- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz aleister #75100 üzenetére
Az állam elengedte kb 6 éve pl. a csirke áfájának nagy részét, 27-ről 5-re korlátozták.
Azt hittük hogy most majd a gyerekek innentől téliszalámival fognak kardozni!
3 hónap nem telt el de ez a dolog valahogy az eszünkbe sem jutott. A kereskedők voltak olyan kedvesen együttérzőek hogy előre levették a vállunkról a szalámicsata okozta terhet. -
Tarill
őstag
hello! kimondottan rendszer alá 970 evo plus vagy wd sn570? annyi szépséghibával hogy kb ugyan abból az összegből a samsung csak 250-es a wd meg 500gb-s
-
Woodcutt3R
tag
válasz Graphics #75094 üzenetére
Még egy kérdés, nekem ryzen 5 3600 processzor van benne, ezt írja az alaplapnál :
Storage Interface1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2* SSD support)
* Actual support may vary by CPU.
* Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU.Így se gond?
Köszi.
-
Graphics
Jómunkásember
-
addikt
Üdv!
Van egy ilyen mini PC-m, AMD Rysen 5 5600U alapú procival. [link] Gyárilag szerelve van, valamilyen noname kínai, 512 GB-os M.2 2280-as SSD-vel. Általában a mini PC-s tesztek is javasolják, a jelenlegi SSD cseréjét.
Szóval cserélném, egy hasonló kapacitásúra, amin alapvetően maga a rendszer, Win 11 Pro, meg kb. 25-30 db, nem túl méretes programok lennének, esetleg majd később, egy-két régebbi játék.
Ehhez kellene pár ajánlás, lehetőleg olyan cuccok, amik viszonylag kevésbé melegszenek, mert a hely szűke miatt, bizonytalan vagyok, hogy milyen hűtőt lehetne ezekre rávarázsolni.
Árban, max. 20 e Ft-ig mennék el, de ha ez alatt maradna, akkor se esnék kétségbe ."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pendre54 #75106 üzenetére
Általában egy 1-2-3 mm-es borda elfér még.
Engem az érdekelne , milyen SSD van most a gépben, és biztos szükségszerű a cseréje?
Esetleg egy HDS képet kaphatunk?
WD SN570 a javaslatom amúgy.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
addikt
válasz Graphics #75107 üzenetére
Ebben a tesztben pl. ezt írják, hogy egy ilyen cucc van most benne: Future Path FPE220M8SSD512G, 512 GB, [link]
Közben készítettem egy fotót is:
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pendre54 #75108 üzenetére
Számomra ismeretlen, de úgy látom több márkának is szállítanak.
Ránézve Phison referencia szerintem. De ez csak tipp.
Hát belépőnek en egy SN570-est javaslok, azzal most volt tapasztalat, jó.
Szerk.: Na ez más, alin talalkoztam talan vele.
Elvileg Silicon Motion vezerlo van rajta. SM2263XT , ennek a referencia designra épül. Dram nincs. Talán Intel-Micron NAND.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Graphics #75109 üzenetére
Köszi, ezzel az Adata Legend 750-es cuccal mi a helyzet [link] , ajánlott ? Olvastam itt, hogy az a Adata, bizonyos termékeinél, bejelentés nélkül gyengébb minőségű cuccokat kezdett használni, ennél a Legend 750-esnél is ez a helyzet?
Azért tűnne szimpatikusnak ez, mert adnak hozzá gyári hűtőlapot, így nem kellene külön ezzel vergődni, el is férne így a mini PC-ben.
Még egy kérdés, mert ebben is teljesen homály vagyok. Szóval, az ilyen hővezető lapok, mint pl. ez [link] méretre vágva, és borda nélkül felrakva is teszik a dolgukat, vagy borda nélkül esélytelen, hogy normálisan hűtsenek?[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
ALZA-ban felbontott Samsung 990 Pro 1TB - 46.830Ft
HA esetleg vkit érdekel
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz Angie™ #75114 üzenetére
El is vitte vki, remélem innen sikerült
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DravenMoral #75116 üzenetére
52-től felfelé
5 ezer forint egyelőre lassan egy 240GB-os SATA SSD ára lesz.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Csak óvatosan az olcsó Samsung 980 Pro-val!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
PROTRON
addikt
válasz aleister #75118 üzenetére
Ez a kemény, nem a faláb. Köszi a figyelmeztetést, bar engem jelenleg ez a része nem fenyeget. Csak az a durva hogy visszaküldéskor ezt senki sem fogja elárulni az ügyfélszolgálatnak, így azok simán ki fogják árulni más vevőnek.
Ez ellen a Samunak a boltokkal közösen kell fellépni, esetleg árukeresőn jelezni nyilvánosan a bolt felé, hogy véletlen rossz készletet vásároltak. Így a többi vásárló látja az Ssd értêkelésénél az info folyamot.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
fatal`
titán
válasz PROTRON #75119 üzenetére
Kicsi az esélye, hogy kifogj egy ilyet, ha normális boltban vásárolsz. A bolt a nagykertől vásárol, az meg a disztribútortól (a kettő sokszor ugyanaz), aki meg közvetlenül a gyártótól, nem a sarki Józsitól.
Ilyenbe ebayen meg alin lehet belefutni szerintem. Persze azért érdemes ellenőrizni, de nem a Pro szokott olcsó lenni, hanem a sima 980.
-
PROTRON
addikt
válasz fatal` #75120 üzenetére
"de nem a Pro szokott olcsó lenni, hanem a sima 980."
Ezt értem úgy hogy ha valahol árukereső alapján jóval a többi bolt ára alatt van a sima 980-as az gyanús?Másik dolog:
2 ugyanolyan típusú pendrájvot és 2 ugyanolyan típusú SD kártyát vettem 1 hét eltéréssel 2 különböző, de nagy nevű hazai számítástechnikai boltból.
Mind a két kategóriát tekintve, az azonos boltból érkező példányok írási sebességet harmad annyi volt mint a másik boltból érkezettek, mint a másik boltból vásárolt példányok, ugyanazon fájlok alatt.
Megsúgom, amelyiknek egy plázában van üzlete, tehát akkora forgalma van hogy ki tudja fizetni a pláza bérleti díjat egy elég nagy üzlethelyiségért, na a nála vásárolt példányok voltak a gyengébbek. El is döntöttem hogy soha többet nem veszek náluk semmilyen tároló eszközt.
Azért SSD esetén durva különbség tud kijönni.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
fatal`
titán
válasz PROTRON #75121 üzenetére
Nem, arra gondoltam, hogy @aleister azzal kezdte, hogy óvatosan az olcsó 980 PRO-val. De nem nagyon van olcsó 980 PRO, br. 40e a legolcsóbb helyen az 1 terás. Ez a normál ára, vannak mellé kurvadrága boltok.
Amit mostanában az Alza szokott nagyon olcsón adni az a sima 980, ezért jeleztem, hogy nehogy valaki összekeverje őket.
Ettől még a felhívás hasznos és jogos
-
-
fatal`
titán
válasz PROTRON #75123 üzenetére
A cikk a 980 PRO hamisításáról szól, a sima 980-ról nem, eddig még egy példánnyal se volt gond, legalábbis nem láttam a flash topicban problémát.
A 980 PRO náluk ráadásul nem is olcsó, épp erre utaltam.
Ilyen hamis vackokat szerintem aukciós oldalalakról meg kínai shopokból "lehet" beszerezni.
-
Csaby2021
tag
sziasztok szerintetek a 850 pro 256gb vagy a 870 evo 256gb a jobb ?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Egy PEAQ laptopban ledobta a szíjat a benne lévő hdd, így vásárolnék bele egy satás 1tb ssd-t.
I3-6006U procis, 8gb ramos 6 éves laptop.
Értelemszerű rendszer lenne rajta, hardcore gameles nélkül.Mit ajánlanátok erre a célra?
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
M2.pcie ssd-t vennék, de még nem volt m2 ssd-m.
Ha két oldalas ssd-hez olyan hűtőbordát veszek, aminek alsó része is van, az gond nélkül belefér bármelyik foglalatba vagy van valami speciális igénye?
Az alsó oldalon az ilyen hűtés csak egy vékony lemez. Ér ez valamit?
Kingston KC3000-et nézegettem, mert az adatai és az ára is jónak tűnik, de a ph tesztelte és számomra furcsa dolgot írtak:
"Lineáris írás alatt még ennél is alacsonyabb, 6120 MB/s-os maximumot mértünk, később a tempó pedig már csak nagyjából 800 és 2000 MB/s között mozgott, jó pont viszont, hogy csak 35%-nál kezdett visszaesni a sebesség, így az átlag 3158,2 MB/s lett."
Ez a többi típusnál is így van? Vagy van olyan, ami végig tudja a specifikációban megadott értéket? Ha 10-20%-al kevesebb, azt még elfogadom, de 7000 helyett 800 és átlagosan sincs meg az ígértnek még a fele sem[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
PROTRON
addikt
válasz Ajándékok #75133 üzenetére
A kérdéseid nagyrésze az SSD egyéb paramétereire vonatkozik, a "FLASH SSD" topicban több választ fogsz találni, mert összetett problémára kérdezel. Abban a topicban több felület is van a tényleges igényeid kitárgyalására.
TLDR.: egyik SSD sem tudja órákon át tartani azt az elméleti maximális sebességet amivel marketingolják, mert hogy az egy elméleti max, aminek megvannak a kritériumai milyen esetekben érhető el és mennyi ideig.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Cruising6
csendes tag
Üdv.
Crucial MX500 2.5 2TB SATA3 (CT2000MX500SSD1) szerintetek ez jó választás lehet?
Értékelései jók. Satást tudom esetleg rögzítőben is használni ha pc-be mégis felesleges.
1TB-nek sok jó értékelése van, ennek kevés de talán "ugyanaz".Adatbiztonság lenne a fő szempont nem a sebesség. CORSAIR MP600 2TB 1,5 évet bírt, Alza vissza adta a ~150e-t. Sokat ezért nem költenék erre második nekifutásra, mivel a drágával is ráb@sztam. Rendszernek marad a 120Gb Kingsotne ami kb 8 éve működik, tudom lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
válasz fatal` #75122 üzenetére
"Amit mostanában az Alza szokott nagyon olcsón adni az a sima 980"
Pont most futottam bele, ráadásul még megvan a 3000 forintos kuponom, gondolom ennyiért ne hezitáljak?
Ráadásul úgy, hogy ugyanazon az alaplapon tesztelték, mint amilyen nekem van. Egyéb gépfejlesztést a közeljövőben nem tervezek.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #75140 üzenetére
Mentségére legyen szólva, itt kérdezte először, utána beszélgettetek vele a másik totyikban. : P
#75139 csuvicsuva
Simán rendelném a helyedben, átlagos használatra még túl erős is, de legalább megbízható márka és most már nincs nagy ár különbség, tehát nem lehet sokat nyerni a kevésbé ismert típusokkal.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
csuvicsuva
addikt
válasz PROTRON #75141 üzenetére
Köszi. Egy első kategóriás Skylake-kel tolom 2015 vége óta (i7 6700, ASRock Z170 Extreme 7+), a rendszer egy 128-as SATA SSD-n fut (számomra máig vállalható a sebessége). Vagy azt váltaná particionálva, vagy szimplán mennének rá a játékok (amelyekkel alig játszok ).
-
Cruising6
csendes tag
válasz csuvicsuva #75139 üzenetére
Azon úgyis csak 2x-es az NVME mint az ASUS Z170-A-on. Nem volt jó érzés mikor másoltam az MP600-ra újraindult a gép és minden elveszett. Soha többet semmi nem ismerte fel. Hiába a drága gyári bordás termék előretekintően. Microsoft flight simulator-al tennék még egy próbát csak azért kellene valami. Nekem is 120Gb kingstone ssd van benne, visszakerült az áhítattal megvásárolt MP600 2Tb után. Nem érzékeltem jelentős mértékű lassulást. Pedig a szintetikus tesztekben hozta a 2x-esnek megfelelő sebességet a Corsair.
[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
válasz Cruising6 #75144 üzenetére
Jó, hogy visszanéztem. Így ismeretlenül is megmentettél egy újabb "felesleges" impulzus vásárlástól. Köszönöm!
Semmi szarkazmus, halál komolyan mondom. Pár hétig a VGA téma ment, elkezdtem teszteket, összehasonlításokat, meg hirdetéseket nézegetni, úgyhogy azt elengedtem, ma meg ez indult be. Inkább költöm a két unokaöcsémre és a keresztlányomra. Minden másra meg ott van az Xbox.
-
Cruising6
csendes tag
válasz csuvicsuva #75148 üzenetére
Samsung nálam működik. 970Pro 1TB van kb 3-4 éve a Notiban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest