- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy [GA-MA785GM-US2H] lap egy jó táppal(FSP Hexa 500W), jól hűtött házzal, jó proci hűtővel képes lenne egy AMD Phenom II 965-öt 4Ghz-en stabilan tartani?
Mostani gép:
Gigabyte GA-MA785GM-US2H
AMD Athlon X2 7750 BE
3GB DDR2 800MhzSajnos keret hiányában nem áll módomban új gépet venni inkább ezt újítanám fel. Méghozzá ezekre gondoltam:
+AMD Phenom II 965
+3GB Ram
+Külső VGA (HD7790/7850) -
zol1991
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem a konfigommal kapcsolatban íme:A8 x4 5600k
ASROCK FM2A55M-VG3 FM2.AMD A55
Kingstone Hyperx 2*2 gb 1600 mhz ddr3
antec 480 w
A konfig mellé szeretnék egy hd 7850 es kártyát, a felbontás amiben játszanék 1680*1050-as.
A Kérdés az kihajtahót-e evvel a procival a 7850-es ?
Igaz hogy nem párosítható a proci, de remélem elegendő lesz erre a felbontásra.
MI a véleményetek ?
Üdv Zoli ! -
d@minator
addikt
válasz horvathkrisz #48332 üzenetére
Az a hűtő felesleges pénzkidobás egy olyan processzorra. Egy harmad annyiba kerülő (akár használt) hűtő fix 5V-ra kötött ventivel ugyanolyan halk lesz és bőséges hűtést biztosít. Ráadásul netezés alatt alig esznek a procik. Én is egy használt 6000Ft-os Scythe hűtővel hűtöm az i5-öt aminek nagyobb a TDP-je. 320RPM-et forog a venti télen-nyáron IDLE és terhelve és nincs hangja.
-
Gombair
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom nyár elején: Asus P5B, Intel E8200, Kingmax 4GB DDR2, Radeon 3850 512MB PCI-E. Nyár végén vásároltam egy FullHD monitort, ekkor lecseréltem a videokártyámat egy Radeon 5850 1GB kártyára.
Néhány játék közben (pl: Witcher 2, Call of Prypjat) észrevettem, hogy a processzor már kevés ekkora felbontáshoz és ezekhez a játékokhoz.
Most jutottam el oda anyagi források tekintetében, hogy új processzort vegyek. Először LGA775-ös foglalaton gondolkodtam, itt a q9400 és q9650 közti processzorok érdekelnének. A másik lehetőség, amin gondolkodtam az, hogy átváltani LGA1155-ös foglalatra, és ide venni vagy egy i3-2100-ast vagy egy i5-2400-ast, vagy Ti milyen harmadik opciót ajánlanátok. Maximális anyagi ráfordítás 60ezer forint.
A játékok, amik a közeljövőben érdekelnének: AC 4, Witcher 3. Ez nem közvetlenül ebbe a topicba tartozik, de ha a LGA1155-ös variációt választanám milyen alaplapot és mennyi RAM-ot javasolnátok.Köszönettel,
Gombair -
pcsamurai
csendes tag
válasz Gombair #48354 üzenetére
Alaplapnak vagy Gigabyte vagy Biostar alaplapot,de inkább gigabyte,megbízhatóak,processzornek pedig egy erősebb Core I3 szerintem mind a kettő játkékhoz megtenné,ha jól emlékszem a követelményekre,minimum Core 2 Duo kel lnekik,szóval egy I3 tuti elviszi őket nagyobb felbontáson is.
-
őstag
Battlefield 3 alá milyen CPU-val járok jobban?
i5-4430(s1150) vagy FX 8150 (AM3)
-
-
őstag
Igen újonnan, de még nem most. Csak, hogy melyik cég cuccait nézzem. Azért sejtettem, de nagyon drágák az intelek. Akkor lehet, hogy egy FX6XXX is megfelelne...
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy X4 955BE+Asus M5A97 EVO R2.0 párosom van, gondolkodom egy i5-4570+valami H81 lapon, hozna valami előrelépést? A másik ami megfordult a fejemben hogy csak a procit cserélném FX8320-ra. Játékra lenne.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Kreash
aktív tag
Fél éven belül jön uj proci az amd től?
Ha nem akkor fx 8320 lesz. -
őstag
válasz kristof123 #48370 üzenetére
Akkor mibe jön?
-
Casanova*
veterán
-
Kreash
aktív tag
válasz kristof123 #48373 üzenetére
am3+ nem lényeges.
Csak ezt a procit ajánljátok mindenkinek
Lap csere minden lesz, azért kérdeztem. -
Casanova*
veterán
válasz Kreash #48374 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek? itt összeraknak neked intel és amd konfigot. aztán választhatsz.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Sógoromnak készülök összerakni egy gépet, és kissé elakadtam. Egy HD7750 vagy 7790-es vga-t melyik proci tudná kihajtani? Mind AMD mind intel oldalon.
Leginkább BF4-el fog játszani, de nem multiba, és aszem nem is full hd-ban.
Nekem pl egy G840 van egy HD7750 társaságában, de még így is van, hogy a nincs 100% on a proci játék közben. -
bandi0000
nagyúr
-
ST05
őstag
válasz hegegabi80 #48378 üzenetére
nem a procinak kell 100on járnia ( akkor beszélnénk proci limitröl ,ami nem jó )
ideális eset ha a proci 100 alatt megy, a vga pedig 100-on ergó "kihajtcsa "
Mennyit költenétek? fx6300 szereti a bf4-et, és jó árérték arány..
intel oldalt az i3 al se volna baj, ha nem volna árban sok, ezáltal oly közel az i5 ökhöz,
ami az igazi nativ 4 magos erőprocik.. -
hegegabi80
addikt
-
ngyjns
tag
G3220 procit veszek b85 lapban és az érdekelne, hogy tényleg rosszabb az nvidia driverek mint az amd a két magos rendszerek esetén azonos videokártyák esetén?
-
ST05
őstag
válasz ngyjns #48382 üzenetére
nem ,dehogyis roszabb, azt vedd mellé vga-t ami nem sok mellé , és legolcsóbb
de nem is helikopter mindegy melyik nvidia vagy amit amit akarsz..vidd be a kérdést a milyen vgat topikba.. -
crysis88
tag
Jó estet az uraknak.
Latom az FX 8320-nak jóval barátibb az ara mint a 8350-nek.
A kérdésem az lenne hogy a 8350 van annyival jobb mint a 8320 mint amennyivel többe kerül?Valahol mintha olyasmit hallottam volna (lehet hogy baromság) hogy válogassák a procikat és ami gyengébb az lesz 8320 , ami erősebb az meg 8350 , attól függően hogy bírja-e az adott órajeleket.
Tehát a legjobb 8320 nem lehet jobb mint a legrosszabb 8350.Valaki esetleg megerősítené/ megcáfolná ezt az elméletet?
(#48390) Algotis De akkor a 8350 csak azért drágább annyival mert 3500 helyett 4000 Mhz-en fut???
Tehát akkor általánosságban a 8350-eket sem lehet tovább húzni mint egy 8320-at?[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
válasz Grave_444 #48391 üzenetére
Tehát akkor általánosságban a 8350-eket sem lehet tovább húzni mint egy 8320-at?
Meghallgatnám Don Sass véleményét is (ne értsd félre nem mintha neked nem hinnék )
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
ngyjns
tag
Pontosítok: G3220 procit veszek b85 lapban és az érdekelne, hogy tényleg igaz az, hogy amennyiben nvidia kártyát, mondjuk 650ti boost kártyát teszek mellé sokkal rosszabb fps-eket érek el vele, mintha egy kb azonos tudású 7850 AMD-t. Azt találtam egy honlapon, hogy a két magos intel procik támogatása rosszabb az nvidia driverben, mert már inkább négy szálra, vagy maghoz írják, tehát i3 és fölötte lévő procik mellett nincs driverből visszafogva a GPU. link: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=hu&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.hu&sl=pl&tl=hu&u=http://pclab.pl/art54829-27.html&usg=ALkJrhhBrsBEEvA22XwqsCpqh-ZStaUP6Q Szerintetek?
-
proci985
MODERÁTOR
gondolkodok felkonfig cseren: procin gondolkodok, meg melle a lapcseret sem uszom meg. 4 1600cl9es memoria, videokartya (7850 OC CF), hutes... van. arak SEKben, hasznaltpiac nem jatszik. i5-760am van, alapon.
harom jelentkezo van:
4770k (2500SEK) - asus maximus vi hero (1500, esetleg UD5H 1800 korul): 4 memslot, hangkartya, 8 fazis. 4000SEK
3770k (2600SEK) - gigabyte g1.sniper 3 (1500): 4 memslot, hangkartya, dupla NIC, virtu, bivaly VRM. cserebe a proci hajszalnyival gyengebb: 4100SEK
4820 (2600SEK) - Asus p9x79 / Asrock x79 extreme6 / Giga UP4 (1800SEK): 4300SEK: 8 memslot, masik ket laphoz kepest egyebkent visszafogottabb featurelista de tobb pciE slot. forrasztott kupak, cserebe fogyaszt.alternativa: 9370 + msi 990gd80 osszesen 3000 SEKert. nagyon fogyaszt, egy szalon gyengebb, sok szalon viszont eleg erdekes a teljesitmenye. nagyteso 9590 4000SEKert lenne, annyit 300mhz nem biztos, hogy nekem meger. 8350 300SEKkel olcsobb, szoval annyira nem eget rengeto.
alternativa2: annyira nem surgos a dolog, szoval fel evet tudok varni, ha jon valami ertelmes dolog.
felfogatas van mindenhez (x79hez kell negy csavar), EATX befer. huto IFX14 (kd Silver Arrow/D14 szintje), anno a q6600at 50% tuninggal 3.6@1.46Vn meg 62fokon megbirta. tap egy 650es Corsair HX, jelenleg konnektorbol furprime alatt se megy a rendszer 430-460W fole.
jatek, virtualizacio neha programfejlesztessel. olyan 4 evre vennem.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
CimbiX
aktív tag
Hello Hölgyek es Urak,
jelenleg egy AMD 960T- vel hajtok egy tuningos 7950-es kartyat. A proci hatmagosithato, de akkor sajna fagyogat, ugyanez jellemzö a huzasnal is, ergo stock orajelen megy a negy mag.
Erdemes ehhez a videokartyahoz egy Intel Xeon E3-1230 v3-at venni? Cel: minel nagyobb minimum-FPS jatekokban annyi szürövel/kepjavitoval, amennyit a videokartya elbir.
Proci teszt itt:
Csak offline jatszom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest