- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hangm4n
tag
válasz BomiBoogie #7801 üzenetére
Rendben, köszi.
-
apro
senior tag
Hali
Na most kaptam meg a VGA -t hát mit ne mondjak maga a csomagolás sem semmi hát még a kártya (Asus HD7850CUII 2Gb)Mindjárt berakom hajszoljon.Mekkora változáson mentek ezek az ATI-k át a régiekhez képest
már csak a szoftverek is ilyen prolik legyenek hozzá.
hali. -
apro
senior tag
válasz BomiBoogie #7804 üzenetére
Köszi, rendben, estefelé neki is álok majd.
hali -
KAMELOT
titán
válasz Hangm4n #7799 üzenetére
Már most újíthatsz. i3-3220 + H61-es lap + HD7770. Olcsó jó kombó!
solfilo és Blood Mage....szerintem ez a megvilágosodás nem csak engem érint. Kiderítem a dolgokat! Így elsőre talán a ROP egységek száma is döntő lehet.
Elsőnek Abu85 kollégát fogom megkérdezni! Ő ezekben a témákban otthon van![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Hangm4n
tag
válasz BomiBoogie #7808 üzenetére
Bocs az offolásért.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok.
Öcsém gépébe holnapra sürgösen szereznem kéne egy HD6670 DDR5-öt.
Asus P5G41 M-LX,C2Q Q9505,GEIL Value Plus 4Gb,Gigabyte SuperB460W Vas ház.Nem akar használtan venni ezért muszáj vagyok újonnan szereznem egyet,vagy legalább garanciálisan. Most nézem az Ipon-t itt PH-t és minden olcsóbbik hardver boltot és egyszerűen 20k alatt nem találok sehol. Nem is kell hangsúlyoznom,hogy ezért a teljesítményért sajnálok kiadni 20k-t! Mindenesetre nem tudok mit tenni,esetleg tudnám a segítségeteket kérni,ha még is tudok vlmilyen boltot ahol legalább 19k környékén elkapnák egyet nagyon megköszönném
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz TechN7ne #7810 üzenetére
Nem létezik. 6770-ek vannak 21-22 körül az aprón.
Ja, hogy nem akar használtan.
Akkor hardverkerből 21-ért?És ha veszel egy dobozosat és nem mondod el, hogy használt?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Jó lenne a használt is csak legyen rajta még legalább 1 év gari és ezek mellet Gigabyte kilőve. Itt PH.n meg csak egy db van,az is érdi és jövőhetén ér csak rá. Ipon-on is akad ennyiért. Még azon filozok,hogy GT630 DDR5,vagy GT 440 DDR5 eléri e a teljesítményét mert olcsóbban megúsznám vagy inkább maradjon a 6670?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Szerintetek olyan Gamepad ami támogatja a Win7-et,az müxik Win8-on is? Gamepad is az öcsémnek kéne és az én Logitech-em működik Win8 on,de neki nem kell ilyen drága,valami olcsóbb megoldást keres és egyúttal ezt is megrendelném.
marcusa Rendben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Matej
tag
Sziasztok!
MSI VGA nVidia N660-2GD5/OC Armor Fan
Erről a kártyáról tudtok mondani valamit?
MaTeJ
-
veterán
Sziasztok!
Két kérdés:
1. Most van egy Sapphire 7870Ghz Edition-öm. Ez megéri lecserélni, egy 7950-re. (61-62-ért tudok venni újonnan garival)
2. Mennyiért lehetne eladni a 7870-et. 2014.08.20-ig garis és alapfeszen stabilan viszi az 1180/1310-et?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Vuxy
csendes tag
Hello
Adott egy ilyen konfig:
Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0 , Pentium G645 2.9 GHz ,Nvidia 9600 GT.
Milyen videókártyát ajánlanátok bele ami jobb mint a jelenlegi de max 30 ezer körüli legyen az ára."don't follow anybody, lead yourself"
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Jól sejtem, hogy egy VGA max TDP-je nem azt jelenti, hogy játéknál ennyit zabál alapól, idle-ben meg ennél sokkal kevesebbet?
Értem ez alatt, hogy ettől sokkal jobban elmarad egy egyszerűbb játéknál, (függetlenül attól, hogy bekapcsol a 3D profilja adott esetben), s majdnem ennyit is képes felvenni, egy komolyabb játéknál, vagy tesztprogramnál?
Köszönöm
-
Buci21
addikt
válasz Hangm4n #7799 üzenetére
Nem érdemes várni, soká van még a következő modellek bemutatása, 3. negyedév, és akkor még drágák is lesznek, szóval kb 1 év múlva lesz normális áron a következő generáció. A HD 7770 és a HD 7850 most elég jó áron van, én meg merném kockáztatni az i3-as mellé a HD 7850-et, ár-érték arányban az a legjobb perpill. Az árak lehet, h fognak lejjebb menni, de az a pár százalék nem éri meg, egy délután alatt a fenekére nézel annak az 1500 forintnak egy helyi agysejttemető sötét zugában. Szerintem most újíts be, nyugodtan mehet Ivy Bridge alapokra, az új szériás i3-ak közül vmelyik és egy HD 7850 most nagyon jó kis gépet alkotna.
@(#7831) Rederik:
Az azt jelenti, hogy ez az elméleti maximális fogyasztás, maximum furmark alatt éri el, de ott sem gyakran. A lényeg, hogy ha játszol, a kártya elemei közül egy-egy mindig szűk keresztmetszet lesz a többihez képest, ez persze optimalizáltság kérdése, de sosem lesz olyan, hogy folyamatosan az összes textúrázó egység vagy épp az összes shader unit számolni fo egyszerre, és mellette tele az összes memória. kb a TDP 80%-a az, amit játék alatt el szokott érni a cucc, de max 90-95% a jól optimalizált, gépzabáló szörnyeknél.[ Szerkesztve ]
-
Hangm4n
tag
Köszi a választ! Sajnos egy 7850 túl nagy falat lenne, annyi pénzem nincsen. A 7770-el is megleszek szerintem. Már az is elég lenne, hogy ha medium-on elfutkároznak az újabb játékok. Még így is hatalmas előrelépés lenne a mostani haldokló 8800GT-hez és az E6750-es procihoz képest.
Először egy G860-at akartam mellé, de hosszabb távon jobb lesz az i3. -
Rederik
tag
válasz BomiBoogie #7835 üzenetére
Akkor nem voltam érthető a kártya fogyasztását tekintve.
Ezt várhatom-e:
Idle össz fogyasztása a gépnek 120W
Filmnézés alatt 150W
Régi heroes játék alatt 190W
Mostani komoly játék alatt full grafikán 250W
Furmark alatt 270WVagy ez helyett csak két fogyasztása lesz: 120 idle és 250 játék alatt.
Tehát terhelésfüggően változik-e a fogyasztás vagy sem.
Mostmár remélem érthető, amit akartam.
Azért érdekel, mert ha egy bot egyszerű játék alatt is sokat fogyaszt a kártya, akkor minek vegyek egyel nagyobb kártyát, mint amire szükségem van.
Tudom, hogy pitiáner baromságokról beszélek, csak érdekel a miként rész...
-
Buci21
addikt
válasz Rederik #7842 üzenetére
Üdv!
Pont ezt írtam, h a bot egyszerű játék alatt és limitált fps-el, pl 60 vagy 90 fps, a játék alig használja a kártyát, így a fogyasztása nagyjából alacsonyan marad, még hangja sem lesz sok, de ha rákapcsolsz egy 6 monitoros Crysis2-s bulit, akkormeg majd meghal és 95%-ot fogyaszt a TDP-ből. Filmnézés alatt a mai kártyák alig fogyasztanak, nem "izomból" játszik le filmet, hanem "ésszel", a megfelelő code-ek és hardveres részegységek segítségével, amik specifikusan az adott feladatra lettek optimalizálva, mint pl egy H264 dekóder.Szal összegezve: a kártya fogyasztása terhelés függvényében változik, idle-ben nagyon kicsi, de filmlejátszás alatt sem durvul be, én is csak játék alatt kezdem a HD6870-m hangját hallani, film közben nem.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rederik #7842 üzenetére
Majd eldöntöd a válaszból, értettem a kérdést.
Nyilván skálázódik a fogyasztás az igénybevétel szerint, vagyis, hogy mennyire van megterhelve a kártya. A régi játéknál mondjuk, ha nézed egy GPU-Z-vel, és 30-40%-on jár a kártya, nem fogja a maximumot fogyasztani, de az idle-nél több lesz, szóval amiket leírtál, a fogyasztás jellegét tekintve helytálló.
-
kungzi
veterán
sziasztok
6850 vagy 7770?
-
kungzi
veterán
válasz BomiBoogie #7847 üzenetére
szívem szerint én is azt választanám, de így még biztosabb, hogy az lesz
és 7770-ből melyik típust érdemes?
-
Buci21
addikt
Garancia? Melyik mennyibe kerül? Ha a HD7770 az olcsóbb, egyértelműen vedd meg, ha csak pár ezer forinttal drágább (2-3 ezer), akkor is HD7770. Ha garanciás használt HD6850 kerül a kezed közé, 26-27 ezerért, akkor az is elhozható. Mi a felbontásod és a gép többi része? A HD7770 látszik befutónak, az alacsony fogyasztás és a modern GCN architektúra miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.