- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
menledge #17049 üzenetére
Bátran megveheted hozzá !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
menledge
senior tag
válasz
MaxxDamage #17048 üzenetére
Köszönöm!
Gyári hűtés lesz használva!
-
válasz
menledge #17047 üzenetére
Megfelelő ! (fog az menni gond nélkül)
/azonban ez elég magas memória , mielött megvennéd szánj rá pár percet, hogy megnézd befér-e a CPU hűtőd alá vagy sem/ - gyári CPU hűtőkhöz megfelelő (általában) de ha spéci hűtőd van (ami batárnagy) akkor lehet nem fér be alá a 2/4 -es slotba DualbaL
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Asrock H81M lapba jó lesz ez a Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M2A1600C9 ram?
A támogatási listában nincs benne, szerintetek nem lesz vele gond?
Előre is köszönöm segítségetek!
[ Szerkesztve ]
-
pedig nekem sokáig volt pci-e 2.0-ban a vga-m, és nagyon jókat eljátszogattam
A tudat meg csak addig probléma, amíg nem szembesülsz fallal. pár százalékot én hajlamos vagyok elnézni, ha nem tudok ellene semmit tenni
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ST05
őstag
válasz
Menthirist #17043 üzenetére
erre csak azt tudom mondani, hogy manapság népszerű online játékok is állítólag szeretik a gyors ramot
Persze, ha leültetnél engem egy single channel-el támogatott játék "mögé" tuti nem venném észre, de a tudat...
olyan ez, mint a PCIE2.0-ba rakod a kártyát kutya nem veszi észre, mégis tudod hogy nem a dpla sebességű slotban vagy... tudom hogy "csak" benchmark, de mi mással szemlélteted, hisz ezek pont erre valók ..
Mert ha még egy Athlon-od volna és irodai munkára, azt mondanám sz*rd leDe 8320-al ??
1 szó mint száz, ki tudod küszöbölni a gondot... szvsz badarság lenne veszni hagyni a dual csatornát -
és játékok? ne érts félre, hálás vagyok, de ha a progiknak csak egy százaléka ad ilyen terhelést, akkor az is jogos ha valaki észre se veszi a különbséget. a szintetikus teszteken és az apuként való használaton kívül mi ír és olvas 10 gigát másodpercenként? mármint a user nem tesztet futtat az elméleti határról, hanem játszik pl
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ST05
őstag
válasz
Menthirist #17038 üzenetére
Én csak jót akartam ,hogy 8320Fx rendszert ne single channelbe tologass már, de látom mostmár, hogy csak megerősítést szeretnél, hogy nem fogsz semmit érezni.. szóval mindegy ki mit mond, majd az a válasz fog tetszeni, amit hallani akarsz...
csak mutatom: haswell single channel rammal mennyire nem érem utol a dual channel-es ivy-mérésem(#17041) Menthirist :
persze egy próbát megér, de hidd el nem rosszat akarok, egy olyan komolyabb
rendszer menjen már duálbaadd meg neki amit akar , ha érzed, ha nem ...
Ashura ? nagyon dicsérik, schyte- nagyon jók! és talán szebb is ..[ Szerkesztve ]
-
Reggel 8:35 van, és megyek dolgozni, szóval itt nem arról van szó hogy merem-e vagy nem
Brocken 1: csak úgy lehet amd-re építeni, hogy felfele fúj. A Brocken 2-őt lehet úgy is, hogy hátrafele. Intelen a brocken 1 is minden irányban állhat
amúgy úgy néz ki lehet megoldódik a helyzet, ha brocken helyett Ashura-t veszek. keskeny, bárhogy felszerelhető és hasonlóan jó hűtési teljesítményre képes.
Mindegy, köszi (meg azért majd hétvégén vagy köv héten ha szerelek, lehet kipróbálom a single vs dual channelt
-
ST05
őstag
válasz
Menthirist #17038 üzenetére
nem mered kivenni az egyik ram modult? És elötte utánna mérsz egy aida memory benchmarkot,
meglátod azt a 10-15% -ot
Ninját meg ne hasonlitsd a brocken-hez, a ninja kocka alakú tökéletesen, semmi közük egymáshoz,
nem is értem miért pont ninja?A másik, mai procik rendszerek "értelmesen kihasználják a dual channelt, a core2 duo-s teszt
éppen csak 5 éves, a másik meg 2007-es viccelsz? Mondom ne hidd el, akkor méárd meg magad, kis hiján fele tempókat fogsz kapni, az hogy ezt kihasználod vagy sem, az már megint tök más kérdés !
"A Brocken 1-et csak széltében lehet ráépíteni AMD-re"
elsőre meg azt írtad függőlegesen?!Emiatt linkeltem olyat ahol függölegesen állt...
[ Szerkesztve ]
-
Viszont most néztem és méregettem, elvilet lehet akár el is férhet, nagyobb a táv a venti meg a ram között, mint saccoltam. Amúgy nem olyan hű de magas ramok ezek, csak épp valamivel magasabbak a fedetlen-eknél.
-
Na ez egészen biztos hogy nincs így, ugyanis tele a net tesztekkel ezzel kapcsolatban. Szimulációs és hasonló esetekben van jelentős különbség (no meg persze ha APU esetén van használva), játékoknál, benchmarkoknál konkrétan pár százalék. Egy átlag 5, max 10%-ot olvastam sok helyen, mivel csak rendhagyó esetben (és programokkal) van megközelítve a 12-16 giga per sec-es határ is, nem még dual channelben. teszt 1, Tom's Hardware teszt.
Amit meg linkeltél, az fogalmam sincs milyen venti, de hogy nem Brocken 1 egy AMD lapon, az egész biztos, így totál 0 infót hordoz
Látod, ez a Scythe Ninja 3 így beépítve meg totál rálóg minden ramfoglalatra
A Brocken 1-et csak széltében lehet ráépíteni AMD-re, tehát a venti lefele néz, és 126 mm széles a borda.
Azért köszi
Még valaki?Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ST05
őstag
válasz
Kephamos #17035 üzenetére
"Nem szükséges, hogy feltétlenül dual chanelben menjenek, csak menjenek"
már bocsi ,de ez eléggé bolondul hangzik ( járassuk a procit 2ghz, ha már tudja a 3 at?
Ha téged nem zavar hogy 10Mb/s-el másol -olvas-ir 20 helyett akkor szíved joga, de itt most nem arrol volt szó,
hogy menni fog vagy sem, hanem hogy a problémát orvosoljuk, és ne legyen teljesítményvesztés ha nem muszáj.Márpedig nem olyan nagy a gond, hogy ne lehetne kiküszöbölni, butaság lenne single-ben járatni,
hisz még azt sem látja hogy el fog férni, márpedig el fog férniVolt egy eset másnál: corsair vengeance egyező modulok, csak éppen egyiken hynx másikon talán elpida ( ényeg, hogy az azonos chippel szerelt rampár jóval gyorsabb volt, mint a vegyített. dual-dualról beszélünk...
( -
mickemoto
őstag
Kell valakinek felező szállítási kupon pcx-hez?
Március 31.-ig használható fel. -
Kephamos
addikt
Anno mintha simán használtam volna többféle méretű és márkájú ramot pentium időkben, mindenféle probléma nélkül. Nem szükséges, hogy feltétlenül dual chanelben menjenek, csak menjenek.
"Megjegyezendő, hogy ezek a mai rendszerek annyival több memória-sávszélességet biztosítanak egy átlagos felhasználónak, mint amire valóban szüksége van, hogy egy-két specifikus programot leszámítva nem észrevehető az sem, ha egycsatornás módban fut a memória."[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz
Menthirist #17032 üzenetére
1.szerintem a brocken mellett bőven van hely a ramoknak [link]
2. single-channel ram sebességet te magad is ki tudod mérni( csak kiveszed az egyik modult)
3. " úgyhogy a 2-es és 4-es slotban van most" ezek az alapértelmezett ram helyek, tehát a 1,3 helyeket csak 4 modul esetén "töltöd" be.... -
ST05
őstag
válasz
Menthirist #17032 üzenetére
tuningal azt nem hozod be, majdhogynem dual channel: dupla sebesség!
Inkább add el a magas beast-et és cseréled alacsony profilúra, ha mégsem fér majd el. -
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy kb hány % a különbség a dual és a single channel között?
Most rendeltem egy CM690 III-as házat és egy Alpenföhn Brockent az FX8320-asomhoz, amit most egy TX3 Evo hűt.
Az alaplapban Kingston XMS Beast ramok vannak, rajtuk bordákkal.A TX3 ventije kb lehetetlenné teszi hogy az első slotba tegyek magas ramot (a Beast 41.3 mm ha jól emlékszem), úgyhogy a 2-es és 4-es slotban van most.
A Brocken viszont egyrészt nagyobb, másrészt csak függőlegesen szerelhető be AMD-s lapra, viszont a brocken szélesebb, mint amennyire a TX3 volt mély, tehát félő hogy még a második ramfoglalatot is blokkolni fogja. Akkor pedig csak a 3. és 4.-be lehet tenni, amik eltérő színűek, ergo gondolom külön csatornát használnak.
Szóval ha ez lenne majd a helyzet, mennyi teljesítményt bukok? (amit lehet a tuninggal azért visszanyerek)
-
ST05
őstag
válasz
Kephamos #17026 üzenetére
ha nem pont ugyanolyanok, akkor lutri, hogy szeretni fogják-e egymást párban. Az sem kizárt, hogy menni fognak ,de lassabban együtt, ha nem egyeznek. Ha kockáztatsz, akkor legalább azonos orajelen azonos idözitésü,feszültségü, és ugyanugy 1 vagy 2 oldalas legyen ,mint a jelenlegi modul.
-
Kephamos
addikt
Az imént rossz topikban tettem fel a kérdést, így felteszem a jóban is.
-
isx1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gép (msi 790gx-g65, AMD Phenom II X4 810, illetve KINGSTONE KVR1333D3N9K2/4g)
A benne lévő memóriát kár lenne kidobni, tehát mellé kellene még 4 vagy 8 giga.
Olyan memórai, ami benne van, már nincs gyártásban.
A lap tud ugyan 1600Mhz-et, de hogy a proci mit támogat, azt nem találtam.
Időzítés, Mhz, V, egyéb bios beállítások...
Segítenétek, hogy mit szabad beletenni (+ beállítások)? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BoneDragon #17016 üzenetére
Nem telejesen, össztettebb ez a kód. Az egyik részlete jelöli a bordát, a többi meg mást (pl sebesség, időzítés).
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Elég a legolcsóbb Vengeance-et megvenned, mert csak a borda más rajtuk.
#nincsbennetarcsi
-
JJJ
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni memória választásban az alábbi konfighoz?
Kicsit tanácsácstalan vagyok az óriási választék miatt.MSI Z87-G43 alaplap
Intel Core i5-4670K processzor2x8GBos KIT-re lenne szükségem.
Köszönöm előre is!
J -
D4v3
őstag
Hi!
Ramot vennék egy ASUS B85-PLUS-ba a PCX-től, viszont elképzelésem sincs, hogy ezek között az áron kívül mi a különbségMelyiket kéne vegyem? Gondolom nagy különbség nincs se itt, se Kingston-nál, mert ott is van vagy 5 fajta ugyanolyan 1600mhz, cl9, 2x4gb-s ram.
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
Kérlek titeket, hogy válaszoljatok előző kérdésemre!
-
flymi
addikt
Azt meg se kérdezem, hogy jó-e ez a ram, ezt még a kinézett asrock alaplap memória támogatási listáján is rajta van. Ettől van olcsóbb ami ugyanennyit tud, csak nincs XMP-nél semmi. Melyiket érné megvenni?
Mellesleg nézzétek meg mit írnak utóbbinál garanciára!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Vegance Rgd DDR5 Memory2x16 EXPO 32Gb
- Hibátlan - TEAM GROUP T-Force Vulcan 2x8GB (16GB) DDR4 2666MHz CL15 RAM memória modulok
- SK Hynix 16GB / 32GB DDR5 5600MHz Laptop RAM!
- Hibátlan - Kingston - Samsung - Silicon Power - J&A - 4GB DDR4 RAM memória modulok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest