- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz Synthwave #22042 üzenetére
Marhaság.
Annyi igaz belőle, hogy létezik 1-2 altípus (1,5TB-os), amelyik olyan tányérokból lett összerakva, amelyikeknek a gyártás során csak az egyik oldala sérült meg, míg a másik oldaluk tökéletes. Ezek a 1,5TB-os vinyók így 4 tányért tartalmaznak, és úgy épülnek fel, hogy 2 db 500GB-os teljesen épp tányér és 2 db olyan tányér, aminek az egyik oldala teljesen épp. Ezek a vinyók viszont nem bad sectorosodnak (a gyártónak sem az az érdeke, hogy lejárassa magát). Én csak egyetlen ilyen szériát tudok mondani a rengeteg 1,5TB-os vinyótípusból, ez pedig a WD15EADS-00S2B0. Csak a WD-n belül több 3 tányéros EADS széria létezik, és az utána következő EARS szériákban még nem láttam ilyet. Többi gyártónál meg abszolút nem láttam ilyet.
-
aclandiae
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy külső HDD-t venni. Sokat fogom hordozni, ezért fontos, hogy minél kisebb legyen, és az USB-n kívül más kábel ne kelljen hozzá. Elég az USB 2.0-ás.
15.000 Ft-ot szánok rá, de ebben a szállítása is benne van. Pár száz Ft +-ban még megoldható. Minimum 250GB.
WD-ra gondoltam, min. 3 év garanciával.Milyen típus(ok) felel(nek) meg a követelményeimnek?
-
molnarpeter
nagyúr
Hello! Voltam benn a boltban és perpill nem volt 1TB-os vinyójuk. A hitachi 5400-as 1TB-osai mennyire megbízhatóak?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #22054 üzenetére
Nem mondták, hogy hita, de lehetséges... (lejárt a mod)
-
sazabi
aktív tag
Hi all
Új rendszervinyót (és mindenes..game,film,work) szeretnék venni, 7200rpm, 1,5-2Tb kategóriában. Legyen csendes és gyors, és olcsó
Mi lenne erre a best buy? -
amol
addikt
Sziasztok!
Van valami különbség a Samsung HD203WI és a HD203WI/CE között?
köszönöm -
Dzsekó
addikt
válasz aclandiae #22053 üzenetére
Jó a WD. Ezek közül válogass, ott van, hogy melyik mit tud (titkosítás, backup, színek, stb.)
-
Dzsekó
addikt
válasz sazabi #22057 üzenetére
1,5TB-os csak Greenben van, ami nem túl gyors, de azért rendszernek elketyeg.
2TB-os WD Black gyors, optimális rendszerre, de nem olcsó (40K).1TB-osban van ajánlható gyors vinyó:
WD10EALS
Hitachi 7K1000.C
Samsung F3Ha neked kicsi a kapacitás, de drága a WD Black, akkor sajna csak a green kategória marad a megbízható vinyómárkák között.
WD15EARS
WD20EARSilletve
Samsung F3EG és F4EG
-
Dzsekó
addikt
válasz cowboy_bebop #22062 üzenetére
Nem semmi, de mi a ráknak le se kezeli a gép még.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz Dzsekó #22065 üzenetére
A cikk szerint másodlagos meghajtónak ajánlják, és van benne egy "Advanced Host Controller Interface (AHCI)-compliant Host Bus Adapter (HBA), which will enable the operating system to use a known driver with correct support for large capacity drives", tehát működnie kell, ha csak adattárolásra használod.
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem volna. Az első hsz-ben a Hitachi Deskstar-ok mellett a 24/7 azt jelenti, hogy folyamatos üzemre fejlesztették őket?
Előre is kössz!
http://palscoffeetech.com/
-
Dzsekó
addikt
válasz Keresztapper #22067 üzenetére
A gyártó ezt garantálja, illetve jó a vinyók csapágyazása, úgyhogy nyugodtan mehet 24/7-ben.
-
D@ni88
addikt
Mért van az hogy a 103SJ(2tányéros) melegebb mint a 103UJ(3tányéros)?
elvileg ugye kevesebb tányér az kevesebb zajt és hőt termelt. -
herhi
tag
Sziasztok!
Külső HDD-t szeretnék venni (2,5 hüvelykeset), CSAK fotók tárolására, 500-1000 Gb között, legfontosabb a hosszútávú megbízhatóság, ja, és az USB-s tápellátás.
Tudtok típust ajánlani? köszönöm -
tritonusz
csendes tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni tisztelettel.melyik az,újabb, gyorsabb,jobb vinyó az alábbi ketttő közül.? 1.samsung F1 HD322HJ vagy WD500GB ABJS-01Y Két PC van a családban,és most szeretnék venni egy Samu 500GB F3-at,és nem tudom hogy a fent leirtak közül melyiket hagyjam meg. Mind kettő HD Sentinel szerint 100%-os.Csak annyi a külömség hogy az F1 HD322HJ müködési idő 167 nap, a WD500GB ABJS-01Y pedig 364 nap. a wd már hallat gyakran berregő hangot,és melegebb is az F1-töl 10 fokkal.Szóval melyiket cseréljem,ha nem a kapacitás a fő szempont.elöre is köszönöm.üdv
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Vettem egy Samu HD 502HJ- típusú vinyót. xp telepítésnél az a baja hogy nem kompatibilis a partíció. Valami MBR -t is említ. a meglévő rendszerről formáztam kb úgy egy hete. particion magiccal, és új rendszert szeretnék az új vinyóra. de nem tudok vele mit kezdeni.
valaki tud segíteni?
előre is köszi."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Dzsekó
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #22074 üzenetére
Töröld le a partíciót és hozd létre az XP telepítőjével. PM-et hajítsd a kukába, vacak eléggé, az idő is eljárt felette. Használd inkább Paragon PM-et vagy Acronis PM-et. Ezzel a kettővel is létrehozhatod az új partíciót, és utána mehet az XP telepítés.
-
Dzsekó
addikt
válasz Keresztapper #22072 üzenetére
Elég megbízhatóak, de minden gyártónál előfordulhat hibás darab.
-
zolynet
veterán
egy kis hdtune teszt, alany: Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 2TB HD204UI
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Dzsekó #22075 üzenetére
Xp telepítőjénél töröltem a meglévő partíciót, és létrehoztam egy újat. De így sem engedte.
Megpróbálom a progikkal amit mondtál. Ami érdekes nekem hogy egy 9 gigás részt is talált az xp telepítője, és mostmár látja régi formázó progi is. Ez eddig hol volt?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
herhi
tag
Sziasztok!
Külső HDD-t szeretnék venni (2,5 hüvelykeset), CSAK fotók tárolására, 500-1000 Gb között, legfontosabb a hosszútávú megbízhatóság, ja, és az USB-s tápellátás.
Tudtok típust ajánlani? köszönöm -
zolynet
veterán
Az 1tb-os 2,5"-es 38k környékén kezdődik, nekem ez nem érné meg a felárat, ugyanis egy 500gb-ossal is simán levagy, ami ~15k körül mozog. Nagyon nem mindegy.
Ezek közül választanék:
WD Scorpio Blue 500GB (WD5000BEVT) 13,8k
Samsung SpinPoint M7 500GB (HM501II) 14,9k
esetleg még ez beférhet 16,5k-ért
Samsung SpinPoint M7 640GB (HM641JI)
de ez valszeg kéttányérosNálam az 500as samu a befutó, itt olvashatsz pár hozzászólást: [link]
#22081 Keresztapper: kösz meg vagyok elégedve, halk és hűvös (30-31fok)
[ Szerkesztve ]
-
question man
tag
Nos a kérdésem az lenne mennyire javasolt szerintetek az f4-es samu winyó rendszer lemeznek mert ugyan van több hdd is a gépemben és a crystal benchmark és a hd tune alapján minden winyómat veri sebességben.
Nemrég ismerős gépében telepítettem egy F3-as Samsung 500Gb-s winyóra és nagyon meg lepett a sebessége függetlenül attól hogy itt nem ajánlották rendszer lemeznek.
jelenleg a gépben vannak:
Samsung HD502IJ , Samsung HD103IJ , samsung HD103SI , Samsung SP1604N , Seagate St3400633AS
Az oprendszer pedig az egyik HD502IJ-n foglal helyet
Ha kéritek be ollózhatom a teszteket is.a számítógépek füsttel működnek
-
Claude88
csendes tag
Western Digital Caviar Green Powe 1TB 64MB 7200rpm SATA WD10EARS ez a merevlemez milyen gyors?
-
Dzsekó
addikt
Hordozható az, csak kell még hozzá 2,5"-os külső keret.
Gyáriból jó a WD, itt vannak a típusok, mind jó, csak valamelyikhez jár még extra szolgáltatás, természetesen felárért.
Érdemes elgondolkodni az USB 3.0-as verziókon, mert az gyorsabb, és azért 500GB-ot megtölteni 30MB/s-el eltart egy kis ideig.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz question man #22083 üzenetére
IO műveletekben nem olyan gyors, csak szekvenciális olvasásban, ezért nem kifejezetten op. rendszerre van kihegyezve, de ettől függetlenül ajánlott op. rendszerre is, mert a 2-3 éves vinyókat simán veri, ami meg IO műveletekben is gyors, az nem annyira megbízható (Seagate 7200.12).
Tény, hogy Samu a leggyorsabb szekvenciálisan, és mostanában megbízható vinyókat gyárt.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #22078 üzenetére
Mit írt ki az XP telepítője, hogy mi a gond?
Minden partíciót törölj le, úgy kezd el az XP telepítést.
Ha végképp nem megy, akkor a samu szoftverével hozd gyári állapotba a vinyót, és utána jöhet XP telepítője. -
Intel fan11
őstag
Üdv!Most tervezem a számítógépem cseréjét egy i7-es rendszer lesz!A mostani egymagos p4-es, melybe kb 1 éve vettem egy 1,5 terrás 5400es fordulatú samu vinyót!Ezt megszeretném tartani mert elég bőven,de azt olvasom rendszernek ez nem ideális, de viszont emiatt nem akarok vinyóra költeni!A kérdésem emiatt szemmel láthatóan lassú lesz a rendszerem?Igazából értelmetlennek tartom emiatt venni egy 1 terrás 7200es fordulatú vinyó venni!
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
zolynet
veterán
Mind 2,5"-es vinyó amit felsoroltam, nézz rá még 1x, azért mert nem tettem mellé egy 2-3k-s mobil keretet azért az még mobilvinyó.
Keret meg van 1000féle, kinek melyik jön be, ízlés dolga, azt már csak meg tudod oldani.#22090 Intel fan11: jó lesz az rendszernek is, emiatt ne költs sztem, de a te pénztárcád
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
HM500JI; HM501II;
Ezek között mi a különbség?
Kerestem, de nem találtam. Csak annyit, hogy a Samsungok nem jók, egy hozzászólásban, amikor valaki ilyen vinyóban gondolkodott ez kapta válaszként.
Engem az érdekelne ha valakinek van tapasztalata ezzel a típussal, nem 3 éve volt két szar darab a kezében. Esetleg ha tud jobbat ajánlani, azt is szívesen fogadom. -
zolynet
veterán
Egyszerű, mert drágább, mintha veszel egy vinyót és egy keretet, ennyi.
#22094 Intel fan11: ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
#22095 Gergő_: Samu F3 jó széria lett, az F4 meg nagyon jó!
különbséget így elsőre én sem találtam ... egyik frissebb lehet mint a másik[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
-
tritonusz
csendes tag
sziasztok.nos ma vettem egy vadi új 1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332 vinyót.2 felé patricionáltam,és feltoltam a win 7-et. Kondicio,teljesitmény 100%. De van egy kis gond. Kb 5 mp-enként berregő hangot ad ki a vinyó. nem is kicsit.nagyon idegesítő. az előtte használt két éves samu f1,egyáltalán nem csinálta ezt. de még a régebbi 500gb WD-ém is halkabb volt, és nem berregett enyire.Úgye ez nem természetes egy új vinyónál ?szerintetek gariban kicserélik ezért a hibá-ért?köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
gtn0829
csendes tag
Szép estét.
A következő gondom lenne: két vinyóm - egy WDC WD2500AAJB és egy Samsung HD103SJ - csordultig van. Ennek okán beruháznék egy 1-1,5 TB-s hdd-re, adattárolási célra (csak filmek, képek, ilyesmik lennének rajta).
Szükségszerű/ajánlott-e kidobni a kis WD-t? (Már csak a hűtés miatt: semmi extra hűtés nincs a házban.) És ha igen, a Samsungon jó helyen lenne-e az OS?
A WD15EADS vagy a WD15EARS jobb a fent említett célra? És ez a "Western Digital 1,5TB SATA-300 merevlemez" melyik akar lenni? (Én ugyanis nem tudtam kitalálni "ránézésre", nyilván ha más se tudja, megkérdezem az eDigitalt.)
Ebben kérném a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
S*Tom*
aktív tag
válasz gtn0829 #22099 üzenetére
Szia! A HD103SJ simán jó rendszernek + programok és játékok, amíg nem váltasz SSD-re. Adatlapja alapján amit linkeltél az egy WD15EARS, a 64MB cache memória miatt gondolom, az WD15EADS-ben 32MB cache memória van. Tárolásra inkább [ezt] ajánlom, mert új típus, nagyobb, halkabb, hűvösebb és csak picivel drágább!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Kupon kunyeráló
- Napelem
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest