- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teseract
tag
-
Rolibvb
csendes tag
Xerox phaser 3040_B nyomtatorol valakinek velemeny?
-
epzon
őstag
válasz beach head #6500 üzenetére
nagyjából egy árban, csak épp 5 év különbség van köztük... azt úgy hívják hogy infláció
Szóval ha valami ugyan annyiba kerül forintban mint 5 éve akkor az olcsóbb -
epzon
őstag
-
NoOne1976
őstag
Ma egész este csak olvasgattam a témában, de lehet hogy már a fától nem látom az erdőt
A lényeg: szülőknek kellene venni egy nyomtatót, amivel kapcsolatban nincs márkamegkötés, meg nem kell, hogy faxoljon, szkenneljen. Összesen az érdekelne, hogy a fentartása a legolcsóbb legyen. (Szívtam már korábban a chipes patronokkal, amit otthon töltögettem, mert akkor még chipes utángyártott nem volt.)
Ma fogalmam sincs mi a helyzet, mert jó ideje nem követem a piacot.Milyen nyomtatót ajánlotok, amibe van olcsó patron, ha a gyári kifogy?
-
beach head
senior tag
milyen sűrűn érdemes nyomtatni hogy ne száradjon be a fej? havi vagy heti szinten kellene és hány oldalt?
-
epzon
őstag
válasz NoOne1976 #6506 üzenetére
EPSON L széria - jelenleg nincs ettől olcsóbban dolgozó eszköz, ami kb 1 Ft-os lapköltséget jelenet eredeti kellékkel.
3000 Ft a 4000 oldalra elegendő után töltő hozzáDe attól függ, hogy havonta hány oldalt nyomtatnak vele.
Havi 100 oldal alatt érdemesebb egy patronos készüléket venni, 100 oldal felett már megfontolandó egy ilyan külső tartályos epson nyomtató[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Havi pár oldal nyomtatására kellene. A lényeg, hogy az internetről a recepteket ne leírni kelljen, hanem kinyomtatni. vagy ha kell, 1-2 levelet meg tudjanak otthon írni. Egyáltalán nem nagyüzem, inkább a lényeg az volna, hogy ne kelljen szivességet kérni nyomtatáshoz.
Nekem egy Canon Pixma IP4300-as nyomtatóm van, amihez a CLI8 sorozatú patron kell. Én eddig töltöttem a gyárit, már van chipes utángyártott is. Pl. ilyen patronú nyomtató most is jó vétel?
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
szasztok! milyen lézeres nyomtatót ajánltok? erről mi a véleményetek? HP LaserJet Pro P1102 CE651A
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Ice_Cool
újonc
Sziasztok!
Meglévő canon mp190 készülékemtől herótom van, hibakódos suttóskodás miatt...
Ma egész nap kerestem az utódját és erre jutottam: [link] ... szerintetek mennyire lenne jó vétel?
Havonta sac/kb 100 oldalt nyomtatunk. A hasznosságot és az árakat szem előtt tartva feladtam a színes nyomtatás lehetőségét. De scan-elni mindenféleképpen szeretnénk.
Az az igazság, hogy látva az 1 Ft-os nyomat árat kicsit elbizonytalanodtam, viszont nem fogok 100 rugót adni egy multis nyomtatóért...
Tudnátok nekem okosat mondani?[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Ice_Cool #6515 üzenetére
Szia!
15-17 ezer forint hozzá a 3000 oldalas gyári toner, cirka 5 forintért nyomtat egy oldalt. A dobegységet 9000 oldalanként kell cserélni 12000 forintért. Ha ezt is hozzá dobjuk, akkor bő 6 forintért nyomtat egy oldalt gyárival.
Utángyártott megoldásról nem tudok.
A gépre adnak 2 év gyári garanciát, ami jó. Fiókos a papírtálcája, ami egy újabb piros pont.Ha Te meg tudsz barátkozni ezekkel az árakkal úgy, hogy a következő egy évben nem lesz alternatívája a kelléknek, akkor jó.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Ice_Cool
újonc
válasz QwErTy42 #6516 üzenetére
Ezt a céget ismeritek? Megbízható? [link]
Ezekkel az árakkal 5 Ft/oldalra jönne ki és a gép sem mocskos drága.
Szerintetek fent áll a lehetősége, hogy nem lesz alkatrész utánpótlás? Esetleg sokkal drágább lesz?
Néztem a HP 1132-t. Elhiszem, hogy olcsóbb a toner töltés, de ha a fenti cég megbízható és az árak tarthatóak illetve, nincs más érv ami a samsung ellen szólna, akkor nem szívesen mondanék le a lapadagolóról, a 27 oldal/percről és a nagy felbontásról.
Laikusként mindenféleképpen érdekel a tanácsotok!
Köszönet érte! -
Ice_Cool
újonc
Csúnyán benéztem, azok ott nettó árak... de ettől függetlenül a kérdéseim élnek, csak így 6 Ft/lapra állnak vissza a kiadások... Bár így már nem annyira csábító. Főleg mert nem tölthető a toner! Mellesleg havi több scannelés pár szines kép nyomtatás és kb 100 lap fekete-fehér nyomat készítése a produktumunk. Lehet mégicsak tintasugarasban kellene gondolkoznom? Laikusként konkrét elképzelésekkel kezdve a keresést 2 nap után tanácstalan lettem...
-
QwErTy42
addikt
válasz Ice_Cool #6520 üzenetére
A nagyobb felbontásnak nem igazán fogod látni az előnyét, mert festéktakarékos vagy normál minőségben nyomtatnak az emberek leginkább.
A lapadagoló jó. A 2 év gari is.
Nem rossz nyomtató. Ha Neked ezek a költségek beleférnek, akkor ok.Ha kell a színes is, akkor lézer kiesett.
Teseract:
Ha csak fekete, akkor lézer. Valószínűleg több bosszúságod lenne a színenként cserélhető tintással.
-
QwErTy42
addikt
válasz Ice_Cool #6524 üzenetére
Futó Canon, HP vagy kifutó korábbi szériás Samsunghoz van jó áron ugy toner. Azoknál nem kell fényhengert cserélni és a toner is 5-10 rongy közötti áron mozog. Nem hulladék minőség mellett 3-4 forintért lehet már nyomtatni ugy tonerrel.
Epson, Xerox jöhet még szóba ott viszont 15-20 ezer oldalanként kell dobot cserélni viszont ugy toner mindkettőhöz van.[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
mondjatok nekem jó áron jó lézeres nyomtatót,ami színeset is nyomtat,szkenner is van benne. köszi!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Jokeee
újonc
Sziasztok!
Elég sokat olvastam az eddigi írásaitokat. Megnéztem az eddigi ajánlásokat, de dönteni nem tudok.
Leírok pár fontos dolgot a választáshoz:
- havi max 300 oldal
- mindenképpen multigép abból is a fénymásolás ami a legfontosabb
- az ár lehet magasabb de a fenntartása legyen kicsi.
- duplex nyomtatás, több oldalas szkennelés
- nem fontos a színes nyomtatás, de ha van megfelelő, akkor vigye a vastagabb papírokat.
- ha toneres akkor lehetőleg legyen egybe a dobbal
Van valami ötletetek?Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Ice_Cool
újonc
[link] A középső titás HP-t szeretjük? Jobb mint a jobb oldali lézer?
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok,
multifunkciós nyomtatót szeretnék venni újan.
Feltételek:
- szkennelni tudjon
- fekete-fehér lézer nyomtatás
- másolni tudjon
- megbízható legyen
- havi max 100-200 oldalÁrban ha lehet 40 körül legyen, olcsóbb is lehet(ne).
Köszi előre is ha tudtok javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
Üdv!
Tudtok mondani a Canon pixma ip4900 sorozathoz hasonló képességekkel rendelkező nyomtatót?
Fontos szempont, hogy tudjon kifutó nélkül teli A/4-et nyomni...Köszönöm!
-
Fail3D!
addikt
Udv, segitseget kernek. Otthoni felhasznalasra tintasugaras, laseres nyomtato tipusok erdekelnenek amivel fekete-feher gazdasagos nyomtatas megoldhato. Hasznaltan is lehet kapni elony
-
Dany007
veterán
válasz Dany007 #6536 üzenetére
No, én ezt az egyet találtam, ami fotófelbontásban megfelelő, szegély nélkül is tud nyomtatni és CD/DVD nyomtatásra is alkalmas: [link]
Azért meglepő, hogy ebben a felbontásban - 9600 x 2400 dpi - más hasonló árkategóriában nem tud ilyet nyomni...
Tény, hogy a fent említett Canon is brutálisan szép képeket nyomtatott... Jóformán fotóelőhívásnak megfelelő minőséget nyomott a saját fotópapírjára... -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha az Epson SX230 nem ismeri fel a CISS patronokat? -
Predator2
addikt
Helló
Fekete-fehér lézernyomtatót szeretnék vásárolni.
Ritkán lenne használva.Milyet ajánlatok ami:
- Megbízható
- Jó ár/érték arányú
- Gazdaságos
- "Évekre" veszem így szeretném ha könnyen tudnék hozzá tonert kapni ami sokáig bírja.
- Esetleg működjön utántöltött vagy nem gyári toner-el is.
- Garanciális lehetőleg minél hosszabb ideig.
- Esetleg wifis ha nem dobja meg túlságosan az árat. Nem létszükséglet.
- Csendes
- "Nyomtatás minősége szinte kizárólag csak a toner minőségétől függ" nekem valami ilyen kellene.Üdv
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Atapi
senior tag
válasz v.attis #6540 üzenetére
nemrég s22 autoreset patronokkal szívtam egy sort, hogy hol felismert patront a gép, hol nem. aztán rájöttem, hogy az elem volt a ludas, ami a chip tápellátásáért felel. egy próbát neked is megérhet az elemcsere, hátha segít (vagy ha van műszered, egyszerűen ki is mérheted, nálam elég egyértelmű volt a helyzet).
-
v.attis
őstag
Nem jött be semmi, cserélgettem az elemeket agyba főbe. Ez szerintem chiphibás, és itt a hiba alatt bármilyen okot érthetünk, nem megy oszt kész. Volt itt áramtalanítás, többször is, chip csere az eldobható patronokból (azzal felismerte, de természetesen üresnek mutatta), elemmel, elem nélkül, másik elemmel, de sehogy sem. Megjegyzem, amikor kicseréltem a chipeket, akkor felismerte, de akkor meg papírelakadást jelzett, tehát valami mechanikailag sem volt jó, vagy a szilikon csövek mozgását terhelésnek, elakadásnak vette, vagy a résnyire nyitott tető miatt, nem tudom, de sehogy nem fogadta el a ciss-t.
Mindegy, most a tölthető, önreszetes patronokat nézegetem. Azért még gondolkodom, mert 300 Ft darabja az utángyártott patronnak és azok eddig gond nélkül üzemeltek. Csakhát itt van egy liter festék... -
őstag
Sziasztok!
kisméretű otthoni lézer (fekete-fehér és színes alternatíva is szóba kerülhet) vagy tintasugaras a4-es nyomtató keresnék (Eddig egy Canon iP4300-as nyomtatónk volt, ez a méret megfelelő volna, eddig az alsó lapadagolót használtuk a helytakarékossága miatt), előny ha utp aljzattal is rendelkezik és van Mac támogatás is hozzá, de nem nélkülözhetetlen. Mivel ritkán használnánk talán jobb volna lézer nyomtató a beszáradás elkerülése érdekében. A mostanit is csak azért cseréljük le, mert eltömődött a fej és nem már tisztítható). Árat nem tudok mondani egyenlőre, mert nem ismerem a lehetőségeket.)
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan otthoni multifunkciós nyomtatót keresnék, amivel gyári patronnal gazdaságosan tudnék nyomtatni. Havi 20-30 oldal az átlag nyomtatás. Olyat keresnék, amiből ha kifogy a színes, akkor is lehet nyomtatni fekete-fehérben. KöszönömEscape is Just the Begining
-
jpinter
újonc
Szervusztok,
Epson Stylus nyomtatóm feje beszáradt, mert túl keveset nyomtatok. A fekete csíkokban nem nyomtat. Patroncsere, head cleaning nem segít.
Kérdés1:
Meg lehet menteni? Miként tudom szétszedni, javítani? Service Manual link?Kérdés2:
Ha jól olvasom az Epson nyomtatók külön fejjel rendelkeznek, patroncserénél a fej a gépben marad.
HP nyomtatóknál a fej a patronon van, igaz?
HP 2515 12e-14e körül van. HP 650 patron való bele. Itt is a patronon van a fej?
Magyarán ha beszárad, a patroncsere segít?Havi kb. 15 oldalt nyomtatok, de néha csak a hónap végén.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest