- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissd01
tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék vásárolni.Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen procit válasszak!?
Nem vagyok már nagy játékos de szeretném, hogy a viszonylag új címek fussanak rajta, mint pl: Battlefield 4 , Cod Ghost , Crysis 3. A keret max 50 papír lenne újban. Esetleg használt is szóba jöhet de csak nagyon megbízható helyről. Az eddigi config a következő: Táp Chieftec 550w Alaplap : Konkrét nincs, mivel nem tudom, hogy Intel vagy Amd lesz. Memória: Corsair 2x4 Gb ddr3
Amivel szemeztem eddig az az Amd Fx 8350. Esetleg az egy áron lévő Intel procival jobban járnék? És ha igen melyikkel?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
dudlinudli
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulnék.Tervben van egy gép összerakás amit kizárólag játékra használnék(minden másra van egy laptopom net,filmnézés stb).Egy 55 colos full hd 3d tv-n.Videókártyát illetően már döntöttem r9 290-es lesz.
Kérdéseim a következők:1 Processzor:4770k vagy 4820k utóbbi a négysávos memória ill 10 mb cache miatt jobb választásnak tűnik tekintve,hogy kb egy árban vannak.Egy i5-ös kihajtja ezt a videókártyát?
2 Alaplap:még lövésem sincs.ötleted?
3 Ram:2*4 gb 1866 mhz kingston hyperx egyenlőre.ötlet?
4 Vinyó: 1*250 gb ssd egyenlőre.ötlet?
5 Táp?
Nem lenne baj ha csendesre sikerülne ezért a hűtésről szívesen vennék tanácsokat.
előre is köszönöm!
-
Casanova*
veterán
válasz dudlinudli #48652 üzenetére
ASUS MAXIMUS VI HERO vagy ASUS Z87 Pro lap.
1,5v-os Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
gyors,játékra,torrentre való tökéletes hdd. Western Digital 1TB 64MB SATA-III WD1002FAEX
INTEL Core i7-4770K
cpu hűtő NOCTUA NH-D14
ssd Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
táp fsp raider s 650w 80 + silveri5 4670K simán kihajtja a kártyát.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #48654 üzenetére
a lapok ATX-ek . a kártyát már ő kiválasztotta. én a helyébe asus oc gtx780-t vennék!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #48656 üzenetére
gondoltam a genével keverted össze.
-
kissd01
tag
Nekem válaszol valaki?
-
Casanova*
veterán
válasz kissd01 #48660 üzenetére
8320-ból 1 perc alatt (felhúzod 4ghz-re) csinálsz 8350-t. szerintem i5 4670 lenne a legjobb. tuningolni akarod a procit? milyen. vga-d van?
-
Johnyheroo
csendes tag
Hello srácok !
Adott az alábbi configom ,de nem tudom sajnos ,hogy milyen processzort újítsak be én egy 8 magos fx8320 -ra gondoltam ,de sajnos nem vagyok benne annyira a dologbanm félek hogy nembirja el a gép vagy táp stb. Légyszi segitsetek ,hogy milyen processzort vegyek ( a gépet általában játékra használom)
Alaplap:Gigabyte GA-780T-D3L v3 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST (2 GB)
Ram: 8gb Kingmax 2x 4gb 1600 mhz
Táp : Chieftec GPS-550AB-A 550W
CPU típusa: TripleCore AMD Athlon II X3 450, 3200 MHz -
Casanova*
veterán
válasz Johnyheroo #48670 üzenetére
fx 6300 + asus m5a97 r2.0
-
kristof123
őstag
válasz Johnyheroo #48670 üzenetére
Szia!
Az a lap nem igazán javasolt 8 magos FX alá.
Szerk.: Sőt, a CPU support list-ben sincs benne. Szóval nem jó.(#48671) Casanova*:
Ez egy jó összeállítás.
+1[ Szerkesztve ]
-
Johnyheroo
csendes tag
válasz kristof123 #48672 üzenetére
Szóval ez az alaplap kellene hozzá köszi szépen, hol lehetne ezt a legolcsóbban beszerezni ?
-
kristof123
őstag
-
Johnyheroo
csendes tag
válasz kristof123 #48674 üzenetére
Köszi a segítséget !
-
kriszpontaz
veterán
Egy kérdés erejéig még visszajöttem, eddig köszi a segítséget, megfogadom a tanácsot az AMD-vel kapcsolatban!
Kiszemelt processzor: i5 4670 (nem K-s, tuning nem érdekel, főleg mert H87-es lapba megy).
Nincs pénz i7-re és alapvetően CAD, és 3DS Max alkalmazásokban kellene jól szerepelnie és mellékesen BF4-hez hasonló játékokban. Ezeknek az igényeknek megfelel? Valaki használ ilyen procit? HD7950 mellé megy, mint fentebb részleteztem.Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyszerű és gyors kérdés:
Xeon E3-1230 v3 vagy i7-4770?
Főleg videóvágás/kódolás lenne a tevékenység, ami terheli.
Harmadjára csak sikerül
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Ace Ventura
addikt
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy milyen cpu kell egy GXT650Ti kihajtásához?
Jöhet Intel, és AMD is.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
kristof123
őstag
válasz Ace Ventura #48678 üzenetére
Üdv!
Nekem egy Athlon II X4 630 2.8 Ghz-en majdnem minden helyzetben kihajtotta.
Intel oldalon szvsz 2-3-4. gen. i5 röhögve elviszi. Még i3 is... -
Ace Ventura
addikt
válasz kristof123 #48679 üzenetére
Tehát akkor ide is elkélne a 4 mag
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Casanova*
veterán
válasz Ace Ventura #48681 üzenetére
min. 4 mag kell,alább ne menj! majd úgy is lecseréled a kártyát erősebbre... muszáj lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz Ace Ventura #48681 üzenetére
AMD oldalon szvsz el kell mellé, sőt....
-
fradi81
veterán
Csak kíváncsiságból kérdezek én is, g3420-as pentium mit hajthat ki teljesen, radeon 7770?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
-
CoolBoy323
nagyúr
Ebbe a lapba ASUS M5A97 EVO R2.0, ilyen ramok mellé G.SKILL RipjawsX 2x4GB 1600MHz CL9, kellene egy proci nekem e helyett: AMD Phenom II X4 965 BE
Egy Sapphire 7870 XT-t kellene kihajtani.
8320-ra gondoltam...
Intel azért nem játszik, mert akkor új lap, ram kellene, ami sok-sok felár lenne
-
kristof123
őstag
válasz CoolBoy323 #48688 üzenetére
Ha beletudsz rakni intelt akkor mehet az is. : DDD
+1. Tökéletes választás, a jövőre nézve is. Tuning lesz? (:
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz kristof123 #48689 üzenetére
Intel azért nem játszik, mert akkor új lap, ram kellene, ami sok-sok felár lenne
Maximum a lapom által lehetséges auto tuning lesz, de nem hiszem h bármi is indokolná
-
LógaGéza
veterán
Félig off, inkább vélemény érdekelne:
Szerintetek megéri a FX8320-at i7-4770-re cserélni? + ~60k költséggel?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz kristof123 #48692 üzenetére
RAMot nem cserélek, jó az mindkettőhöz, eladom a procit + lapot (FX-8320 + M5A97 R2.0), hozzá kell raknom kb +60k-t, és veszek egy i7-4770-et + GA-Z87X-UD3H-t.
-
LógaGéza
veterán
válasz kristof123 #48694 üzenetére
Két dolog miatt kell a Z87X-UD3H.
1.: Két RAID vezérlő - egyszerre kell egy RAID0 és egy AHCI az SSD miatt, sajnos egy vezérlőn belül ezt nem tudom valamiért megvalósítani - ha valaki ezt meg tudja cáfolni, jelezzen nyugodtan.
2.: Mac OS X csak Gigabyte lapokon érzi jól magát. Tuningolni nem szándékszom.RAMokon nem is gondolkoztam, most vettem nemrég a Genesis kitet , eszembe se jutott, hogy cserélnem kellene Bár ahogy nézem, ez is megy 1,5V-on. Na keresek mindjárt egy számot rajta...
Szerk.: CPU-Z szerint mind a 4 modulon a JEDEC profilok 1.50V-osak.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz kristof123 #48694 üzenetére
1.575V-os ram sem ajánlott?
-
kristof123
őstag
válasz LógaGéza #48695 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy próbálj meg itt érdeklődni.
(#48696) Grave444:
1,57 V a maximális. De szvsz Z-s lapban nem lesz gáz és emellett meglehet oldani a dolgot: "...a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V...."[ Szerkesztve ]
-
vjana75
csendes tag
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni.Egy ujabb kezdö gamer gépet épitenék amivel egyet feljebb lépnék (az elözö i3 2120 h61 ds2 hd 7790 stb.- stb.)a képzeletbeli ranglétrán (i5 hd7850 2gb gtx 650 ti boost 2gb stb-stb.)Csak van egy kis gondom ,egyszerüen nem tudom megfizetni még használtan sem az i5-öt, ráadásul annak a tudatában,hogy egy fx 6350-et már 30 körül lehet vásárolni.Nem ismerem az amd-t viszont az áruk nagyon tetszik.Az egyik hardverboltban szo szerint az elado leugatott,hogy mekkora egy barom vagyok hogy amd-ben is gondolkodom de egyszerüen nem todom és nem akarom megfizetni az i5 -öt holott tudom ,hogy szuper procik.Légyszi segitsetek mert sirok a tanácstalanságtol és a tudatlanságtol.Ja és jo ár- érték arányu alaplap tanácsokat is szivesen veszek. Elöre is nagyon köszi.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #48688 üzenetére
esetleg valami olcsóbb megoldás nem lenne kifizetődő?
6300 pl?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Intel Core i5 10th 10400f
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest