- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
Befigyelt az i7 920 3.6ghz helyett az X5650 a gépbe (4ghz en járatom)
1 problémám lenne, CPU-Z szerint ugrál a szorzó 10 és 22 között(gondolom terheléstől függően) ezáltal 2200 és 4020mhz között látom a frekit.
Ez így normális? Vagy valamit a Biosban kell állítani hogy fix 22es szorzó legyen? (ott beállítottam 22re). -
-
derive
senior tag
válasz Joco_77 #65403 üzenetére
Terheles alatt 22n jar, nyugis idoszakban 10en, ugye?
Ez teljesen normalis, ha nincs terheles, visszaveszi az orajelet, hogy kevesebbet fogyasszon. Ha megterheled visszaugrik 22re, ne felj! Ha fix 22t akarsz, az energiagazdalkodast is ki kell kapcsolnod... Masik lehetoseg, hogy tulmelegszik es azert veszi vissza... -
copass
veterán
-
Joco_77
senior tag
válasz copass #65406 üzenetére
Sikerült beállítani. Köszi mindkettőtöknek.
Igazából a Power management profilt is beállítottam meg biosban is volt valami, hogy az operációs rendszer szabályozhatja a szorzót azt is letiltottam.
Amúgy elég jófajta proci így elsőre ahogy tesztelgetem 22k -ért úgy érzem megérte. -
kriszbon
őstag
válasz Joco_77 #65407 üzenetére
Csak azt nem értem miért és mire is jó az, hogy terheletlenül padlógázon fusson a proci, ugyan ez érvényes a Vga-ra is (fel nem foghatom).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
GEIL
addikt
válasz Joco_77 #65407 üzenetére
nem a legjobb beállítás.....nemkell a CPU-nak és GPU-nak mindig csutkán menni.....nekem az i5 4570s 800 Mhz-en ketyeg 32 fokon netezés közben....terhelve pl filmezés meg ilyesmi, akkor is 1000-1200 Mhz körül jár és 34 fokos.....játék alatt 1 szálon pörög a 3,6 Ghz....2 vagy több szálon meg 3,2 Ghz körül szokott menni....és olyan 55-62 fokos általában......ezt teszi úgy hogy semit nemveszek belőle észre...villámgyorsan vált és minden nagyon smooth....teszi amit kell.....de soha nem csutka erővel teker hanem amennyivel van értelme......ugyanez igaz a GTX960-ra.....2D-ben 135 Mhz-en ketyeg a chip...és 405 Mhz-en a RAM...mindezt 28-31 fokon.....ahgy terhelve van egyből meglódul ahogy kell és teszi a dolgát....stb
Nemrossz dolog ez a lehetőség....főleg szerintem élettartam miatt.....hőmérsékletek miatt.....stb stb
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Joco_77
senior tag
válasz kriszbon #65408 üzenetére
Kriszbon!
Értem én, hogy mit mondasz, de tegnap raktam be a gépbe és egyelőre csak az volt a cél, hogy minden működik e normálisan.
Tudni akartam miért ugrál a szorzó, nyilván nem fogom ígyhagyni végleg vissza fogom állítani csak a másik procinál ilyen nem volt(i7 920).
Ott 3.6ghzen megy már 4(?) éve.
Most, hogy láttam működik szerintem visszarakom, nem vagyok a villanyszámlám ellensége.
Amit a másik kolléga ír, hogy "élettartam szempontból" ne haragudjatok de ebben nem hiszek.
Nekem nem ez a tapasztalatom. Csak intel procim volt mindig és mindig húztam amennyire lehetett és annyin ment amíg le nem cseréltem.
Nálam halt már be vinyó, vga(ati) meg talán régen ram is(ebben nem vagyok biztos), de processzor SOHA.
Pedig 286 al kezdtem mint itt sokan.
Villanyszámlaszempontból mindenképpen visszarakom az automatikus szabályozást.
Nem volt amúgy egyszerű tegnap. Beraktam a Xeont a 920 helyére, nem volt kép a monitoron.
Na mondom f*sza...Vissza a 920(nem egyszerű dolog mert hatalmas CNPS10X extreme hűtő van, amit nem olyan egyszerű cserélgetni elég necces hozzáférni a lefogatócsavarokhoz)..
Szóval vissza a 920 aztán BIOS Update az újra(2011es), majd vissza a XEon-t és akkor elindult.
Igazából nem tudom, hogy az új BIOS nak köszönhető e, vagy az volt a probléma, hogy beszorult a lábakhoz egy kis por(amikor ki vettem ott volt az alján egy pici porcica), de a lényeg, hogyment.
Első beállításra ment 4ghzen egyedül a Linx fektette meg 3-4 perc után, ezért adtam neki egy kis feszt(nem sokat).
Az alap 1.18 helyett 1.28V ot kap most (22*183mhz).
így most minden lefutott, linx, heaven(ez ment hajnalig amúgy úgy hogy a háttérben jött le originen a battlefield4)
Max hőmérséklet linx alatt 70 fok volt, ez nem tudom mennyire jó vagy rossz, nyilván efelé nyáron 32-33 fokos szobába se fog simán játék alatt menni, régen is a linx hozta ki a max hőfokot a 920nál.
Simán tudnám húzni 4.4 körülre de minek...Ez így egészségesebb lesz 24/7 re.
Ja a ram az "sajnos" 1600 helyett valami 1487 en megy(vagy 1457?).
Xeonnál mivel van lock ez a max amit be tudtam állítani de ennek a ~150mhz különbségnek nem hinném, hogy játékokban van jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
CPU és RAM párost kéne választanom és kérném a tanácsotokat!
Alaplapom: Asrock H81M-HDS 2.0
CPU és RAM
1. Pentium G3420 3.2 GHz + Corsair Vengeance Pro 2x4GB 1600MHz CL9
(CPU 1600MHz-en tudja kezelni a RAM-ot)vs
2. Pentium G3258 ~4.2 GHz + Kingston HyperX Fury 2x4GB 1333MHz CL9
(CPU 1333MHz-en tudja kezelni a RAM-ot)Árban ugyanannyi mind a kettő párosítás.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
válasz #83381760 #65411 üzenetére
h81esbe lapba lehet tuningolni? én úgy tudom h nem de vmit hallottam h egyes alaplapgyártók mégis bent hagyják de ez meikbe való? csak mert ha tuningképes a lap akkor egyértelműen a g3258, de ha nem akkor elég a g3420
szerk: a ramból meg ha nem használsz ram igényes dolgokat(másolás, tömörítés pl) akkor nem nagyon kell a gyorsabb memória, kb 2-3% fps-t ha hoz.
[ Szerkesztve ]
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
copass
veterán
válasz kriszbon #65408 üzenetére
alkalmazásoknál amik alapból nem terhelnek annyira böngésző, lightroom, stb. érzékeli hogy nincs terhelve, ezért vissza veszi,nah amikor meg terheled akkor felnyomja. ez a köztes ugrabugra elég idegesítő és lassú. vga-nal ugyanez.
nem azért veszek 4magos 3ghz-es procit hogy félgázon használjam! első dolgom hogy felhúzok mindent teljesítményre."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
kriszbon
őstag
válasz copass #65413 üzenetére
Tudom hogyan működik, csak továbbra sem értem hogy minek futtatja valaki állandóan padlógázon, még ha tuningolva is van a proci(én is tuningolom Vga+proci+ram).
Persze ha valaki azt nézegeti hogyan váltogatja az órajelet mert az a mániája, és ez idegesíti, akkor valamilyen szinten érthető, mert ha mánia, hát legyen....(#65410) Joco_77
Nálam nem csak a fogyasztás lényeg, hanem kevésbé melegszik minden, így halkabban üzemelnek a ventik is, az élettartam miatt nem igen szoktam aggódni én sem.
De ne offoljuk szét a topikot, mert nyakon vág valaki minket.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
GEIL
addikt
válasz copass #65415 üzenetére
jah....firefoxnak kell a 4ghz....meg egy divx filmnek főleg.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Wiz Khalifa
veterán
Kérdés!
i5-4460-at ha lecserélek egy i5-4590-re akkor lesz érdemben észrevehetőség játékok alatt? Amikkel játszok inkább használ mind a 4magot mint hogy 1 szálat terhel. (bár pl a WoT az egy szálas inkább).
Elvileg ha minden úgy lenne akkor 1-2k-t kéne rápótolni. Ha érdemes lecserélni. Bár most is elvagyok ezzel.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #65417 üzenetére
Nem. Szinte semmit sem veszel majd észre játékok alatt. Ettől független, ha 1-2k csak amit fizetned kell, akkor cseréld le, lehet pár szitu ahol jól jöhet a kicsit magasabb turbó órajel.
(#65419) Grave444
Az a 300 jó lesz 100-nak is (3.2 vs 3.3 base)...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Grave_444
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #65417 üzenetére
300MHz-el erősebb a 4590 4 szálon. 1-2-ért cserélnék a helyedben, de FPS növekedésre ne számíts.
-
Wiz Khalifa
veterán
Lényegébe elvileg el tudnám adni a mostani procim 45k-ért és itt aprón meg van egy csávónál 45k-ért elvileg új i5-4590. De viszont OEM és csak 1 év garos. És akkor lényegébe a postát kéne fizetnem. Szóval az inkább 1k lenne.
Bár procinál nem annyira számít szerintem főleg hogy a mostaninak se használom se a hűtőjét se semmijét.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Még egy kérdés.
1150-be is van lehetőség arra hogy pl egy i7-4770-nél a HT-t kikapcsoljuk?
Smoke some weed nigga!
-
gtamate2
veterán
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, Időszakos játékra melyiket érdemes venni i3 4160 vs 4170? ha kb egy árban vannak, pár száz Ft akülönbség? Csak a frevencia különbség a kettő között? Csak az órajel a különbség a kettő között?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz ToniSoprano #65424 üzenetére
100mhz különbség van a kettő között. Tökmind1 melyiket veszed.
-
ToniSoprano
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #65425 üzenetére
kösz, a cpuboss azt írta, hogy a 4170 nem támogatja az 1600 Mhz-es ramot, ami fura lenne és máshol azt írta igen, úgyhogy valószínűleg hülyeség, meg a pontszám is teljesen. [link] Mondjuk az az oldal nem tűnik megbízhatónak túlságosan.
A cpu world meg azt írja a 4170 nem támogat valami XSETBV/XGETBV utasítás készletet, de gondolom ez nem fontos: [link] Ez az oldal korrektebbnek tűnik értékelésben. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz ToniSoprano #65426 üzenetére
Én az ark intelt szoktam nézni.
Az összehasonlítgatós sz@rokra nem adok -
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #65428 üzenetére
Annyit meg.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz FollowTheORI #65429 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként egy Gigabyte GA-B85N-Phoenix-be lenne hajtva.
Smoke some weed nigga!
-
gtamate2
veterán
válasz Wiz Khalifa #65428 üzenetére
Attól függ, ha játékra kell akkor nem annyira, kivételt képez ha sok bf3-4-et játszol mert azok híresen szeretik a 8 szálat.
*Sn0w
-
reaperw810i
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek az lenne a kérdésem hogy érdemes e nekem váltani Athlon X4 750K-ról AMD fx 6300-ra?Az alaplapom megvan hozzá egy Asrock GC-GS FX ?Tudna nekem valaki ajánlani olyan oldalt ahol összetudom hasonlítani a két procit hogy van e értelme a cserének?
-
-
-
Picturemaker
őstag
válasz reaperw810i #65433 üzenetére
Üdv!
Sajnos az alaplapod alkalmatlan FX alá. Ez a lap még alapjáraton is
throttling-olna, ha "meghajtod" a procit. Nagyon gyenge a tápköre, de legalább hűtetlen.
FX-eket tuningolni kell (komolyan) és akkor sokkal erősebb a mostani procidnál.
Ebben a lapban ne akarj FX-et hajtani.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
gtamate2
veterán
válasz Wiz Khalifa #65434 üzenetére
Ha el vagy vele akkor teljesen felesleges szerintem, a mostani kártyádhoz bőven elég. Olyan sokat nem dobna amúgy sem a teljesítményen, esetleg akkor ha tuningolnád.
Amúgy mondtad hogy a 290-et vagy 290x-et beteszed mellé, hogy muzsikált?
*Sn0w
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz gtamate2 #65437 üzenetére
R9 390 8GB volt betéve mellé. Hát mit ne mondjak...
Kevés hozzá a CPU. Pl GTA V alatt mindent csutkára küldve 25-30fps volt összesen. Vsync-et be vagy kikapcsolva tök mind1. De i7-980X-el meg fix 60fps megvolt Vsync-el. Szóval a proci volt a szűk keresztmetszet.
De egyébként érdekes mert értékben (AfterBurner-el mérve) nem volt 90% felett a CPU kihasználtság de mégis az volt a gond. Az i7-el jobb volt minden játék FPS-ben ami CPU-t is használ azért.
Szóval az i5-4460-hoz én egy 280x/290-et ajánlok inkább max. Mert azokat kihajtja. De egy 390 8GB már fölösleges mert nem nagyon használja ki.
Egyébként a tesztelt játékok ezek voltak: GTA V, Crysis Warhead, Metro 2033.
A legtöbb is 15FPS volt pluszba a 280x-hez képest a 390-el ugyan azokkal a beállításokkal.
Smoke some weed nigga!
-
Joco_77
senior tag
Kicsit offtopic..Pár napja vettem a Xeon-t (X5650) és ma reggel furcsa dolog történt. Kapcsolom be a gépet és a vga driver eltűnt. újra fel kellett rakni az nvidia drivert.
Lehet ennek köze a procihoz? Mindenesetre adtam neki mégegy kis feszt (4ghzre van húzva 1.18 helyett 1.28 on volt, most 1.29V Egyébként semmi nem fagy, se prime, se linx, se valley se a játékok tehát elvileg "stabil" de ezt furcsállottam -
bullocska01
csendes tag
Sziasztok! Processzor vásárlás előtt állok,
Egy ASRock H81M-HDS alaplapba kéne valami proci kb 15-17k-ba
eddig egy G3220-at vettem volna de ahonnan rendeltem volna ott kifogyott.. Ezért kéne valami más..
Esetleg egy G3250 jólenne? -
gtamate2
veterán
válasz Wiz Khalifa #65439 üzenetére
Hát igen, sajnos az amd mellé mindig erősebb processzor kellett. Legjobban itt látni:
A crysis pedig híresen cpu igényes.
*Sn0w
-
derive
senior tag
válasz bullocska01 #65441 üzenetére
A G3250 az Haswell refresh, raadasul abbol is egy ujabb eresztes. Lehet, hogy frissitened kell a lapod BIOSat (nezd meg a dobozan melyik BIOSsal jott). Ami biztos megy, az a 3220,3420,3430, de ha mar az 1.60-os biossal jott (ami 2015ben eselyes), akkor bovebb a lista. A G3250et viszont csak 1.90-tol tamogatja! Bovebben: CPU support list
@Kihajccsa tema: Mivel a DX11 egy szalas API, attol meg, hogy a 4 magod nem megy 100%on, lethet a proci a bottleneck.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a gépem, de a teljes konfig cserére, nem nagyon van keret. Így arra gondoltam hogy használtan veszek egy Phenom II X4 955-öt például, egész olcsón hozzájuk lehet jutni. Megéri befektetni manapság ezekbe a processzorokba? Jelenleg egy X3 710 pöfög a gépben.
6Gb DDR2 800Mhz RAM van a gépben, és tervezek még egy GTX950-et venni az új proci mellé. A kérdés az lenne hogy ez a processzor bírná a mai játékokat is zökkenő mentesen?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
3800+
őstag
válasz Picturemaker #65446 üzenetére
Értem köszi a tippet!
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
HF77
őstag
üdv
laptopot szeretnék venni, kinéztem egyet amiben egy ilyen proci dolgozik
Intel Core i7-620M 2.66 Ghz
vélemény...
nagy dolog nem lenne vele( net, film, stb...sima otthoni felhasználás)köszi
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
derive
senior tag
válasz bullocska01 #65444 üzenetére
Altalaban fizetni kell erte +2-3 ezret, vagy ha van ismid akitol kolcsonkerhetsz egy procit, megcsinalod hazilag.
3800+: Akkor mar Phenom x6 menjen bele rendesen megrangatva. De ne varj csodat, GTX 950hez keves lesz!
-
greggorius
tag
Új gépet tervezek vásárolni, játékra kellene a proci, amiben egy GTX 970 lenne, és a kérdésem az, hogy az
i5-4440, i5-4460, vagy egy i5-4690 között van-e számottevő különbség?
Melyikkel járnék jobban hosszútávon? Alaplapot még nem tudom.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest