Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabi78
senior tag
-
Csupingo
veterán
-
nagyúr
válasz scabi78 #104447 üzenetére
Szóval (hállelujja) suták voltak a vevők.
Terhelés függő, hogy megy e mind kettő venti és mennyire.
Az ASUS Strix-em is ugyanigy dolgozik, ha auto-n van hagyva a ventiszabályozás.
Mondjuk én csináltam neki venitprofilokat az MSI Afterburner progiban.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
CalibRasta
tag
Szasztok!
Meg szeretném lepni magam "karácsonyra" egy új videókarival. Régebbi Cori7 820(2,93GHz 1156socket) gépembe menne, 8Gb 1600Hz memória, Enermax Platimax 500W táp és új SSD társaságágba egy új videókarit, ami lehetőleg nem zabálja le a villanyórát, és nagyjából csendes, jó hűtésű. [link] ezt a 1050Ti 4Gb kártyát nézegetem, illetve az Asus megfelelőjét is [link]
. Kérdéseim a következők: melyik gyártót érdemes választani, illetve max 60e Ft-ig van e bármi más alternatíva?
Mivel a vásárlás még nincs eldőlve érdemes most rendelni vagy karácsony után, esetleg január elején hátha leesik jobban az ára (most mintha felmentek volna az árak)?
Átlagos gamer igényeim vannak, a legújabb játékokkal nem igazán játszom illetve nincs még igényem az ultra beállításokra. Általában olyan 7-80% grafikai beállításokkal megyek a legtöbb játéknál.....ezekre elég lesz az 1050Ti?
Köszke[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz scabi78 #104455 üzenetére
Vagy itt: 380, vagy itt vga topik. Találtam ilyen ventiket a neten, talán nem lehetetlen kapni bele. Akár meg is cserélheted a ventilátorokat, hogy akkor mit csinál, de előbb kérdezz még meg pár embert, hogy ez e a normális működés, bár én nem hinném.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Weareus
addikt
Üdv. mindenkinek.
Megjött a vga-m, 1080Ti Fe, és bár a kérdésem off-nak tűnhet, szerintem a legjobb hely (nagyon széttagolt a prohardver, nincs pl.: "Milyen konfigot építsek?" c. rovat), hogy hozzáértőktől válaszokat kapjak: nyilván játékokra vettem, de mostanában nézve pár tesztet, elbizonytalanodtam, hogy elég-e a kari alá a vas, ami van.
Szerintem igen (multizni ritkán szoktam), játékból van mindenféle, amint 4k-ban tolok/tolnék, fps, tps, AAA-s címek, persze.
I7 4790k at 4.8 Ghz, tehát 1150-es platform (adatlap).
Szerintetek érdemes procit váltanom (ez sajna alaplap+ram cserével is járna, szvsz), vagy felesleges?[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
kolopele
nagyúr
válasz Weareus #104457 üzenetére
Én szintén 1080 Ti - vel játszom 4K - n, és a 6700K előtt pont olyan procim volt mint neked (akkor még 1080 SLI volt), abszolút elég volt hozzá. Alig van különbség a 4790K meg az azóta kijött procik között:
[link]
144 HZ - es monitor esetén lehetne (esetleg) némi értelme, akinek viszont 60fps a cél (4K esetén már az is öröm sok esetben) értelmetlen játékra.[ Szerkesztve ]
-
enemot
csendes tag
Sziasztok!
Videokártyát szeretnék vásárolni a jelenlegi konfig:
CPU: i5-3470
HDD: Wdc1003FZex 1TB
1db DVD meghajtó
Alaplap: Asrock B75PRO3
Tápegység: Chieftec ctg500-80p 500WAz alábbi kártyák között gondolkodok:
Asus RX560 2GB GDDR5 RX560-2G
Asus RX560 2GB GDDR5 RX560-O2G
Asus RX460 2GB GDDR5 DUAL-RX460-O2G
MSI GTX1050 2GB GDDR5 2GT LPAzt nem értem, hogy mi a különbség az RX 560-2G és RX560-O2G között illetve az RX560 és RX 460 között sem láttam jelentős eltérést, árban is 1-2000Ft az eltérés a 3 kártya között. Ezen kívül kérdés még, hogy AMD vagy nVidia?
Ezekhez a kártyákhoz milyen tápcsatlakozó kell? Próbáltam rákeresni, de találtam én mindenféle leírást amikben nem vagyok biztos. Pl. RX460 csak a PCI-E sínről kapja a tápot és nincs rajta a 6 tűs PCI tápcsatlakozó, az RX 560-on elvileg van 1db. A GTX1050-en szintén nincs ilyen elvileg.
Fogyasztási adatokat pedig csak annyit találtam, hogy 75W mind a 4 kártyánál, ez gondolom átlagteljesítmény és nem csúcs. Jó lenne azt is tudni, hogy a tápegységgel nem e lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz kolopele #104458 üzenetére
Köszi, akkor úgy néz ki, maradok egyelőre a 1050-es platformnál, bár lassan tényleg kifut ez a széria.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
-
yoeuromail
tag
válasz scabi78 #104447 üzenetére
Nekem így ment tönkre egy gtx 460 xD nem tudtam róla sokáig
és a nyári melegben nem is figyeltem a hőfokot csak deus ex alatt az fps beesett és szaggatott a játék akkor tűnt fel hogy nincs rendbe valami utána vittem is gariztatni
nem javították meg rendesen fehér csíkozott lett xD cserélni kellett[ Szerkesztve ]
Eladó: i7-4770K MSI GTX 1060X3G, LG W2452V
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Lenovo MP91-be, ami keskenyebb gép mint egy normál, milyen videókártyát érdemes venni? i5 3.1Ghz és 4GB RAM van a gépben. A cél egy GTA 4 élvezhető futtatása. Használt kártyában gondolkozok.
Köszönöm előre is a segítséget!Tisztelet a Gépésznek!
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
A tesztekben a két kártya között minimális fps eltérés látható ! Az lenne a kérdésem ,hogy akkor a 3 Gb-os kártyát is megéri megvenni ? Esetleg tudtok ajánlani 100 ezer körül valamilyen erős kártyát ami még jó pár évig jó lenne?
Előre is köszönöm a választ !
Üdv,
-
Raymond
félisten
-
Csupingo
veterán
válasz S.O.S. #104466 üzenetére
Most ezeket láttam 100 környékén: giga g1, palit dual, msi armor, palit jetstream, gainward phoenix, gainward. Talán ünnepek után pár ezer forinttal mérséklődnek az árak, most nem a legjobb a helyzet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Raymond
félisten
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz VMatteo #104474 üzenetére
Tudni kellene a kivitelt (low profile vagy teljes magasságú, single vagy dual slot), a PCIe csati speckót (x16 vagy x4 x16 fizikai hosszal), ill. a táp lehetőségeit (12V ág, PCIe csati léte/nem léte), a felbontást és a rászánt keretet az ajánlathoz.
RAM biztosan kell +4GB, proci so-so, 1050Ti pl. nem rossz, de már egy 1030 is élhető, ha nem 1080Pmax a cél.[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy az MSI RX470 Gaming X 4GB vga kártyámat van értelme lecserélni egy használt ASUS GTX 1060 TURBO 6GB-ra úgy kb 9000 ft ráfizetéssel? 1080p-ben játszom. Vagy inkább érdemesebb megvárni az újabb szériát? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
Hali!
A GeForce® GTX 1080 WINDFORCE OC 8G mennyire ajánlott kártya? Ez is zizeg meg fuffog?
Mennyire tartós és jó a windforce hűtés?
Előre is köszi a válaszokat!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sultansmith #104477 üzenetére
1080 topikban célszerűbb lenne kérdezni/keresni.
Szerk.: 1080 topik, félrenyomtam.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Ahogy nézem, kezdenek újra emészthető szintre kerülni a GPU árak. Oculus-hoz tervezek GPU-t venni, úgyhogy egyelőre GF 1080-ban gondolkodtam - az új AMD GPU-k hoztak-e ilyen téren változást?Illetve nem tudom hol lehet ilyesmire keresni, hogy hány HDMI kimenet van egy kártyán? Ugyanis TV és az Oculus is ugyanarról a GPU-ról menne, így olyan kártyát keresek, amin 2 HDMI kimenet van (DP-ből elég akár 1 is). Tudtok-e ebben segíteni nekem?
Köszi előre is! -
CalibRasta
tag
válasz CalibRasta #104454 üzenetére
Erre tud valaki megoldást?
-
yoeuromail
tag
válasz CalibRasta #104454 üzenetére
Kérdéseim a következők: melyik gyártót érdemes választani, illetve max 60e Ft-ig van e bármi más alternatíva?
garanciás apróról gtx 1060/3GB jobb teljesítmény
Eladó: i7-4770K MSI GTX 1060X3G, LG W2452V
-
-
CalibRasta
tag
válasz yoeuromail #104486 üzenetére
Köszi, de a használt cucc, nekem most az utolsó opció.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok
Ma vettem egy r9 380 4 gb-os videókártyát.
Kérdésem hosszú távon egy Corsair VS 450-es táp elég hozzá?
A gépem egy i5 7400-as cput, 8 gb DDR 4 ramot,egy ssd,hdd,odd-t és az említtett vga-t takarja.Tiszta hülye aki nem normális
-
-
Thusor
őstag
HP Workstation Z600 munkaállomásomban jelenleg lévő Nvidia Quadro 2000 videókártyát szeretném cserélni egy erősebb és modernebb kártyára. Elsősorban CUDA programozásra használnám, mint ahogy a jelenlegit is. Nvidia Geforce 1050 vagy TI verzióját néztem ki erre a célra. Az lenne a kérdésem, hogy a munkaállomásomban lévő PCIe 2.0 csatoló mennyire fojtaná vissza a teljesítményében a 1050-es kártyát, ami PCIe 3.0-át ír?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz Csupingo #104495 üzenetére
Nincs félelmem a használt cuccok iránt. 4 GB-os verzióban is beszerezhető a GTX 960-n? Igazából ami számítana az a CUDA magok száma és órajele, valamint a GPU memória mérete. Memória méretében minimum 4 GB kellene. A meglévő Quadro 2000 kártyám 1 GB ramja nagyon limitáló már a munkám során. Már a 1050 TI is óriási előrelépés lenne 4x annyi memóriával és több CUDA maggal.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
DjEszti
tag
Sziasztok!
Esedékes lesz jövőre Vga csere, a kérdésem az hogy egy gtx 1060 3gb-os kártyát érdemes-e megvenni? Vagy inkább a 6 gigás változatot válasszam. Játékra szeretném 1980x1080as felbontásban.
A konfigom: i5 3450,
8giga ram és asrock h77 pro/mvp lap. 550-es chief tápKöszi
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest