
1TB Samsung SpinPoint F3EG (HD105SI) - 5400rpm#22930 zsizsef: 5400rpm
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Tervezek egy 1,5TB-os merevlemez váráslást, és van is elképzelésem, csak kívácsi vagyok a kettő közül melyiket ajánljátok inkább.
1) Samsung EcoGreen F2 1,5TB (HD154UI)
2) Samsung EcoGreen F3EG 1,5TB (HD153WI)Kifejezetten adattárolásra használnám, esetenként HD filmeket is arról néznék. Nem tudom, hogy az 5400rpm mennyire befolyásolja a filmek lejátszását.
Olvastam az első hozzászólásban, a "Gyors merevlemezek:" alatt leírtakat.
Nekem egy Samsung Spinpoint HD501HJ-m van, és a jövőben ezt kívánom rendszerlemeznek megtenni(illetve ennek egy ~50gigás partícióját). Az első hozzászólásban a következőt láttam csak:
500GB Samsung SpinPoint F3 HD502HJAz enyém és aközött mekkora az eltérés, illetve az "F" a tányérok számára kíván utalni?
Köszi a választ
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
senior tag
Köszi szépen a válaszokat!
Én is a WD feelé hajlottam, csak valahol olvastam róla egy negativ hozzászólást.. talán edigital oldalán, hogy 9hónap után meg is halt..csak a 64mega memót látja a gép.. fura hsz, de mégis megingatott, meg az,hogy az első hsz.ben a hita sok helyen szerepel, egy bejáratott kis szerkezetnek tűnik.
No meg nem baj az ha gyorsabb.. de amennyivel lassabb a WD, nem oszt nem szoroz.Végül a WD maradt, bár akkor még csak egy véleményt olvastam, mert gyors' ki kellett találnom valamit magamnak karira, ha nem akartam,hogy mindenféle többé kevésbé haszontalan, vagy kevésbé tetsző, esetleg nem tetsző dolgot kapjak.
Rendszernek meg itt van egy WDC WD5001AALS-00L3B2 egyik particiója. Elméletileg ez nem rossz winyó.. remélem tényleg. Bár amióta bent van, van egy érdekes mormogó hangja a "gépnek".. amolyan örlő hang.. mintha tekernél valamit, és néha kicsit megszorulna egy ponton berezonálna, bebúgna.. majd holnap azaz ma.. ha lesz rá időm, lehet letesztelem, tényleg ő e a ludas...
Majd selejteznem kell, mert akad még egy SAMSUNG SP2504C Winyóm is.. haver azt mondta, ez se rossz tipus...
Ééés..talán életem második Winyója, egy őőősöreg Maxtor 6Y120L0
2003, májusi gyártású winya.. és a mai napig műkszik.. remélem a többi is ilyen kitartó lesz, mint ez az öreg vas.
Valószínűleg ez lesz végleg száműzve a gépből.. esetleg megtartom vagy hordozgatni, vagy backup winyónak...(bár annak lehet egy fiatalabb winyó kellene) a képeimet tenném rá, amiket persze dvd-re is (régi szines TY-s verbák) kirakok.Na .. majd meglátjuk.. nagyon belelendültem pedig most jöttem melóból..aludni kellene
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz jolti05 #22935 üzenetére
A tiéd és a HD502HJ közt sok különbség van. Előbbi T166 (3x166), utóbbi F3 széria (1x500), sebességben dupla kb.
A két általad írt vinyóból mindenképpen előbbit javaslom, 3db 500as lemezzel, ellentétben utóbbi 4dbjával szemben. Nem értem én sem a számozást/jelzést, de tény, valójában a 154UI számít az F3 széria EcoGreen tagjának, ha a lemezméretet/számot nézzük, a 153WI 4db 333mas tányérral az F1 szériába sorolható inkább..Samsungék kavarnak rendesen.
Szóval 154UIt vadássz, ha jót akarsz, ideális vinyó háttértárnak. Az 5400rpm nem számít, nagy adatsűrűségének köszönhetően gyors így is, gyorsabb mint a jelenlegi 500asod.. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
2db Samsung HD103SJ-re kell/érdemes hűtőt vennem? -
kerekati
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom esetleg érdekel e valakit, én sokáig kerestem, csendes, hűvös, gyors winchestert egy halk gépbe. Sajnos a mai hdd-k többsége, beleértve a Samsung, WD...stb. nagyon rázkódnak, amitől berezonál az egész számítógépház, amit kézzel megfogva nem kicsit érezni is lehet.
Aki esetleg olyan hdd-re vágyik, ami csendes (üzem közben is kézzel megfogva alig érezni, hogy működik), azoknak a Seagate bizonyos sorozatait ajánlanám. Több ilyet használok, van amit régóta, és tökéletesen megbízhatóak (kivétel a hibás firmware sorozatúak).Jelenleg is használok egy ST380815AS (7200.10, 80GB) Slim! és egy, a Prohardveren is tesztgyőztes ST3500418AS (7200.12, 500GB) Slim! winchestereket.
Hőmérsékletük kiváló, átlagos használat mellett 27-30°C-osak, folyamatos írás/olvasás mellett is csupán 32°C-ig melegednek.(zárt gépházban), és ami még fontos, nem rázkódnak és nem hangosak.
Ezek egy tányéros hdd-k, a 80GB-os 1, míg az 500GB-os 2 fejes.
Ezért aki rázkódásmentes, csendes, hűvös gépre vágyik, én ezeket ajánlanám.
Üdv!
••• Van az a pénz amiért bármit, de van amit semmi pénzért... •••
-
beci
őstag
Sziasztok.
Kaptam 2db vinyót,melyiket érdemes megtartanom?
Inkább a zajszint,és a gyorsaság,minőség számitana,nem a tároló méret.:
1. Samsung HD322HJ 320GB
2. Seagate barracuda 7200.12 500GBOlyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy új configot és ilyen merevlemezt raktam bele WD5000AAKS-00UU3A0.
Mafia 2-vel játszok és a hdd hőmérséklete felkúszik 46C-ba! Ez nem túl magas érték?
A hdd mögött egy 12mm venti van! -
Dzsekó
addikt
válasz SG3rg0 #22942 üzenetére
Akkor azért ilyen meleg, mert túl kicsi a 12mm-es venti.
Viccet félretéve, elég magas hőfok, de lehet, hogy szar a vinyó szenzora. Kézrátétellel is ilyen melegnek tűnik a vinyó? Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy rossz a ház légáramlása, és megreked a vinyók körül a meleg levegő. Vagy brutál teljesítményű és brutál hosszú a VGA-d, ami befűt a vinyónak. Rosszabb esetben e kettő együtt áll fent.
Normál esetben nem kéne ilyen melegnek lennie.[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz zolynet #22936 üzenetére
zolynet: Valószínűleg csak 1,5Terrásra lesz pénzem, ezért kérdeztem melyik inkább a 2 közül.
Speed(R): Eredetileg azt akartam, hogy a jelenlegi 500asom egy kisebb partíciója legyen a rendszerlemez,de az alapján, amit leírtál, kissé megdőlt ez az elméletem. Ezekszerint érdemesebb lenne az leendő vinyómra rakni az oprendszert? (Elég nyilvánvalóan leírtad, de ez ennyira új nekem, hogy muszáj külön rákérdeznem )
Gondolom a HD204UI méggyorsabb, és mégjobban megfelelne egy része a rendszernek.
-
Dzsekó
addikt
válasz jolti05 #22945 üzenetére
F3EG-t vagy F4EG-t válassz. F2-t ne vegyél, igaz, hogy az is 500GB-os tányérokból épül fel, mint az F3, de nem olyan megbízható, F3 nagyon jó széria lett. F4-ben meg már 667GB-os tányérok vannak, és szintén megbízható, ha találsz olyat, akkor mindenképpen F4-et vegyél. A HD204UI-ben 3 tányér van (667GB-osak), így ez a leggyorsabb. Van 1,5TB-os változata is (HD155UI), de azt nem kapni nagyon.
-
jolti05
őstag
válasz Dzsekó #22946 üzenetére
Köszönöm a választ
Kezd kicsit bonyolódni.
1) F2 (HD154UI) - 3db 500as tányér
2) F3EG (HD153WI) - 4db 333mas tányér
3) F4 (HD155UI) - 3db 500as (gondolom) /nem kapni/
4) F4EG (HD204UI) - 3 db 667es lemez /1,5 terrás vinyót terveztem/Fentebb Speed(R) kolléga azt írta, hogy az 1.vel jobban járok, mint a másodikkal. Ne akarjatok összezavarni
-
Dzsekó
addikt
válasz jolti05 #22948 üzenetére
F3-as széria, mint mondottam 500-as tányérokból épül fel. Az F4-es széria, meg 667GB-os tányérokból. Helyesen:
1) F2 (HD154UI) - 3db 500as tányér
2) F3EG (HD153WI) - 3db 500as tányér
3) F4EG (HD155UI) - 3db 667es /nem kapni/
4) F4EG (HD204UI) - 3 db 667es lemez /1,5 terrás vinyót terveztem/Speed(R) kolléga beszél össze-vissza
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital