- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hahakocka
senior tag
válasz PuMbA #173299 üzenetére
Ha spórolni akar lehet àr- èrtèkben jobb a 4070 sima majd ki tudja mennyivel rosszabb vagy ha már tartós jövő a kicsivel jobb (Rt Ben egâlközeli)S 20gb vramos 7900xt S olcsóbb is most màr picivel nemrèg egy ismerősöm Hogwartsban 1440p Ben kifutott a vramból a 8 gb os 3070el s mindjárt 17fps e lett.
[ Szerkesztve ]
-
aProPeti87
aktív tag
sziasztok , sokak ajánlásával bár félve megvettem egy rx 6700xt red devilt ,de folyamat fekete képernyőből nem ébredt fel csak restart. teljesítménnyel nem volt gond de vannak hibák a radeon oldalon ,utána olvastam mindent próbáltam de sokat kell vele mókolni ami egy ilyen ár kategóriánál elveszi az ember kedvét . így hát meguntam eladtam vettem az árából egy rtx 3070 et és azóta semmi probléma megy ahogy mennie kell igaz 4gb kevesebb vram de teszi a dolgát. csak azért írtam hátha valaki 2 kártya közt hezitál ,én kettő közül a 3070 et ajánlanám
Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
PuMbA
titán
válasz aProPeti87 #173304 üzenetére
"de folyamat fekete képernyőből nem ébredt"
A probléma megoldása pofon egyszerű lett volna. Ne tedd alvó módba a gépet, hanem kapcsold ki. Én NVIDIA-val sem használom az alvó módot, hiszen egy ki-be kapcsolás egy mai modern gépen olyan gyors, hogy az alvó mód teljesen értelmét vesztette.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz PuMbA #173305 üzenetére
Sima monitor kikapcsolásból sem ébred fel sok konfigban az AMD kártya. Nálam sosem volt alvó mód, monitor energy saving módba kapcsolt és rá 1 percre már nem jött vissza. A probléma driver szintű lesz. A win alap felrakott driverével jó, az utolsó 3 AMD driverrel próbálva mind rossz. Én is visszacsomagoltam a kártyát és elálltam a vásárlástól.
-
PuMbA
titán
-
bobalazs
nagyúr
válasz PuMbA #173310 üzenetére
Olyan nincs. 22.11.2 olyan van. Ez is jó cucc, ULPS kikapcsolható, MPO fix bekapcsolható (stutterek, crashek) vele. [githublink]
Ja és megfigyelhető hogy MS erőteljesen alkalmazza az automatikus driver frissítést, úgyhogy amit felrakunk, az vélhetően rövid úton le lesz cserélve, ezzel is problémát okozva.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz aProPeti87 #173313 üzenetére
Ja, sajnos ahogy itt kiderült, ez tényleg egy hiba, amit korábbi driverrel vagy ULPS kikapcsolásával lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Újabb VRAM-mal kapcsolatos hírek. A Resident Evil 4 egyszerűen csak kifagy 8GB VRAM-mal rendelkező kártyákon, ha az RT-t bekapcsolod, még 1080p-ben is: [link] 12GB-tal nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz PuMbA #173315 üzenetére
Ez már a demóban is ismert volt, Discordon beszéltem olyannal, akinek 6700XT-je van, ugyan úgy összeomlik max grafikán, RT-el. Papíron amúgy elég lenne a 8GB is, mielőtt összeomlik, az előtt belefér a 8GB-ba.
A cikkben ezt írják: "From 16 GB there are no problems with the memory, but the editors have not yet tested whether 12 GB is sufficient. In Ultra HD, the game addresses up to 12.3 GB of memory without ray tracing, and up to 13.4 GB with rays. Purely from the feeling, 12 GB VRAM should be enough, but this can also change with a longer playing time."
Szóval 12GB-ot még nem teszteltek, csak azt gondolják, hogy valószínűleg elég lesz.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
PuMbA
titán
válasz CJ4567 #173316 üzenetére
Erről nem tudtam, hogy a demóban is már ismert volt A maximum grafikához 16GB VRAM kell a cikk szerint, de nagyon közel van a 12GB-hoz, ez igaz. Egy-két patch és bele tudna talán férni, ahogy írod. Nagyon kíváncsi leszek a 8GB-os VGA-k sorsára 1 év múlva, hiszen új generációs VGA-k is fognak 8GB-tal megjelenni, például a 4060.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Korrekció:
12 GB-os VGA-k még NEM lettek tesztelve, majd hétfőn derül ki, hogy azok hogyan viselkednek.
Annyit tudni, hogy a 10 GB-os 3080-as csak 4K alatt fagyott ki, míg 16 GB-al semmi gond nincs, mindössze feltételezik, hogy valószínűleg 12 GB mellett sem lesz gond, de az még nincs tesztelve:"Nicht nur 8 GB sind problematisch, auch Grafikkarten mit nur 10 GB Speicher geraten in die VRAM-Falle. So stürzt die GeForce RTX 3080 in Ultra HD bei aktiviertem Raytracing zwar nicht regelmäßig ab, hin und wieder aber eben schon. Hier helfen die ansonsten ordentlichen Frameraten nichts, die Texturdetails müssen auf der ehemaligen High-End-Grafikkarte reduziert werden.
Ab 16 GB gibt es keinerlei Probleme mit dem Speicher, ob auch 12 GB ausreichen, hat die Redaktion noch nicht getestet."A másik dolog, hogy a 8 GB-os VGA-k alatt csak kimaxolt grafika+RT kombó mellett omlik össze a játék és mivel ebben a játékban az RT rendkívül keveset tesz hozzá a látványhoz, így ez nem olyan agy gond, ahogy a Wolfgang is írta, aki nem kapcsolja be ebben a játékban a RT-t, semmit nem veszít.
Egy további probléma a játékban az FSR 2 minősége, ami olyan rossz képstabilitást ad (extrém mértékű shimmering, iszonyatosan ocsmány), hogy a natív is sokkal jobb ebből a szempontból. Szerencsére egy mod-al aktiválható a játékban a DLSS 3.1, ami sokkal jobb képminőséget és még gyorsabb is, mint az FSR 2.1. (A linkelt videóban is tökéletesen látható az FSR 2.1 okozta brutális shimmering)Ezen felül a játékban vannak olyan részek, ahol a sebesség masszívan leesik a tesztben szereplő számokhoz képest, és azok a bezuhanások nem CPU vagy GPU limit miatt történnek, valami még nem kerek a játék motorjánál, ahogy a traversal stutteringek is jelen vannak, valamint kis mértékben a híres shader compilation akadások is.
Talán valamit fognak még rajta reszelni, feltéve ha semmi nem tiltja (pl.: egy esetleges szerződés az AMD-vel). Ugyan rossznak túlzás lenen nevezni ezt a PC portot, de nagyon jónak sem mondanám, vannak még betegségei amit ki kéne kúrálni.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #173320 üzenetére
Akkor az tényleg jó, ha ennél a játéknál nem ad hozzá az RT sokat. Így nem kell használni és akkor fut rendesen Viszont én már várom a rendes next-gen motorokkal jövő játékokat az év második felétől, mert ez az egy helyben toporgás, ami az utóbbi 2-3 évben van. Ezekért jelenleg nem nagyon érdemes VGA-t venni....
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz Mike0088 #173297 üzenetére
Miért nem apróról vettél inkább még granciás is van 1-2évvel és 50.000ft-al olcsóbban
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
válasz PuMbA #173321 üzenetére
Hú jaj tükröződő felületet mindenhova micsoda nagy future 4k-ban meg alig nyögi ki 99%-a a játékoknak a 100fps-t de már 500Hz-es monitort árulnak .
Meg rendes fizikát se képesek a játékban megcsinálni pedig már vannak remek szoftverek amit mérnökök használnak annyira pontosak. [link] https://www.econengineering.com/hu/simulation-software/ansys-system-tools/?gclid=Cj0KCQjwlPWgBhDHARIsAH2xdNeq6tWnin2nnwmU9Dgpkls6W8ySFnEWY50zETtxE0BOlr4mzBuojccaAtMvEALw_wcB
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
Minek kapcsolnád be az RT - t? Semmi értelme, ennél a játéknál meg pláne. Elkezdtem ma játszani, és az RT csak azért van, hogy összeomolhasson. Mondjuk 70 euróért kicsit pofátlanságnak tartom, de ez van, ezt kell szeretni.
BerserkGuts: Fizika ide vagy oda, ez a legjobb Resident játék továbbra is, és egyáltalán nem baj, hogy kiadták felturbózva. Engem csak az bosszant, hogy a kés eltörik. Akik meg játszottak az eredeti verzióval, szintén nem a fizika miatt szerették, hanem a hangulata végett. Sokkal többet ér olykor egy-egy játéknál, még a grafikánál is.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz KAMELOT #173327 üzenetére
Azt írja Emag garis. Az Emag-on vásárolt termékek garija hozzá van kötve a vásárló fiókjához, még a lejárta is ott van. Hogyan tudnék gariztatni az Emagon egy más felhasználói fiókhoz kötött vga-t? Adásvételi ide vagy oda. Csak kiváncsiságból kérdem, tényleg érdekelne.
-
Mike0088
csendes tag
válasz KAMELOT #173327 üzenetére
Talán racionálisabb döntés lett volna 140-150-ért egy használt. Érdeklődtem aprón pár kártya után, a magyar garanciásokat (ahol van még legalább 1 év rá) hamar eladják. Egyik se volt már meg ami érdekelt és írtam miatta. Persze ha nagyon hajtom biztos találok, de közben folyton az motoszkált a fejembe, hogy ezeknek a kártyáknak a többsége bányászott 1-2 éven át folyamatosan pörgették, érdemes e bevállalni 40-50 ezer miatt egy ilyen rizikót, amikor ott a patika új 36 hónappal. Aztán megláttam az akciót Alzán és nem gondolkodtam ezen többet.
-
fredpiano3
újonc
Sziasztok!
Köszönöm szépen a videókártya javaslatokat, erre a kettőre szűkítettem le a választást:
GTX 1660 TI:
https://aqua.hu/alkatreszek/asus-geforce-gtx-1660-ti-6gb-tuf-gaming-evo-videokartya-tuf-gtx1660ti-6g-evo-gaming-t1073962GTX 1660 S:
https://aqua.hu/alkatreszek/gigabyte-geforce-gtx-1660s-d6-6g-videokartya-gv-n166sd6-6gd-t1205560A teljesítmény alapján a TI jobban megéri és még ráadásul itt olcsóbb is... A Gigabyte 1660s a gyártó miatt drágább kicsit vagy mást is érdemes figyelni a gyártók közötti változatok összehasonlításnál? Néha sokkal nagyobb árkülönbséget is láttam azonos típusnál, de eltérő gyártónál.
-
PuMbA
titán
válasz fredpiano3 #173333 üzenetére
Garanciás használt kártya miért nem játszik? Sokkal időtállóbb kártyát lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz fredpiano3 #173333 üzenetére
Hát ennyi pénzért 3000-es szériát is kifoghatsz apróról bár ha biztosra mennék hozzá raknék még és egy garisat vennék.
Persze te tudod mire kell, de ha játék akkor nagy butaság ilyen kártyát venni.
Sőt kb 40-50 körül venném meg helyedbe apróról olyan eladót keress aki ezzel foglalkozik már régóta mert teszteli és nem vesz meg akármit ezért sok a pozitív.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #173335 üzenetére
100 - ért max. 3050 - et tud venni apróról, ami nem igazán erősebb mint egy 1660 Ti, utóbbi ellenben új, 3 év garival. Ja, és még egy 1060 - nal is lehet játszani, csak elmondanám. Nem kell mindenkinek 1000 fps meg 0.001 milliszekundum
Persze mivel nem tudjuk milyen felbontáson, hány fps - el, milyen játékokkal szeretne játszani, így ajánlani sem lehet. Ha CSGO és társai, még egy 1060 is tökéletes, ha HOGWARTS, akkor egy 3070 is kevés.[ Szerkesztve ]
-
Mike0088
csendes tag
Most telepítettem a kártyát (rtx 3070 eagle oc rev 2.0)
Lenne rögtön egy apróság. Miután DDU-val leszedtem a drivereket és kicseréltem a kártyát, felraktam az experience szoftvert majd beléptem a korábbi gmail-es címemmel. A legfrisebb driver (513.41) letöltése sikertelen volt, csak manuálisan tudtam felrakni a honlapról letöltve. Most már látja a program, de nem értem mitől lehetett ez? Érdemes talán teljesen új regisztrációt csinálni?
A másik milyen programot érdemes még használni, a gigabyte honlapján találtam ezt a control centert, gondolom ez kéne ha az rgb világítást ki akarom kapcsolni?
Msi afterburner már van.
Köszi -
pluto1969
aktív tag
válasz kolopele #173337 üzenetére
Igazad van. Én cseréltem egy GTX 1660 supert egy RTX 3060-ra, de tökéletesen megfelel átlagos játékokra a GTX 1660 super full hd-én 75hz-en a mai napig átlagos felhasználásra. Ha nagy igényei lennének, biztos nem ilyet akarna venni. Én nem vennék éveken át bányászó bizonytalan előéletű kártyát, még ha erősebb is. (csak ha nagyon olcsó, és nem tudnék ellenálni az árnak)
-
Mike0088
csendes tag
Lehet én pánikolok de szerintem gond van a kártyával. Egy Zalman R1-es házba került van neki bőven hely. A ház előlapja nyitva elöl és hátul is ventillátorok amik folyamatosan mennek. Elindítom a God of Wart, hogy kipróbáljam csak a monitoring megy nem nyúlok semmihez. Majdnem 90 fokra melegedett fel a főmenüben a kártya!!! Gyorsan kiléptem engedélyeztem az afterburnerben a fan vezérlést, grafikont állítottam. Játék elindít, 5 percet játszottam vele és 70-75 fokra melegszik miközben a ventillátor majdnem 80%-on zúg. Nem vagyok egy nagy gép guru de Houston itt valami baj van....
-
Mike0088
csendes tag
Van olyan program ami automatikusan állítja a fan vezérlést és teszteli a kártyát teljes terhelésen, hogy megfelelően működik-e?
-
kolopele
nagyúr
válasz Mike0088 #173343 üzenetére
Amennyiben nem bántod a kártyát automatikusan vezérli a ventiket, de a 90 fok ismeretében teljesen mindegy, mert az már a határ közelében van nagyon. Futtasd le a Heaven benchmarkot, és figyeld a hőmérsékletet, természetesen semmi ne legyen közben a driverben bekapcsolva (v-sync, freesync), és lockolva se legyen az fps. Monitorozhatod közben az órajelet is, ott láthatod mikor vesz vissza. Amit még megtehetnél, az az undervolt, azaz a kártya alulfeszelése, az afterburnerben megteheted könnyen. Egyébként Giga kártyát pont ezért nem szabad venni egy részt, mert melegek és hangosak, sűrű a ventik zörgése, az eagle ráadásul az egyik legrosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
Mike0088
csendes tag
válasz kolopele #173344 üzenetére
Közben informálódok, nem egyedi eset ez. Csak nagyon meglepett, hogy elindítok egy játékot és rögtön majdnem 80%-os ventisebességgel fut ilyen hőmérséklet melett. A gépház oldallapjának eltávolítása után nyerek úgy 5-6 fokot de 68-70 fok mellett is pörög mint a ringlispíl. Ráadásul zavaróan zúg. A kis 1060-am (szintén giga) sosem volt ilyen zajos a hőmérsékletéről nem is beszélve. Mindjárt rakom is vissza és bocsánatot kérek tőle
-
PuMbA
titán
válasz Berkoka #173346 üzenetére
"4070ti-nak memoria sávszélessége csak 192 bit ha jol tudom"
Az nem memória sávszélesség, hanem a memória busz szélessége, ami önmagában nem jelent semmit, mert az is fontos, hogy ezen a buszon milyen gyorsan folyik a kommunikáció, azaz a frekvenciája. Egy 192 bites kártya lehet gyorsabb egy 256 bitesnél, ha magasabb frekvencián járó memóriát pakolnak a végére Összegezve, egyetlen dolog számít, a memória sávszélesség, azaz hogy hány GB/s-ra képes a memória alrendszer. Emellett még számít, hogy mennyi cache van a GPU-ban, ami a 4070Ti esetén többszöröse az előző generációhoz képest (48MB, a 6MB-tal ellentétben) és ezáltal beéri kevesebb memória sávszélességgel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs