Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    Bocsánat, hogy már megint (még mindig) elkanyarodok a fórum tényleges témájától, de ránéztem a VLC-s és a streaminges (Avermedia-s) topicra, nem nagyon láttam ilyen fonalat:

    Még mindig készítgetem a 'nézzünk a hálóban is tévét' projektemet (nappali STB-> HTPC capture card (analóg) -> HTPC encoding mpeg2 -> LAN streaming -> hálószobai okostévé a végső cél). Pusztán VLC-vel akartam megoldani, de az nem volt hajlandó a hangot is kinyerni a digitalizáló kártyából. Most FFMPEG szedi az A/V jelet a capture card-ról, elkészíti a streamet. Ezt egyébként dedikált cél IP-nek UDP-n keresztül át is tudja küldeni (már néztem laptopon VLC-n és tableten MX Player segítségével, teljesen rendben volt a minősége).

    A kérdésem: amivel most nagyon szenvedek, hogy nem dedikált célnak akarom elküldeni a jelet, hanem inkább az eszköz (akármelyik) kapcsolódjon a live feed-hez, amikor épp az kell neki. Ehhez, ha jól értettem, egy streaming serverre kell továbbítani az ffmpeg streamjét. És ez az a pont, ahol kissé szerteágazik a tudomány, mert bejönnek a képbe a protokollok, szerver és kliens IP-k, portok, technológiák, és már vagy 20 fórumot és leírást végigolvastam, de HTTP protokollon (VLC mint szerver) kívül egyszerűen nem tudtam mást ilyen módon munkára bírni. Az meg mintha interlanced lett volna, elég csúnya volt a képminősége. Így kipróbálnám az RTP, RSTP, MMS... szabványokat... akár VLC-vel, akár Umedia szerverrel, akár bármi mással (Open Broadcaster-rel is próbálkoztam, de mintha az mindenáron h.264-be akarna újratömöríteni, az meg nálam nem játékos az Atom proci miatt).

    Szóval ha valakinek van egy linke valamilyen részletes leírásról (nem a protokollokról, mert azon túlvagyok), hogy ilyen esetben mit kell beadni az FFMPEG-nek célként, a VNC-nek (ha ő a szerver ugyanazon a gépen) forrásként, illetve a kliensen MRL-ként, az nagy segítség lenne. Vagy ha bármi okos ötlet, hogy a smart tv lehetőségeit figyelembe véve (DLNA?) mit javasoltok, hogy elkerüljem a köztes szereplőt (laptop/tablet)?

    Nem hittem, hogy ez ilyen nehéz ügy lesz :N Ha tudtok más fórumot, ahol ennek jobb helye lenne, az is OK.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák