- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Sziasztok, használ vki Samsung BAR pendrive-ot (64gb érdekelne)? Mi a tapasztalat vele? Írási sebessége? Olvastam, hogy a használat során nagyon melegszik, ez kihat az élettartamára? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Köszi mindenkinek, az egyik haveromnak lett volna, de végül elvetette a túlzott melegedés miatt, másfajtát szerzett be helyette.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ármester
Hali!
Egyik ismerősömnek kellene pendrive, tv műsor felvételekre lenne használva, (tv-ről ill. box-ról)
16/32Gb méretben. Lényeg, hogy megbízható legyen, de azért ne legyen túlságosan drága, ~5-10k környékén maradjunk.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
pilu85
őstag
http://www.corsair.com/en/flash-voyager-gtx-usb-3-0-128gb-flash-drive
valaki erről vélemény?
Olvasási sebesség: 430 MB/s
Írási sebesség: 190 MB/s"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz jim bcs #9208 üzenetére
nem vettem meg,(csak gondolkodom) ajándékba kapott, 1 hét gari van rá így csak. 20 ropi volna. de hát az adata ue700-ból is van egy 128as és egy 64esem. valóban kéne ez?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
King Unique
titán
Azért ahhoz képest az írási sebessége elég gyenge... Ahogy nézem az abszolút csúcstartó még mindig a Mushkin Ventura Ultra, ami a gyakorlatban is hozza a gyári értékeket [link]. Létezik egyáltalán ennél gyorsabb pendrive
(#9210) prohardver27: ez adatmozgatásnál igaz, hogy a forrás- és célmaghajtó sebességének is kb. megegyezőnek kell lennie, hogy ki tudjuk használni a sebességet. Viszont, ha pl. OS-t / programokat rakunk rá, akkor máris jól jön a nagyobb sebesség. Persze az más dolog, hogy egy pendrive mennyire bírja az ilyet...? De én is hónapokig használtam ilyen célra és nem lett semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #9211 üzenetére
szerintem baromi tartósak ezek. sandisk extreme-re 30 évet adnak, akkor van félnivalónk?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
King Unique
titán
Arra gondolok, hogy egy flash meghajtó eleve nem bírja úgy a sok & folyamatos írást + naplózó fájlrendszer (pl. NTFS, Ext3/4) kombót, mint egy HDD. Utóbbi tekintetében is nem véletlenül nem naplózó fájlrendszer (pl. FAT32, exFAT, Ext2) javasolt egy pendrive-ra. De vsz rövid távon előbbi sem okoz problémát, hosszabb távon meg tudja a fene, hogy mikor adja be a kulcsot. Szóval szép és jó a 30 év, de az említett használat mellett vsz nem bírna ki annyit...
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #9213 üzenetére
ezek nem folyamatos írásnak vannak kitéve. teli vagyunk jobbnál jobb pendrive-okkal, s mennyit is használjuk őket? 😉 nem beszélve ha tvbe dugjuk, ami csak olvassa.
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #9215 üzenetére
nem beszélve arról, hohy a leggyorsabbak már ssd-k ha jol tudom. azok is bírják.
-
gyulank
addikt
Transcend 16GB Jetflash 790, vagy A-Data 16GB UV150 a gyorsabb?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
törölt tag
Mi most a top 3-as gumirozott burkolatu 64GB-is pendrive? Csak az irasi sebesseg erdekel USB3-on keresztul, kizarolag nagy file-ok masolasara. Meret, kivitel, marka, olvasasi sebesseg, ar mindegy.
-
pietrrr
aktív tag
-
pilu85
őstag
hali.sikerült szert tennem egy sandisk extreme 64gb.os pendrivera 9 ropiér. 235/190 es asszem. a gyârtó 30 év garit vállal rá. mitől ez nagy bizalom? miben más ez a cucc mint a tôbbi? hozzáértők válaszât vârom.
-
pilu85
őstag
a 790 nálam 40/110 et produkált a 32 gigásnál. szerintem ezen kategóriáknál nem rossz az a 35-40 mg, csak mert kingston gagyi szériája 8-10el is tud kecsegtetni.
-
Ciccuka
veterán
válasz #59070464 #9225 üzenetére
Az újabb modellek már jóval gyorsabbak.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
törölt tag
Ez mar nem rossz a 35-hoz kepest, de meg mindig keves. Azert kellene a leggyorsabb, mert viszonylag nagyobb gyakorisaggal nem sajat geprol masolnek le nagy allomanyokat es ilyenkor minnel elobb vegezni akarok vele. Mindegy, majd megnezem a jobb gyartokat (Adata, Corsair, Kingston, Patriot, Sandisk, Transcend) es az igeretesebbekre vadaszgatok review-kat.
-
Ciccuka
veterán
válasz #59070464 #9237 üzenetére
Toshiba TransMemory-EX II
Read Speed: Up to 220 MB/s
Write Speed: Up to 205 MB/sSanDisk Extreme® USB 3.0 Flash Drive
Read Speed: Up to 245 MB/s
Write Speed: Up to 190 MB/sAdata DashDrive Elite UE700
Read Speed: Up to 220 MB/s
Write Speed: Up to 135 MB/sTranscend JetFlash®780
Read Speed: Up to 210 MB/s
Write Speed: Up to 140 MB/s[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #59070464 #9239 üzenetére
Igaz nem gumírozott, de ha ennyire rá vagy pörögve a sebességre, akkor vegyél Mushkin Ventura Ultra pendrive-ot, ami eleve a(z egyik) leggyorsabb [link].
Sőt, ennél gyorsabb talán nem is létezik, illetve a Sandisk is jó értékeket produkál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #9240 üzenetére
Azt mar a HDD lekorlatozna. Overkill pendrive-t sem akarok. Nem arcoskodtam, ezert mertem leirni, hogy az ar nem szamit. A HDD ugyis lekorlatozza annyira a dolgot, hogy a vasarlas nem fog kiforgatni a zsebembol. A Sandisk nagy huzoereje az eBay-es megbizhato eladok altal kinalt nagyon alacsony ar.
-
jim bcs
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz #59070464 #9241 üzenetére
Tudom, hogy lekorlátozza, de az eleve egy jó választás lenne sebesség terén. Ha később esetleg SSD-ről lenne rá másolva, akkor máris jól jönne a + tempó. Vagy, ha valaki OS-t pakol rá, akkor egy ilyenen nagyon hasítana a rendszer.
De, ha nem, akkor nem. Akad más gyors pendrive is, fentebb soroltak egy párat. -
Ciccuka
veterán
válasz jim bcs #9242 üzenetére
Van több Toshiba memóriakártya nálunk és eddig semmi probléma nem volt velük. Egyedül a lassú írást lehet megemlíteni sajátosságként (Exceria "alap"modell). A gyártó is korrektül áll hozzá a garanciális problémák megoldásához, nem pedig úgy, mint egy Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Van egy regi netbookom, amiben elromlott a HDD. Nem koltenek ra sok penzt, igy arra gondoltam, hogy vennek egy kismeretu pendrive-ot, ami alig latszik ki belole, es arra telepitenem az OS-t, ami jelen esetben egy Lubuntu linux lenne. Mit tudtok ajanlani? En egy 32-es SANDISK ULTRA FIT-re gondoltam.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jim bcs
nagyúr
Rossz ötlet, rendszernek a mini drive-ok nagyon melegedni fognak, olvasás/írás töredéke a normálokhoz képest, sokáig egyik se fogja bírni. Vagy egy normál drive, de inkább egy ssd vagy másik hdd lenne az optimális.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Xbox Series X|S
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest