- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
megvan milyen laptopot szeretnénk venni, egy lenovo g500-as a kiszemelt.
Viszont a videokártyákat nem ismerem, melyik jobb szerintetek?
AMD Radeon HD 8570M 2GB VGA
NVIDIA GeForce GT 720M 2GB VGA
Felhasználás:
HD videó
játék hd felbontásban (dota2, world of warcraft)
web+office alkalmazások.Tesztet néztem róluk, az nvidia a tesztekben jobban szerepelt.
Köszi!! -
brumi1024
veterán
válasz Mikulásbá #51498 üzenetére
Az hogy jön ide, hogy a te gépedben nem melegebb az akksi kézmelegnél?
Én erre: "Én abból indultam ki, hogy ITT azt olvastam az akkumlátorokról, hogy a túlzott meleg nem tesz jót az akksinak, gyorsítja az öregedést, ezért néha ajánlott kivenni és hűvösebb helyre tenni (nem a hűtőbe )" a hszre adott ilyen válaszodra: "Nem tudom,ki írta ezt,de érdemes lenne máshol is olvasgatni." reagáltam azt, hogy nem írt hülyeséget, a meleget tényleg nem szeretik az akksik.
[ Szerkesztve ]
-
notmiami
tag
válasz sirszevenap #51499 üzenetére
És akkor a 8850m-el még gondok vannak, fent a driver, azt a GPU-t használja, felismeri, csak a driver valamit nem jól optimalizál?
Mert majd egy 5537et gondoltam venni ugyanezzel a GPUval. -
nagyúr
válasz brumi1024 #51502 üzenetére
Talán onnan,hogy elég erős laposom van,de az akku nem melegszik-mitől is melegedne?Magától nem fog,általában a géptől melegszik át,vagy ha eleve nagyon meleg a környezet.Ha az akku nagyon meleg,az zárlat vagy maga a gép még melegebb-de akkor az lesz a fő gond,nem az akku.
Szerintem ezt itt fejezzük is be,már elmentünk a lényegtől. -
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Karácsonyra egy laptopot veszek húgomnak, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Netezni, filmezni, alap dolgokra használná, maximum keret 100k körül lenne, megbízható boltból akár használtan is érdekelne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
brumi1024
veterán
válasz Mikulásbá #51507 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy van kialakítva a gép hűtési rendszere, merre viszi a meleg levegőt, hol távozik. Sőt az is számít, hogy milyen felületen van éppen laptop. Ezért jelen esetben irreleváns, hogy a te gépednél nem melegszik, az csak egy rendszer a sok közül, mindegyik más, egy gép alapján ne általánosítsunk. Simán elképzelhető, és van is olyan eset, hogy terhelés alatt a gép nem éri ugyan el a működés szempontjából káros hőmérsékleteket, de az akku a kelleténél jobban melegszik, na ilyenkor érdemes kivenni.
"Ha az akku nagyon meleg,az zárlat vagy maga a gép még melegebb-de akkor az lesz a fő gond,nem az akku."
Zárlat esetén nem azzal fogsz foglalkozni, hogy a gép vagy az akksi meleg-e, hanem hogy működik-e még, és milyen károkat okozott a zárlat
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Sziasztok! Notebookot keresek, de egyszerűen nem találtam egyet sem, ami szimpatikus lenne.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, a jövő héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150000.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Egyetemre járó hölgy számára, tanulmányaihoz, napi tevékenységekhez.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Legfeljebb egyszerűbb játékokról lenne szó, Angry birds és társai.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Mindkettő egyformán fontos, de megbízható gépre van szükség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem muszáj, ha van az jó de ennyiért nem hiszem hogy lenne.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Lehetőség szerint 14" a 15,6 nagy, a 11,6 kicsi.
(8) Notebook tömege?
Milyen nehéz egy 14 -es notebook, 2kg körüli talán?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Windows 7 preferált.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai meghajtó nem szükséges.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Jelenleg egy Asus 1215b típusú netbookja van C50 -es cpu -val, ennél kell valami jobb, újabb gyorsabb. Rendes kurzor billentyűk legyenek, nem ilyen lapos nyomorék izék (az Asus ezt meg tudta oldani anno)... Visszafogott külső, szürke vagy fekete ház, tehát nem hupikék, vagy piros.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem hinném hogy használna ilyesmit.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Néztem többet is, de egyik sem tetszett eddig.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Kizárólag új.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
dennis.nol
tag
Sziasztok.
Nettó 140.000 forintért kellene egy új notebook, jövőheti vásárlás lesz.
Felhasználása általános jellegű (kiskamasznak lesz *6-12 évesek), tehát strapabíró - mármint fizikailag . Tudom (sejtem), hogy ennyi pénzt kiadni felesleges, de azt mondták, hogy ennyiért vegyek, hát én nem ellenkezem.
Inkább a minőséget tartom szem előtt.
Oprendszer nem fontos. Kell bele dvd-író.
Előnyben részesített márkák (szubjektív vélemény): Samsung, Acer, Asus.
Valószínűleg az Ipon-on lesz megvéve.Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
na megneztem most gyorsan amire volt idom par gepet...hat 150e-s aron sztem mind egyforma vagy legalabbis szamomra.... aztan lattam egy sony svs15ses-t na az nagyon tetszett egyedul talan a zsaner kicsit gyenge,de a kijelzo brutal jo! 300k-s aron volt
Akkor meg a hp f2t41ea is eleg jo volt viszonylag kedvezo aron 160e
A dellbol meg egy i74500-at sikerult megzeni...na az a hat nagyon rendben van!!! Nagyon szep es tetszetos darabb..
Amit tanacsoltatok sajnos sehol se tudtam szemelyesen megnezni Debrecenben :/
Karira lenne ezert jo lenne megredenelni,h ideerjen
Hol erdemes venni amugy ezek amiket fent felsoroltam azokrol velemenyek? A legjobb kulso nekem talan a dell i74500-as volt macbook pro minoseg volt sztem legalabb.
[ Szerkesztve ]
-
Sergiohu
tag
Sziasztok,
17 éves lánynak szeretnék általános használatra notebook-ot,
elolvasgattam a legutóbbi hozzászólásokat,
125k alatt kicsit lányosnak, de nem gagyinak ezt a G500s-t találtam:
Lenovo G500s piros
Valaki adja rá áldását...Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
Tikakukac
titán
válasz sirszevenap #51492 üzenetére
Ez a fekete képernyős dolog jó móka, írj a Dellnek kíváncsi vagyok rá. Én is szenvedtem ezzel rendesen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Sergiohu
tag
válasz Scoobyka #51513 üzenetére
Van! Páromnak Dell Studio-ja van 15,6" FHD kjelzővel,
gyönyörű színek, nagyon széles betekintési szög, néha tényleg kicsi betűméret
Nekem 14"-es dell latitude-om van 1600x900, ez szerintem a legjobb méret, de itt már gyengébb a panel,
torzulnak a színek oldalról, alulról, felülről is.
15,6" 1366x768: csapnivaló betekintési szög szerintem. Csak pont szemből nem torzulnak a színek.Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
tibbike01
őstag
150-ért ettől van jobb választás szerintetek? Általános felhasználásra, játék nélkül.
Habár a proci egy kicsit gyöngécskének tűnikÚgy emléxem valakinek van z510 laptopja itt fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Ismerős feleségének keresnénk ajándékba Notebook-ot.
- Karácsonyig lenne esedékes.
- Maximum 120 000-et tudnak rászánni
- Álltalános böngészés, és CAD felhazsnűlásra kellene.
- Amennyiben nagyon nem megy a teljesítmény rovására, akkor a minőség fontosabb
- Minimum 15"-os kijelzőt szeretnének, mert munkára is használva lenne, felbontásról nem beszéltünk.
- Használt gép is szóba jöhet (már olvasgattam itt, lentebb linkelem)
- AutoCAD, és ArchiCAD lenne rajta használva.Olvasgatás után én ezt néztem ki, meglátjuk mit szóltok:
-
Pocok256
veterán
válasz Tikakukac #51515 üzenetére
Leírom még egyszer neked és sirszevenap (#51492) nak is mert látom nem jött át.
A probléma ismert az Intel VGA driver okozza tessék felfrissíteni 8.1 re a windowst és feltenni a legújabb intel drivert amiben kiküszöbölték ezt a hibát Ez nem csak a dell gépeket érinti hanem kb mindet amibe intel új generációs "vga" ja van(#51521) tibbike01
Z510 és z500 álomgép Nálam etalon Az alatt a fél évig míg használtam konkrétan 0 bajom volt vele ! Minden porcikája tökéletes (na mondjuk nekem világító billel volt így végképp csudás volt )[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
tibbike01
őstag
válasz Pocok256 #51524 üzenetére
Köszi a választ! Konkrétan január 13-án tervezek laptopot venni, ugyanis akkor repülök haza 1 hétre.
Eddig ez a z510 a nyerő.Egyébként ez a háztól házig garancia (a lenovonak úgy tudom ilyen van) a világon bárhol érvényes?
Mert én itt kint Angliában fogom használni a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Pocok256 #51524 üzenetére
Ez abból a szempontból érdekes, hogy geforce karival haswell alatt ez a hiba nem jött elő egyszer sem, sima win8 alatt sem. Atival meg igen. 3 gép volt mindkét oldalon, ez úgy nekem elég volt levonni a dolgokat
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fradi81
veterán
hello
kisgyerek venne notebookot játszani.
karácsony
125.000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
fifa, natív felbontás közepes/magas részletesség
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem
15, matt
elég a dos is.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
4GB RAM, 500GB HDD elég.
webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
csak játék
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Ezt néztem ki
csak újHa tudtok jobbat várom az ötleteket
moto g72, Ninebot d28e
-
-
Scoobyka
addikt
Na ugy nezz ki megtalaltam a nekem valo tipust. Egy dell 7537 es szemelyebe....ekkora meretben van fullhds belole?
-
dBLOOD
tag
Úgy néz ki nekem is meglett: http://www.notebook.hu/notebook/acer-aspire-e1-530-21174g75mnkk-nx-meqeu-002
Igaz hogy nem i3, de előre telepített win8.1-et lehet hozzá venni.Sok a birka, sokan szeretik a sz*rt.
-
Scoobyka
addikt
-
Pocok256
veterán
válasz Scoobyka #51534 üzenetére
Sok embernél sz*r a wifi :/ (gyenge a jel) De most aki legutóbb ilyennel fordult a dell hez annak raktak bele egy teljesen másik modult és azzal már tökéletes.
Pocok256 (#51529)
Riszo kollégának előjött az altatásos történet 7537 nél.(#51533) dBLOOD
Őszinte részvétem ahhoz a .... valamihez[ Szerkesztve ]
-
hardverhudi
tag
Sziasztok! Elsősorban gép ajánlásokat szeretnék kérni tőletek
Következő hetekben dec.31-ig
200.000 - 250.000 Ft az se baj ha 200 alatt van a többi SSD-re költeném
Mérnök hallgató vagyok, AutoCAD, PS,Office,Web,Xilinx,MultiSIM, egyéb mérnöki alkalmazások.
Nem használnám játékra
teljesítmény
Szeretnék bele akár utólag is.
15.6-os legalább HD örülnék FullHD matt-nak is
(8) Notebook tömege?
kb.: 2,5 kg
op.rendszer nélkül
min: 500GB HDD Ram : min 4 GB de inkább több
usb legyen rajta több is
mérnöki alkalmazások és próbálkozok 3D-s tervezéssel is
[link]
Ennél a gépnél félek hogy az i5 gyenge lenne.
Elsősorban új gép lenne jó,Dell,Asus,Lenovo gépeket nézegettem,őket megbízhatónak tartom.Fontos szempont még a garancia is.
Köszönöm szépen a segítséget előre is -
-conrad-
addikt
Üdv,
meglett a laptop, ez lett végülis: lenovo g500s
Az lenne a kérdésem, hogy ugye itt csak win8-ra vannak driverek hozzá a dvd-n, de szeretnék win7-et rakni rá. Van tapasztalatotok, van hozzá driver, fel lehet tenni win7et is rá?
Köszi! -
Pocok256
veterán
válasz dBLOOD #51540 üzenetére
Mondjuk egy fuji vagy egy használt üzleti minden téren oda vissza veri ?
(#51541) Scoobyka
Na most várjunk elkavarodtam... hol látsz te ips kijelzős gépet 250k ért ?
(#51542) Dhampir
Igen tudom. Más kérdés magyarhonba van-e.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hardverhudi #51538 üzenetére
Ha nem játszol ez felesleges. E5530 FHD-val 210-220-ért. Diszkrét vga 1-2 dologhoz jól jöhet. De a FHD matt kijelzőt viszont mindig látod, garancia is NBD üzleti. Cpu sem butított ulv.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Diniboy
aktív tag
Megnéztem a tejfelesdobozt a laptop.hu nál és tényleg furcsa. Nézegettem a gépeket, fusi asus lenovó stb, nekem semelyik nem tetszett igazából, szóval nehéz lenne magamtól választani -.-"
Nem maradt más hátra, hallgatok a tisztelt szakértőkre. Újfent a jövőbe tekintve (feltéve hogy nem halok éhen a következő pár hónapban) úgy döntöttem hogy a 7537 lesz, 4200U val meg a gt 750el vindóz nélkül 220K-ért. Mivel nem 1-2 hónapra veszem a cuccost, úgy döntöttem legyen fasza, legfeljebb 3 hónappal tovább törlesztek. A wifis témát ha beszopom én is, akkor nagy balhé lesz , ennyi töprengés után nem marad más hátra mint építeni egy időgépet és kiirtani mindenkit a múltban akinek valami találmánya hozzájárult a számítógépek kifejlesztéshez.
Ellenvetés ? Mmint a géppel kapcsolatban, nem a kiirtáshoz az megtörténik mindenképp ha nem lesz minden fasza a géppel
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest