- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #36727 üzenetére
Kicsit tovább kutakodva a témában látom azt, hogy az ár, amit belőttem belépőkategória lesz, de azért szeretném a pénzből kihozni a legtöbbet, amit lehet.
Ami erős limitáció, és ami miatt sok ajánlott belépő projektor (például BenQ w1070, Epson EH-TW5300 stb.) kiesik az a throw ratio, ami nálunk 1,75 körülre adódik. Azt néztem, hogy most érkezik lassan itthonra is az Epson EH-TW5600 (Projector Centralon Home Cinema 2100-ként találtam meg, és megtetszettek a paraméterei), ez már jó lehet, bár egy Optoma 92"-os vászonnal együtt már inkább 300e Ft körül jár a projekt. Meg lehet ezt nézni valahol? Van már róla valós tapasztalat, hogy milyen?
Esetleg használtból szóba jöhet valami, ami tudja a FullHD felbontást, 1,75-ös throw ratio-t, offsetet? Sajnos a projector centralon a már kifutott modelleknél nincs jellemző használtpiaci ár, így elveszek a modellek tengerében...
Köszönöm!
-
peeter1986
csendes tag
válasz mzsombor #36746 üzenetére
Az 5600 egy új modell, ha minden igaz AVHelper már látott ilyet vagy 5650-est élőben. Talán ő tud segíteni, másoknak még nem nagyon van tapasztalata vele itthon.
Én is szemezek ezekkel a modellekkel egyébként. Az ár / érték arányuk nagyon jónak tűnik. Részletes teszt: [link] -
mzsombor
tag
válasz mzsombor #36746 üzenetére
Sziasztok!
Mit gondoltok, melyiknek lehet jobb képminősége, az új Epson EH-TW5600-asnak, vagy a régebbi, de akkor kicsit feljebb pozícionált Epson EH-TW6100-nak? Utóbbi természetesen már csak használtként elérhető, de elgondolkodtam, kb 100e Ft-tal olcsóbb lenne így a projekt. Ami személyes próba után kiderült, hogy nekem csak LCD jön szóba, mert még a 6x-os színtárcsa sebességű DLP-nél is kifejezetten zavart a szivárvány effektus.
Köszönöm a segítségeteket!
-
Rick4
félisten
válasz mzsombor #36862 üzenetére
-Ez jó, csak egy lényeges momentum kimaradt, a németnél a Benq 2 év garit ad, tehát megveszed kint a lejárt garist, amire itthon viszont 3 évb van, és így itthon van rá gari. Tehát oké, hogy adnak rá ők is, de mennyit?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
a2d2
addikt
-
.DLL
veterán
válasz mzsombor #37098 üzenetére
De érted, nyilván nem véletlenül megy gyorsabban a venti ha fejjel lefelé van felszerelve. A meleg felfelé száll, és így olyan részeket ér jobban amiket normál helyzetben nem.
Ha ezt szoftveresen megtrükközöd, hogy azt mondod neki, normál állásban van, akkor azok a részek erősebb hőterhelést kaphatnak. Szerintem legalább is nem kiszúrásból lett hangosabb a gép fejjel lefelé módban, nem akarnának rosszat neked. (de a gépnek sem)(P.H.)
-
Ismerosok
csendes tag
válasz mzsombor #37125 üzenetére
...ez az, 2004-2005-ben vettem egy sanyo plv-z2-t annak óriási lencse eltolása van ehhez képest ( epson 5650 )....már csakazértiselőveszem és össze hasonlítom.
A problémám, hogy 16:9-es vászon, 240cm széles, nézési távolság 3,6méter, a vászon alja a padlótól 90-95cm-re van.
kb a fejünk felett kéne lennie közvetlenül a projektornak, hogy a lencse eltolással megdöntés nélkül el tudjam helyezni.
Én kis naív arra gondoltam, hogy a mennyezettől ( 270cm ) kb 60 cm re rakok egy polcot és akkor nem kell megfordítanom ( zaj miatt ), de ebben az esetben kb a fele kép a plafonra megy.
Nem is értem mire gondolnak az EPSONNál ??? mindenki az asztalra teszi a vetítőt ?!Egyébként ha egy mennyezeti tartóval "megdönteném" sokat ront a képen a trapéz korrekció ?
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz mzsombor #37603 üzenetére
Kodiban esetleg nincs ilyesmi szoftveresen?
Úgyis 60Hz-en nyomom most ki a képet, ha az S912 elég erős lenne hozzá akkor szívesen kipróbálnék egy ilyen megoldást.
Az EH-TW650-ben nem találtam ilyent.
Egyébként meg az LG tévéken ez nem egyenlő ezzel a TruMotion-el? Mert az okozza ezt a szappanopera effektust és mikor átneveztem az adott HDMI portot PC-re szerintem ezt is egyből kikapcsolta a TV.
De mindjárt utánanézek hogy tényleg lekapcsolja-e mert lehet hogy akkor valóban ezek a kiszámított képkockák tették simábbá a TV-n a lejátszást.Megnéztem, nincs rajta. A leírás alapján nekem ez kellene:
"For a truly immersive experience, movie lovers will appreciate Detail Enhancement and frame interpolation (EH-TW5400, EH-TW5600, EH-TW5650). It provides more fluid action and reduces motion blur in fast moving scenes, resulting in smoother and sharper images."Viszont megnéztem ezt és rosszabb bekapcsolva mint kikapcsolva
2:40 körül kapcsolják át:
[link][ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yanpec
aktív tag
válasz mzsombor #37897 üzenetére
Basszus igazad van 😮. Amint korigálom a vízszintet egyre nagyobb lesz a kèp, de mèg mindig marad vagy 2,5 cm mind a kèt oldalon. De jobb most már. Lehet megvárom mèg a 3d szemüvegeket hozzá ès utána eldöntöm mi legyen. 🤔
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
yanpec
aktív tag
válasz mzsombor #37903 üzenetére
Igen látható, hogy vetít. Igazából erre a keystoe-ra nem is gondoltam, mert álmomba nem feltèteleztem volna, hogy ettől változik a kèpmèret.(Ez ugye a függőleges trapèzkorrekció) Az előző gèpemnèl nem változott a kèpmèret, igaz manuális volt.
Ha jól gondolom akkor itt nem tükröket mozgat hanem szoftveresen számólja ki a kèppontokat?(Ha így van akkor elèg gáz)Ha nem muszáj akkor nem akarom visszaküldeni, elvileg tudok hozuá rendelni szűrőt de elöbb felveszem a kapcsolatot a forgalmazóval, mièrt nincs benne szűrő.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
mzsombor
tag
válasz mzsombor #40520 üzenetére
10 telefon után végre sikerült megtalálni, ki illetékes, leírom, hátha másnak is hasznos lehet:
Epson projektorok garanciális szervizelésével jelenleg a Rikvest Kft. foglalkozik. Ha kell, futárt küldenek a készülékért, de személyesen is be lehet vinni. Rákérdeztem, ha az Epson oldalán lekérdezhető, hogy él a garancia az adott készülékre, akkor elég mellé EU-s számla is, nem kell garanciajegy és egyebek.
Délután beviszem a gépet, meglátjuk, a gyakorlatban hogy működik a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs