- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistabaaa
aktív tag
-
CyDoN
senior tag
válasz Pistabaaa #23853 üzenetére
mekkora képet szeretnél vetíteni milyen távolságból? Lehet, hogy csak az egyik tudja. Kalkulátor
Optoma képét nem én még nem láttam .... w1070 sok fórumtársat tesz boldoggá.
(_._)
-
t_vilmos
tag
Sziasztok !
Egy epson W700 projektort szeretnék lecserélni full hd-re. Három termék között gondolkodom :
Optoma HD141X
Benq W1070 +
Benq W1070 + WVeri ez az új 1070 + széria a régi bevállt 1070 projektorokat ?
A falra vetitek kb 3,5-4 méterről. Melyikkel tudnám kihozni a legszebb és legnagyobb képet !
Köszi a válaszokat előre is.
Vili
-
Pistabaaa
aktív tag
-
CyDoN
senior tag
válasz Pistabaaa #23858 üzenetére
Adott keretbe egyértelmű nyertest nem lehet hirdetni, mert mindenkinek más az igénye.
Az lenne a jó, ha ki tudnád próbálni ezeket aztán amelyik megtetszik az megvenni, de sajnos projektorba ezt nagyon nehéz kivitelezni.Amúgy a nyertes Te leszel ha megveszed valamelyiket
(_._)
-
_Smooth
senior tag
válasz Pistabaaa #23860 üzenetére
3,2m az a szabad falfelületed 2 fal között, vagy ez a vetítésre szánt maximális méret? Mert ha hangfalakat is szeretnél a vászon körül elhelyezni, akkor egy 80(+-20)cm-t még érdemes lenne levenni.
Milyen távolságból néznéd?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Janaboy
Topikgazda
Raadasul az optoma emlekeim szerint nem tud lens shiftet..
Janaboy
-
szepi0808
senior tag
válasz _Smooth #23849 üzenetére
Ez egy sima splitter-el nem fog menni. Többel is teszteltem, kár vele bajlódni.
A kábel viszi a 3D-t.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 100 m2-es terem. Ide keresek egy projektort. Napi átlag 2-3 órát lenne használva. A keret kb. 350 ezer forint. Tudtok esetleg ajánlott típust mondani?
-
AVhelper
senior tag
válasz birozoli7800 #23881 üzenetére
Szia!
Tudni kéne, hogy abban a teremben hol és mennyi néző ülne, milyen távolságban a vetítővászontól, mit akarnak ott vetíteni, sötétben vagy nem teljesen sötétben?. Ettől függhet, hogy mekkora képet kéne vetíteni, s ahhoz mekkora fényerejű vetítő kellene. Hol helyezhető el a vetítő a vetítőfelülethez képest?
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
adott egy szoba. 3,4 m X 4,8 m
a rövidebb falon lenne a fix vászon.
a vetítési táv kb 4-4,2 méter.
a nézési távolság variálható. 3,5 méterre gondoltam, hogy még maradjon mögöttem tér a sorroundoknak és jobb legyen a térérzet.
ki mekkora vásznat tenne fel a falra?
elsősorban 220 széles fix vászonban gondolkodtam, nem titok, Szepi a 250est javasolta. nem tudom nem lesz e kevés a vászon 2 oldalán a hely a frontoknak.... valaki hasonló cipőben?
a kanapé szabadon mozgathatő, így a nézési távolság elég flexibilis és csak a szoba adottságai szabnak határt.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
birozoli7800
senior tag
válasz AVhelper #23882 üzenetére
Átlag 60-70 ember ülne a teremben. Az, hogy milyen távolságban lenne a projektor a vászontól, az úgymond még kérdéses mivel nincs kiépítve még semmi, a megfelelő készülékhez igazítanánk, és plafonra szerelnénk. A nézők az előadók előtt ülnének több sorban, tehát az első sor minimum 5-6 m-re a vászontól. A sötétítés mindig problémás, legjobb lenne ha félhomályban is megfelelő képminőséget adna. Főleg konferencia jellegű rendezvényekhez kellene, tehát powerpointos bemutatókat szeretnénk vetíteni rajta.
-
AVhelper
senior tag
válasz birozoli7800 #23884 üzenetére
Terem arányai, belmagassága? Hány sorban ülne az a 70 ember?
Sajnos az a 350 eFt kevés lesz.
-
_Smooth
senior tag
válasz mandju #23883 üzenetére
Saját tapasztalat:
A 3.5m-ről nézett 220 széles kép éppen alulról súrolja a THX javaslatot.
Én is így indultam neki (csak kb 3m-ről 180cm széles vászonnal). Végül 210cm széles lett - fórumtársak tapasztalatai/javaslatai alapján -, ami tényleg jobb élmény. Nagyobb talán nem is kéne most.Ha nincs elég helyed a frontoknak, akkor a 220ashoz ülj közelebb. Bár élményben jobb a távolabbról nagyobb kép (azonos látószög mellett). Próbálgattam TV + tablet segítségével demózni magamnak. Azonos képméretet értem el (vagyis azonos látószög), mégis jobb volt nézni a távolabb elhelyezett TV-t, mint a közelebb lévő tabletet.
Tehát, ha van lehetőséged, a 250 széles vászon mindenképp jobb lehet. (nekem is ugyanez a 39° környéki látószögem van most - 3D-nél szoktunk csak kicsit közelebb húzódni)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
code1005
senior tag
Megrendeltem a w1070-em, már csak ki kell várni az érkezését
plata o plomo
-
code1005
senior tag
válasz z123456789 #23889 üzenetére
Tuti lesz! Először is nincs valami általános színbeállítás amivel már szép képet ad a projektor. Akinek esetleg be van kalibrálva vagy jól beállítva az, ha van kedve leírhatná az értékeket vagy le is fotózhatná.
plata o plomo
-
BBéci
legenda
válasz code1005 #23890 üzenetére
Nincsenek olyan beállítások, amik akár két egyforma vetítőn azonos eredményt adnának. Ha lenne, akkor azzal jönnének ki a gyárból és nem kellene a felhasználó szobájában műszerrel kalibrálni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz code1005 #23893 üzenetére
Kiindulási alapnak semmivel nem jobbak egy másik vetítő kalibrált beállításai, mint a meglévő gyáriak.
Mondok egy példát. Az egyik készüléken - 10 egy bizonyos (tetszőlegesen kiválasztott, bármelyik) csúszka állása a kalibráló műszer szerint, a másikon + 12. Na, ebből indulj el valamerre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #23886 üzenetére
köszönöm a válaszod és smooth kollégának is.
további ötleteket tippeket még fogadok...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
gabika1969
aktív tag
válasz mandju #23883 üzenetére
Szia!
Nálam egy kicsit nagyobb a nappali, de nem sokkal. A nézési táv ugyanannyi mint Nálad lenne!Nekem 110"-los vásznam van. Igaz, ezért megszoktak kövezni, de a szekrény miatt nem lehetett lejjebb tenni a vásznat: az alja kb. 110cm. A frontok tetejéig érkezik le. Egyáltalán nem kényelmetlen ilyen távból, sőt fekve sem!!
Azt mondom, mint az új TV-k után egy hónappal: Miért nem nagyobbat vettem!! A vászon előtt, próbaként a falra vetítettem néhányszor nagyobb képet. Csodás volt!!
Ekkora méret szerintem nyugodtan lehet nálad is, persze, ha elfogadod a magasság miatti kompromisszumot. Előtte rendeld meg a vetítőt és próbálgasd a fara vetítést, könnyebben tudsz dönteni!
Nálam kb 110cm van a hátunk mögött.[ Módosította: Tamoo ]
Üdv Mindenkinek!
-
AVhelper
senior tag
válasz birozoli7800 #23884 üzenetére
Akkor adok egy becslést az alábbiak szerint:
Üljön az a 60-70 ember mondjuk 8 sorban. A vetítővászontól az első sor 6 méterre, az utolsó - 1 méteres sorközzel számolva - 14 méterre ül. Ezek alapján egy minimum 2,8 méter széles képet kéne vetíteni, célszerűen 16:10-es képaránnyal (280 x 175 cm), aminek az alja minimum 120 cm-re kell legyen a padlószinttől (ez az ülő fejmagasság), vagyis a helyiség belmagasságának legalább 3 méternek kell lennie.
A helyiség 200 lux általános -a vászonra is jutó - megvilágításával számolva, egy ekkora gain 1-es fénynyereségű vetítővásznon a prezentációhoz minimálisan szüksége 220 cd/m2 felületi fénysűrűség eléréséhez legalább 3000 lumen effektív fénykibocsátású vetítőre van szükség. Az effektív fénykibocsátás a vetítő kívánt színhelyességhez kalibrált üzemállapotában és már "bejáratott" lámpával mért fényereje, aminél vetítő specifikált fényerejének 50-50%-al többnek, tehát minimum 4500 lumennek kell lennie.
Kell tehát egy fentieknek megfelelő fix keretes vetítővászon, ami kb. 250 eFt (kérj rá ajánlatot több helyről).
Az alábbi vetítők lehetnek például alkalmasak:
Optoma W402
Optoma W415
Panasonic PT-VW530EJ
Epson EB-1970W
Sony VPL-CW256[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest