- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzsombor
tag
Sziasztok!
Projektor+vászon vásárlásán gondolkozunk, alapvetően otthoni film/sorozat nézés céljából.
Mivel nincs TV, és nem is szeretnénk folyamatosan egy képernyőt látni a nappaliban, ezért felmerült, hogy jobban járnánk ezzel a megoldással. Mivel jön a műszaki cikkek szokásos év végi kampányszerű akciózása, gondoltuk jó lenne úgy nekifutni ennek az időszaknak, hogy vannak már konkrét elképzelések, és ha szembe jön egy nekünk megfelelő jó vétel, arra le lehet csapni.Egy 5x4m-es szobába, a nappaliba kerülne a rendszer. A hosszabb, 5 méteres falon középen van egy 215 centi széles tolóajtó. E fölé gondoltam egy kézzel lehúzható vásznat szerelni, így ha épp nincs használatban, szinte teljesen el lehet rejteni. Ezt a szélességet szeretnénk is kihasználni, így egy 200-220 centi széles vászonban gondolkozunk, 16:9-es képaránnyal. A tolóajtóval szemben egy szekrény/polcsor található, praktikusan itt lehetne elhelyezni a projektort. A lencse és a vászon távolsága 350 centi körül lenne így.
Nézési távolság 300 centi körülre adódna.
A szoba viszonylag jól sötétíthető, sem a tolóajtó, sem másik ajtaja nem üveges, egyetlen ablaka van, kívül tömör fa spalettával. Azonban nem moziteremnek épült, a falak világossárgák, a bútorok sem úgy lettek összeválogatva, hogy a lehető legsötétebbek legyenek. Igazából ez csak egy plusz funkciója lenne a nappalinak, amit ha épp nem használunk, szinte fel sem tűnik, hogy van.Felbontásban FHD-t lőttünk be. Naponta-kétnaponta menne 1-2 órát a projektor. Első körben olyan 250e Ft körül szánnánk a projektorra és a vászonra, de ez rugalmas.
Innentől viszont sötétben tapogatózunk, hogy mit, és honnan érdemes beszerezni?
Nem ragaszkodunk az újhoz, ha érdemes, és szabad ilyesmit használtan is venni. Gondolom az alacsony várható üzemóra miatt a lámpás projektorok élettartama miatt nem nagyon kell aggódnunk. DLP vagy 3LCD? Vannak esetleg különösen ajánlott típusok? Offsetelés mennyire várható el ebben a kategóriában? Ha már FHD projektort hajtunk FHD tartalommal, fájna a szoftveres trapéztorzítás-korrekció. De ha erre még egy százast kéne áldozni, akkor inkább megpróbálok úgy helyet csinálni a projektornak, hogy ne legyen szükség korrekcióra.Előre is köszönjük, ha segítetek!
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #36727 üzenetére
Kicsit tovább kutakodva a témában látom azt, hogy az ár, amit belőttem belépőkategória lesz, de azért szeretném a pénzből kihozni a legtöbbet, amit lehet.
Ami erős limitáció, és ami miatt sok ajánlott belépő projektor (például BenQ w1070, Epson EH-TW5300 stb.) kiesik az a throw ratio, ami nálunk 1,75 körülre adódik. Azt néztem, hogy most érkezik lassan itthonra is az Epson EH-TW5600 (Projector Centralon Home Cinema 2100-ként találtam meg, és megtetszettek a paraméterei), ez már jó lehet, bár egy Optoma 92"-os vászonnal együtt már inkább 300e Ft körül jár a projekt. Meg lehet ezt nézni valahol? Van már róla valós tapasztalat, hogy milyen?
Esetleg használtból szóba jöhet valami, ami tudja a FullHD felbontást, 1,75-ös throw ratio-t, offsetet? Sajnos a projector centralon a már kifutott modelleknél nincs jellemző használtpiaci ár, így elveszek a modellek tengerében...
Köszönöm!
-
mzsombor
tag
válasz cinemazealot #36778 üzenetére
Viszont az optika fókusztávolsága teljesen ugyanaz mindkettőre, 18.2 mm – 29.2 mm. Tényleg rejtélyes.
EH-TW650
HC 1060[ Szerkesztve ]
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #36746 üzenetére
Sziasztok!
Mit gondoltok, melyiknek lehet jobb képminősége, az új Epson EH-TW5600-asnak, vagy a régebbi, de akkor kicsit feljebb pozícionált Epson EH-TW6100-nak? Utóbbi természetesen már csak használtként elérhető, de elgondolkodtam, kb 100e Ft-tal olcsóbb lenne így a projekt. Ami személyes próba után kiderült, hogy nekem csak LCD jön szóba, mert még a 6x-os színtárcsa sebességű DLP-nél is kifejezetten zavart a szivárvány effektus.
Köszönöm a segítségeteket!
-
mzsombor
tag
válasz peeter1986 #36751 üzenetére
-
mzsombor
tag
Megkérdeztem az Epson szervízt emailben a külföldi eredetű (EU-n belüli származású) projektorok gariztatása kapcsán, ezt a választ kaptam:
"Ha tudja igazolni a vásárlás dátumát és rajta van a gyári szám a bizonylaton, akkor nem lehet gond (számla + kitöltött, lepecsételt garlevél)”
Ez alapján az Epsonnál sincs gond a más országból származó projektorok gariztatásával, ha van hozzájuk papír.
-
mzsombor
tag
Ha valaki Epson EH-TW5600 vásárláson gondolkozik: Ma az egyik nem dzsunka webshopon az eddig elérhető ár alá ment 10e Ft-tal az ára, így már 252e Ft-ért elhozható. Nem reklámoznék senkit, árgépen könnyű megtalálni.
Köszönöm a jó ár/érték arányú korábbi Optoma manuális vásznas tippeket. Ma elhoztam, kibontottam, nagyon masszívnak tűnik, jó összeszerelési minőség, kihúzva nem hullámos, 22e Ft-ért bőven jó választás volt a 90"-os változat!
-
mzsombor
tag
Nekünk nemrég jött meg az EH-TW5600, és az is hangosabb fejjel lefelé módra állítva, mint a talpán. Az jutott eszembe, ami nálad is működhet, hogy alap ECO módban hagyom, és a képet még a forrásnál fordítom meg. Így a projektor is csendes marad, és a kép is jól áll. Persze ez a nagyfrekis zajodat nem szünteti meg, de azon egy garis csere valószínűleg segítene.
-
mzsombor
tag
Az 5600-ról tudok nyilatkozni, annak az az alapállapota a lábain állva, hogy a lencse magasságában van a vetített kép alja. Ehhez képest lefelé nagyjából 5, felfelé 10% eltérést lehet elérni a lens shifttel. Igazából arra jó, hogy elég kb tíz centis pontossággal belőni a projektortartó magasságát, a többi korrigálható vele.
-
mzsombor
tag
válasz yanpec #37877 üzenetére
Ez keystone, a trapéztorzítást korrigálja a projektorod, valószínűleg automatikusan, azért ilyen a kép. Nincs megdöntve a projektor? Vízszintesbe kellene rakni, és ha nincs rajta lencseeltolás, akkor olyan helyet keresni neki a függőleges tengelyen, ahonnan vízszintesen tartva megfelelő helyen van a vetített kép. Így nem csak kisebb a vetített kép, de a minősége is nagyot romlik, mert a vetítőnek át kell skáláznia az egész képet, nem a natív fullHD jelfolyam megy ki a vászonra.
-
mzsombor
tag
Sziasztok!
Január óta használunk egy Epson EH-TW5600-as projektort, 155 óra van most benne, szóval agyonhasználva nincs azért. Nappaliban, fali tartóról használjuk, nem extrém poros a környezet, vagy ilyesmi. Ma a sötét jeleneteknél észrevettem egy képhibát, megpróbáltam lefotózni:
https://photos.app.goo.gl/1SKoQJb9iqRkXvYG9
Nem ennyire erős, mint a fotón, azt direkt hosszú expozícióval készítettem egy sötét vetített képről, hogy kijöjjön. A lencsén nem látok semmi koszt, nem is a vásznon van. Mitől lehet ez?
Köszönöm!
-
mzsombor
tag
válasz petya80 #40518 üzenetére
Köszönöm, akkor elindulok ebbe az irányba. Mivel külföldi beszerzés volt, csak egy szlovák számlám van róla, de az Epson magyar oldalán ellenőrizve sorozatszám alapján még él a két év garancia 2019 szeptemberig, szóval talán nem lesz gond. Azzal viszont bajban vagyok, hogy ki is a garanciális szerviz, mert eddig kb 4 különböző telefonszámra telefonáltam amit az Epson honlapja adott meg, vagy amit utána telefonon mondtak, de senki sem mondta még azt, hogy "igen, mi fogalkozunk Epson projektorok garanciális javításával!".
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #40520 üzenetére
10 telefon után végre sikerült megtalálni, ki illetékes, leírom, hátha másnak is hasznos lehet:
Epson projektorok garanciális szervizelésével jelenleg a Rikvest Kft. foglalkozik. Ha kell, futárt küldenek a készülékért, de személyesen is be lehet vinni. Rákérdeztem, ha az Epson oldalán lekérdezhető, hogy él a garancia az adott készülékre, akkor elég mellé EU-s számla is, nem kell garanciajegy és egyebek.
Délután beviszem a gépet, meglátjuk, a gyakorlatban hogy működik a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Autós topik
- BestBuy topik
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest