- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz SECTORnooB #64349 üzenetére
HD3-mat én biztos nem raknék, de egy 18k körüli lappal már jó vagy. AMD alá azért egy jó VRM hűtésű lap, ami értelmes az kb. 25k. Itt már van 7k difi, meg egy hűtés 10-15k, ami intel oldalon nem létfontosságú, de, ha kell, akkor 5k-ból megvagy. Átlag 15k-val vagy beljebb, amivel kb. a CPU drágább, tehát ugyan ott vagy, és AMD részről van egy gyengébb, jobban melegedő, többet fogyasztó géped. ÉN biztos semmi szin alatt nem vennék ma (sajnos) AMD-t. Egyszerűen egy érv sincs mellette. Vagyis de, ha épp olcsó (100k alatt) gépet raknék össze, ahol számít az IGP, de nem játék miatt. Esetleg akkor, de csakis akkor, ha előre tudjuk, hogy az intel IGP-je gyenge lenne ahhoz amihez nekünk kell. Ez kb. 1 ezrelék esély.
-
SECTORnooB
addikt
válasz dannyl #64351 üzenetére
Nekem a 4690K elött egy FX 6300 -asom volt 25 ezres Asus lapal és egy 4 ezer forintos DeepCool hűtővel 960 alá átlag játékokkal tökéletes igaz a 960 asnál van vége az FX 6300-asnak de sosem bántam meg azt a vételt és ott voltam h a platform került 59 ezerbe szemben a 4440 53 + lap alá 20 az már 73 igaz IPC igényes játékoknál jóval nagyobb az előnye a 4440-nek de ahol multicore-é a főszerep ott vagy nem volt difi vagy elhanyagolható.Én nem mondanám h nem jó választás az FX mert jóval költség hatékonyabb és mivel elég jó tuningpotenciál rejtőzik benne ezért viszonylag sokat kilehet belőlük préselni de ez inkább olyan embereknek éri meg akik szeretnek tuningolni. De egyértelmű hogy az átlagfelhasználónak okosabb és jobb döntés egy I5 4440-es mint pl egy 8320-as
[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Barátomnak szeretnék procit cserélni.B75-ös lapja van,és jelenleg egy ivy i3 3220 van benne.Elég gyakran vág zenéket,és szeretne egy i5-öt.Sajnos anyagi kerete igen korlátozott.lenne egy ajánlata,amiben i5 2400-ra mind össze 5000FT kp-t kellene dobnia.Megérné a csere?Sokkal jobb az előző gen i5 2400?
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Teljesen új gépet szeretnék venni.
Alapvető felhasználásra, viszont olyan processzort vennék, amihez nem kell külön videókártya. Emellett jó lenne, ha minél alacsonyabb fogyasztású lenne.
Ár: Olyan konstrukciót keresek, aminél a processzor, alaplap, memória hármas maximum 60.000 forintból kijön.
Köszönöm.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Arthuro_Adam #64356 üzenetére
G3220+4GB RAM(pl HyperX Fury, HyperX Savage)+Gigabyte B85M-D3H+SSD(pl HyperX Fury 120GB)
Azért írtam az SSD-t, mert attól lesz fürge a rendszer netezés és hasonlók közben.
-
mtotesz
csendes tag
Segítségetek szeretném kérni!
Egy alap gépet szeretnék összeállítani, ami a lehető legolcsóbban jön ki. Felhasználás: Office(szakdolgozat íráshoz) Internetezés (youtube videók) illetve film nézés. Játék egyéb más nem.
Socket 775öt már nem játszik mivel régi és úgy láttam ahhoz képest nem sokkal több ráfordítással 1155 illetve 1150-ből is lehet csemegézni. Úgy láttam a legalapabb két magos (újabb: g550,g1610,g1840) Intel Celeronok is jók ezekre a célokra, ti mit javasoltok?
Tehát alaplap és proci lenne a kérdésem tárgya. Ram 4Gb lesz illetve egy 120Gb ssd. Egy gyors és alapfunkciókra kompromisszum mentes gépet szeretnék. A monitor felbontása 1440x900.[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
válasz SECTORnooB #64355 üzenetére
Köszönöm.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz mtotesz #64361 üzenetére
Még az AM1 platformot is számitásba veheted. Nekem volt pár hónapig egy Athlon 5150, alap gépnek netre, filmre es irodai munkára tökéletes volt.
Egy pentium árából majdnem kijött az alaplap es processzor. Meg aztán ott a négy valós mag is.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Myers
senior tag
Érdemes egy Asus P5K (P35-ös) lapba a mostani e2140@2,8GHz Socket 775 helyett egy átalakítós E5420-E5450-es Xeont beleraknom? 8-10k körül vannak. Ezeknek ugye nagyjából a Q9XXX 4 magosok a testvérei, de azokat 15-20-ért árulják!
Csak netezésre használom a gépet, viszont azt 20 ablakkal és ablakonként átlag 10 tabbal (persze nincs minden tab egyszerre betöltve). Néha eléggé pörgeti a procihűtőt.
4Gigám van + a rendszer SSD-n.Valamint ezzel elkerülhetném a teljes rendszer újratelepítést.
Ja, valamint ezeket lehet húzni FSB emeléssel?
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
Myers
senior tag
válasz gtamate2 #64365 üzenetére
Akkor ezt meglépem.
Ja és láttam olyanokat amiknek 400-as (1600-as) az FSB-je. Bár azokat már nem nagyon lehet tovább húzni.Ha nem húznám a leendő procit, akkor elmenne a mostani gyári hűtőmmel? Úgy emlékszem, mintha a magja azért vörösréz lenne a hűtőnek.
http://www.muszaj.hu/
-
Barbi66
csendes újonc
Sziasztok?
Mi a vélemény a legkisebb I5-ös prociról? ( Intel Core i5-4440 3100MHz ) Eredetileg 4590-et gondoltam venni, de ez 7000Ft-al olcsóbb és most minden Ft-nak helye van odahaza..... Videokártya vagy 750Ti vagy 960Gtx lesz. ( Ja, a mostani gépem 13 évvel ezelőtt lett összerakva, szóval szerintem a i5-4440 is hasítani fog :-) )
Köszi előre is.
-
MrChris
nagyúr
Az intel xeon quad 5430-as proci (2.6ghz 1333fsb, 12mb cache) kb melyik ma kapható intel procit éri utól teljesítményben, (pl videó tömörítés, raw konvertálás)? Alap i3?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
aktív tag
válasz Barbi66 #64368 üzenetére
A régi géphez képest nagyon nagy vàltozàs lesz.Nekem volt ilyen i5 4440-es procim.I3 4160-ról vàltottam.Hàt én csalódttam.Az i3 sok progiba gyorsabb volt.Viszont ami a 4 magot kihasznàlja abba hyorsabb az i5.De nekem nem jött be.Egy jó tuningos i5 az màr tuti.Persze ez pénz kérdése
-
HAX
tag
Szerintetek melyik a jobb játékra: szénné húzott i5 2500k (legyen 4,5GHz) vagy i5 4590?
Gondolom az architektúra különbség miatt nem csak az órajel számít.
-
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #64370 üzenetére
Köszi! A régi szériához képest jó gyorsak ezek a core i procik. Igazából most cseréltem a xeonra 8e-ért. Kezdtem elbizonytalanodni, de akkor mégis jól tettem. Az i3 33e. és ahhoz lapot, ramot kellett volna cserélnem +20-40-ért és akkor kb 10-20% sebesség többletet kapok. Aszem marad a cucc pár évig.
-
dannyl
addikt
a 4,5 az még nem szénné húzás azért szerintem. Nekem ment állandóban 5-ön is. Aztán restartolgatott a gép, azt hittem amiatt. Visszavettem 4-re, de kiderült, hogy a táp a ludas. Tápcsere után már nem húztam fel. Maradt 4-en. Én a 2500k-t választanám, mert olcsóbb és (ha nem is lenne gyorsabb), legalább ugyanolyan. Ha már vennék, akkor megvárnám az új skylake non-k darabjait, hogy hogy muzsikálnak. 1 hónapon belül jönniük kell elvileg. Karácsonyra mérséklődhetnek az árak szerintem, ha a Forint is úgy akarja.
Szerk: Vagy amit Grave mond, ha jó áron hozzá tudsz jutni. Amúgy Grave! 1155 is már most kb. olyan, mint a 1150. Ár/érték arányban kb. ugyan ott vannak, új CPU meg már egyik alá se lesz. Tehát ha majd erősebb kell, akkor úgyis platformváltás kell.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A fiam gépében szeretnék procit cserélni.Jelenleg egy Sempron 140-es üzemel,kétmagosítva.
A konfig:
Lap: MSI 760GM-E51 AM3 cpu support
CPU: Sempron 140 (kétmagosítva Athlon II X2 4400e)
Ram: Hynix 2x2 gb 1333mhz
VGA: Ati HD4850Mire lenne érdemes lecserélni mert úgy veszem észre hogy procilimites a masina több játéknál?
Jó olyan is amiben a magfeloldás lehetséges csak jó ár/érték arányú legyen.
Üdv:Viktor
-
-
HAX
tag
válasz Grave_444 #64377 üzenetére
3570k a rossz hővezető paszta miatt nem gyere be, delidelni meg nem merném, talán ha kifognék egy bőven garisat az jó lenne, a 4590-nél is rossz a paszta de ott nincs OC így az lényegtelen. Itt már csak az a kérdés, hogy a 3570k mennyivel bikább tuningolva a 4590-nél.
dannyl
A Skylake non-K procikat eléggé megvágták ahogy láttam így nálam az felejtős jelenleg. (Persze lehet, hogy mégsem olyan rossz az de akkor upgrade-hez most érdemes lenne Z-s lapot venni a jövőre tekintettel.)A lényeg 4590 van 45k körül aprón + hozzá a lap kb 20k
a 3570K lappal együtt is hasonló áron jönne ki. Jó kérdés..[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Azért a skylake-kel várjuk ki a végét még De amúgy ahogy írtam: a 1155-nek ugyan úgy vége, mint a 1150-nek. Tehát most akármelyiket meg lehet már venni, mindkettő a múlt. Egyik alá se lesz újabb CPU, a kártyák ki vannak terítve. Azért nem kapsz olcsóbban régebbi CPU-t, pláne k-sat, mert teljesítményben vígan hozza az újak szintjét.
-
Archanon
őstag
Sziasztok,
Innét jövök, nem offolnám szanaszét a totyikot. Rögtön a lényegre törnék. Jelenlegi konfig:
ASUS GTX970 Black
AsRock Z75-Pro3
INTEL Core i5-2500 - nem K!Már a kezdetektől tapasztalom, hogy minimálisan CPU limitem van, benchmarkban is, játékban is. Ez utóbbi nyilván lényegesebb. Az esetek többségében durván olyan 85-90%-ig lehet kipörgetve a kártyám, ezt szeretném kimaxolni. Mivel nem akarok túl nagy beruházást... Sőt!
Elég lenne-e csupán, ha a jelenlegi procimat lecserélném egy használt i5 2500K-ra, vagy inkább vegyek akkor már egy korszerűbb i5 3570K-t? (Szintén használtan, ha találok.) Ezzel az alaplappal meddig tudnám alapfeszen, biztonságoasan megnyúzni a procikat? 4,2-4,5 körül már jó a vga mellé, aszondja a jónép.
Teljes platformcserét azt azért kerülném, így is elég lesz ha egy 20-ast rá kell fizetnem, de ennyit talán megérne a helyzet megoldása.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
nagyúr
válasz Archanon #64386 üzenetére
Inkább az Ivy (3570K)... szerintem árban kb ugyanott megkapod használtan. Nem hinném óriási difik vannak közte (már ha kapsz).
A lapnak meg szvsz simán vinnie 4-4,2 körül mindenféle macera nélkül mindkettőt.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Archanon
őstag
3570k inkább 15-20ezer lenne ráfizetéssel, de ilyenkor már megfontolandó lenne, hogy 58-ért beszerezzem valahonnan 3 év garival.
Viccet félretéve Cooler Master Hyper 212+ hűtőm van, az eredeti venti lecserélve bequiet! purewings2-re, de ez is cserélve lesz egy megfelelőbbre, amint eljön a házcsere ideje. (Azt is halogatom már mióta...)
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Viktoár
addikt
válasz gtamate2 #64380 üzenetére
gtamate2,dannyl,solfilo köszönöm a válaszokat.
Nekem a gépben egy Athlon II X4 640 (3Ghz) van.Ha azt áttenném a gyerkőc gépébe és magamnak keresnék egy másik (jobb?) procit akkor gazdaságosabban jönnék ki?
A konfigom:
Lap: ASRock 970 Extreme4
CPU: Athlon II X4 640 (3Ghz)
Ram: 2x2Gb Kingston HyperX 1600Mhz
Vga: Ati HD5770 1Gb
Táp Corasir VX 450Mondjuk egy FX6300-at (vagy amit ajánlotok) kifognék jó áron? Igaz hogy többe kerül mint az előző megoldás de így mindkét gép picit erősebb lehetne proci fronton.(A vga más kérdés,de majd idővel sor kerül rá.)Hülyeség?
-
Barbi66
csendes újonc
Köszi a válaszokat.
-
gtamate2
veterán
válasz Viktoár #64395 üzenetére
A helyedben használan néznék egy olyan s1155-ös alaplapot amin van elég csatlakozó, mellé pedig pénzed függvényében i3-3xxx vagy i5-2400/2500/3470/3570.
Az 5770 mellé egy i3 is bőven elég, kb 7850/70ig mehet mellé bármi, ha esetleg kicsit komolyabb vgat tervezel a jövőben akkor érdemes lehet az i5.
*Sn0w
-
Viktoár
addikt
Na akkor tegyük tisztába a dolgokat.Azt mondjátok egyik gépre se költsek,adjam a lapom+procim a gyerkőcnek én meg vegyek egy intel lapot +procit?
Ám legyen,de az intel nem valami pénztárcabarát. Ne nevessetek ki,40k-ért van esélyem valamire?
Apróról mondjuk egy gigabyte ga 990fxa d3 + fx6300 talán már összejöhet amd fronton.Intelem még pII-es korszakban volt azóta nem.
-
Gigi01
őstag
Most akkor azt mondjátok,inkább egy 3570k,mint egy 4590?
Igaz nincs tervezve tuning,de elképzelhető(GTA5),esetleg később jobban eladható.?(persze tuninglappal)
Vagy 4670k?Ehhez egy ASUS Z97-P megfelelne?
Az is igaz,hogy 660ti mellé menne,de ha hosszútávban gondolkozom,az is csere lessz előbb-utóbb. -
Fapomogacs
tag
válasz gtamate2 #64399 üzenetére
Így igaz, i3 3220 20k-ért megkapod+H,B-s chipset-es lapot elég mellé raknod, 10-12k-ért elég jókat lehet venni.
Vagy i5 2400-at már 28k körük kapsz + hasonló lappal 40k-ból kijön.
Egy FX6300 proci 23-25k és mellé egy normális lap amivel tudod húzni 15-18k-tól.
Szóval az Intel nem olyan drága ha nem új platformot veszel.§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- DIGI internet
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Házimozi belépő szinten
- macOS PC-re
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest