- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz Pkc83 #143101 üzenetére
Igen. Fogod és beváltod a wallet-ben valamilyen pénzre. Tőzsdén elkel azonnal. Most sok sok millió dollárt váltanak be, mégis tartja magát.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Hát engem is elért a bizonytalanság, mit is vegyek.
Az azonnali vga kérdések órájában már ugyan feltettem a kérdést, de azóta természetesen bonyolítottam a helyzetet, mert elkezdtem utánaolvasni a dolgoknak, és minél többet olvasok, annál több kétely merül fel...
Na szóval:
Régi gép: nVidia GT 220, 1GB RAM (passzív hűtésű)
Új gép (már megvan): Dell 7040, sff – tehát low profile. i7 6700, 180W táp
ebben integrált Intel HD 530 van, de ennek a RAM értékét nem tudom változtatni (mint régebben bizonyos integráltaknál lehetett), így a gépben lébő 16GB RAM-ból 256k-t
na és ebbe keresek videókártyát, [i[ha egyáltalán van értelme[/i].
Ami alapvető, hogy túl sokat nem akarnék rászánni, de nem 2kHUF-ból gondolnám (max 15k, akár használtan is)
Alapfeltételek:
low profile kártya, 1 slot-os kivitel
passzív hűtés, legyen halk (bár ezt talán el tudom engedni)
nem fontos, hogy milyen csipszet (Intel, Ati, nVidia)
ne legyen gyengébb, mint a Geforce Gt220 (1GB RAM)
A gép tápja 180W-os, nem tudom ez mennyire lesz kérdéses, befolyásoló tényező.
Felhasználás:
Régi játékok lehetősége (Windows: NFSU2, Revolt | Linux: Supertuxkart, Minecraft java kiadás, Torx, OpenTTD)
Linux és Windows rendszeren is használjuk majd.
Általában HD felbontásban használjuk alapesetben (office, böngészés), de játékoknál elég az 1280x960 is bőven elég.Ezeket nézegettem (második körös szűrés után):
+GT 710 (2GB, passzív hűtés, low profile) – 19W (max 25W) - ez újonnan olyan 15kHUF körül van
+AMD R5 340X 2GB – alapja ugyanaz, mint az r7 250 - 65W
+GeForce 605 1GB GDDR3 64bit – 25W
+Quadro K620 2GB DDR3 128bit (ulta-halk hűtőventillátor a specifika szerint) – 45W
A videocardbenhmark.net szerint a k620 a legerősebb, de azért a táp korlátozhat...
https://www.videocardbenchmark.net/compare/Quadro-K620-vs-Radeon-R5-340-vs-GeForce-GT-710/2950vs3590vs2910
Szerintetek melyik legyen?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
őstag
Gyerekek!
Gainward 3060Ti már van az aprón, várhatóan jövő heti átvétellel
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
kolopele
nagyúr
válasz Energie X #143109 üzenetére
Szerintem már egy 2070 superről sincs sok értelme váltani rá, egy 2080 superről meg pláne:
[link]
Főleg nem úgy, hogy rá kelljen fizetni 70-80 ezret. Talán 20-30 ezret még megérhet, de ahhoz normális bolti ellátás kellene, mert azt a párat megveszik az aprón árusító nepperek. -
Csupingo
veterán
Ismeritek a yeston márkát? Pl. van belőle cuki 1 slot-os lp rx 550.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Csupingo
veterán
válasz arcszesz #143121 üzenetére
Jó kérdés. Gt 1030-ból is van d-sub -os.
-
nagyúr
válasz Csupingo #143112 üzenetére
Sajnos még nem tudom, nem volt még időm kipróbálni. Egyelőre a tesztekre próbálok hagyatkozni.
Szerintem a CPU--ba integrált kártyának (HD Graphics 530) is kéne hogy tudd állítani BIOS-ból hogy mennyi RAM-ot használhat, lehet frissíteni kell hozzá.
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a bios frissítés ilyet tartalmazna. Igyekeztem erre már régebben rákeresni, ám azt olvastam, hogy automatikus; rendszer RAM 8GB és alatta 128MB, felette 256MB.
A régebbi dellemben (laptop, e6410) sem lehet változtatni a grafikus memóriát a biosból (mondjuk eddig meg sem próbáltam, de most megnéztem). A régesrégi Acer-nél lehetett.Szóval akkor 3 út lehet:
1, igp, teszt természetesen
2, gt 1030 lp, 1 slotos
3, k620B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Csupingo #143122 üzenetére
Gondolom rátették a nyákra a szükséges aktív átalakítót.
Jelenleg is olyan gépről írok, amibe RX 480 VGA van, és DP to Dsub adapterrel lövi a képet a Samsung Syncmaster 204B monitorra 1600*1200-as felbontásban.#143127rasotamas: persze, hogy aktív, különben nem menne.
Van HDMI to Dsub is, az is kifogástalan szintén aktív.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz cappa72 #143123 üzenetére
Légyszives nyisd ki a gépet és fotózd le, tedd be ide a képet.
Ha jól sejtem, hogy melyik gépről van szó bemegy oda a 2 slotos kártya is de csak a pci-e x4 csatlakozóba, viszont ez a sebességveszteség elenyésző ilyen vga-k esetén. Rögtön kinyílik a világ a 750ti-k, rx550-ek, 1050-ek irányába, ezek ugyan kicsit meghaladhatják a keretedet de többször gyorsabbak egy r5 340-nél. A kategória teteje a 1050ti és 1650 (akár ddr6-tal), de ezek már 30-40-50+ ezres kártyákhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépem: irodai HP, I7 (3770), 20 GB DDR3, Gigabyte GTX650 1 GB videokártya, 2 db 1TB winchester + 1 db 250GB SSD a rendszernek, 320W táp.
Ez így jelenleg működőképes konfiguráció. A videokártyát szeretném cserélni erősebbre. Elsősorban a fullHD felbontás lenne a cél, természetesen nem a legújabb játékok esetében. Amire jutottam a fórum olvasása során, hogy amikből érdemes lenne választani és ki is tudnám használni a jelenlegi processzor mellett, az pl. RX570, RX580, GTX1060. Ezek közül melyik lenne az ajánlott? Esetleg más ami még jó lehet? Figyelembe véve a 320W-os tápot ami erőteljesen szűk keresztmetszet. Elsősorban használtat akarok venni. Hiába van egy Gigabyte SuperB 460W-os tápom, nem tudom használni mert a gyári HP alaplappal nem kompatibilis, más a csatija. Nagyobb HP tápot meg nehéz beszerezni meg általában jóval drágább.
Előre is köszönöm, -
nagyúr
válasz rasotamas #143125 üzenetére
Légyszives nyisd ki a gépet és fotózd le, tedd be ide a képet.
Igenis, értettem!A dell support fórumán olvastam, hogy az intel hd esetén a memódia változtatás: "NO WAY..."
A bal oldali kicsi slot-ban wifi kártya van... szóval megint korlátba ütközünk.
Igaz, ez nem kötelező darab, csak van.Nagyon nem akarnék megszaladni az árral.
Közben majd nézegetem a HA!-t, hátha felbukkan egy 1030 lp, 1 slotos vastagsággal.
Na meg a teljesítményfelvétel.... arról még szó sem esett.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Csupingo #143129 üzenetére
Sejtettem, hogy a brand gépeknél hamar eléri az ember a felső határt (de én akartam ilyet...)
Akkor nagyon "nem van" más ésszerű lehetőség kimaxolni a teljesítményt, mit a k620, feltéve, ha a benchmark esetleg azt mondja, hogy hagyjam a fenébe, mert tökéletesen megfelelő az igp.Jó olvasni a hsz-eket, segítségeket!
Valahol utoljára az S3 trio v64+, majd az S3 Virge kártyáknál voltam képben... (b'sszus, az 21 éve volt... )
-
Csupingo
veterán
válasz cappa72 #143131 üzenetére
A quadro teljesítménye még nem teljesen tiszta nekem. Egy fórumon azt írták, hogy a gt 630, 640 környékén lehet. Ha ez igaz, akkor az sincs messze a prociban lévő igp-től.
(#143133) Pécsi gyerek: az már annyira cukker, hogy itt a ph-n is bemutatták, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
-
failed
tag
sziasztok
egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy "szeretnék" új vga-t venni a gépembe, és melyik kártya lenne az, ami teljesítményben jobb, mint a mostani, viszont nem igényelné a konfiguráció cseréjét?!
a gépről
GA-870A-USB3L deszka
amd phenom2 955be proci
8giga ddr3 memó
ati radeon 4870 1gb pcs+ vga
a hűtése lehetne hasonló, mint a 4870pcs+ . nagyon elégedett voltam vele az elmúlt kb 10 évben :D
ami a teljesítményt illeti, többnyire lolozni szoktam (ahhoz ez a kártya már nem nagyon elég). örülnék ha a lol stabilabb fps-sel menne, illetve némi cs:go jönne még szóba, esetleg valorant, vagy ilyesmi egyszerűbb játékok, mint farming simulator néha... mivel a konfig amúgy sem engedné, hogy nagyon új játékokat játsszak így beérném ezekkel, vagy alacsonyabb beállításokkal az újabb játékokat.
nagyon hiányoltam a felhozatalban a 256bit-es adatsínt - ami ebben a kártyában ugye megvan - de az újabbaknál, csak a magasabb kategóriákban láttam. nem tudom, hogy ez mennyire szükséges 1920x1080-ban... ha erre is tudtok válaszolni annak kifejezetten örülnék. amikor ezt vettem, akkor bizony sokan szempontként nagy figyelmet fordítottak rá.
tulajdonképpen olyan kártyát keresnék, amit a gép még ki tud hajtani. talán ez lenne a legmegfelelőbb megközelítés....
érdemes egyáltalán cserélni a mostanit? vagy már eleve a konfig limites és nem a kártya?
előre is kösziIntel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
veterán
válasz Headshot #143136 üzenetére
Itt van egy ilyen gép mellettem de most nem szedem szét. Elég fickós a táp, 180-hoz képest meglepő értékek vannak ráírva ampérban.
Egy 75W 750ti-t el kell bírjon. Az lesz a sweet spot wattban, méretben és teljesítményben. Azt a wifi kártyát meg el kell dobni és usb-st használni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
100k körül mi most a best buy vga játékra?
-
gringoka
aktív tag
Szerintem: Sapphire pulse rx5600xt
Pont 100 ropi volt -
nagyúr
válasz rasotamas #143138 üzenetére
Na igen... kinyitottam, megnéztem.
Azt írják a tápra, hogy ne haladja meg a fogyamatos egyenfeszültésgű teljesítmény a 180W-ot.
Az amperekből számítva 12V-on 342W lenne az összetljesítmény veszteség nélkül (12Va 12A | 12V b 14A | 12V sb 2,5A, vagyis 144+168+30=342).(közben elindult a bencsmárk "sorozat")
-
-
veterán
válasz cappa72 #143143 üzenetére
Alaplap, háttértár elenyésző. Procid 65W-os. A felsorolt Low Profile videokártyák egyike sem haladja meg a 75W-ot. Nyugodtan beleteheted. Én 90-120 magasságáig elmerészkednék, de LP-ből ilyen úgysem lesz.
Egyébként hasonló gépem van, hasonló dilemmám volt, de feladtam. Eladtam az i5-6500-at 25 ezerért, vettem bele egy Pentiumot 5000-ért, netezni tökéletes.
Vettem egy egyel régebbi szériás i5-ös brand gépet 55€-ért. full size vga belemegy, tápja sztenderd, cserélhető, méret sokkal nagyobb de sokkal egyszerűbb lesz minden.https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
válasz rasotamas #143147 üzenetére
Köszi!
Szerencsére nem nagy teljesítményű dolgokhoz kell a videokártya, így túltolni sem akarom a dolgot.
Viszont halk gépet szeretnék, és hát ez a 7040-es dell elég halk, főleg ssd-vel.
Lehet, hogy mégiscsak k620 lesz, de ha befut a HA!-ra egy egy slotos lp, vagy akár x4-es 1030, akkor lecsapok rá ."Örömmel" olvastam azért a dilemmádat; már abbüól a szempontból, hogy más is azért el tud "játszani" vele.
Azért remélem ez a gép megint 5 évig megmarad. (A régi i3-as aztalit váltja most le ez a haszált 7040-es)
-
veterán
válasz cappa72 #143148 üzenetére
Ne kótyavetyéld el az i7 teljesítményét. Vedd ki a wifi kártyát és tegyél be egy 2 slotos vga-t a kisebb pci-e slotba, pl 750ti. 15 körül kéne kapni, lp lehet drágább kicsit. Minimum ez kéne kicsit játszani. 1050 se lenne tulzás csakhát az ára.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Ronaldohun
tag
Sziasztok! Napi szinten nézegetem a keresőt, min. 2070 supert szeretnék, de inkább a 3000-es szériából valamit. És míg 1 héttel ezelőttig 20-30 találatot hozott a kereső, most egyik napról a másikra eltűnt minden és ez az 1(egy!) db árválkodik. Ez csak nekem furcsa, vagy valami nem jól nézek? Most komolyan nem lehet "nagyobb" videókártyát kapni sehol?? WTF?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest