- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Lányom gépében halódik a kártya, szeretném ha ajánlanátok valami jobbat, nem követtem a fejleményeket.
Ami van:
Alaplap: MSI B450 A-Pro Max
Proci: AMD 2600x
Kártya: Asus Rog Strix 570 4 Gb
Táp: FSP Raider II 450
Memo: 2*8 Gb G Skill Aegis 3200 MHz( de ezen kékhalál időnként ezért alapon fut)
Monitor: Asus VZ249HE Full HD
Crucial MX 500 500 GB SSD meg egy Samsung 1 GB SSD van még a gépben.Amikkel játszik általában: Genshin Impact, Overwatch, God of war, Assasins Creed
Eddig kiszolgálta a kártya de ha már váltani kell valami erősebbre váltanánk amit bír a processzor. Használtban gondolkodom 100 ezerig bezárólag. Gondolom a táp is kevés már nagyobbhoz.Köszönöm!
-
xtremist
senior tag
válasz Istvan2020 #173760 üzenetére
Ez egy nem túl jól sikerült széria, az msi leggyengébb hűtése.
-
veterán
-
zooliii
tag
válasz Istvan2020 #173760 üzenetére
Ilyen hűtés mondjuk egy 1060-hoz még szódavízzel elmegy, de a 1080Ti-nak a maga 300W körüli peak fogyasztásával iszonyú karcsúnak érzem.
[ Szerkesztve ]
-
-
19Petya83
tag
válasz kolopele #173745 üzenetére
Ismét köszi.
Még egy kérdés: RX 6750 XT játszik a 6700 XT és a 6800 környékén? Árban nem tűnik (sokkal) drágábbnak a 6700 XT-nél. 6800 meg kb. egy 20-assal drágább.
Van a 6800-nak valami elvitathatatlan előnye a másik kettőhöz képest?Egy kis off: Tudnátok javasolni egy oldalt, ahol utána tudnék járni, annak, hogy a játékok grafikai beállításainál melyik lehetőség mit jelent? Annyi rövidítést olvasok itt a fórumon, hogy megáll az ember esze.
[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
válasz 19Petya83 #173772 üzenetére
6800 előnyei
256 bit vs 192 bit
több cuda mag több tranzisztor
16 gb ram vs 12 gb ramA józan paraszti és azt diktálja , hogy a 6800 legalább ~1-1.5 évvel tovább elég lesz a plusz teljesítménye miatt , de egyszerűsítve ( ezek csak kb számok és játékfüggő is )
1080-ban ~10-15%
1440-ben ~15-25%
4k-ban akár ~30%
fps előnye van a 6800-nak a 6700\6750xt-hez képest. Azt a +20 mátyás többletet simán megéri[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz NyalokAA #173773 üzenetére
Van már az amd kártyákban is cuda mag? Nem ám valaki ezért választja, aztán majd csodálkozik.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz NyalokAA #173775 üzenetére
Csak azért jegyeztem meg, mert ha célirányosan keres valaki emiatt kártyát, akkor fontos lehet. Pl. van program, ami csak cuda magokat tud használni gyorsításhoz, ezért jobb az nvidia kártya. Vagy van program, ami csak opencl-t, akkor jobb az amd. Van ami mindkettőt, vagy egyiket se, akkor a cpu erő számít főleg. Ezért lehet fontos.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Tütüm
aktív tag
6600-as kártyákból ASRock Challenger vagy Sapphire Pulse az inkább ajánlott?
-
Ace Ventura
addikt
válasz Tütüm #173781 üzenetére
Nekem volt mindkettő.
A Pulse hűtése gyengébb volt. Terhelés alatt az Asrock 6-8 fokkal hűvösebb, és halkabb is.
A Pulse nálam veszettük coil whine-olt. Az Asrockot azóta is elégedetten használom.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Tütüm
aktív tag
válasz Ace Ventura #173784 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
stnorcy
aktív tag
Üdv.
Kártya vásárlás előtt állok.
Adott egy config amibe szeretnék.
Alaplap: MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4
Proci: INTEL Core I5-12600
RAM: ADATA 64GB XPG DDR4 3000Mhz CL16 DR40
Táp: CORSAIR RM850xMSI GeForce RTX 3080 Ti Gaming X Trio 12GB GDDR6X 384bit
ezt néztem ki.
Vélemény?
Vagy van 3080 Ti aminek jobb a hűtése?
Játékra használnám.
KösziIphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz Mike0088 #173682 üzenetére
Pár napja kértem ajánlást meglévő géphez, és akkor elhangzott, hogy figyelni kell, mennyit tud a CPU, ennek illeszkednie illik a GPU-hoz (bottleneck). Foglalkoztam kicsit a dologgal, és találtam egy oldalt, melyett múltkor nem említett senki, az összefoglalóban sincs benne, de hasznosnak tűnik. Laikusként persze nem tudom megítélni a tartalmat, és lehet, hogy pont azért nem ajánlottátok, mert nem ad használható eredményt.
Itt meg lehet adni a CPU/GPU párost, és megmondja, illenek-e egymáshoz. Ha igazat mond, akkor a jelenlegi processzoromhoz (AMD Ryzen 7 1700X) az RTX 2070 nagyon jó választás, CPU intenzív használatnál csak 0,3% marad kihasználatlanul az utóbbiból. GPU intenzív esetben 4,4% tartalék van a processzorban (gondolom, ez a játékhasználatot jelenti).
Ez egybecseng azzal, hogy Mike0088 ajánlotta ezt a kártyát. Ugyanakkor kolopele a 3060-at már nem, az oldal szerint viszont ekkor is csak 2,9% lenne kihasználatlan a kártyából (és azt írják, 5% alatt nem igazán kell foglalkozni ezzel), és ez ellentmondásnak tűnik, de valószínűleg csak nem értek hozzá eléggé.
:a:
-
kolopele
nagyúr
válasz stnorcy #173788 üzenetére
Az is jó ha kapsz még, az EVGA ugyanis nem gyárt már több kártyát.
Használtan 1 év garival ha jó áron van akkor oké, de csak ha jó az ára, mert vannak már fenn jó 350k körül 4070 Ti - k is, azok ráadásul újak, és ahogy én néztem, a használt 3090 - ek is kb. ennyik.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz kiraly.andra #173789 üzenetére
Az ilyen oldalakon eszméletlen sok marhaságot lehet olvasni. Például egy 10700K nem ajánlott egy 3060 Ti - hez, ellenben tökéletes egy 6700XT - hez. Ne foglalkozz az ehhez hasonló oldalakkal, például amikor tápegységet keres valaki, sokszor az adott konfigja fogyasztásának a dupláját javasolja végül a rendszer.
-
Lorden
senior tag
válasz kiraly.andra #173789 üzenetére
Ilyen 2070/6600/3060-t azért simán rakhatsz mellé.
Nem mai darab az az 1700x, de nem is öregedett olyan borzalmasan, mint a régi i7-k. -
kolopele
nagyúr
válasz Lorden #173795 üzenetére
A 6700 mellett egy 3060 Ti van, az 1700X esetében meg egy 3070, ráadásul az első linkelt videó esetében a grafika ultra, míg a másodiknál high. Nem azonos a tesztkörnyezet Egyébként meg mindegy nekem, de nem tennék akkor sem az 1700X mellé nagyobb kártyát mint egy 1660 Ti vagy egy 3050, kivéve ha később tervben van egy proci csere is.
-
Lestat3
csendes tag
ASUS Radeon RX 6650 XT mennyire ajánlott? Egész jól beesett az ára ~117ezer
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz kolopele #173792 üzenetére
Tudod, hogy konkrétan ez az oldal is az "ilyenek" közé tartozik, vagy csak úgy gondolod? Itt a 3060 Ti és a 6700 XT hasonlóan nem ajánlott a 10700K mellé (14,5 és 10,5% CPU hiány). Nem tudom, mennyire bonyolult dolog az összevetés, de ami neked (bárkinek) a fejében megvan erről, az valószínűleg automatizálható is, így akár egy weboldalba is beépíthető. Bár ennek ellentmond, hogy itt is van, akinek más a véleménye, azaz neki más jött ki az összehasonlítási folyamat végén.
:a:
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs