Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Frawly #42812 üzenetére

    A TLC 1000 ciklust bír, szóval 1TB-nál max 1PB adat mehet rá az MLC-vel meg 3PB. Szerencsés esetben jó minőségű termékek akár ennek 3-4x-esét is elbírják mielőtt a túl sok írás miatt kipurcannak. [link] Pl itt 240-es MLC Kingston HyperX-re sikerült 2.1PB-ot felvinni, pedig csak 0.75PB-ot kellene bírnia hivatalosan. Szóval ezeket a ciklus értékeket inkább úgy kéne értelmezni, hogy annyit garantálnak, de szinte mindenhol van több-kevesebb biztonsági ráhagyás.

    Ha azt vesszük, hogy én átlag torrentező vagyok, nekem 250GB-nál még nem jött le több egy hónapban, és már az is extrém volt magamhoz képest. Az 3TB lenne évente. Ilyen terheléssel több, mint 300 év teleírni a TLC-t. Nyilván ha valaki durván torrentezik és 4TB-ot produkál havonta, és nem tiltja le a szolgáltatója, akkor úgy 250 nap alatt tele lehet írni egy TLC-t, vagy 750 nap alatt egy MLC-t. De én úgy gondolom, hogy ez ritka. Az elvi határ 1000-es nettel 335TB havonta, azzal a TLC 93 nap az MLC meg 278 nap.

    Én csak azt akarom ezzel mondani, hogy terheléstől függően érdemes megválasztani, hogy mit használsz. Ha átlag felhasználó vagy, néha lerántasz egy-egy filmet vagy sorozatot, akkor az 1TB-os TLC SSD is elég kell, hogy legyen, ha meg durván torrentezel, akkor meg jobb, ha HDD-re váltasz, mert azt jóval olcsóbb cserélni, és egy HDD csak 2-3000Ft-al kerül többe villanyszámlában évente, mint egy SSD.

    szerk:
    Ahogy nézem kicsit megkésett ez a hozzászólás. :D

    Micron M550 MTFDDAK128MAY-1AH1ZABHA -ról mik a vélemények? Most vettem kettőt aprón fél áron, RAID1-be szánom. Elvileg olyasmi, mint a Crucial M550, de kicsivel gyengébbek a benchmark eredményei.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák