- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
Ismerősöm egy netezős gépet szeretne összerakni. A lap+cpu párosra 25K a max keres.Csak netezik, meg hébe-hóba 1-2 dvd-t megnéz a gépen, + word excel alkalmazások.
Milyen procit ajánlanátok?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Rypejakten
addikt
válasz Ace Ventura #47902 üzenetére
Intel G1610 + B75-ös lap (pl. ASRock B75M-DGS), és pont kijön 25k-ból.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Ace Ventura #47902 üzenetére
- Asrock sFM2 FM2A55M-DGS R2.0 alaplap -- 13 k
- AMD Dual-Core A6 5400K dobozos Socket FM2 /AD540KOKHJBOX/ -- 14 k
-------------------------------------------------
27 k (Webshop ár az Aqua-ban 26 k)IGP-ben veri az intelt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Rypejakten #47906 üzenetére
2 szálon is erősebb.
De netezés közben, Youtube videóknál, jól jön a FlashPlayer alá egy combos IGP.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Ace Ventura
addikt
válasz Zsivaagoo #47907 üzenetére
Az FM2 5400-re és egy Asrock deszkára esett a választásom.
Tetszett a Cerka is, de az IGP miatt talán picit jobban kihasználja majd az AMD-t. Office eldöcög még a 10 éves S478-as cerkámon is
Köszönöm!Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Ace Ventura #47908 üzenetére
Szívesen.
Ha a Cerka IGP-je nem lenne annyira kiherélve, akkor komolyabban labdába rúghatna.
(A FlashPlayer csodákra képes, simán megborítja a gyenge VGA-val (és esetlegesen gyenge procival) rendelkező gép alatt a Wint. TaskManagerrel kell kilőni állandóan.)-----------------------------
szerk:
(Olyan rosszul mutat az az i3 a konfigodban. Nem cseréled le egy i5-re valamikor?)[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Hűtőpaszta helyett activia citromos joghurtot kentem a processzorra, nem lesz baja? Ha rászárad, mivel lehet leszedni?A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
Algotis
addikt
-
Algotis
addikt
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 800.henrik #47912 üzenetére
Ha kiszárad, akkor melegebb lesz, mint pasztával. Ugyanis a joghurt nagy része víz, a pasztában pedig olaj a folyadék. A víz jobb hővezető az olajoknál.
Na, ha beszárad a joghurt, akkor lehet, hogy kalapács is kelleni fog. Emellett a joghurt korrozívabb, mint a paszta, megrágja a fémfelületed. De ha havonta újra joghurtozod vékonyan, akkor nem lesz különösebb baj.
-
800.henrik
senior tag
Ok, holnap megy rá a lekvár
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
roland929
csendes tag
Csao vki tudna nondani olyan procikat ameikek elbirnak 2db sapphire 7970 vapor x 3gb kartyakat. Kocce elore is
-
800.henrik
senior tag
válasz 800.henrik #47916 üzenetére
A joghurt ráégett, nem tudtam lekaparni, lemostam a processzort Most dove kézkrém van rajta
[ Szerkesztve ]
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
r4z
nagyúr
válasz 800.henrik #47919 üzenetére
Bocsáss meg, hogy belevau, de nem lenne egyszerűbb, ha rákennél egy 1300Ft-os MX-2 pasztát (még annyi se, mert nem kell rá az egész...)?
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 800.henrik #47919 üzenetére
Én Colgate fogkrémből és WD40-ből kevernék egy ütős pasztát. Az tovább bírja, mint a lekvár.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Grave_444 #47924 üzenetére
Ki mire esküszik. Én egy fél borsónyit szoktam egyenletesen elkenni, oszt mehet a hűtő.
De ha egy egész borsónyit nyomsz, akkor szétteríti a hűtő, csak oldalt kipréselődik a viszonylag sok fölösleg. Ha következő alkalommal keveset akarsz takarítani, akkor az első módszert ajánlom.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz roland929 #47922 üzenetére
Dupla VGA-hoz a PCIe x16 slotok üzemmódja a lényeges. Pl az, hogy tudjanak X8 - x8 -ban menni. Na úgy látom, hogy ahhoz inkább 990-es csipszet kéne, a 970-es nem elég.
De egyszerűbb 2 db VGA áráért egy brutált venni és akkor nem kell majmolni a CF / SLI -vel.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 800.henrik #47929 üzenetére
Pl. finom műszerolaj az jó. Ha sűrűbb pasztát akarsz, akkor 10W40-es motorolajat ajánlok.
Lényeges, hogy a fogkrém legalább 3-szor annyi legyen, mint az olaj. Egy kicsit fel is lehet melegíteni, hogy a víz nagy része kipárologjon belőle.Étolaj nem jó, mert begyantásodik és megköt.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
8350-nek várható mostanában valami utódja?
Proci fronton kicsit lemaradtam... nem tudom ki-mit dobott ki mostanában (vagy fog kidobni).
Lecserélném a gépemet és elsőnek a proci+alaplap párost váltanám.
AMD-m van jelenleg is, és előtte is az volt. Nem zárkózom el az Intel elől sem, csak sajnálom a felárat...
50-60E között játékra mit ajánlanátok? (mindenképp tuningolható legyen az időtállóság miatt)
Használt is jöhet nyugodtan!
Előre is köszönöm!
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Erre valaki [link]?
Egy választ mar kaptam de jó lenne több megerősítés
(#47901) Grave444 köszönöm a válaszodat
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Daffchy #47933 üzenetére
Van, a horror árú, 220W-ot zabáló FX-9??? procik.
Az az X6 nem egy utolsó proci, pláne 3,8 GHz-en.Az FX-8350 is addig lesz időtálló, mint a jelenlegi i5-i7-ek.
-
d@minator
addikt
"inkább több legyen mint kevés elv, nálam mindig bevállt" - Tetszik ez a megfogalmazás. És ez a módszer eddig mindig bevált. Mindkét felületet bekenem és középre egy picit többet hagyok.
Érdekes, hogy a pasztának elvileg csak a mikro gödröcskéket kellene kitölteni tehát kevés is elég kellene legyen azonban a leheletnyi vékony pasztázás még sosem vált be. -
Zsivaagoo
őstag
válasz 800.henrik #47944 üzenetére
Kapkodsz. Növényi és állati eredetű zsírok és olajok nem jók.
Bár a hőálló Lítiumos gépzsír + fogkrém keverék lesz az igazi.
Lehet, hogy gyárilag is abból készül.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel