Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz achilleuss #56953 üzenetére

    Valószínűleg por lesz a gépben. De majd a többiek megerősítik, hogy jó-e a tippem.

    Ha már por. Sejtésem szerint nálam is az a gond. Adott a korábbi gépem egy Epson tw5200. Írtam már róla, egy piros oszlop jelent meg. Cseneles szerint LCD hiba. Azóta eltűnt a csík. Valószínűleg igaza van Csenelesnek, avs-en is írják, hogy LCD. De a piros csík eltűnt azóta, most rendben van.

    Azóta újabb tünetet produkál. Fekete háttéren kalibráláskor vettem észre egy fehéres, sárgás foltot. Piros, zöld, kék, fehér háttéren lehetetlen kivenni, tehát film közben sem látható. Feketén enyhén világít. A zoomhoz nem nyúltam, de a fókuszt elkezdtem tekergetni, hol élesebb és kisebb lett a folt, hol nagyobb és homályosabb. Plusz letekerve a fókuszt egy második kisebb folt is megjelent. 120"-os vásznon egyik kb 8-9 cm átmérő, másik 3-4 cm.

    Első tippre por jutott az eszembe, harmadik izzó 1000+ órával, tisztítva még nem volt. Előző tulajtól már harmadik izzóval vettem. De ennek tudatában vettem, hogy lesz egy betervezett takarítása. Kivéve, hogy most LCD hibás is. Tudja a fene. Nade, ti mit gondoltok mi ez a folt? :R

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák