- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy CPU Confidential verziójáról mit kell tudni? megyegyezik a kereskedelmi változattal? lehet esetleg hibája?
-
PinguPingvin
csendes tag
válasz sakal83 #92251 üzenetére
Elvileg ugyanaz, mert ha jól tudom, az alaplapgyártóknak küldik ezeket, akik biztosra kell menjenek, hogy működik a lapjukkal az adott processzor, még mielőtt a lap kikerül a piacra. Szóval általában egy ilyen proceszzor csak annyiban tér el a boltitól, hogy más van ráírva.
Igaz, van i9-9900 confidentialból ES változat (engineer sample ha jól elmékszem) aminek kicsit alacsonyabb órajelei vannak, de ezt az eladó kiírja biztosan.
A lényeg, hogy mielőtt vennél ilyet, kérdezz rá, hogy egyezik-e a boltival az, amit veszel. Nem kerül semmibe(ugye nem ezzel a 9700-zal kacsintgatsz? mivelhogy én is írtam már a tagnak )
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz PinguPingvin #92252 üzenetére
Mar nem. Beszereztem inkabb egy 8700at. Itt jobban ajanlottak a 9700el szemben.
-
KAMELOT
titán
Kis intel cpu hírek. Z490 kompatibilis és 5ghz allcore [link]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
palfitom
félisten
-
Str8 sk8r
őstag
...sziasztok... ...
...egyszerű kérdés...vegyes használt mellé érdemes minimális befektetésért elcserélnem a core i7 870 rendszeremet egy phenom ll X6 ra (milyen előnyökkel járna) ? ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
palfitom
félisten
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
i5-3450 lesz lecserélve, egyelőre egy olcsó, 4 magos procira.
Intel Core i3-9100F - re gondoltam, vagy inkább AMD Ryzen 3 3100?
Megéri az AMD a felárat, jobb annyival, mint amennyivel drágább?Köszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #92264 üzenetére
Akinek nem elég a 2666 mhz, az ne vegyen 10400 - at, vagy tegyen Z - s lapot alá, ennyi. Mondjuk egy tesztben nem láttam még, hogy kevés lenne akár FHD 144HZ - re is egy erősebb kártyával, pláne 60-75HZ - re, ami a nagy átlag. A 10700 viszont már más tészta, ott már a B - s lapban is megy a ram majd 3000 mhz - en, ami bőven jó..
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #92270 üzenetére
Talán a B560 - ban már fogja engedni Ellenben akkor meg mi értelme lesz a Z - s lapnak, ha a B - sekben is mehet a tuning? Vagy kizárólag ram tuning lehetne, semmi egyéb állítási lehetőség nem lenne adott? Mert azért a proci tuning engedélyezése nyilván maga után vonná a Z - s lapok eladásának a csökkenését.
[ Szerkesztve ]
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom kérdezni sebességbe menyi különbség van a i5 8400 és a 9400f között ?
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #92274 üzenetére
Ezt én nagyon jól tudom, de sokan másként gondolják
A legjobb amikor kb. 10 éves procikból próbálnak némi rángatással többet kihozni ahelyett, hogy vennének egy mai modernebbet, aminek az órajele is kisebb, mégis odaver keményen.
Mondjuk ram terén sincs olyan hatalmas különbség egy 2666 vs 3000 mhz között, legalábbis Intelnél, vagy inkább úgy mondanám, simán lehet játszani a kisebbikkel is. -
fauv
őstag
válasz kolopele #92275 üzenetére
Ram topikban olvastam, cl12, vagy cl 13-as ramokat kell berakni, ua a sebesség mintha 3200-on futna , pedig csak 2666Mhz.
Érdekes, hogy régóta olvasom a topikokat, de senki sem ajánlja ezt az egyszerűbb megoldást, inkább vegyél "Z" lapot .
Vagy mégse olyan jó ötlet ez? -
kolopele
nagyúr
Amennyire én tudom CL14 - esből van 2666mhz - es ram, és azok is 1.35V - on működnek, plusz drágábbak is, így a Z - s lap a kézenfekvőbb megoldás, mert ott egy MSI B460M Mortar meg egy Z490 A-Pro között 10 ezer a különbség kb., és több rajta a tuning lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz kolopele #92277 üzenetére
van cl13-as is Pl. Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 2666MHz HX426C13PB3K2/16 és csak 25 k
és ez megegyezik egy cl16-os 3300-alNem vagyok benne szakértő, én is utána vettem észre miután megvettem a saját rendszerem, véletlenül olvasgattam a ram topik összefoglalóját. Igazából ezért is kérdezek itt rá
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz KAMELOT #92280 üzenetére
Nem kell átesni a ló túloldalára.
a 10400-as procihoz ebben az esetben 2500 Ft-al drágább a cl13-as ram , ellenben a 25 -30 ezerrel drágább "Z" lappal, továbbá a ram is olcsóbb , mert nem kell venni pl 3200-as ramot plusz 5 ezerrel többért, azaz spórol az ember közel 30-35 ezret és ugyan ott van, ha hihetünk a ram topikban leírtaknak.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz DudeHUN #92283 üzenetére
Értem, csak ebből indultam ki ami a ram topikban van írva : Tehát egy 2400mhz cl12-es ram sebessége megegyezik egy 3400mhz cl17-el!
Egy sima intelnél, 10400, 10500 stb, ahol nem lehet a procit tuningolni , nem lényegesen olcsóbb megoldás ez, mint 40 %-al drágább alkatrészekből ugyan azt az eredményt elérni? -
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
Mini itx kis játékos gépet tervezek összerakni (Jonsbo A4 v umx1 plus házba)
Alapvetően már elég hobbijátékos lettem így 35évesen, főleg a régebbi AC-k , stratégia (total warok, anno sorozat, football manager a fő csapásirány)
Egy 4k tv-re lenne kötve a masina, de nincsenek se illuzioim se millioim a 4k kepes konfigra, igy majd tolom rajta FHDban. (AAA játékra ott a ps4 prom vagy majd valamelyik új konzol
Alapvetően egy 1650s a terv vgaban (emellett az árak mellett talán ezzel bukom majd a legkevesebbet egy cserénél)
Ami között megy a vacila:
I3 10100 + asrock h470m itx ac - egyetlen "bajom" hogy a 10400f csak 12 ezerrel drágább, de nem tudom megeri e most a felárat, illetve ez az 1200as platform kicsit nekem átmenetinek tűnik (szokas szerint)
R3 3100/r5 2600 + asrock b450i itx ac - előbbi olcsóbb a 10100nál, utóbbi 6/12 (a 3600 erősen tul van arazva most szerintem) , kesobb am4bol lesz választék upgradre
Előre is köszi a tanácsot (ja és nem szeretnék várni új ryzenre stb. az nem az én mufajom )
-
veterán
válasz ggbuffon1897 #92286 üzenetére
Én a Ryzen 3 3100 vonalon indulnék, aztán később mehet egy Zen3 proci a lapba, mostani bejelentéskor ígértek supportot 400-as lapokra is.
solfilo
-
kolopele
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #92286 üzenetére
Amennyiben úgysem akarnál nagyon cserélni, akkor mi jelentősége van annak, hogy az 1200 - as foglalatba már csak egy generáció fog belemenni?
A 10400f 6/12, és ha az AC is a terveid között szerepel, akkor jobban jársz azzal, még a régebbi szériák is meghálálják. Én nem vennék a helyedben I3 - at, még akkor sem ha már 4/8 - as. Ryzen terén meg nem foglalok állást innentől soha.[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem (nem friss jelenség, mióta 4K-val harcolok ez van), hogy Premiere Pro alatt 4K videók szerkesztése igen döcögősen megy. Laggol a lejátszás. A procit látom állandóan 100%-on pörögni, gondolom az a sovány. Minden SSD-n gurul, nincs HDD. Konfig: i7 6700 + 16gb ram + gtx1060 6gb. Ez ennyire kevés manapság?
Látom jönnek az új AMD procik. Mi lenne egy ajánlott minimum, amivel nem lesz problémás a 4K videó szerkesztés? Vagy érdemesebb a 3. genből nézelődni?
Egyelőre csak gondolkodom, de nem kizárt, hogy még idén meg is lépem a gépcserét, mert már szemmel láthatóan őszülök... -
Shing
őstag
válasz hardline #92289 üzenetére
A Premiere friss? Nem rég kapott H.264/H.265 kodekhez GPU gyorsítást. Lehet, hogy úgy már nem laggolna. (Már ha ilyen videókkal dolgozol)
Ha marad a CPU limit, akkor határ a csillagos ég. Szerintem az R7 2700x sweet spot, mert 16 szálas, relatív jó 1 szálas teljesítménnyel. De mivel élesben nem próbáltam milyen a 4k szerkesztés nem mondom biztosra. Lehet hogy még ez is kevés lenne. :S -
fauv
őstag
válasz kolopele #92279 üzenetére
Na AMD esetében igazad van, ott jobb a magasabb órajelen futó RAM, viszont utána olvastam egy kicsit fórumokon és a cl13 2666 MHz megegyezik a cl16 3200 MHz-el, intelnél tökéletes./ RAM topikban is ezt a választ kaptam /
Jelenleg a legköltséghatékonyabb megoldás egy 10400, sima b460 lap és hozzá cl13 RAM.
Így simán veri a R3600 játékokban /simán is, de ez más kérdés /
Természetesen az alaplapnál mindig ellenőrizni kell a ram támogatási listát. -
félisten
válasz hardline #92289 üzenetére
Biztos, hogy a VGA drivered a legújabb, a Premiere Pro támogatja a CUDA gyorsítást, szóval az effektek és vágás terén működnie kellene.
Ezzel együtt valami magas frekijű procira majd megéri átlépni. A PP nem skálázódik lineárisan a szálak számával, de azért nyer belőle.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kolopele
nagyúr
A tuningolós neandervölgyi a videóban CL10 - el szórakozik, ami nyilván nonszensz egy otthoni felhasználónak, mint ahogy a nitrogénnel 7 GHZ - re húzott proci is. Amikor az ember játszik, nem feltétlenül azt nézi állandóan, hány fps - t mutat a számláló, főleg ha mondjuk 120 helyett csak 100 van, mindez sokszor egy 60-75HZ - es monitoron. Brutál géphez tegyen az ember mindenből brutált, mert ott számíthat minden, de amikor nem ez a cél, a játékélményen semmit nem befolyásol majd az, hogy pl. a Rainbow Sixben a minimum fps 180 lesz vagy 200.
-
fauv
őstag
válasz kolopele #92295 üzenetére
Ez így van. Arról nem beszélve, hogy a yt-n fent lévő összes tesztelő közül, ő az egyetlen aki ezt az eredményt kapta a 10400-ról, a többinél mind más. A lényeg nem ez, hanem, hogy a 10400 játékokban hasonló eredményt hoz mint a r3600, ami jelenleg 15 ezerrel drágább.Ha pedig nem cl16-os ramokat rakunk mellé, akkor a 2666-os sebességet legalább 3000 körülire tudjuk emelni, ami bőven elég mindenhová. És olcsón !!
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy kellene kicsit frissíteni a gépszörnyet, viszont nem vagyon benne biztos, hogy valóban kellene (adna-e annyi pluszt, hogy megérje a komplett csere (lap+ram ugye)).
Jelenleg ebből élünk:
- Alaplap: ASRock Z87 Pro 4
- CPU: Intel i7-4790K @stock
- VGA: Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB
- RAM: HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT
- HDD1: Seagate Barracuda 7200 2TB
- HDD2: Samsung HD753LJ 7200 750 GB
- SSD: Kingston (talán 250GB, nem vagyok épp otthon fejből meg msot nem megy )
- Hang: Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatality Pro 7.1 hang
- Táp: Chieftec CTG-500-80PVan-e értelme váltanom processzort (nyilván ez hozza magával hogy akkor új deszka+ram), és ha igen, mi lenne az ajánlott? Intelnél maradék legszívesebben, szorzózármentes nem fontos, nem tuningátorkodom. A gép játékra van használva, 1440p 60Hz jó lenne ha kompromisszum nélkül menne, singe-multi vegyesen. Multi alatt értem pl GTAO, Breakpoint. Úgy vettem észre hogy ez a 4790k egész időtálló darab lett, valami szintén hasonlóan hosszú évekig kiszolgáló megoldással megbarátkoznék. Első sorban használtban gondolkozom, most így hasraütés szerűen talán 50-60 ezer forint környékén, de ez attól függ, mit ajánlotok, illetve ha olcsóbban is van jobb megoldás, az még jobb lenne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pár játéknál már most is probléma a 4 mag / 8 szál, vagy legalábbis patch kell, hogy normálisan fusson (lásd RDR2 és Detroit: Become Human például). Ha nem játszol ilyen játékokkal (mint Watch Dog: Legion, Assssasssssinssss Creed: Valhalla, Flight Simulator 2020, stb.) akkor nem valószínű, hogy problémád lenne ebből.
50-60e Ft környékén ráadásul nem tudsz értelmes alternatívát vásárolni, eleve a te mostani konfigod (alaplap+CPU+memória) kb. 50e Ft-t ér a hardveraprón. Ami előrelépés lenne, pl. i7-8700+deszka+16GB DDR4 ram, az inkább 110-120e Ft.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
VGNGR
senior tag
A procid biztos, hogy hagy a kártyában. Meg fogsz lepődni platform váltás után amikor majd kisimulnak a frametime-ok, meg emelkedik a minimum és átlag fps-ed. Én úgy értelmeztem, hogy a procira szánt kereted adtad meg. Ebben az esetben nincs is más és jelenleg jobb választás, mint az i5 10400f, újonnan megvan a keretedből. Mellé egy jobb B-s, vagy ha belefér egy belépő Z-s lap és 2x8 GB ddr4. Az i5 elnevezés ne zavarjon meg ezek már 6/12-es procik.
@Cifu megoldását akkor javaslom, ha valami nagyon olcsó deszkát ki tudsz fogni hozzá, akkor 55-60 körül jó az i7 8700 is (ugyanaz kb. mint a 10400). (Annó én egy Z370 a-pro-t fogtam ki 21 ezerért mellé, hibátlan páros).
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel