- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A`rpi
addikt
Sajnos ez így van, nagyon jól ki vannak találva azok a bizonyos lépcsők a termékpalettán.
Szimpatikus gép számomra is Sony gépe, egyszer talán lesz is ilyenem.Egyenlőre én egy olcsó 720p-s DLP-s gépet használok, nagy hévvel indultam neki a vetítésnek, megfordult a fejemben többször is az általad preferált vetítő, nagy butaság lett volna, világos falak, mennyezet, és vászon nélkül.
"Vacak" optomám képminőségén rengeteget rontanak a fentebbi körülmények, ekkor tudatosult bennem, profi vetítéshez, első lépés sötét fal.
Ebay-re felnéztem használt kínálat nem nagyon van, vagy csak én keresek rosszul?
Amikor nézegettem az árakat fél millió környékén mozogtak.Zúgás szerencsére engem nem zavar.
Maximalizmussal pedig semmi gond nincsen, jól tudom a trapéz korrekciót amikor kerülni lehet akkor kerüljük, de ha nincsen más ésszerű alternatíva, szerintem megéri használni.
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #23549 üzenetére
Óóóóóó! Ahogy a képek alatt oda is van érve, azok nem mértékadóak! Azok a képek szerintem nagyon jól sikerültek, én is meglepődtem rajta. Én képtelen vagyok reális fotót készíteni róla. Pl a fekete az azért nem olyan fekete ám. Meg szerény véleményem szerint a Hobbitoknak nagyon szép képi világa van amúgy is.
-
gabika1969
aktív tag
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #23555 üzenetére
Én pl. nagyon nem szeretem a Hobbit képvilágát.
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
Ha egy több generációt kiszolgáló vászonban gondolkodnál a PF-1500 mellett, olyan formában, hogy kezdésnek jó proji és lépkedsz feljebb, jó ötletnek tartanám. Azonban beszéltük, hogy az EU modell a mostani formájában szvsz egy szerencsétlenség az USA típussal szemben. A Sony még kategóriájában is kb a legjobb, ha találnál JVC X30/35-öt vagy Epson 9x-et, akkor is inkább a HW50/55-öt választanám a karbantartási "mizériával" együtt.
Vagy vársz még egy csöppet, néhány hete elhangzott, hogy LG-ék ígértek modellfrissítést.
-
Tonyo
őstag
válasz #75912448 #23560 üzenetére
Konkrétan Szepi féle Screenline lenne az LG mellé.
Várni? Ó az menni fog, csak hónapok óta megy a tökölés Sajnos én se vagyok biztos ebben az lg-ben nem véletlenül gondoltam arra, hogy inkább egy használt drágább modell legyen.
Van arról hír, hogy mit fog tudni a frissített modell?
-
törölt tag
Mi az hogy nem vagy biztos, felejtsd el. Még csak szigorú sem vagyok, ha azt mondom a tesztek szerinti specifikációkkal házimozi vetítésre alkalmatlan. Az USA modell teljesen korrekt ár/értékben, főként kontraszt és fekete tekintetében, ennek tudását kapná az EU típus is (most jelentősen elmarad attól), kivéve interpoláció és 1-2 felesleges feauture. Arra azt mondanám OK. Screenline LG is rendben, de azok a vásznak kiszolgálnák a Sonyt is.
-
darthdenes
tag
Üdv!
A minap olvastam z123456789 cikkét és komolyan bogarat ültetett a fülembe projector témában. Jelenleg van egy üres 3,8m*2,8m körüli szoba amit teljes mértékben alá tudnék vetni házimozi céloknak. A fal sötétre festését is beleértve. Redőny valamint teljes sötétség elérhető. A nézési távot 3,5m saccolnám.
Kb innen indulnék. Elhatározás megvan. Anyagiak kevésbé, illetve tudnom kell kb hol lehet project összege ahol elérhető az alábbiak:
Képminőség amit elvárnék az egy Panasonic 50x60 utolsó szériás 720p plazma szintje, ami akkor a legalapabb modell volt, ezt kb 3m körülről nézem.
Milyen opcióim lennének projector ügyben? A használt piac 100ezer körüli vetítői milyen szinten állnak a Panámhoz képest? A nevesített 3,5m nézési távra mekkora 720p anyag tehető ki? Ezek tudják e 24p lejátszást? Az anyagot lg Blu ray lejátszó vagy Wd live streming küldené.
A másik a vetített felület. Festett fal, oké de milyen festékkel? Ahhoz képest mennyiért szerezhető be csak a vászon anyaga? Jól vagyok gépesítve, egy keret összerakása nem gond amire ki lehetne feszíteni.
Pár napja olvasom már a topikot és ezek a kérdések értek bennem össze. Válaszokat előre is köszönöm. -
Norbi 72
veterán
válasz darthdenes #23565 üzenetére
Teljes mozirendszer kéne?1 millából össze lehet rakni türhető rendszert.Mennyi a keret?
Vas+5.1+projektor+vászon+kábelek.
[ Szerkesztve ]
-
darthdenes
tag
válasz Norbi 72 #23566 üzenetére
Házimozim van. H/K 132 erősítő Rubicon rp26 szettel Sony sa-wm40 elkaristolok az én igényeimnek elég. Vetítő valamint vászon/festett fal ami az említett belépő szintű plazmám szintjét hozná. Erre keresnék tippeket. A használt piacon látott 100ezer körüli vetítők tudják ezt a szintet vagy nagyon messze állnak tőle?
-
gabika1969
aktív tag
Csatlakoznék Devil-k hoz én is olvasgattam egy pár hónapot, de azért nem annyit, mint Ő. Viszont én egy hét alatt döntöttem a Screenline mellett, amit először Ő ajánlott, mivel pénz nem maradt több a keretben, így vettem a HD26-ot, ezen viszont sokat tököltem. Én is Szepit ajánlom+ most jó kölcsönöket lehet felvenni , amivel pótolni tudod a Sony-t. De előtte utazz Debrecenbe Patrik-hoz megnézed a Sonyt és mindkettő mellett döntesz!!
Kérj kölcsön, de tényleg! Én most, ha január lenne mind a kettőt választanám.Üdv Mindenkinek!
-
Norbi 72
veterán
válasz darthdenes #23567 üzenetére
Oké,vágom.
Én a "mai" időkben nem foglalkoznék 720-as vetítőkkel,1080-ast néznék.
Egy W5000-es kíváló vas,vagy egy Mitsubishi.
-
Norbi 72
veterán
válasz darthdenes #23570 üzenetére
499-es fehér a jó szín a falra.
Ennyi elég,ha nincs az adott szin,a helyszínen kikeverik.
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Funscreen 240x300-as vászonról mi a véleményetek? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Benq w1070+ projektort néztem az előző postban írt vászonhoz. azért 4:3 arányú vásznat néztem, mert nagy a belmagasság a nappaliban és plafonról szeretném lelógatni a vásznat. Ehhez viszont magasság is kell, hogy ne magasan legyen a vászon közepe, ezért gondoltam 300x240-esre. Köszi a válaszokat előre is.
Belefért volna egy posztba is, ha nem ment volna el kétszer.
[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz Norbi 72 #23571 üzenetére
Hagyjátok már ezt a festés favorizálást. Meg főleg a szürke festéket.
Ha be tud sötétíteni akkor nem kell kell a szürke szín.
Ha csak filmezésre használja a szobát akkor FIX vászon.
Akár DIY kerettel ha már spórolni akar.
De már kicsit unalmas ez a festegetés dolog.
Vetíteni akartok vagy a festékipart felpörgetni. Ezt döntsétek el.
Meg minek ajánlgattok szürke árnyalatot mindenkinek? -
A`rpi
addikt
Szélesvásznú vászonnak is van kifutója, szóval nézhetsz olyan vásznakat is.
Alapvetőleg olcsóbb megoldásokban gondolkozik.
Élvezhető felületet falfestékkel is létre lehet hozni (nyilván nem a legprofibb, de kezdésnek talán elmegy).
Ha ez az illetőnek nem felel meg még mindig van lehetősége vásznat venni.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Ezt kb. mindenki így gondolná,de a motor állandó nyomatékkal huzza le-fel a vásznat,és ilyenkor jön a hengerátmérő,ami többnyire azonos,és mégis sokkal jobb a motoros..
(#23581) darthdenes Vászonügyben Szepi fórumtárs tud segíteni.
(#23583) Rent Csak 10 centis kifutója van,nálad kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Erre gondoltam: [link] Nekem nem számít, hogy manuális, vagy motoros, egy héten használnánk kb. 3x. Merevségben számít ez egyáltalán?
-
jracz
tag
válasz darthdenes #23581 üzenetére
Vászon anyagot a vetítendő felület nagysága és a vetítő fényerejének függvényében tudsz keresni.(De ezt leírták már előttem is szebben megfogalmazva)
Az utolsó verzió nálam is fix lett és szepitől vettem én is.A szürkét azért sem favorizálom, mert a színek nem olyanok rajta mint egy fehér felületen.
-
Norbi 72
veterán
válasz darthdenes #23585 üzenetére
Az attól függ, mennyi pénzed van.
-
devil-k
nagyúr
A számból vetted ki a szót. Pontosabban az ujjaimból.
(#23575) Norbi 72
Az irány a rossz, ami felé tereli 1-2 ember ezt a témát. Egyetértek jracz kollégával. El kell felejteni a festegetést..."Ha nem telik keretes vászonra,teljesen elfogadható kompromisszum."
Nem kell elkezdeni vetíteni akkor.Ha már a házimozi topikban nem ajánlunk bögreszetteket, akkor itt se ajánljunk már falfestegetést.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Rent
senior tag
Ilyen vásznat találtam még, ami méretei miatt jó lehet, ez már motoros, az ára meg verhetetlen:[link]
Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Ha valakit érdekel tegnap megejtettük Norbi 72 fórumtársnál a proji+hm hallgatózást/nézelődést.
Szórakozott a cimbora , nem akarta a vetítőt bekapcsolni néztük az 50-es lg tv-t.
Azért csak elindult a dolog, vászon le, besötétít.
Mellbevágó a méret az otthonihoz képest. (42")
Röviden egy g30-as plazmához képest.
Fekete az igazából nincs, a sötét jelenetek bebuknak, részletet veszt, a vetítő.
A színek teltsége és tisztasága elmarad a plazmától.
Viszont a mozgásmegjelenítése tökéletes, és a fényerővel sem volt gondom.
A ventije a benőnek, abszolút nem hallható, igaz toltuk a lóerőt a hangfalakba , szerintem egy tornádót sem hallottunk volna meg.
Az volt a legszebb h., egy/két óra után adaptálódott a szemem a rendszerhez és abszolút nem voltak zavaróak a fent említett dolgok.
Utána spuri haza, bekapcsol az otthoni rendszer, ugyan azokat a filmrészleteket néztem mint a vetítőn.
Képminőség jobb. De mit kezdjek az egérmozi hatással?
A sztereó cucc messze nem tudott olyan hanghatást produkálni mint a másik, persze sztereóban lelépte a hm rendszert.
Köszönet Norbi 72 a lehetőségért, tanulságos volt és jól szórakoztam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #23589 üzenetére
Engem spec érdekelt, csak épp a konklúzió maradt el.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #23591 üzenetére
Mióta én vetítek (lassan 1 éve) elég sok minden átértékelődött bennem a filmezéssel kapcsolatosan. Az eddig legjobb döntés volt, amit hoztam a házimozival kapcsolatosan. Szóval, hajrá!
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #23591 üzenetére
Erre voltam kíváncsi
-
Tonyo
őstag
válasz gabika1969 #23568 üzenetére
Inkább elvi keretről van szó
-
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #23589 üzenetére
Nagyon szívesen,jól mulattunk!
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #23556 üzenetére
(#23556) gabika1969
(#23557) devil-k
A túlszaturált képeket meg agyon animált képeket, (animációs filmeket konkrétan) pl én sem szeretem. De a Hobbit-nak ez a meseszerű világa nagyon bejön.(#23570) darthdenes
Vágj csak bele!
Tikurilla H-499 a festék kódja. De az szerintem szürke lesz, nem fehér. Legalább is amit haveromnál festettünk az szürke lett.
Később meg szerzel egy jó kis anyagot, amit kifeszítesz.
A Plazma képét nem fogja überelni, de az élményét igen.(#23574) jracz
Hát mert kezdésnek olcsóbb, és a szürke jobban kiemeli a színeket.(#23575) Norbi 72
+1(#23574) jracz
Nem erőltetjük, csak valóban az a legköltséghatékonyabb megoldás kezdésnek. Hangsúlyozom, én is úgy kezdtem volna, ha nem veszek vásznat.(#23587) devil-k
-1
Szerintem meg fessen csak! Következő amit venni akar, az a vászon lesz, az tuti.(#23591) Mezga Aladár
[ Szerkesztve ]
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok.
Erről mi a vélemény ?
Auna YX4 Projektor
+ lenne egy LCD Projektor HD66 néven ...[ Szerkesztve ]
•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Smile8822
senior tag
Értem és a másik ?
Honnan lehet tudni hogy mennyit ment ?
Vagy hogy mikor kezd elromlani ?
Megmondom őszintén hogy itt van nálam és meg tudnám venni azt sem tudom mennyit érhet és hogy mire kell odafigyelnem...
Tudnátok ebbe segíteni ?
Mert nem akarom hogy megveszem aztán elromoljon...stb•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- Kutya topik
- További aktív témák...