- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Én ezt semmiképp nem fogadnám el magyarázatnak. És ha nagyobb gain-es vászonra vetítek, akkor meg vegyek fel napszemüveget a 3D kukker elé? Ne vicceljünk már...
Biztos, hogy a vetítő a rossz és nem a szemüveg?
(#35851) Locsi
Ha jól láttam Ch0 kolléga korábbi hozzászólásit, akkor egy Epson TW5300-ról van szó.[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz mettek #35848 üzenetére
Indultál egy Epson EH-TW6700-tól és azt írtad, hogy ennek áránál nem költenél többet. Most már a Sony VPL-HW65ES-nél tartasz, ami majd kétszer drágább. A Sony VPL-HW65ES remek vetítő, csak eljárt már felette az idő, mert alapkoncepcióját a sok-sok évvel ezelőtti VPL-HW50ES adja, és annak áráért már HDR képes és 4K videót fogadó és pszeudo 4K megjelenítésre alkalmas vetítőt kaphatsz.
-
Locsi
senior tag
válasz cinemazealot #35852 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nekem, mint kiderült, mind rf, mind dlp linkes szemüveggel olyat csinál (optoma hd142x, korábban linkeltem), hogy elkezd, szivárványozni, szellem-képesedni, vagy nem is tudom hogy mondjam, egyszerűen, valamiért szarul vált 3d-be. Ha átváltott, akkor ki kell kapcsolni, újraindítani, akkor már jó. Letojom, mert nem sűrűn nézek 3d-t.
-
Mik76
senior tag
válasz mettek #35830 üzenetére
Nekem hc3000-esem van otthon ami a tw6700/hc3100 elodje.
Azt kell mondjam kifogastalan kepet vetit, az pedig hogy milyen lesz a feketed innen mar sokkal inkabb a szoba falaitol es az elsotetithetosegtol fugg majd. Esetleg egy kozep szurke vaszontol.
A nagy fenyero tobbek kozott azert van hogy tavolabbrol vetitve se legyen sotet a kep. Ezt a gepet jellemzoen a zoom tartomanya miatt szoktak valasztani ha mondjuk hosszu szobaban messzirol kell vetiteni. Mivel 3lcd ezert nem kell tartanod a szivarvany effektustol. Mielott dontessz en azt javaslom nedz meg eloben a benq-t. Ha erzekeny vagy ra azon is latni fogod. Jobb elore gondolkodni projektornal mint utolag fogni a fejed ha rossz dontest hozol, mivel az borithatja a teljes rendszert.
Mar csak azert is gondold at mert teljesen mas vetitesi tavolsagra valo a ket gep.3d-t nem nezek igy errol nem tudok nyilatkozni.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
szepi0808
senior tag
válasz AVhelper #35853 üzenetére
Eljárt felette az idő? Szerintem meg még mindig a kategóriája legjobbja.
Ennyiért 4K gépet? Ha a 9300-ra gondolsz, akkor az jóval drágább és az is csak full hd a felkonvertálós hülyesége meg semmit nem ér, főleg, hogy zúg, ha bekapcsolod. Másrészt a mozgásmegjelenítése sokkal rosszabb, ezt már a vevők is jelezték egy páran, volt, aki vissza is tért a sonyhoz ez miatt. Az optikája elismerem, hogy jobb, de a Sony RC szépen megjeleníti az apró részleteket.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #35856 üzenetére
soha nem volt a kategória legjobbja. max a szemedben. 9300 a mozgása és aberrációja miatt, sony az életlensége, és aberrációja miatt nem lehet a legjobb. ez mind olyan hiba, ami miatt nem venném egyiket se.
sőt, továbbmegyek, sztem az árát se éri, se sony, se epzon, amikor olcsóbban, kb ugyanannyi hibától szenvedő DLP létezik.
eladó topping dac
-
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #35857 üzenetére
Már vártam a DLP harcosokat
900-ért nincs jó DLP új készülékben, ez tény. A Benq W8000 annyira gyenge volt, hogy nem is írtam róla semmitSony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #35858 üzenetére
nem tény.a 8000es sztem pl jobb vetítő ,mitn a sony v az epzon. de minimum egy kategória. jobb is, h nem irtál, azok után, ahogy láttam a "tesztjeidet".
de a természetességet egy rc harcosnak magyarázhatnám, ha még nem untam volna meg.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #35859 üzenetére
Nem teszt, hanem képes beszámoló. És sajnálom, hogy nem tudok részlehajló lenni a DLP felé, nekem mindegy milyen technológia, amilyennek látom, olyannak írom le. Már én is leírtam többször, hogy DLP-kel kezdtem, csak azóta folyamatosan húz el más technológia, így nem ragadtam le. Ja, és a fekete szint nálam elvárás, így a DLP addig nem játszik, amíg ebben nem fog fejlődni. Bár, ahogy elnézem, az új 4K DLP chip-eket ebben nem lesz fejlődés
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
c4
őstag
Valójában sorra jönnek ki a 4K-s támogatású DLP-s vetítők, Acer, Optoma, BenQ, és már 1 millió alatt is találunk készüléket a kínálatokban. Szóval megkezdődött a generációváltás. Lassan inkább ezekról kéne beszámolókat írni, nem a 4-5 éves gépekről.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #35860 üzenetére
azért mert 10paraméterből pont a feketébe vagy szerelmes, és ebben jó a sony, még nem lett jobb a sony a DLPknél. akkor meg JVCt kéne istenitened, mert feketében nincs párja. és még normális optika is jut neki.
ez egy paraméter. szerencsére csomó más paraméterben meg jobbak a DLPk.
épeszű ember nem mondhat olyat, hogy sony jobb, mert nem jobb. jobb az, amikor mindenben jobb. ami meg nem igaz.
8000meg jobb: kép középtelitettség környéki dinamikában, élességben, pontosságban, ezért élethűségben, valódi részletekben (RC nem részlet, ne keverjük), és mozgásban, és általános képtisztaságban. jobb, mint sony, vagy a 9300. de mivel a 8000nek meg gyenge a feketéje, szivárványozik, ezért őt se mondhatjuk jobbnak ki egyértelműen.
nekem viszont jobb, mert nekem nem porcosodik a feketére, ellenben az élethűségre igen.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
motoroskanál
tag
válasz bajnokpityu #35862 üzenetére
Nézzél néhány sötét jelenetekkel gazdagon fűszerezett filmet alacsony natív kontraszttal megvert gépen. (pl Alien: Covenant, Tron legacy, Négerek az alagútban) Az minden lesz, csak pontos nem.
-
bajnokpityu
félisten
-
motoroskanál
tag
válasz bajnokpityu #35864 üzenetére
Khm. azt gondolom te sem gondolod komolyan.
-
AVhelper
senior tag
válasz szepi0808 #35856 üzenetére
Ahogy írtam: a Sony VPL-HW65ES remek vetítő, de eljárt felette az idő. Egy 2.400 €-tól kapható vetítőtől ma már - a jövőben még inkább - elvárás, hogy fogadjon és kezeljen 4K/HDR videojelet, és egyebekben is nyújtson sokkal többet.
Kivételesen nemcsak Epson vetítőkre gondoltam. Az EH-TW9300 most még valóban vagy harmadával drágább (3.300 €-tól indul), mint a Sony VPL-HW65ES. Az EH-TW7300 ára viszont kb. 2.600 €-tól indul, tehát nem sokkal drágább, és 4K/HDR kompatibilis. Nemcsak szerintem működik jól a „4K Enhancement” technológia, ami olyan finomított textúrájú pszeudo-4K képet nyújt, amit nem különböztetsz meg a natív 4K videoképtől, főleg ha nem akkora képen és olyan távolságból nézi valaki, ami egy valódi 4K kép nézéséhez szükséges lenne, márpedig ma még keveseknek adatik meg, hogy olyan nagy vetített képet nézhessenek, ami a 4K-hoz dukálna. És akkor még ott a HDR, aminek megjelenítéséhez persze valóban kevés vetítő rendelkezik megfelelő adottságokkal és a vetítési körülmények megteremtésében is többet kell teljesíteni, de mégis látható a különbség. Az említett Epson vetítők ráadásul motoros zoommal/fókusszal és lencsememóriával rendelkeznek, mely utóbbi nagyon hasznos funkció, ha valaki fix magasságú képet akar vetíteni 21:9/16:9 arányú műsorforrásokkal is, de nem akar drágán anamorf lencsét/prizmát venni.Ezekbe a projektorokba a legkorszerűbb videoprocesszorokat építik - ezért is olyan alacsony az input lag-juk -, és semmi baj nincs a mozgásmegjelenítésükkel. (Én sok focit néztem rajtuk, hibátlanok.) A mozgáshibák, amiket az átlagnézők a mozikban észre sem vesznek, de a jó házimozi vetítővel előállított sokkal részletgazdagabb képen látnak, többnyire a forrás hibájából, leginkább a 24Hz-es képsebességből adódnak.
És bizony ott vannak az új DLP 4K UHD vetítők, mint az Optoma UHD550X (2.000 € alatt már kapható), vagy az Acer V7850 (3.000 €), H7850 (2,500 €). Tudom, hogy ezek fekete szintje nem üti meg az általad elvártakat, de már milliószor kitárgyaltuk, hogy mennyire nincs értelme az átlagos vetítési körülmények között ezt a paramétert abszolutizálni.
-
mettek
addikt
-
tDr1v3r
veterán
válasz mettek #35867 üzenetére
Eszmeletlenul jo a HDR ha van megfelelo kontent hozza. Netflixen van par tartalom ami tamogatja, a jatekok amik tamogatjak meg konkretan lemasznak a kepernyorol...
Oke, ez OLED TV-rol alkotott velemeny de tenyleg naaagyon adja. A mostani blockbusterek mar HDR-ben lesznek masterelve szerintem.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
mettek
addikt
válasz tDr1v3r #35869 üzenetére
Nekem is oled tv-m van amit cserelek projektorra. Egy éve megvan a tv és kb csak netflixen tudtam kipróbálni milyen a 4k hdr tartalom de ott is csak sorozatokkal. A játékok valóban szépek rajta de itt nagy átlagban filmnézésről van szó ha igény nyílik a mozis képméretre. Amig nem lesz brutál jó feketéje a projiknak addig kb felesleges fícsör a hdr mert ez a technológia alapból világosítja a sötét jeleneteket ami egy rossz feketéjű projin még rosszabb képet eredményezhet.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
AVhelper
senior tag
válasz mettek #35870 üzenetére
Azt érts meg, hogy vetítéssel - főleg ha nem "denevérbarlang" sötétségű házimoziban vetítesz - soha semmilyen projektorral nem lesz olyan a fekete, mint egy OLED TV-n. A HDR ettől függetlenül még a korlátozott képdinamika előállítására alkalmas vetítéssel is működik. A HDR-nek ugyanis része az, hogy a műsorforrás nagy dinamikatartományát igyekszik minél jobban a képmegjelenítő akár szűkebb képdinamikájához illeszteni (erre szolgálnak a képtartalommal együtt átvitt un. metaadatok, ami a HDR10-nél statikus, a Dolby Vison formátumnál jelenetenként dinamikus). Szóval nem egyszerűen "alapból világosítja a sötét jeleneteket".
Amúgy meg ne a boltosokra hallgass, hanem nézz meg a saját szemeddel néhány vetítőt, kivált azt, amit meg akarsz venni, és ha lehet olyan környezetben, amilyen az otthonodban van.
-
abuserpro
csendes tag
Sziasztok! Optoma 142x-hez szeretnék venni egy 3D-s szemüveget (lehetőleg kényelmesebb fajtából), maximum 10000ft-ig. Ajánlanátok párat?
-
péjé
őstag
válasz abuserpro #35874 üzenetére
szia,
az optoma működik a dlp linkes szemüvegekkel, itt a vetített kép hordozza a szemüvegnek az infót a nyitás-csukáshoz, ezek az olcsóbbak, pl. sainsonic ismertebb.
Rádió frekis szemüveget is lehet a legtöbb optomához párosítani, azok kicsit combosabbak árban de stabilabb a kapcsolat a szemüveg-gép között, érdemes ebayen körbesasolni...ilyesmire gondolok[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Ne haragudj meg, biztos mar rengetegszer kaptad a kerdest, de meg vagy elegedve az Optomaddal? En is ezt nezegetem magamnak, az araert ujonnan nagyon vonzo ajanlatnak tunik.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
Értem. Sajnos nem tudom kipróbálni sehol (ismerősi körben is csak egy Sim2 proji van, erre meg nem hiszem hogy bármilyen HM bolt lenne), úgyhogy majd ha odáig jutok berendelem neten 'szt ha nem válik be akkor max visszaküldöm a két hét alatt.
-
tl-x
őstag
Nem vagyok egy 3D mániás, de egy próbát lehet tennék vele. Epson tw5210-hez melyik 3D szemüveg lenne jó? Ps4 (Plex és mkv) tudná a 3D tartalmat kezelni?
-
Beni2360
félisten
Ha vissza olvasol a hsz-re pár napja írtam és linkeltem szemüveget.
Ps4 passz.
3D ISO-t csak 3D lejátszó kezeli. A proji mivel aktív az SBS ajánlott mint alternatíva. De a legjobb a 3 D ISO full mvc.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
a8l
aktív tag
válasz mettek #35870 üzenetére
Teljesen jó választás a HW65, elég jó képe van, FHD filmekhez bőven jó, más meg amúgy sem nagyon van.
Nekem is ez van október vége óta én elégedett vagyok vele, előtte HW10 volt 8 évig semmi baja nem volt, azért a HW65-nek jobb a képe és a fényereje is sokkal erősebb. Ezt már csak valami 4K-ra fogom lecserélni, de nem sürgős, alig van 4k film ami szinkronos. Pár darab esetleg 10-20db film miatt meg nem érdemes 4k projektort venni.
Azért nézegetem a vetítőket, de eddig nem találtam olyat amire érdemes lecserélni, több millióért nem szeretnék most projit venni.[ Szerkesztve ]
-
Ismerosok
csendes tag
Sziasztok !
Tanácsotokat szeretném kérni, projector és vászon vásárlás előtt állok.
( a jelenlegi rendszerem elavult, SANYO PLV-Z2 és a vászon is kicsi "csak" 180cm széles )
A nappali úgy lett kialakítva, hogy a TV fal elé tudom leengedni a vásznat így motoros megoldás lenne az ideális
A nézési távolság 360cm és a fejünk felett lenne a projector.
Kell-e 50cm lelógós projector tartó vagy jó a közvetlen mennyezeti?
Ebből a vetítési távolságból a 100-108" átlójú vásznat ajánl a THX.DLP VS LCD ? Annó 2005-ben voltam egy teszt vetítésen és akkor nagyon zavart a szivárvány effekt, ( feliratos filmeknél főleg ) ezért választottan az LCD-s SANYO PLV Z2-t.
Visszaolvastam és általában a benq w1070 DLP-s projectort mint belelő modellt szoktátok ajánlani. Az eltelt 12 éve alatt biztosan sokat fejlődött a DLP-s technológia de a vásárlás előtt mindenképpen szeretném megnézni.Van a topicnak „boltja”, „partnere” ahol lehetőség lenne a kiszemelt 200-300e kategória gépeit megnézni, összehasonlítani ?
Ajánljatok nekem projectort 200-300e kategóriában.
Ajánljatok motoros vásznat 100-108” átlójút.OFF= Réges régen valamelyik fórumon volt egy Balage nevű srác ( akinél voltam is tesztvetítésen ( neki sanyo PLV-Z1 volt ), meg szokott itt fordulni ?
Köszönöm.
-
gyeniko
őstag
válasz Ismerosok #35886 üzenetére
Szerintem Balagee-re gondolsz, ezen a néven egy másik fórumon van. Itt yodamastah néven találod.
Akire én gondolok, egy nagy tapasztalatú, jó szakember.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Mik76
senior tag
válasz Ismerosok #35886 üzenetére
En par honapja vettem egy epson 3lcd projit. Elotte kiprobaltam egy ajanlott optomat is (asszem dh200d) ami eleve joval dragabb is volt es meg mindig erezheto volt a szivarvany effektus. Ha erzekeny a szemed ra akkor szerintem felesleges rizikozni ilyesmivel mert ugyis csak idegbajt kapsz kesobb ha netan a par perc teszt alatt nem erzed de otthon rendszeresen visszajon.
En amennyire eszrevettem ha olvasod a review-kat olyan oldalakon mint a projectorreviews.com vagy pcmag.com azt fogod latni hogy ebben az ar szegmensben meg a legjobb dlp projiknal is ha szoba jon a sziv. effekt akkor annyit irnak hogy "szinte eszrevehetetlen" vagy "elvetve lathato". Tehat maradjunk annyiban hogy aki erzekeny ra az fogja latni, es nekem ebbol a keves is sok. Persze egyeni preferencia kerdese.
Ha van alkalmad tesztelni egy dlp projit par oran keresztul akkor gondolom van ertelme beszelni rola szerintem, ha nem akkor szerintem nincs ertelme reszkirozni.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Gabesz26
senior tag
Vászon ügyben kérnék segítséget. Benq W2000-es projektor, nappaliban (oldalfal barna, mennyezet fehér), nézési távolság ~3m. 96" vagy 100"-os motoros vásznat szeretnék.
Néztem a screenline vásznakat, de hátha sikerül kicsit olcsóbban megúszni, ezért az amazonon néztem még Luxburg és Esmart vásznakat, nem tudom ezekkel van-e valakinek tapasztalata. Konkrét típust is linkelve ez lenne az, ami leginkább képbe került: [link]
-
tobias88888
őstag
3 éve és 1.5 éve is gondolkodtam Full HD-s projektoron, de úgy voltam vele mindkétszer, hogy majd lejjebb megy az áruk. Most ránéztem és még inkább drágábbak lettek. Van ennek valami megmagyarázható oka vagy inkább ne is kérdezzem?
-
cinemazealot
addikt
válasz tobias88888 #35891 üzenetére
Ez a piac talán kevésbé fejlődik olyan intenzíven, mint pl. az okostelefonoké. Ott ugye néhány éve még kuriózum volt a Full HD felbontás, ma pedig már a belépők is ilyen panelt kapnak, ráadásul bagóért.
Kicsit emlékeztetett a PC-s cuccok árának viselkedésére: kiszemelsz egy jó konfigurációt, majd mire rászánod magad a vásárlásra, a vas kifut, mert az aktuális szoftverek erősebbet igényelnek, amik legalább olyan vagy kicsit magasabb áron (árszínvonalon) kaphatóak, mint a korábbi vas anno. Egy régi vassal viszont (1) nem mész semmire, (2) nem kapható, csak használtan. A különbség csak annyi, hogy itt a Full HD mindig is Full HD marad, legfeljebb a mögöttes technológia (színképzés, színhűség, zajszint, fogyasztás, fényforrás, kiegészítő szolgáltatások stb.) fejlődik, de mivel az újdonságok nem annyira intenzívek, az árakkal nem nagyon fognak játszani a gyártók. Szerintem még a DLP-knél megjelenő DMD-chip hiba is tervezett elévülés eredménye, hogy ébren tartsák a keresletet az új vasak iránt és ne menjen mindenki a használt (de még bőven jól működő) termékek irányába.
-
motoroskanál
tag
A gyártók még nem vették észre, hogy a Ti listáján rendelhető dc4 dmd is. Cirka tíz éve építik a jól bevált dc3 köré a gépeiket. Ez aztán a fejlődés.
-
c4
őstag
válasz motoroskanál #35893 üzenetére
"rendelhető dc4 "
Rendeli a Sim2, Barco...
De már valamelyik új LG vetítő is DC4-es asszem'.
-
AVhelper
senior tag
Ez egyszerűen nem igaz! Az Epson EH-TW5210-et idehaza már 195 eFt-tól megveheted, de ha még olcsóbban hozzá akarsz jutni, akkor a most még éppen erős forintért 579 €-ért számos német webshop kínálja.
Ugyanennyiért van szintén a német webes forgalomban az Acer H6510BD+, ami itthon még nem kapható, és gyanítom, hogy a BenQ W1050 is nagyjából ennyibe fog kerülni, ha piacra kerül.
Lassan tehát idehaza már 190 eFt, Németországban pedig 8%-al kisebb ÁFÁ-val átszámítva 180 eFt alatt kaphatóak Full HD projektorok, vagyis soha ilyen olcsón.
-
tl-x
őstag
válasz tobias88888 #35896 üzenetére
Most 180e a 142x én novemberben 175-ért vettem a 141x-et. Aztán cseréltem Epsonra 14 napon belül szivárvány érzékenységem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz tobias88888 #35896 üzenetére
Persze az Optoma HD141X-et akciósan 179.990-ért vagy még olcsóbban is árulta az Extreme digital, de mint annyi más terméket meg lehetett kapni valami ÁFA csalós webes kereskedőtől még kevesebbért is (tavaly novemberben volt, hogy 164.990 Ft-ért is kínálták), átlagára azonban sosem volt 200.000 Ft alatt. A hivatalos forgalmazó LSK utoljára 199.800 Ft-ért kínálta.
[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a témában és szeretnék néhány kérdésemre választ kapni.
Soha nem volt még projektorom, elgondolkodtam, hogy vennék egyet. Az EPSON EH-TW5210-től az 5350-ig terjedő skálán nézelődtem. Lcd-t szeretnék, a 3D nem lényeges.A kalkulátorokat használva azonban egyértelművé vált, hogy ezek a típusok nem megfelelőek számomra, ugyanis a lakás paraméterei alapján nem megfelelőek, mert kb. 2,75 méterről lenne nézve a vetített kép, de ilyen távból a kb. 1,75 méter széles lenne az optimális, viszont ezek a típusok ilyen távolból szélesebb képet vetítenek.
Ekkor döntöttem a régebbi, de jobban felszerelt projektor mellett (lencseeltolás, nagyobb zoom tartomány). Pl: EPSON EH-TW3500, vagy 5000, ezek ilyen 8 éves modellek.
A konkrét kérdésem arra vonatkozik, hogy mire kell figyelni az ilyen régebbi modellek vásárlásakor? Milyen hibái lehetnek? Hogy vehetem észre? (nincs összehasonlítási alapom) Mennyibe kerülnének a javítások hibától függően?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest