- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beach head
senior tag
válasz Headshot #143342 üzenetére
aki mondjuk nem akar 120.000 ft kiadni erte... vagy nem tud... en pl megelegednek egy 1660al de hat felszokott az ar, elfogyott a keszlet... talan majd ha lecseng jovore ez a virus mizeria lesznek normalis arak (legalabbis remelem) no meg ha nem 360 ft lesz egy euro
[ Szerkesztve ]
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Videókártyát tervezek venni, és érdekelne hogy érdemes-e várni vagy vegyek mostanába (1-2 hónapon belül)
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
EVGA SuperNOVA G1 650W táp
Gigabyte Z170X-UD3 lap
I7 6700 Cpu
3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16)
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
full Hd
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Game-film (játékok közül játszok minden félével)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
100-120e (esetleg 130e)
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új jó lenne márcsak gari miatt isNem tudom melyik VGA lenne a pontosan jó párja az én Cpum-nak. szóval ezért is teszem fel a kérdést.
Nagyon köszi a helpet.
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
TheNewDawn
addikt
válasz beach head #143352 üzenetére
nem 360, hanem 400 lesz az euró valóban
-
Headshot
tag
válasz beach head #143352 üzenetére
Ugy értettem hogy ha 120 ezerért van sima 1660, akkor ki veszi meg...
-
virkir
veterán
válasz BerserkGuts #143349 üzenetére
3060ti meg most 300.000ft körül volt de elkapkodták így is
Azért a hülyeséget ne terjesszük már mert ragályos.
Normális áron 208k volt a legdrágább a legolcsóbb meg 165, de a HA-n is van vagy inkább volt 250k-ért neppertől.
Ha valamikor beáll a normális készlet és a forint sem ugorja meg a 400-at akkor valahol 150-180 környékén lehetnek majd a 3060ti-k."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
válasz demmer123 #143360 üzenetére
Mondom normális áron, nem a lehúzós genyláda boltok árairól van szó.
Íbéjen volt milla felett 3090-en és elvitték... talán...
A gyökér ipon-ban sem vagyok biztos, hogy nem-e csak leszedték és némileg jobb áron kikötöttek a kártyák neppereknél."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Tukolp
aktív tag
Én is azt néztem, eredetileg nagyon szerettem volna venni egy 2060at vagy egy 2060 s-t
de sehol nem látom.
Igazából a mostani 970-el még el leszek egy darabig, de idővel jó lenne upgradelni valamire, sztem, hogy legalább "párba legyen" a Vga-nm meg a procim."When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
TeeJay
félisten
válasz kolopele #143351 üzenetére
Fura mert ventilátor méretre azonosnak tűnik, annyi hogy egyik 13lapátos másik meg 9lapátos. Mindkettő hőcsöves annyi hogy max 2 slotos kártya lehet mert van pci-e wifi kártya is és felette csak 2 slotos kártya fér be szóval a Sapphire Nitro+ kiesik pedig abból van elég sok eladó
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
Talán kérdeztem már, de most elbizonytalanodtam. Az imént alzáról sikerült rendelnem egy EVGA RTX 3070 FTW3 ULTRA-t. A leírásban minimum 650 Wattos tápot írnak, a gyereknek viszont egy EVGA Supernova g3 550 Wattos van. Fog ez menni gond nélkül vajon? Semmi kedvem még 30-40-ért tápot is venni.
KösziVagy ez inkább a tápos topikba kellene? Akkor bocs, offba rakom.
[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
válasz z123456z #143369 üzenetére
Nekem is 3070-em van igaz Gigabyte, és 200-270W között fogyaszt elvileg. Szóval, ha nem valami brutál proci van a gépben, akkor talán nem lesz gond. (Nekem is 550W táp igaz platinum).
Btw ma mennyiért volt fent az EVGA?[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
z123456z
őstag
Köszönöm nektek.
Most egy 7700-as proci van, egy egyszerű lappal, de csere lesz itt is, a terv 10400-10700, esetleg 9700 b vagy Z lappal. Fiamat a tuning nem érdekli ( most még...)
Ha nem elég a táp, az hogy jelentkezik? Nem megy tönkre semmi, remélem.Amúgy 259.990+szállítás+utánvét. Tök véletlenül nézelődtem, 5db volt szállításra készen, de mire végeztem a rendeléssel, mind elfogytak. Így az én rendelésem is csak január 7-én jön. Mindegy, legalább van idő meggondolni magam, akkor törlöm. Mondjuk MSI-t szeretne, EVGA-t nem ismerjük. Azt sem tudom, mit jelentenek a jelölések, mi a hierarchia.
[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
válasz Headshot #143380 üzenetére
A procik is 65 meg 105W TDP, de aztán van, hogy esznek 200at
Off, nem neked, hanem általánosságban: undorító. Más is vett ma EVGA 3070-et ahogy látom alzán, hirtelen 3db ilyen felkerült az apróra. 285ezerért. Undorító.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #143379 üzenetére
Lehet, hogy lemondom. Az 5 tesztelt közül ez a leghangosabb (https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3070-ftw3-ultra/31.html ) . Hogy ez a valóságban mit jelent, nem tudom, de a gaming X trio extra csendes, azt írják. Szerintem maradunk az MSI-nél. Meg ehhez bizony kevés lehet a táp valóban, 300 Wattig is felmehet, ha jól értem. Mindegy, időm még van.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Redplee #143381 üzenetére
Már ott tartunk, hogy a neppereknél olcsóbb, mint pl. az [extrém digitálnál] . Ki érti ezt?
-
-
veterán
Emberek, lehet még valahol videokártyát kapni értelmes áron?
Használt vagy új, mindegy. Apróra nem nagyon kerül föl semmi, hiába van pár 1070, csak a próbagarik, 70-80 ezret nem adok ki próbagarival, de még 2070et is láttam úgy.
Most egy i5-4570em van, nekem egy ehhez illő gtx670-750ti-1050-1060 olcsón gari nélkül is megfelelne ideiglenesen, egy picit túlmutató 1070-1080-2060 70-110 körül de valami garival, vagy akár egy 2060s-2070-2080-3060ti-3070 de emberi áron és mindenképp rendes garival, max akkor veszek egy 10400 félkonfigot.
Egy 1060at kapok ma kölcsön péntekig, de ez nem egy tartós megoldás.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Headshot
tag
válasz z123456z #143382 üzenetére
Ez azért így elég csalóka. Ha megnézed még csak 65 fokos a kártya 34 dBA és 1780 as fan speed.
A Gigabyte meg 32 dBA viszont 70 fokon. Ennyi erővel simán lejebb veszed a fan speedet felengeded 70 fokra a kártyát és ugyanott vagy lejjebb leszel zajszintben.De MSI tényleg a legjobbnak tűnik, kérdés hogy azt mennyire lehet kapni.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
végre találtam egy árban is szimpatikus videókártyát.
Ryzen 2600X hajtaná meg. Sokat vívódtam, hogy zöld vagy piros, eddig zöld párti voltam, egyszer volt piros is de akkor az erősitő, monitor + TV vonalon voltak hang problémáim, ami Nvidia kártyával soha nem fordult még elő. Viszont most találtam egy ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 -ost. 150e nél többet nem szeretnék jelenleg videókártyáért fizetni. A 8GB miatt jobban hajlanék az AMD fele mert az Nvidia ennyiért csak 6 gb-ot ad. 4k-s a monitorom Free sync technologiát támogatja. Mondjuk már nem használom annyit az erősítő + TV kombinációt sem. + a házba is bekellene férnie, de a mostani sem rövid kártya.
Az ASUS milyen minőséget képvisel? Gigabite kategóriás gyártótól nem szeretnék vásárolni.Ebbe menne:
Asrock B450M Pro4-F, AMD Ryzen 5 2600x, G.SKILL 16GB Seasonic Focus Plus Gold 650W, monitor [LG27UD69P] , NZXT H510Előre is köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz rasotamas #143386 üzenetére
Gyereknek MSI-vel soha nem volt gondja. A jelenlegit is gari nélkül vettem, igaz bontatlanul. De én is megfutottam ezeket a köröket a megbízhatóság kérdésével. Szerintem 1060-1080 már nincs is élő garanciával. Én MSI-t bármikor meg mernék venni gari nélkül is. Amúgy meg a legnagyobb baj, hogy téliszalámit akarunk párizsi áron, és ettől nem tudok szabadulni.
-
veterán
válasz Grave_444 #143387 üzenetére
Egyelőre elvagyok ezzel, új proci új vga új monitor nekem nem sürgős, ráér jöbőre, de a szübetre kéne valami vga, ha a gta online elfut high-on 60fps-sel, a cyberpunk meg minimumon az nekem egyelőre elég. Eddig még mindig vga limitem volt, i7-2600k, ryzen 2600-3600 mellett volt rx460, 750ti, rx590, 1060, ha egy picit túllövök a vga-val nem nagy baj sztem.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
-
Kiskokó
veterán
Üdv
Had kérdezzem már meg, lehet tudni mi ez a nagy VGA hiány mindenhol?
3080-at terveztem venni de látom nagy a hiány.
Mostanság jön új típus ? vagy mit lehet tudni?
Köszönöm
Helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
pecccccccca
őstag
válasz Kiskokó #143396 üzenetére
Szia.
Összefoglalom.
-Kevés termelés és ezáltal hiányos polcok.
-Bányászláz 2.0
-Mesterségesen felvert árak
-Szar forint árfolyam
-Kapzsi viszonteladók, boltosok.
-Pofátlan használt eladók akik szintén felverik az árakat
-Buta vásárlók akik szintén felvetik az árakat.Humorban nincs helye tréfának!
-
palfitom
félisten
válasz pecccccccca #143397 üzenetére
Ámen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
koko52
nagyúr
szép összefoglaló. + van aki megveszi a használtat, dob még rá és megy vissza HA-ra.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
"Buta vásárlók akik szintén felvetik az árakat."
Nézd, ha nincs más, akkor ez van. Kár lebutázni a vásárlókat, akik nem akarnak hónapokat várni pár tízezer forint miatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs