Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • epzon

    őstag

    válasz kirkri #5545 üzenetére

    szerintem egyszerűen le lehet zárni a kérdést.

    Havi 0-100 oldal
    - ha nem szeretnél fotót nyomtatni és normál színesre is csak max. 10 oldal, akkor gyakorlatilag mindegy. Tény, hogy a HP IA széria a leggazdaságosabb ebben a szegmensben (most éppen), viszont a kis nyomatmennyiség (havi 10-20 oldal jellemzően) miatt összességében nagy megtakarítást nem eredményez.
    Tehát meg kell nézni élőben a gépeket és amelyik szimpatikus azt megvenni, vagy éppen melyikhez van olcsóbb után gyártott ha úgy tetszik (bár az alacsony nyomatszám miatt ez is kérdéses)

    Havi 100-2000 oldal, otthonra vagy "kisirodába"
    - Epson L vagy M széria - egyszeri nagyobb kezdő befektetés, viszont utána filléres lapköltség eredeti kellékkel. Még az után gyártottól is egy nagyságrenddel olcsóbb.
    - illetve 100 oldal alatt is megérheti, ha annak nagyobb része fotó vagy színes oldalak, ezt ki kell számolni

    Havi 500-3000 oldal, nagyobb irodákba
    - Epson WorkForce Pro vagy HP Officejet széria - azonos lapköltség mellett kb azonos tudás (funkcióban van különbség pro kontra mindkét oldalra) és fele annyiért nyomtatnak mint a színes lézerek, viszont sokkal több funkció van bennük azonos ár mellett.

    Canon sem egy nagy csoda. Szebben nyomtat mint a HP (de nincs olyan szép mint az Epson), viszont drágábban mint a HP és kb egy árban mint az Epson, de az említett alacsony nyomatszám miatt megint nem olyan nagy a relatív különbség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák