- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #62650 üzenetére
Nekem a w2000n semmit nem csinál, se szemmel nem látható se méréssel sem. Hajszál pontosan ugyanaz mint a normál mód.
Lehet nálam rossz.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
nexuspolaris
tag
Az már eldőlt, hogy a falon lesz konzolra függesztve a projektor (asszonnyal sikerült lemeccselni ), és rolós vászon lesz falra szerelve, még valami vízszintesen kihúzható megoldáson gondolkodom, hogy ki lehessen húzni a tv elé.
Projektorból többfélét néztem, elsősorban használtak között keresgélek. Laikusként az alábbi paramétereket nézegetem:
- DLP (néha játék miatt)
- 3D (gyerekek miatt)
- min 10.000:1 kontrasztarány
- min 3000lm
- felbontás 1920x1080
Ezekből is elég nagy a szórás hardveraprón és AVX-n, miszerint érdemes még szűkíteni? -
Bikkrom
senior tag
válasz proci985 #62650 üzenetére
Elvileg a lámpa fényerejét veszi le és veszi fel sötét és világos jeleneteknél. Többet bír így az izzó az eco élettartamánál is. Kamu írisz lényegében, "kontraszt" növelésre. Avs-en nagyon ajánlgatják
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62653 üzenetére
Igen, papiron ez a dolga. Nálam viszont semmit nem csinál.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
nexuspolaris
tag
válasz nexuspolaris #62652 üzenetére
Optoma UHD-40 mennyire ajánlott első projektornak?
-
Bikkrom
senior tag
Rolósat szerintem ne. Motorosat nézz. A keretbe belefér, sokkal kényelmesebb. Használtban egy oldalfeszített motoros is kijöhet ennyiért. A rolós hamarabb hullámosodik és mindig nagyobb macera, mint egy gombnyomás.
Használt gépekben van már rengeteg szép ennyiért, ha a kereted fele a gép, fele a vászon. DE a plazma szint az nem fog menni, amit az előző posztodban írtál. Pláne fehér szobában ahogy írtad. Érdemes egy w2000-re vadászni, vagy w1110 meg társaik. Első gépnek tökéletes vagy olcsóbban w1070/1090.
A 3000 lumen minek? Projektorhoz úgyis besötétítesz. Ahhoz meg nem jók a fényágyú gépek. Mozis gépek mind 600-700-800 lumen körül vannak mozi módban, színhelyesen. Hiába vannak 1400-1800-2200 lumenre írva. A 3000+ az már business vagy iskolai, de azok a fényerő helyett bukják a szép feketét meg a színhelyességet.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #62651 üzenetére
statikus kepnel nem csinal semmit, es gondolom arra mertel ra. mozgo kepnel, jeleneteknel (pl nagyon sotet-nagyon vilagos) kozott latvanyos.
Bikkrom: ahogy nezem kb normal es eco kozott ugral jelenettol fuggoen, elvileg eco es normal kozott kene lennie elettartalommal.
Avsen nem tudom ki es miert ajanlgatja, de szerintem nem latta mukodes kozben mert zavaroan ugral brightnessre nekem.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Vhiktor #62654 üzenetére
Igen, papíron ez. Meg sokan ajánlják is avs-en. Lehet nálad tényleg hibás ez a rész. Majd ha találkozol másnál w1110-w2000-rel próbáld ki, hátha ott megy. Érdekelne, hogy értő szemmel ajánlod-e. Mert egy amcsi fórumon bárkimondhassa, hogy ez jó
Szerk: proci985: amint visszajött Batyótól meglesem, de akkor nem adok neki sok reményt. Nem egy ember, 93 oldalas a w1110(ht2050) topic, a negyedénél járok és már egy tucat ember azt ajánlotta. Pár napba benne lesz míg 2 kölök mellett elolvasom a teljes topicot
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #62657 üzenetére
Természetesen Mozgó képnél se csinál semmit nálam.
@Bikkrom
Akinek tetszik az használja. Láttam ilyen funkciót sokkal drágább gépeken is, engem zavar.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62660 üzenetére
Tökéletes leírás:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bikkrom #62660 üzenetére
szerintem iszonyatosan zavaro ahogy mozgo kepnel ugral a brightness scenek kozott, mert van nemi delay a scene valtas kozott es ahogy a projektor raadja a kakaot. ez prezentacios projektoroknal oke, filmnel en erzekeny vagyok ra.
probald ki.
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #62663 üzenetére
Igen, írtad fentebb a vetítési távolságot, azért is ajánlottam más gépeket. Ha nem tudod 2m-re rakni akkor a fenti gépeket ajánlom. Ez inkább szűkös helyre való. Neked van helyed, érdemes egy w1110-et vagy w2000-et kivárni. De ha fentebb lépsz árban egy 100-ast (vagy a vászonra hagysz kevesebbet, akkor tényleg egy olcsó rolós) akkor már Sony HW50-55-60-65, jvc x30, Epson tw9100-9200 is játszik. Igaz nem DLP-k, de ezek bajnok gépek.
Vászonban viszont tényleg fontold meg a motorost, használtan oldalfeszített is kijön.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz Vhiktor #62661 üzenetére
Köszönöm a linket. Oké, értem, a bevezető elég volt. Ezek szerint az avs is tele van bármit mondható bárkikkel. Érdekes, mert az 5030ub (tw9200) topic bejött. Végignyálaztam, találtam pár ajánlott beállítást, szebb lett a kép. Igaz nem kalibrált, de nekem elég.
A BenQ w7500-nál egyenesen kötelező volt az avs topic. Rohadt nehéz beállítani, pláne, hogy a színkerék totál kiszámíthatatlan egyes módokban és visszavált 4*-esre, 6*-osról, persze a menüben 2*-es meg 3*-os néven megy, meg waveform, color temp és egyéb hülye beállításokkal van tele. Aztán el sem menti rendesen. Ez a topic például életmentő, mindet elmagyarázzák rendesen.
Aztán itt van a ht2050-w1110, amit ezek után végig sem olvasok, mert eddig csak hülyeségeket ajánlottak. Szűrni kell az infót keményen
-
-
Vhiktor
veterán
válasz nexuspolaris #62668 üzenetére
Ha besötétítesz akkor jó. De nappali fény mellett élvezhetetlen.
-
proci985
MODERÁTOR
nalam is kb vilagos (nem feher) a nagyszoba joresze. viszont le van sotetitve es a redony mellett fuggony is van, ugy tokeletes. masik harom iranybol ajtoval tokeletesen le van zarva.
nappali fennyel hasznalhatatlan.
-
torokjanos86
csendes tag
Sziasztok akit esetleg érdekel vannak van mintám az xyscreentől:
WF1 Pro,WF1 Pro Max 4k, 2 féle ALR black crystal (0.8 gain /1.8 Gain) ,3D Silver fabric .
-
Tikakukac
titán
BenQ H753P ellen valaki? 430k bruttó, még épp elfér a költségvetésben és elvben 5000 lument tud.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
BBéci
legenda
Fehér plafon és falak között meg sem kísérelném a vetítést. Nálam barackszínű volt a nappali, három év után feladtam és jó néhány évig csak tévét néztem, pedig SIM2 projektorok voltak használatban. 2019 augusztusában sötétzöldre festettem, azóta ismét vásznon nézem a filmeket, sorozatokat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nexuspolaris #62674 üzenetére
Nem nyomják össze a helyiséget, ez tévedés!
A vászonról a falakra és a plafonra verődik a fény, ami olyan világosságot teremt a szobában, hogy simán könyvet lehet olvasni mellette.
Nappalimban az egyik oldalfalon fehér függöny van a teraszra néző ajtó/ablak előtt, ha nem takarom le sötét anyaggal, az is rettentő mértékben rontja a képminőséget.
20 éve kezdtem vetíteni, bőven van tapasztalatom, valamint 2000 nyara óta 15-20 moziszobáról írtam bemutató cikket a Digitális Házimozi magazinba és az AV-Online weboldalra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz nexuspolaris #62674 üzenetére
Erre megoldás a függönyözés
Ha egy kicsit visszaolvasol talász róla elég sok mindent.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cinemazealot
addikt
"...és rolós vászon lesz falra szerelve, még valami vízszintesen kihúzható megoldáson gondolkodom, hogy ki lehessen húzni a tv elé."
Fontold meg azt, ahogy tl-x kolléga oldotta meg a tévé-vászon kombót: vászon a fal síkjában, tévé kihajtható elé.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #62677 üzenetére
nalam is a motoros vaszon a teve ele van leengedve.
-
Bikkrom
senior tag
3 chipes DLP-kben ki jártas? C3x, Lumis, LS10, VX22-33 stb.
Cseneles, Vhiktor, BBéci?Idehaza gondolom beszerethetetlen. Ebay, avs, honnan lehet ezeket levadászni? Érdemes? Vagy ilyen árban akkor már egy 4k JVC? Vagy ilyet kérdezni szentségtörés?
Ki melyik 3 chipest tartja etalonnak? Mit tudnak ezek a mai 4k JVC, Sony csúcsgépekhez képest?
-
BBéci
legenda
válasz Bikkrom #62682 üzenetére
SIM2 gyártmányokból sokkal találkoztam, a Lumis és a Superlumis számomra sokkal nagyobb élvezetet nyújt, mint a mai 4K-sok. Utóbbiakból nem sokkal volt dolgom, de egyikkel kapcsolatban sem támadt birtoklási vágyam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
thomasrc
tag
PD/Barco tulajdonosokhoz lenne egy kérdésem.
Adott a képen látható szoba (lehet szörnyülködni rajta! ):
https://imgur.com/a/LgUPSDLKérdés, hogy miként lehetne csillapítani a projektor zaját?
Az egyik dolog, ami eszembe jutott, hogy a mostani tartó helyére egy hushboxot kellene építeni, de egyelőre nem látom át tervek híján, hogy ezt hogyan kellene jól kivitelezni. Hogyan fogom tudni bekapcsolni a projektort, ha berakom egy zárt dobozba? Hogyan lehet jól megoldani a levegő keringetését, hogy ne melegedjen a zárt dobozban lévő projektor? Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, esetleg működő terve egy hushboxhoz?
A másik ami eszembe jutott, hogy talán elég lenne csillapítani a hangokat, mert igazából a fő probléma az, hogy a szoba akuusztikája olyan, hogy a PC/monitorok felőli fal felerősíti a hangokat. Legalábbis nekem ez a benyomásom, mert amint a projektor mellé rakok egy párnát (előlről nézve) jobbról, máris egy kicsit halkabbnak hat. Csak ugye oda nem rakhatok semmit, mert ott levegőt szív be a hűtéshez, ezért gondolom a falra kellene valamilyen tompítás, ami csillapítja a visszaverődést. A másik ilyen hangos pont az a projektor mögötti beugró terület, ahová nyomja ki a meleg levegőt. Vajon ha raknék a falra és a projektor mögé olyan háromszög alakú akusztikai habszivacsot, akkor javulna valamennyit a helyzet?
-
MrZenan
junior tag
válasz thomasrc #62684 üzenetére
Szerintem ezzel a problémával nem nagyon tudsz mit kezdeni sajnos, nyilván ha bezárod, akkor a hűtés nem lesz megfelelő.
Annyit szoktam csinálni, hogy ECO módban használom, így szinte észrevehetetlen a zaj. Nem tudom mi a projektor pontos típusa, de szerintem beállításokkal tudsz valamennyire játszani.
Egyébként azért raktam mennyezeti konzolra, mert biztos, hogy engem is zavarna ha 30cm-re a fejemtől zúgna.Gondolom mondanom sem kell, hogy a fehér fal/mennyezet kombó nem éppen ideális vetítési környezet.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
milyen jo lenne, ha a gyarto foglalkozna az ilyen problemakkal, es nem a felhasznalonak kellene hushboxot tervezni es epiteni hozza..
bocs a trollkodasert sok hasznos tanacsom nincs. nem gondolnam, hogy a falra raksz barmit is attol szamottevo javulas lesz. valami nagy dobozba bele kell tenni sajnos, csak az nem tul mutatos..kerdes ki mennyire foglalkozik ezzel.
bar itt talan szekrenyben is el lehetne rejteni a hushboxot ha hosszu tavra tervezel. ha tud kicsit magasabbrol vetiteni.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62682 üzenetére
Fejből a sim2 c3x 1080-ra emlkészem, natív kontraszt aránya emlékeim szerint 5.000:1 körül van. Nagyon jó gép.
Az, hogy most egy 4K JVC vagy ez, elég erősen ízlés kérdése. Látnod kellene mindkettőt.
Feketében természetesen a JVC nyer.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
a gyarto foglalkozott ilyennel, de alapvetoen ezeket a modelleket nem otthoni hasznalatra szantak.
egy prezentacios projektornal kiallitason akkora lesz az alapzaj amibe belefer, ha hangos.
reszben ezert is ilyen olcsok a tudasukhoz merten hasznaltan: a kepuk szuper, de pl egy Benq W2000hez kepest is nagyon kompromisszumosak.
-
thomasrc
tag
válasz MrZenan #62685 üzenetére
Egy lámpával elviselhető még a zaja, úgy kb. mint egy BenQ W1070, csak mélyebb a hangja. A hushboxra azért lenne szükség, mert a jövőben két lámpára állnék át, a tapasztalat viszont az, hogy olyankor teljes fordulatszámon dolgozik a ventillátor és olyankor nagyon hangos, kb. mintha egy szerverterembe lépne be az ember. De ebben benne van a szoba kellemetlen akusztikája is. Az ECO móddal fogok kísérletezni egyet, de sok javulást nem várok tőle. Szimplán túl sok hőt termel a két lámpa együtt.
@m3ss Végülis lehetne egy szekrényt építeni és belülről akusztikai szivaccsal bevonni, de akkor mi lesz a hűtéssel? Amint nyílást vágok a levegőnek, már megy is ki belőle a hang, nem? Itt van egy hasonló megoldás, de ez eleve egy önmagában is halk projektorhoz. Szerintem ez PD-vel nem lenne működőképes megoldás.
Ha jól gondolom, akkor nekem valami olyasmi hushbox kellene, mint ami ezen a képen is látszódik. Tehát hogy van benne két oldalt egy-egy kanyarulat, ami gátolja a hang kijutását és egyben szellőzőként is funkcionál. De ennél a megoldásnál hogyan számolható ki a ventillátor méretezése és milyen legyen a szellőztető folyosók alakja?
-
m3ss
veterán
válasz thomasrc #62689 üzenetére
mekkora vaszonra vetitesz, hogy 2 lampa kell?
en igy gondoltam ja, hogy kvazi egy hushboxot epitesz mint amit a vegen linkeltel csak szekrenybe van rejtve. akar vegig az ablak folott, olyan designban mint a bal oldali szekreny. legalabb a feher falfeluletek merete is csokkenhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
thomasrc
tag
225 cm széles szürke vászon. Az extra fényerő az írisz beszűkítéséhez lenne jó, de a két lámpa előfeltétele a zaj tompítása. Vadonatúj Cseneles-féle lámpával, takarított állapotban ~23 fL-t mértem anno a vászon közepén nyitott írisz mellett. Sajnos a fekete szint nem elégséges, ezért le kell szűkíteni 16-18 fL-re, hogy értelmezhetővé váljon, és ekkor a kontrasztarány is ~2000-2300:1 környékére kerül a vászon közepén mérve. Szerintem két lámpával még lehetne javítani a feketeszint <> fényerő viszonyán, de ez majd kiderül. Akarok végezni egy tesztet kikapcsolt BrilliantColorral, ECO módban, csökkentett lamp powerrel is... Amelyik a legjobb kompromisszumot adja, az lesz beállítva. Szerintem a lamp power csökkentése nem fog annyit halkítani, hogy értelme legyen, mert úgy emlékszem régen már próbálkoztam ezzel és akkor nem hozott eredményt.
Egyébként tudom, hogy gáz a világos szoba, de ebből kell gazdálkodni. Ez nem moziszoba, inkább hálóval kombinált "hobbiszoba". A vászon oldali falfelületet lehetne feketére festeni, esetleg az ablakokra fekete reluxákat tenni, hogy takarja az üveget, de nagyjából ez a maximum, amit ki tudnék hozni a szobából anélkül, hogy nyomasztóvá váljon.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz thomasrc #62691 üzenetére
lehet ott szobaval sok mindent csinalni. oldalfalakat sotetebb szinre festeni, ablak ele izleses sotetitot. vagy megorulsz es fekete elhuzhato fuggonyonyok mindenhova. ne csak onoff kontrasztot merj es lehet megjon majd a kedved a szoba kezelesehez is.
mondjuk en ekkora meretben tuti oledeznek, de ez senkit sem erdekel itt mosthttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz thomasrc #62689 üzenetére
kb a fogyasztast kene tudni, az alapjan kb lehet legszallitasra optimizalni. hush boxal meg lehet oldani 400+Wot is halkan (ld szamitogephazak). kanyarulat mukodik, de ugylegnyomas kell, szoval jobb, ha tudsz zajt terelni es kevesbe bonyolult a levego utja. hushboxot projektornak nem epitettem, legen 600Won halk es vizen 800Won csendes PCt igen: probalkoztam nagyon restriktiv/zajcsillapitott (Cosmos RC1000), felrestriktiv (Fractal Define R3) es teljesen nyitott (NZXT 630) megoldasokkal. jelenleg teljesen nyitott van, korberadiatorozva az az optimalis. a baj tenyleg az, hogy ha lefolytod a zajt jo esellyel a legszallitast is le fogod, tehat nem egyertelmu, hogy hol az optimalis pont.
a problema foleg az, hogy a projektorlampa nagyon meleg, es a megoldas erre kb izombol telibefujatni friss levegovel, amihez legnyomas kell.
ahogy nezem Barcokban Nidec Servo es ebmPapst ventik vannak: szoval azt cserelni nem megoldas, mert ezek minosegben Noctua szint folottiek (!). csak ugye a legszallitasnak zaja van, meg ha a csapagy es a motor elsorangu is.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz thomasrc #62684 üzenetére
A Barco projektorokat lehet hálózatról kezelni, állítani, ki-bekapcsolni, le kell szedni a honlapjukról a progit hozzá....Projector Toolset for Windows.... [link]
Ha be van dobozolva akkor ezzel tudod állítani.Az F22 ugye olyan pici hogy egy elég kicsi hushbox is megfelel neki ami kb akkora lesz mint egy epson 9400. Többi ízlés dolga.
Bár most nézem neked vmi f32 lehet, hát ott azért combosabb méretei lesznek a hushboxnak.[ Szerkesztve ]
-
thomasrc
tag
válasz proci985 #62693 üzenetére
Mármint a lámpák fogyasztását? 2x300W-ot tud fogadni, ez a gyári adat. A projektorban lévő ventiket tényleg nincs értelme cserélni. Ezt évekkel ezelőtt kérdeztem már palitól, ő akkor azt mondta, hogy az F32-ben egy dögnagy radiál ventillátor van, ami helyett nem tud jobbat.
@péjé Köszi, ez mondjuk tényleg jó megoldás. Eszembe sem jutott, hogy programon keresztül is lehetne vezérelni. Mondjuk most eszembe jutott, hogyha az infravevőt nem takarja ki a hushbox eleje, akkor távirányítóval is lehetne vezérelni, csak ezektől az olcsó felprogramozott távirányítóktól nem vagyok hanyatt esve... A lényeg, hogy akkor ez a problémakör le is van tudva, mert van rá megoldás. Egyébként igen, ez egy F32.
@-KP- 21-23 °C. Nyáron még több. Jó huzatosnak kell lennie a hushbox-nak, ha azt építek...
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz thomasrc #62696 üzenetére
Két lámpás módban a 21 fokos szobában használt f32 sokkal halkabb, mint a 23 fokos szobában használt. Két lámpával klíma nélkül neki se állnék, főleg nyáron. De igazság szerint nyáron még egy lámpás vetítésnek se állnék neki klíma nélkül, és ez most nemcsak erre a vetítőre vonatkozik, hanem általánosságban. Másrészt az sem a legszerencsésebb, hogy csutkán falra van tolva a gép és közvetlen a plafon alatt van. A közvetlen falfelület sokat erősít a hangján. Másrészt a meleg levegőt ami kipüfékel szinte egyből vissza is szivatod vele.
[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
válasz thomasrc #62696 üzenetére
Amit -KP- ír, hogy közel van a fal és a plafon, azon nagy eséllyel tudnál segíteni, ha beszereznél vagy gyártatnál a vetítő levegő kivezető nyílására egy "kipufogót". Ez a hangon is sokat fogna.
Eladó: Runco LS5
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest