- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy HD7970 GHZ- hez milyen 1150-es intel proci illene a legjobban?
Játékra, meg mindenre, amivel kitudnám rendesen használni ezt a vga-t, de nem lenne feleslegesen erős.
A választ előre is köszi![ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz DR|FTK|NG #65452 üzenetére
Tuningolni nem szeretnék.
Hát ez elég széles skála ár terén.
Akkor ezek szerint egy 4440 is kitudná hajtani maximálisan a kártyát?Illetve amit még kérdeznék, hogy ezek a mostani I7-ek (4mag, 8szál) mennyivel lehetnek vajon időtállóbbak, mint az I5-ök? Ha időtállóság a kérdés (játékok terén) akkor érdemes i7-re áldozni, vagy vegyek inkább i5-öt, és majd ha ez már kevés akkor építsek majd 4-5 év mulva egy új gépet?
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Pöttön #65453 üzenetére
A legtöbb esetben igen.
A +4 szálból tudna profitálni, de ameddigre a 4C/4T kevés lesz, nem hiszem, hogy a +4 szál hozna majd annyit. Szerintem vedd meg most az i5-öt, és ha kevés lesz, akkor válts.
Ha régi BIOS van a lapodon, akkor nem fog benne menni a Haswell-Refresh CPU(pl i5 4460, i5 4590, de az i5 4440 és az i5 4570 sima Haswell). Ahhoz, hogy menjen, végre kell hajtani egy BIOS frissítést. Ezt tedd meg még a proci lecserélése előtt.
Bár szerintem (nagy a valószínűsége, hogy) friss BIOS van rajta(abból kiindulva, hogy a G1820 2014 Q1-es, a Haswell-Refresh-ek pedig 2014 Q2-esek).[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz bullocska01 #65455 üzenetére
Jó lesz.
Gigabyte H81M-S2H
-
-
greggorius
tag
Meg tudná valaki mondani, hogy nagyságrendileg milyen teljesítmény/FPS-t többletet adna
az i5-4570 az i5-4460-hoz képest?
Köszönöm! -
Telda
addikt
Hali!
Egy I5-2500K processzort megérné lecserélni egy 4460-ra?
Vagy esetleg egy használt 4670-re?
Nézegettem még a 3570k-t is.
Jelenleg egy GTX660ti kártyát használok.
Igazából nekem a 2500k is elég, csak valamit újjítani szeretnék, hogy ezt oda adhassam öcsémnek. -
nagyúr
Ha megúszod olyan 5-10 ezer max a cserét, akkor igen.
Jah, igen ha tovább adod családon belül, akkor gondolom nem lesz belőle pénz... szóval innentől inkább az a kérdés mennyi pénzt áldozol rá.
Ha akarod cseréld le, ha nem akkor meg ne...[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Telda
addikt
válasz FollowTheORI #65462 üzenetére
Hát sajnos nem lesz belőle pénz, öcsi nem fog fizetni, max az ő régi kávédarálóját megpróbálom eladni pár ezerért.
Érezhető változás lenne a felsoroltak bármelyikével? Vagy ezzel a videókártyával nemigazán? -
nagyúr
-
Telda
addikt
válasz FollowTheORI #65464 üzenetére
Még egy utolsó kérdés, találtam egy újabb versenyzőt a 4570-et.
Sok különbséget nem látok a 4460-hoz képest, viszont az utóbbi újabb kiadás.
Gondolom megéri inkáb az újabbat megvenni ugye? -
Telda
addikt
válasz Picturemaker #65466 üzenetére
Sosem volt húzva, alap órajelen van használáva mióta megvan.
Csak anno még hátha lesz tuningolva alapon, a K verziót vettem meg. -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy az adatomnal szereplo konfigbol cserelnem az alaplapot, PROCIT, ramot es nem tudom milyenre lenne erdemes.
Nezegettem a 1150es "szettet" meg a 1151-es "szettet"
Ha jol olvasgattam itt a forumon akkor a 1151 az ujabb proci de ugye dragabb is gondolom.
De az is megfordult a fejemben, hogy talan eleg egy a mostani lapomba valo jobb proci, pl egy Q9xxx, de ennyibol meg vehetek ujat is.....Leginkabb filmezes meg jatek lenne de jatekban csak a wot-al ( word of tanks ) jatszom. Erre azt mondjak, hogy inkabb proci igenyes.
A mostani "szettel" sajna csak minimum beallitasokon megy a wot.Keret nincs kigondolva mennyit szannek ra, ami jobban megeri azt valasztanam.
Koszonom az otleteket.
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy i7 3770-es (használt) procit. Melyiket vegyem ha lehet simát és S-eset is választani ugyan azon az áron? Nem akarok semmi tuningot, bele a gépbe és kész, használom, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Picturemaker #65471 üzenetére
Köszönöm!
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
légyszi segítsetek kicsit. Ismerősöm szeretne új gépet összerakni, megvan nagyjából mennyit költene rá és úgy látjuk, hogy a processzor a szűk keresztmetszet. 100k-t szán az egész gépre, ebből a procira kb 25-30 k-t, a többit a proci után/mentén fogjuk alakítani. Amire alapvetően kellene: filmezés 1080p , képszerkesztés, videószerkesztés (ritkán, tehát annyira nem fontos, hogy a renderelés fénysebességgel történjen), netezés. Tudom, hogy a többi alkatrész is fontos, ha van esetleg valakinek akár a teljes konfigra is javaslata, akkor szívesen fogadom.
Egy picivel el lehet térni a kijelölt végösszegtől, de a "gyűjts még egy kicsit" most annyira időben nem fér bele.
Válaszokat előre is köszi. -
kriszbon
őstag
Szia!
Én csak a kérdésed második részéhez említenék meg annyit, hogy ne Q9xxx procit nézz, hanem itt az aprón Xeon 54xx-et ami átalakítóval van ellátva(9-13 e. között).
A te lapodban biztos lehet rajta húzni még elég sokat, és akkor még akár a kártyád helyett is nézhetsz egy kicsit komolyabbat, mert ami most van az kb. 4850 szintű(én arról meg E8500-ról váltottam mostanira).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
copass
veterán
válasz flatline#2 #65475 üzenetére
ha adobe cuccokat használ lightroom,ps,premire,aftereffects akkor i3 fér bele 30k alatt.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
sfefe
addikt
válasz kriszbon #65476 üzenetére
Koszi, neztem ezt a xeon-t amit irtal hat nem fogyaszt keveset.
Ha maradna ez lap meg ram akkor ez mondjuk nem rossz otlet. Arban jol megusznam....Csak nem tudom valtsak e vagy sem, megeri e vagy sem. ( marmint arra amire irtam, hogy hasznalom. )
Meg valakinek otlet/tanacs?
[ Szerkesztve ]
-
Gellow
újonc
Ebben most egy i3 dolgozik. Játékhoz milyen i5 ajánlott?
Fontos még az Intel Quick Sync streameléshez.
Dedikált kártya dolgozik a gépben, és fullHD-t futtat.Vagy esetleg érdemes lapot is váltani?
[ Szerkesztve ]
Egyelőre, nem egyeNlőre. Fogjad már föl!
-
kriszbon
őstag
Azt neked kell eldöntened hogy válts vagy sem, de ami most van neked az elég harmatos, akárhogy is nézzük.
Egyébként ahhoz képest hogy egy Xeon e5450 4 magos 3GHz-es 80W-ot kér csak, a tiéd fogyaszt sokat 2 mag 2GHz-en 65W-ot.
[E2180]
[Xeon 5450]
[Q9650][ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
sfefe
addikt
válasz kriszbon #65481 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a mostani kevest fogyaszt.
Valtsak e nekem kell donteni, hat nem tudok donteni mert nem tudom pl a wot-hoz mi kellene. Ebbe a lapba egy erosebb proci vagy 1150es "szett".
Most ezzel a konfigal minimum beallitas megy. Azt gondolom, hogy ez a meglevo procim nem tudja kihajtani a vga-t....
nagyon reg nem nyultam a gephez gondolom most mar kellene.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Van 3 proci, amik között nem tudok dönteni:
4440 OEM (40k)
4570 OEM (42k)
4590 OEM (45k)1 év gari van mindegyikre. Csak játékra kellene, 7970/gtx960(4gb) mellé.
(#65484) NetTom
Processor Base Frequency
3.1 GHz
3.2 GHz
3.3 GHzMax Turbo Frequency
3.3 GHz
3.6 GHz
3.7 GHz[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
nagyúr
-
kriszbon
őstag
Sajnos nem tudom konkrétan mi kell ahhoz a játékhoz, mert én nem játszottam vele soha.
Csak a gépigényét tudom mutatni [link]Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
buherton
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy az Intel Celeron J1900-at mivel fogják majd leváltani, illetve az mikorra várható? A processzor számítási kapacitása a fontos.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha veszek egy Pentium G3258-at fel tudom húzni tuti biztonságosan 4.2GHz-re ezzel a lappal? H81M-DGS R2.0
Csak, mert állitolag lehetséges youtube.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Asrock B85M-HDS alaplap és egy I5 4570-es processzorral, de már csak 1 év garancia van rajtuk, így most elgondolkodtam, hogy eladom őket, mivel a garancia lejártával szvsz rohamosan csökken az értékük. Kérdésem az lenne, hogy melyik processzorra éri meg fejleszteni: egy új szériásra vagy esetleg jobban járnék egy i7 4770/90k-val? -
tyba7
tag
Üdv. Egy i5 3210M processzor hány gb ramot támogat? Én úgy olvastam utána hogy 32gb de volt olyan hogy azt mondták hogy 8GB a max. Akkor most mennyi az annyi? Egyébként egy Acer Aspire V3-771G-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok,
Jelenlegi konfig az adatlapomon, egy i7 870-es proci melle milyen hutest lenne erdemes venni ha tuningolni szeretnem?
Casual gamer vagyok, szoval nem menne mindig tuning modban. -
derive
senior tag
válasz flatline#2 #65475 üzenetére
Ha hasznalt is szamit, 30k korul kil lehet fogni i5 2400, 2500 vagy 2500Kt.
@Gellow: Neked is mondom, hasznalt 2500K, 3570Kt neznek, meg egy jo hutot, azt 4.2 GHz folott csapassad Nemigen van erosebb ma sem, kb +10-15% C2C.
akkójóva: Boltbol kilepve is rohamosan csokken az ertekuk. Mindenesetre az i5ok a hasznaltpiacon is jol tartjak az arukat. Ha nagyon kikivankozik a penz a zsebedbol akkor
add nekemerdemi elorelepest csak a 6700K vagy az 5820K jelentene (felhasznalasi terulettol fuggoen) az is 4.5 giga folott.LajVin TFC: Elvileg 32 GB, gyakorlatilag lehet, hogy az acer csak egy csatornat vezetett ki (ekkor max 16)
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy GTX970-es VGA-hoz elég az i5-6600 3,3Ghz-es proci?
Vagy inkább a jóval drágább 6600K 3,5Ghz-es-t ajánljátok? Tuning nélkül értem.
Szóval az a 200Mhz plusz kell nekem ehhez a karihoz? -
Razor18
tag
válasz szinesz.bob #65354 üzenetére
8 GB van benne. Bár nem szoktam konkrétan nézegetni, mennyit használ a gép éppen, de szerintem ezt sem használja ki egyik alkalmazás sem "koppanásig". Vagy ettől függetlenül is gyorsítana rajta plusz 8 GB RAM?
A cpubenchmark.net szerint 6820 pontot tud a 3550-es, és 9349-et a 3770-es. Mi az, ami miatt ez csak a "munkák" sebességén dobna?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest