- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
A fekete sávra megoldás lehet a szoftveres képeltolás vertikálisan.
Kodi-ban sikerült megtalálnom, de biztosan rendelkezik ilyen funkcióval más lejátszó is.
Én is ezt fogom használni és ezért fog kapni felülről egy fekete maszkot is.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Rick4
félisten
válasz _Smooth #22899 üzenetére
Én sem hiszem, látom, ki mit néz és honnan, ezért is írtam, számomra volt zavaró a dolog, de látjátok, annyival nem nézem messzebbről, épp csak egy kicsivel távolabbról.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Q
senior tag
Én is így vagyok ezzel. Szeretem egyben látni a képet. Ne keljen ide-oda kapkodni a fejem/szemem. Először 240-es vászonra vetítettem, de elfáradt a szemem (~4m+) egy film alatt. Most 200-as a vásznam, ezzel nincs gondom. Ezt is úgy kell kiválasztani, hogy ha van lehetőség, meg kell nézni élőben.
Eladó: Runco LS5
-
_Smooth
senior tag
Lejátszás közben a menüből előhívható (ahol a feliratokat és ahanggal kapcsolatos beállításokat tudod állítani).
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Tonyo
őstag
Akkor ezek szerint 2,8 méterről nézve 230 cm széles vászon túl nagy lenne? 1,6 os szorzóval is 3,68 méter jön ki.
Néha én is elbizonytalanodom, hogy fárasztó lesz a szemnek a 104'. Az a baj, hogy ezt csak akkor tudja az ember eldönteni, hamár ott van a vászon..
Ilyen távolságról nem lenne jobb az általam linkelt oldalfeszített grandview? 203 cm széles?!
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #22892 üzenetére
Egy dolog tart vissza hasonló elhelyezéstől, a fim grain. Ilyen közelségből extrém módon kapjuk arcba a szemcséket, kódolás vagy transzfer hibákat. Sajna (vagy szerencsére?) nem minden film készül Arri Alexa vagy RED kamerával és lesz szinte steril végeredmény, vagy nagyon kicsit filmesen zajos. Képszélesség x 1,4 távolság vált be nálam.
(#22906) _Smooth
Annyival kiegészíteném, hogy profiloknál vagy Kodi eltolásnál a Full HD filmek esetén is eltérő a mérték, ugye megkülönböztetünk 1920x1080 és 1920x800 (levágott fekete sávos) filmeket. Annyi, hogy Kodival az eltolási érték 1.13 vagy 1.00, jellemzően aszem.
-
AVhelper
senior tag
válasz Hobbbyt #22898 üzenetére
A linkelt cikkben a natív dinamikatartományról írja: "Dieser beläuft sich beim PA70G auf maximal 1400:1". Vagyis annak értéke a PA70G-re maximum 1400:1.
Vagyis ez a maximális, és nem a kalibrált fényerőhöz tartozó kontrasztarány. Amiket a PF1500 verziói kapcsán közzétett, azok a kalibrált kép kontrasztarányai.
Szóval nagyon oda kell figyelni...
-
Q
senior tag
Azt nem tudom, hogy kinek mekkora a jó . Én nem tudom követni az ajánlást, mert engem fáraszt, ha folyamatosan mozog a szemem a vászon két széle között. Demózni biztosan jobb egy nagy vászon, meg a részleteket keresni a képen, de folyamatos - főleg gyors -, jeleneteknél nem éreztem jól magam.
Eladó: Runco LS5
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Projektort keresek, céges alkalmazásra, voltaképpen oktatnánk egy 3D-s szoftver alkalmazását kollégáknak, hogy tudjanak majd segíteni a munkákban, de 2 monitoron nehéz 6-8 embernek mutogatni.
Főnökség 100K körül szánna rá.
Ezt néztem ki neki [link]
Ami fontos, fényerő, kontraszt, támogassa a HD felbontást, kb 2.5-3 m-re vetítenénk vele.
Remélem nem tévedtem el nagyon és jó topicot találtam megesetleg valami ajánlott típust, ár/érték bajnokot tudtok mondani, erre a célra?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
dunkel
őstag
Megtippelem, hogy nagy lenne, kérdés hogy érezted milyen volt Norbinál?
Ez a képszélesség x távolság szorzó sem teljesen lineáris szerintem, távolabb ülve (arányaiban is) nagyobb képet is el lehet viselni. Nekem picit sok 2,7-ről a 2m, ~3ról lenne kényelmes.
Viszont már tervezem a távoli jövő moziját a 3m vászonnal, a megfelelő szobaméretekkel társítva. -
_Smooth
senior tag
válasz dunkel #22915 üzenetére
De ezzel nem cáfolod meg, csak a saját preferenciádat írtad le. Ha látószöget veszed fixnek (teljesen mindegy, hogy az ajánlott min vagy max értéket - ami neked kényelmes), akkor bármilyen távolságból nézed is, közel ugyanazzal a szorzóval kell számolnod hozzá a képszélességet is.
Vagyis, ha neked 2,7 helyett 3-ról komfortosabb a 2m széles kép, akkor 4m távolságból már kb 3m széles lehet az ideális Neked.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz _Smooth #22916 üzenetére
Korábban én is így gondoltam, most épp másképp gondolom. A vászon-néző távolság is befolyásolja szerintem az elviselhető/kellemes képméretet nem csak a betekintési szög. Messzebbre nézni eleve kevésbé fárasztó szerintem mint közelre.
Igen, úgy gondolom, a 3m széles képet pl. 4,2-ről is tudnám hosszú távon élvezni. (számok csak szemléltetés kedvéért)
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Az ACER X133PWH WXGA (1.280 x 800 pixel) felbontású, tehát az iPon weboldala megtévesztő!
Tudok helyet (lásd privátban), ahol a szintén WXGA-s Acer 1373WH 110 eFt alatt megvehető.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz AVhelper #22919 üzenetére
Itt azt írja, hogy feltolható :
Native WXGA (1.280 x 800)
Komprimiert: UXGA (1,600 x 1,200), WUXGA (1,920 x 1,200)Ezt már több projektornál is észrevettem, ezeknél mi a különbség a natív és a natívnál magasabb felbontás között? mivel jár, hogy feljebb veszed a felbontást a natívnál?
-
BBéci
legenda
-
_Smooth
senior tag
válasz #75912448 #22918 üzenetére
Végül 210cm széles "vászon" készül hozzá, amit nagyjából 3m-ről fogunk nézni (3D esetén, vagy látványfilmeknél pedig még előrébb fogom majd húzni akár 50-70cm-t).
Eredetileg 180-190cm széles képpel indultam, vaktában az 50-es TV-ről váltva, ahhoz viszonyítva biztosan elegendő lett volna (páromnak már sok is), és ez lett volna a THX féle 36°.
De többen is javasoltátok itt, hogy fontoljam ezt meg újra, így lett végül kis átrendezés, átalakítgatás után a 210-es méret.Most már elvileg jövő héten fel is tudnánk szerelni, ha minden igaz, addigra elkészül a polc is a hátfalra, amire majd a gép kerül, csak "szerencsére" egy külföldi meeting pont erre a hétre esik majd -.-
De ha meglesz, akkor kiveszem az összes szabimat és 2-3 hétre bezárkózom, leredőnyözök, klíma bekapcs és film maratonnal átvészelem a nyarat XDJa és a gép meg, persze, már február óta a kanapé mögött porosodik (mármint a doboza) - kb 2-3szor vetítettem vele próbából falra. De már tűkön ülök
Mire felszereljük, már csak alig több, mint fél év gari marad rajta(#22923) BBéci
Sajna nem, de csak ennyi szabit tudok erre elverni
nekem a szezon/a jó idő az az ősz és a tél...
28°C felett az országútit is szögre akasztom - max turista tekerészésre veszem elő - inkább tekerek esőben, mint hőségben[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz _Smooth #22922 üzenetére
Milyen vászon lesz?
Szerintem nálam is a 210 a köztes méret.
dunkel:
Norbinak tényleg nagy van, mármint vászna Amikor ott voltam igazából nem azt figyeltem, hogy tudnám-e hosszasan nézni. Az tény, hogy kellett mozgatnom a fejem, szemem...hosszútávon lehet fárasztó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Köszönjük a válaszokat
-
_Smooth
senior tag
válasz devil-k #22928 üzenetére
Van az 3 is, ha visszaolvasol ;D
(#22925) Tonyo
Nem vászon lesz végül (pedig árban kb ugyanott lettem volna a végén - csak nem volt energiám/időm a barkácsoláshoz; keretet csináltatni és arra felfeszíteni az anyagot - kész vásznaknál azért persze árban jobban jöttem ki), egy ABS lapot fújnak le fehér festékkel, amit állítólag kimondottan ilyen célra szoktak keresni. Ez fog kapni egy távtartót, így elfér mögötte egy kis LED világítás is, illetve 2cm maszkolást (tudom, kevés, 5cm minimum kéne, de így sikerült kihoznom). Illetve 2 oldalról fog majd kapni a teljes falra 30-40cm széles fekete "sálat", meg felülről a 21:9 képek esetén. Így már nem lesz akkora gond a maszkolás vastagsága.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
kissdani
senior tag
Valaki hozzáértő legyen már olyan jó és szánjon már meg!
Kinéztem 3 vetitőt melyik lenne a legjobb választás? Optoma HD33, Epson EH-TW5000, Sony Bravia VPL-HW1085XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
szepi0808
senior tag
-
majnz
tag
Egy kis OFF de érdekes, mindenki csak őszintén publikálja
[ Szerkesztve ]
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
Hobbbyt
őstag
-
Rick4
félisten
Ez komoly, teljesen jól lehet hallani, melyik melyik, a titok nálam főleg a "csilingelő" magas hangok voltak. Ja, egy régi mini orion erősítő, és NDK! gyártmányú RFT B3010-es hangfalak, kertesben ilyenkor is hangerőkorlát nélkül.
Elkapkodtam, több hiba is volt.
Hú bakker, mondom akkor hallgatok már egy is zenét, delerium feat sarah mclahlan, hallgatom, vazze, nincs ez így jól... Valaki valamikr csuktéra letekerte a mélyhangszín tekerentyűjét, ahhoz képest, ahogy eddig szól, (még jó, hogy csak tévéztem, brutál, kirázza alólam az ágyat... na már ezért megérte...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #22944 üzenetére
Vagyunk szerintem még többen is. Mi legyen helyette? Genius 2.0?
-
Osynho
addikt
Üdv!
BenQ W1070-re szeretnék analóg kábel tv adást varázsolni. A projektor a mennyezetre van rögzítve, mellé egy hdmi és egy rca behúzva. Egy Sony videóval próbáltam megoldani, bedugtam egy scart-rca átalakítót, de a kép vízszintes, vastag csíkos volt és remegett. Kipróbáltam dvd lejátszóról, rca kimenetre dugva, úgy rendben volt a kép, tehát a kábel nem hibás. Kipróbáltam egy tv scart csatlakozóján is, a hiba ugyanaz, mint a videó esetében,miközben a tv helyesen jelenítette meg a képet. Tehát nem a videó a hibás. Arra gondoltam, hogy az átalakító a hibás, vettem másikat. Azzal is rossz a kép. És itt akadtam meg. Hogy érem el a használható képet? Esetleg a projektor nem tud mit kezdeni a tv, videó által kiküldött jellel és ezért jeleníti meg ilyen módon?
-
Pá
addikt
Tudjátok hol lehet kapni vagy csináltatni hdmi kábelt 90 fokos csatlakozóval?
10 méter kéne, nem a leggagyibb, de nem is kell értelmetlenül elszállni az árral. Szóval mondjuk 5-7ezer forint körül max vagy ilyesmi.Kácsát kérdeztem, biztos voltam benne, hogy nekik nem gond, de ők azt mondták nem szerelnek 90 fokos csatival.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest