- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz LagerMaister #42695 üzenetére
Mivel újabb címek is szerepelnek a futtatandó játékok között, így én is 750K-ra voksolnék
Bár G860 2 szálon elég erős, az újabb címeket már optimalizálják több szálra is itt pedig a 4 szálat kezelő 750K élvez előnyt. Ha egy mód van rá ne DGS lapot vegyél "alá", minimális árkülönbséggel vannak jobbak is (A75 Pro4M / Pro4 legyen a minimum).
Crysis 3 tuningolt Trinityvel 720p-ben játszható volt, tehát a te kártyáddal is illene élvezhetően futnia a 750K-val. -
Algotis
addikt
Szóval most ez a felállás:
Egy 1155-ös olcsó ASRock alaplap, egy Gigabyte 7850OC 2GB kártya és egy intel i3-2100.
A VGA-hoz elég kevés a proci, így azt cserélném, de szerintetek melyik a legolcsóbb i5-ös proci, ami már jó/elég hozzá, a játékokhoz?
Mellesleg i5-ösből szabad még venni második generációsat? 2400, 2500?Androidos Outlookból küldve
-
Balu12
csendes tag
Akkor csak valami sebesség növekedést fog hozni neki
Mert tőlem veszi a procit és nem akarom hogy rosszab legyen de ennyit költene ráHaswell hőproblémáinak megoldása: http://logout.hu/bejegyzes/balu12/haswell_hoproblemainak_megoldasa/hsz_1-50.html
-
CoolBoy323
nagyúr
Phenom II X4 965 BE procit érdemes lecserélni FM2-re (mondjuk 750K-ra)?
Új alaplapot tervezek venni, csak nem tudom, hogy legyen már akkor FM2 (nem kell az APU!) vagy AM3+-os inkább...
Tippek?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz CoolBoy323 #42712 üzenetére
Inkább AM3+ és, akkor a proci is maradhat.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz csucsbicep #42713 üzenetére
és miért?
-
stratova
veterán
válasz CoolBoy323 #42714 üzenetére
Mert 750K inkább visszalépés, de jó esetben is stagnálás lenne 965BE-hez képest.
750K olcsó processzorként jó vétel friss konfigba, de van némi hátránya Phenom II BE-vel szemben, mint az L3 hiánya és bizonyos esetekben a modulos felépítés a valós 4 maggal szemben (a c2c kisebb teljesítményt kb. kompenzálja a magasabb órajel). Ez persze attól is függ melyik proci mennyire húzható, ha van ilyen szándék.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz csucsbicep #42716 üzenetére
köszönöm Urak, akkor proci marad, jöhet az új lap + ram...
akkor átmegyek máshova kérdezősködni
-
stratova
veterán
válasz CoolBoy323 #42717 üzenetére
Ha idővel FX-re is váltanál legolcsóbban Asrock 970 ext3-mal úszod meg, de az inkább FX-6300-ig barátja a tuningnak alapon FX-8320-szal sem lehet kibékíthetetlen. Ha kis tuning is játszik, akkor a minimum az Asus M5A97 EVO 2.0. Talán rendhagyhó módon, de az FX klubot javasolnám alaplap kérdésében is.
-
Ipadipad
tag
Sziasztok
After effect hez mien processzor érdemes venni?
Lényeg hogy minnél gyorsabban rendereljen + convertaljon
Integrált vga val használnám
Amd fx vagy intel i5 érdemes erre venni?
Játszani nem szoktam.
Max ár 35.000ft
(ez alapján vennék alaplapot is)
KöszönömL26bKz
-
CoolBoy323
nagyúr
ha azt mondom, h ha maradok a jelenlegi procimnál, akkor kb 9val lesz drágább a csere, mint az FM2...
így is inkább arra váltsak? -
LagerMaister
tag
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-f2a55m-ds2-p122120919/termek-leiras.html
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/athlon-ii-x4-750k-3-4ghz-fm2-p130340041/termek-leiras.html
http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingmax/4gb-ddr3-1600mhz-flgf6-ddr3-4g1600-p71246014/termek-leiras.html
Én ezekre a cuccokra gondoltam, az új konfigba, plusz még ami már megvan Samsung F3 1Tb Sata II-es vinyó, és egy Sapphire HD5670 1Gb, DDR5. Szerintetek milyen lenne, eldöcögne rajta az AC3 , Most Wanted 2012, Crysis 3, Far Cry 3, meg ilyenek?
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
Algotis
addikt
válasz LagerMaister #42723 üzenetére
AC3 meg FC3-ról tudom, hogy az Ubisoft optimalizálása nagyon szar lett, így inkább az 1-2 magos procik jobban teljesítenek mint a 4-6 magosok. Nézz be AC3 topicba, ott is ez megy
Meg az én gépemen is, volt egy 6770-em, 30FPS-sel ment a game. Vettem egy 7850OC-t, amit még tovább húztam az egekbe, és lett +1 FPS-em, vagy még annyi se. A VGA nem is számít szinte.
Szóval ezekre nem, de több szálas játékokra inkább alkalmasabb lenne, pl: BF3, Crysis 3, de oda már kevés a proci és a vga is...Androidos Outlookból küldve
-
LagerMaister
tag
válasz Algotis #42724 üzenetére
Nem FULL HD-re kellenek a cuccok, meg nem is maxra, de legalább egy Mediumot elbirnának 1680x1050-es felbontáson?
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
Algotis
addikt
válasz LagerMaister #42725 üzenetére
Én is 1680x1050-ben játszom, szal' kb. ez lesz amit most leírtam.
Androidos Outlookból küldve
-
ddanee23
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyen járok.
A kérdésem: milyen proci elegendő hogy kihajtson egy nVidia GTS 450-et 1 Giga ddr5össel?
Jelenleg kétmagos AMD procim van 4giga ram és az említett kártya, AM3/AM3+ alaplapban, Cooler Master 500w-os táp(36A 12V-on).
Amikre én gondoltam:
Athlon™ II X3 Triple-Core 450
Athlon™ II X4 Quad-Core 640
Esetleg Phenom X4 vagy FX 4100?Cél persze gaming.
-
FishAir
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni egy E8400-et egy i3 3220-ra? Fogyasztás is szempont. Néha egy kis játék, Photoshop, videó konvertálás. Egy 7770 vid.kártya van/lenne mellette.
iDontcare
-
ddanee23
csendes tag
válasz Motaba78 #42731 üzenetére
1366x768 is bőven elég, nem cél a FullHD. És az sem zavarna ha nem menne minden high-on.
Sok újabb játéknak a minimum rendszerkövetelményét sem üti meg a jelenlegi procim pedig a grafikus elvinné szerintem pl. 1366x768on mediumon.
Rendszerigényesebb játékoknál GPU-Z a vga terhelésre 30-70% ot ír miközben a proci végig 90-100%.
-
brd
nagyúr
Kiforrni? Lényegében annyi a különbség, hogy 2x nagyobb adatmennyiség vihető át rajta, adott idő alatt. De a játékokat mostanában tudtommal igyekszenek úgy elkészíteni, hogy kevésbé terheljék a PCI-e buszt. 3 kártyás configban van pár % különbség, de 1 kártyával 0 (1%).
The only real valuable thing is intuition.
-
rozsdafeszek
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni abban ,hogy adott ez az adatlap, ehhez szeretnék valami izmosabb processort a jelenleginél. ( Sempron 3200+ ) Valakinek esetleg ötlete, tapasztalata ezzel kapcsolatban ha lenne, szivesen fogadnám. Nem feltétlen kell milliokat beleölni, de nekem hogy stabil és gyors legyen az a fontos. Valamint memória készletet milyen javasoltok hozzá és mennyit.
JW-RX770-AM2+
• CPU
Supports AMD® Socket AM2+/ AM2 processors:
AMD Phenom™FX / Phenom™ / Athlon™ 64 FX / Athlon™ 64 X2 Dual-
Core/ Athlon™ 64 / Sempron™• System bus
5200/2000 MT/s (HT 3.0/1.0)• Chipset
North Bridge: AMD® 770
South Bridge: AMD® SB600• Memory
Supports 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of
system memory
Supports Dual channel memory architecture
Supports for DDR2 1066/800/667 MHz memory modules
Supports ECC Memory(CPU dependent)• VGA
-• Expansion Slots
1 x PCI Express x1slot
2 x PCI Express x16 slot(Including one x16 slot, the 2nd slot running
at x4 speed)
2 x PCI slots
Support PCI Bus interface v2.2 compliant• Connectors
4 x SATA ports by SB600 , Maximum Speed to 3GB/s,support for SATA
RAID 0, RAID 1 and RAID 0+1
1 x IDE connector, 2 x IDE devices could be connected,
Supports ATA 133/100/66/33
1 x Floppy Drive, supports 360K/720K/1.2M/1.44M/2.88M floppy disk
3 x USB• Audio
Supports Realtek® ALC 883/888 codec
Supports 8 channel HD Audio,24 bit Audio Codec
High Definition Audio
Supports for S/PDIF In/Out
Supports for CD In
Front Panel Jumper, provides stereo MIC port on front panel• LAN
Onboard Marwell 88E8056 (10/100/1000 Mbit)• Rear Panel I/O Ports
PS/2 Mouse
PS/2 Keyboard
SPDIF OUT: Connect to digital audio device.
LAN
4 x USB
Audio connectors• BIOS
1 x 8Mbit BIOS,supports Plug&Play
Supports BIOS ROM Write Protect
Supports Advanced Power Management ACPI,STR
Supports 2x SYS FAN, 1x CPU FAN
CPU temperature, Fan speed, System Voltage monitoring• Form Factor
ATX• Dimensions
210 mm x 295 mm -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz rozsdafeszek #42741 üzenetére
Nem lesz egyszerű, mert a CPU-support lista a gyártó oldalán is tök üres. Első generációs Phenommal próbálkozz legfeljebb.
Sőt a 2008-asnál frissebb BIOS sincs hozzá.....[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
janika77
csendes tag
válasz syberia #42746 üzenetére
Nekem sajnos 1366x768 monitorom van.10-20% marad a vga-ban.Nem muszáj elhinni de mint látod ilyen konfigom van.Szóval nem humbug tesztekből veszem...mint itt néhányan.Nem megbántva senkit.Az itteni vélt vagy valós tapasztalatok alapján léptem meg ezt a vga-t a gtx460 cseréltem erre.És hát ha kiakarom hajtani ezt a kártyát akkor másik proci kell.Ki lett próbálva i5-el és hát más volt a teljesítménye.Ez csak egy tapasztalat.Semmi több.
-
syberia
veterán
válasz janika77 #42748 üzenetére
Teljesen érthető hogy lecserélted a 460-at (egy gtx560 cseréltem 7850-re 1:1)
Valahogy engem nem zavar hogy erősebb procival több fps lenne adott játékokban
mivel így is érezhetően gyorsabb lett minden a csere után
Tehát addig a pontig nem érdekel a kihajtás kérdés,
amíg mindenhez elég így a páros.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
stratova
veterán
válasz janika77 #42748 üzenetére
Ilyen felbontás mellett már érthető. Kérdés nem érdemesebb-e egy 1080p-s monitort vennit i5-re váltás helyett (hasamra ütve használt i5 + elfogadható lap és egy 23"-os IPS Dell is ~50e), pláne ha a Phenom II megfutja a 4.2-t. Csak mert szvsz 1366x768-ra HD 7850 ágyúval verébre kategória.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest