Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Don.Corleone #44634 üzenetére

    Nyugodtan vedd meg. 250 GB és azalatt mindegyik gyártó TLC-s SSD-je hasonló limittel rendelkezik, 50-80 TBW tartományban. Nagyon mellényúlni nem lehet a 850 EVO-val, főleg, ha jó áron találsz valahol 5 év garival.

    Átlag felhasználásnál (napi átlag 20 GB-os írással) 10 és fél év, mire eléred a 75 TB-os limitet és még utána sem fognak a cellák kifáradni. Sokkal sanszosabb, hogy vagy a vezérlő döglik meg alatta 6-10 év múlva, vagy maga a 250 GB-os méret és a SATA3 interface avul el teljesen 10 éven belül (mert mondjuk addigra bőven megfizethetőek lesznek az NVMe-s vagy még az annál is fejlettebb SSD-k terás méretekben). A HyperX Fury meg MLC-s, az meg végképp elnyűhetetlen írásügyileg.

    Pont ezért morbid ez az SSD kímélős téma, amit még ma is sokan fújnak. Anno is mindenki ettől rettegett, hogy jajj, nehogy sok írást kapjon, tegyünk át mindent a HDD-re, meg mindent tiltsunk le, aztán még a mai napig működőképesek a korai 32-64 gigás SATA2 SSD-k is, már rég lecserélték őket a tárterület szűkössége miatt, ott hevernek valami fiókban, de legalább egy csomó írási lehetőség bennük lett hagyva kihasználatlanul, pedig azok ráadásul SLC-sek meg MLC-sek voltak, óriási írási terhelhetőséggel. Ezért szoktam amondó lenni, ha egyszer már valaki pénzt adott ki rá, akkor használja ki, írja rojtosra, ne kímélje, arra való, hogy minden arról fusson, mindent maximumra felgyorsítson.

Új hozzászólás Aktív témák