Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz atuci #27283 üzenetére

    Én a minap láttam egy promóciós videót erről a tablet állványról, Kickstarteres, de ha jól látom, már beindult. Nem tudom persze mennyire segít a helyzeteden, elvégre ha elalszol és elfordulsz, ez ugyanúgy lezúghat, legfeljebb nem a fejedre esik, hanem le az ágy mellé. :)

    A plafonra vetítéssel kapcsolatban egyébként nekem is vannak fenntartásaim: szerintem hosszabb távon nem fogod szeretni, bár így ezt a tablet tartós megoldást sem. Korábban én is sokszor néztem tévét hanyatt fekve, és egy-egy hosszabb film alkalmával már kényelmetlenné vált a hanyatt fekvés, elkezdtem hát forgolódni. Na, itt lesz az a pont, ahol már oldalra fordulva nem látod a plafont, ahol már a tablet tartó is lecsúszik a mellkasodról stb.

    Aztán van egy másik rákfenéje a plafonra vetítésnek: a trapéz torzítás ... már ha nem pont merőlegesen (vagy nem pont a fejed mellől) vetítesz a mennyezetre. Ha egy kicsit is "előrefelé" lősz, máris elkezd a kép alja széthúzódni, amit aztán korrigálhatsz, de ez egy szint után defókuszált képszéleket fog eredményezni (mert a kép alja és teteje nem lesz egy távolságban a vetítőtől). Mindehhez hozzájön még az is, hogy szükséged lesz egy állványra is (pl. egy tripod), amire a megadott szögben le tudod magad mellé tenni a projektort... ehhez szintén az kell, hogy az állványra ráerősíthető legyen a projektor.

    Mindezek ellenére mégis ez lehetne a Te megoldásod (hiszen "mobil" és nem jár barkácsolással), csak találj olyan projektor + állvány párost, ami kellően masszív, kellően fényerős és kellően hangtalan. Tudsz valakitől kölcsönkérni egyet, hogy egyáltalán érezd, hogy jó-e ez az irány?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák