- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
válasz audi100td #12189 üzenetére
De melyik a jobb, a seagate, vagy valamelyik WD?A mostanival nem vagyok egyáltalán megelégedve, mert ha DVD-t írok, vagy konvertálok és megy még a firefox, akkor eléggé lelassul minden.Néha még a DVD-t is hibásan írja fel, ha közben internetezem, hiába a négy mag.Olyat szeretnék, amellyel nem lenne ehez hasonló problémám. A régi Pentium4-es gépemmel, és hitachi 160GB ATA/133-as vinyóval ilyen problémám nem volt.Eddig a WD black vinyóra gondoltam, csak közben találtam ezt a seagate HDD-t, ami 500GB egy tányéron, és gondoltam megkérdezem, hogy milyen a WD-hez viszonyítva?
-
audi100td
nagyúr
WD-ből csak 640-est vennék, az 500-as jóval lassabb, vagy ott van az 500-as Seagate 7200.12, nekem eddig bevált (bár még csak ~2 hete használom) és newegg-en is elég jókat írnak róla, én a Seagate-et választanám, gyorsabb és halkabb mint a WD, persze a fontos adatokról minden esetben mentést kell csinálni, mert egyik vinyó sem 100%-ig megbízható.
-
Zin
őstag
Melyikkel járok jobban?
2db 1TB-os (WD10EADS);
vagy ha veszek egy 1,5 TB-os WD15EADS -t?░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Dany007
veterán
Most a hétvégén vettem egy 1TB-os Samsung vinyót. 32MB casheel.
Hirtelen felindulás volt. Star Trek töltés közben elfogyott a helyem...
Mindössze 26 ezerbe került.
Gány, hogy utólag kérdezem, de sz.tetek megérte?
Még nem teszteltem le, de TC-ben másolás 80-120Mb/sec között van. -
LGLuke
őstag
válasz Dany007 #12207 üzenetére
Jó HDD a Samsung, de 22-23k között mozog az ára. Nyílván, ha vidéki vagy, akkor ott lehet drágább. Igazából WD és Hitachi megbízhatóbb valamivel, így 26k körül azok talán jobbak. Bár WD 1TB black az kb 29-20k. De Hitachi már van 24k-ért.
Ha nem lesz vele gond, akkor jó vétel, mert gyors, csendes, és viszonylag hűvös HDD a Samsung.
-
Dany007
veterán
válasz LGLuke #12208 üzenetére
Uh, hát ezt nem is tudtam. A WD-ben én is jobban bízok. De nem tudtam, hogy csak ilyen kicsi az árkülönbség...Hát mind1, ez a hirtelen felindulás átka : )
Köszönöm!edit: rákötöttem a ház szenzorát a HDD re. Külső fémburkolatra. Átlag 40-42 fok. Max 48 menet közben. Ez nagyjából megegyezik a 2 éves 250GB-os samsungommal, amit a gép mér szoftveresen. Érdekes még h az everest nem talált belső szenzort az új vinyóhoz...
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
válasz Dany007 #12209 üzenetére
Pedig nyílván minden új HDD-ben van belső szenzor! Lehet elavult az everested.
Utólag nem jó megkérdezni, hogy milyen az amit vásároltam, legyen az bármi.
Most ha azt mondom, hogy ratyi, akkor Neked keserű lesz a szád íze, ha meg jó, akkor mindegy.
Egyébként jó a Samsung, csak 2-3 ezerrel jobb lett volna olcsóbban, meg ne legyen semmi baja.
HDSentinellel érdemes minden új HDD-t figyelgetni legalább az első hetekben és addig ne csak az új merevlemezen legyenek a fontos adatok. (Bár később is minden nélkülözhetetlen adatról biztonságimentést kötelező csinálni.) -
BK87
senior tag
válasz totyax #12203 üzenetére
Erre gondoltam én is, mert logikus, hogy ugyanazon lemezről egyszerre nem a legjobb dolog konvertálni, DVD írni, stb., de azért azt nem hiszem hogy normális, hogy konvertálás, vagy DVD írás közben q6600-as procival néha szinte megáll, lefagy a firefox.A régi gépemmel (P4 630, 1,5GB RAM, hitachi 160GB ATA/133 HDD) nem tapasztaltam akkora lassulást, ha DVD írás, vagy konvertálás közben ment a böngésző, néha még zenét is halgattam közben, még Quake4-el is tudtam játszani DVD írás alatt(persze nem max beállításokkal).Ráadásul két hónappal ezelőtt cseréltem le az E2180-as procimat Q6600-ra, hátha megoldódik a dolog de nem nagyon vettem észre, hogy két maggal több lenne(kivéve GTA4). Ezért is gondoltam, hogy veszek egy WD black, vagy blue vinyót, mert a tesztek szerint az a leggyorsabb.Vélemény WD 640GB black/blue vs Seagate 7200.12 500GB?
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Véleményekre lennék kíváncsi.
Samsung HD252HJ vennék, sebesség és hang tekintetében egy AAKS 250GB és 500GB hoz képest?[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
totyax
aktív tag
A régi gépemmel (P4 630, 1,5GB RAM, hitachi 160GB ATA/133 HDD) nem tapasztaltam akkora lassulást, ha DVD írás, vagy konvertálás közben ment a böngésző
Ez komoly? Na jó, a lényeg az hogy a régi gép kisebb teljesítményű volt, pont ezért esetleg akkoriban a DVD-t kisebb sebességgel írtad, a konvertáláskor pedig mivel gyengébb volt a proci/mem/alaplap, csak kisebb sebességgel tudta felnyalni az adatokat. Ha majdnem nyers adatot tömörítesz, akkor az 6-20MB/s igény is lehet, ami teljesen megöli a rendszert, tehát nyilvánvalóan külön vinyó kell neki. Sőt, a cél-lemeznek sem árt külön vinyó, bár oda már a tömörített adat érkezik, de az is esetleg folyamatosan, ha nincs nagyobb puffer. Szóval külön vinyó, mindenképp A rendszerre pedig csak tárolási céllal pakolj, vagy pedig törődj bele hogy konvertálás alatt a géphez nem fogsz tudni nyúlni, de mondjuk éjjel talán nem is akarsz. Továbbá nem tudom mivel konvertálsz, de általában lehet prioritást állítani, ez főleg akkor számít hogy tud több magot használni a konvertáló, tehát nem marad szufla a proci felől sem.
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok!
Szeretnék még egy darab 1TB os vinyót venni a gépembe. Már van egy Samsung HD103UJ-m, eddig tökéletesen teszi a dolgát (kopp kopp kopp). Adatrárolásra használnám illetve, torrentet oda töltenék az újra. Az lenne a kérdésem, hogy még 1 HD103UJ-ba invesztáljak vagy esetleg nem sokkal drágábban Hitachi mellet tegyem le a voksom? Lényeg, hogy a lehető legtovább megbízhatóan működjön. (lila köd) Előre is köszi a válaszokat.
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
s1ru2
aktív tag
válasz audi100td #12218 üzenetére
közben tisztázok kicsit. Adatok alatt zenék,HD filmek, DVD-k et értek. Torrent végülis mind1. Met éppena megfelelő mappába töltöm le mindig az éppen esedékes anyagot. A Vista ileltve Win7 meg be van állítva h ha 20 percig nem nyúlok a vinyóhoz kapcsolja le. A HD103UJ-m is csak 72 napnyi időt ment fél év alatt, az ugye alig 1750 óra. (HD tune adat szerint). Igen közben még utána nézegettem itt ott, és a GREEN is nagyon szimpi. AZ meg pont nem érdekel, hogy milyen gyorsan tudok másolni
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Nagy vinyót szeretnék venni tárnak. Főleg a wd-ket néztem, látom, hogy most a 640-es ajánlott, de mivel helyből sose elég, ezért lehet 1 tb-set kéne néznem. A különbség ugye +1 tányér(?), 360 giga hely, és 10 ezer forint. Valamint még az a kérdés, hogy mennyivel zúg kevésbé/fogyaszt/lassabb a green, mint a blue. Szóval melyiket? -
Cyberslider
őstag
válasz LGLuke #12036 üzenetére
"Ha jönnének már végre az 500GB-os tányérokkal szerelt HDD-k"
Fognak jönni? (Najó hülye kérdés, egyszer biztos...)
Nekem kéne nagy tárhely, most csak 2db 1 terrásat vehetnék (még elfogadható áron). ~ 45e.
De kis idő múlva sztem nagyot spórolhatnék. Mint általában mindíg ha kijön vmi új és még várok, várok várokDe ahogy elnézem most eléggé állóvíz van. Várhatóak az új fejlesztések? Olvasott vki erről vmit? Mert én nem. Lehet csak elkerülte a figyelmem
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
kem
addikt
Notbuk IDE vinyóbol tudtok ajánlani valamilyet?
Köszi!
-
LGLuke
őstag
válasz jookomak #12221 üzenetére
Ha csak adattárolás, akkor WD green. WD10EADS ajánlott. 1. hsz-ben is ott van, és az aktualizálva van. Kevesebbet fogyaszt. 5400RPM, hiába írják máshol, hogy 7200! Ebből kifolyólag kisebb a zaj/rezonancia. Hűvösebb is. Sebességről annyit, hogy a 7200RPM-es blue olyan 85-90MB/s átlagot produkál, a green pedig 75-80 MB/s-ot folytonos olvasásban.
Szóval adattárolásnál nem döntő. Régi HDD-ktől jóval gyorsabb a green is, egyedül az elérési és keresési idő növekedett a lassabb fordulatszámnak köszönhetően, ezért nem ajánlottuk rendszerhez! -
LGLuke
őstag
válasz Cyberslider #12222 üzenetére
Jönnek! WD greenből már van 1.5TB-os és 2TB-os is, ezek 500GB/tányérosak.
Seagate 7200.12-esből már megjelent az 1TB-os, audinak is ilyen van, és ez 2 db 500GB-os tányérral van szerelve. Szóval lassan cserélik a palettát a gyártók. Samsungból is van Eco ami már 500GB-os tányérral van szerelve. -
-
Zoli1222
addikt
Sziaszrok.
Most 20k körül melyik a best buy vinyó?
-
Zoli1222
addikt
A samsung F1 1TB 32MB-s vinyó jó vétel?
-
Dany007
veterán
válasz totyax #12225 üzenetére
Végre kipróbáltam. Köszönöm!
Kiderült, hogy egész jó a hőmérséklet, én olvastam le szarul az analóg kijelzőről.Az új 1TB-os vinyó csak 32-33 fokos. Menet közben se nő sokat.
Viszont a 2 éves 250-es szintén samu vinyó átlag 39-41fokos
Ami meglepett, hogy a 250-es most májusban lesz 2 éves. És a 2 év alatt a progi szerint 352 nap 8 órát üzemelt... Vagyis átlagban 12 órát ment a gépem az elmúlt 2 évben...
Mennyire lehet adni ezekre az értékekre? -
Zoli1222
addikt
Bocs. Pont lejárt a szerk idő.
Akkor ezek szerint jó vételnek számít, 1hsz alapján.
-
totyax
aktív tag
válasz Dany007 #12238 üzenetére
A samu kicsit csal a hőmérséklettel azt mondják. Ha a sentinel súgójában rákeresel a "hőmérséklet" szóra, első találat a kalibráció, ahol leírja hogy 20 fokot is csalhatnak a vinyók Engem nem igazán érdekel a vinyók hómérséklete, mivel nekem klasszikus felépítésű házam van, tehát elöl porszűrő és 12cm-es venti. Ez lehűti a vinyókat, ráadásul hátul ugyanúgy egy 12-es van, plusz ott a táp ventije is, tehát van huzat is. Neked mi hűti a vinyókat? Ha kalibrálást akarsz a programban akkor úgy látom regisztrált változat kell... de a lényeg hogy rájöjj mennyi a hőmérséklet különbség a valós és a kijelzett között, aztán összeadni kivonni magad is tudsz. Nekem még sosem volt infrás hőmérőm, és azt se tudom hogy végül is a vinyón hol kéne a hőmérsékletet nézni. A ház végül is zárt. Tehát a benti hőmérsékletet csak belső szenzor mérheti, de persze a hő melegíti a fémburkolatot. Aztán ott az elektronika is (nyák), ami szintén melegedhet. Itt a topikban biztos van valaki aki tudja hol is kell mérni a hőt infrással
Az eltelt üzemóra szerintem pontos, ha nem csal a gyártó azzal is. A program írója egyébként jól beszél magyarul
-
LGLuke
őstag
válasz Zoli1222 #12245 üzenetére
Ha oprendszer nem lesz rajta, akkor a legjobb választás a WD green!
5400RPM, ezért csendes, hűvös, keveset fogyaszt, alacsony rezonancia...
Elérési ideje kicsit magasabb, mint a 7200-as változatoknak, de ez lényegtelen adattárolásnál. Bootolásnál számítana, meg szoftverek indításánál. -
TeeJay
félisten
válasz totyax #12242 üzenetére
hőmérsékletet a csatlakozóval szemközti oldalon mérik a vinyóknál
az van legközelebb a tányérokhoz és a motorhoz, és manapság már a NYÁK elég pici és azok szinte elhanyagolható mennyiségben melegszenek csak.
legjobban szerintem a motor illetve a fejmozgató részek melegszenekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital