- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
masholnap
senior tag
válasz runner 125 #45199 üzenetére
vajon a lapiszalon a mysoftos árak után szabta meg a sajátját?
-
thomasmorten
csendes tag
Juuj! Akkor a 15"-os is már itt van elérhető közelségben? )
-
premete
veterán
System Requirements
For TimeShift and Record in MPEG-2
-Pentium Mobile 1.73GHz
-AMD AthlonXP
2400+
For HDTV (H.264) Previewing
-Intel CoreTM 2 Duo 2.4 GHz or equivalent
- 1G RAM or above
For H.264 Recording and Analog TV on MCE
-Pentium Mobile 2.0 GHz or Intel Dual-Core 1.6GHz or
equivalent
VGA card supports DirectX 9.0c or above
512 MB RAM or above
ExpressCard 34 or 54mm Slot
Sound Card
Microsoft Windows 7 / Vista / XPEz kell hozzá, a szomszéd C2D 1.86-osa a HD-t már nem tudta, pár másodperc után szétesett a kép.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
btudos
nagyúr
Van ara, bar ketsegtelenul nem kispalyas gep, kivancsi leszek ra eloben, remelem ki lesz rakva valahol.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
runner 125
nagyúr
válasz premete #45200 üzenetére
Ez frankó, pláne ha nincs az adott gépben EC foglalat.
Várd meg míg befejeződik teljesen az átállás. Okt. vége.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
xcds
őstag
Hát hiába mondod, ha próbáltam. Attól még, hogy falu, lehet közel az adó. Persze lehet, hogy azok a kütyük, amiket én teszteltem szarok voltak, de a tv-m se fogja egy drótdarabbal, legalábbis nem minden adót.
ennél a cuccnál meg én is csak néztem a rendszerkövetelményeknél, hogy C2D 2,4 khz vagy egyenértékű proci kell a hd vételhez. Még jó, hogy írják, milyen keveset fogyaszt a kártya.
Jó ez az átállás, csak amíg az analóg adást egy 5ezer ft-os kis tv-vel lehetett fogni nézhető minőségben, addig a digitális egy 20 ezer ft-os cuccon meg se nyikkan, ha nincs tetőantenna.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz runner 125 #45205 üzenetére
Sajnos, a nyolcemeletes betonház teljesen leárnyékolja. Viszont a velencei-hegységből nemcsak Budapestet fogja a kis antennájával, hanem Kékest is.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
runner 125
nagyúr
válasz thomasmorten #45202 üzenetére
A 15,6" még nem elérhető a nagykerben, de szerintem napok kérdése.
Gyártó: DELL
Képernyő átmérő: 15,6 "
Kijelző Típusa: Fényes
Felbontás: 1920 x 1080 (HD1080) 16:9
Videokártya: nVIDIA GeForce GT 750M
Processzor: Intel Core i7
Memória.: 8 GB
Mem. Típus: DDRIII
Merevlemez: 1000 GB
Optikai meghajtó: DVD-RW +/-
Operációs rendszer.: MS W. 8 64bit HU
Akkumulátor: 4 cella
LAN: 10/100/1000
Wireless (Wifi): 802.11a/g/n
Modem: Nem
USB 3.0: 4 db
Ujjlenyomat-olvasó: Nem
Beépített kártyaolvasó: 8-1
Bluetooth.: 4.0
Hangszóró: Igen
Kamera felbontás: 1 MP
TV-Tuner: Nem
Video csatlakozás: HDMI
HSDPA, WWAN, UMTS: Nincs
Súly: 2,29 kg
Szín: Ezüst
Dokkolhatóság: USB porton
Billentyűzet megvilágítás: Igenxcds
Jelenleg 5 csatorna érhető el szabadon. Nekem Győrben 100%-on jön mindkettő, de Sopron mellett is hibátlanok, 90%-os jelerősséggel tudom fogni.
Az EC foglalatos AverMedia kártyán van analóg bemenet. Így tudsz rádugni kábeltv-t is.
premete
Hjah, max dugd rá az antennáját, vagy hosszabbítsd meg.
A WWAN foglalatosnak talán annyi hátránya van, h a sima analóg kábeltv-t úgy nyilván nem lehet rádugni, néha viszont én azzal is használom, ilyen szempontból verhetetlen az EC.Ez meglepő elvárás..., nem is értem mihez kel la power. 1280x800-as felbontáshoz szerintem felesleges ilyen hardver, de hétvégén kiderül. Megnézem a régi Amilo-mmal is.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz runner 125 #45208 üzenetére
Már csak az ára kérdéses, és hogy ddr5-e a vga..lesz-e vetélytársa y510p-nek avagy sem
Sztem azért kell a hw a hd adáshoz, mert realtime kell kódolnia, de lehet hülyeség Ilyen EC megoldás engem is érdekelne, nem mintha tv-znék, de ki tudja, 1x lehet fogok.
seller007: Ha a 750m ddr5 akkor azzal. Ha csak ddr3 akkor is gyorsabb lesz, de akkor nem feltétlen ér meg felárat a gyengébb cpu miatt.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
seller007
tag
Hali,
Szerintetek melyik notebook konfiggal járnék jobban fps szempontból?GT 750M
i5-4200U
vs.
GT 740M
i5-3230MAz első 20k-val drágább, de viszont a proci kicsi lehet ehhez a vgahoz.
Vélemény?Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #45209 üzenetére
Lejárt a szerk idő.
Mivel a 2 vga ugyanannyi számolót tartalmaz és elviekben mindkettő 128 bites, csak a mag órajelben van igazán különbség.
Tehát ha a 750 nem ddr5-ös felesleges érte kiadni + pénzt - max nagyon keveset - még akkor is ha mindkét gépben azonos a cpu._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dunc
nagyúr
Sziasztok guruk egy toshiba notival akadt gondom!
"Sziasztok egy L850 I7 integrált HD4000 el,de nem látszik a HD4000,csak a dedikált! Hogy tudom életrekelteni? Bios? Milyen beállítás? " -
runner 125
nagyúr
válasz Chaser #45209 üzenetére
..én továbbra is kizártnak tartom, de majd kiderül.
Ezt a PrtScr-t sima SD adás mellett csináltam még akkor. Nyilván FHD kijelzőn az SD kevésbé élvezhető, de a normál HD már teljesen jó, sőt, 1 méterről nézve profi.
-
Borote
addikt
Amennyire én tudom, L850-ekben (és C85x-ekben) nincs váltható rendszer kiépítve, ahogy néhány AMD-s Sony VAIO-ban sem.
Szóval a válasz esélyes, hogy sehogy. (Hacsak az elmúlt 1-2 hónap során ezen valamilyen úton, pl BIOS frissítéssel nem változtattak, aminek elég csekély esélyét látom). -
Pocok256
veterán
válasz runner 125 #45215 üzenetére
nekem az asztali amd 3500+ athlon 64 es gépem 3 ghz re rantva sem tudott megbirkózni egy full hd adással dvbt vel, de meg egy 720p is ledaralta teljesen.
amugy 1366*768 ban a 750 mellett az a U s proci garantáltan el fog verezni a játékok többségében.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
thomasmorten
csendes tag
válasz runner 125 #45208 üzenetére
"Ő" az kire annyira fáj a szívem. Remélem hamar megejelenik. Nagyon jó kis gépet rakott össze a DEL
És mindössze 2,29 kg hát a hordozhatóság netovábbja )[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz runner 125 #45215 üzenetére
Akkor viszont nem nagy durranás, kár lenne érte.
-
runner 125
nagyúr
válasz Pocok256 #45218 üzenetére
Most ezzel lehet nagy hüleséget mondok, de Full HD adás tudomásom szerint nem létezik DVB-T-n belül, csak sima HD, ami 720p.
Próbáltam utánagoogle-zni, de egy szolgáltató sem említi, h milyen pixelszámot ért "HD adás" alatt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Pocok256
veterán
válasz runner 125 #45221 üzenetére
létezik m1 m2 full hd n jön pl. Míg a tv2 480p vagy 720p be.
-
D@ve89
tag
válasz runner 125 #45224 üzenetére
Nézd meg a kép felbontását, magad is láthatod hogy 1920x1080.
-
runner 125
nagyúr
válasz D@ve89 #45225 üzenetére
Persze, h annyi, mert Full HD panel van a gépemben... De, ha PrtScr-t csinálok egy SD adásról, annak is 1920x1080 lesz a felbontása, mivel full screenen nyilván felskálázza.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz runner 125 #45226 üzenetére
Nálunk a tv szépen kiirja, hogy milyen adást kap... 480p 720p és 1080p. Sokszor van mikor Full hd n megy a közvetítés és közben 480p s anyagot tesznek be.. Ilyen ez a technika
[ Szerkesztve ]
-
D@ve89
tag
válasz runner 125 #45226 üzenetére
Nem gondoltam, hogy PrintScreennel csináltál képet, azt hittem, hogy a lejátszó programból készítettél pillanatképet.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Én itthon szenvedek , mit érdekel engem Európa!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Dickassman
csendes tag
Hello, mit tudnátok erről a laptopról mondani?
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/pavilion-15-e003sh-e6a71ea-p178803235/
Ismerősöm keresne laptopot lány, egyetemre, valami olcsó megbízható.
facebook, film, wolrd, pdf, kb ennyi. -
Chaser
legenda
válasz Dickassman #45238 üzenetére
lenovo b590 pl
-
bads1
aktív tag
Jól gondolom hogy az Inspiron 7537-ben nem lesz integrált VGA-s példány fhd kijelzővel? Sajna mindenhol csak nvidiával látok ahol az fhd-t is feltüntetik.
-
StanDoFF
tag
Az éppen nem. Látszik rajta, hogy csak egy felskálázott akármi. Hétvégente nézz bele egy meccsbe az m1-en, vagy majd 2 hét múlva az f1-be, azok Full hd-ban szoktak menni (vagyis nálunk nem 1920x1080p-ben megy, hanem 1440x1080-ban). Vagy nagy ritkán szokott menni azt m1-en saját gyártású full hd-s műsor (ha jól emlékszem a port.hu-n kiírja a műsorok mellé, hogy mi milyen minőségben megy). Az meg, hogy az m1-en, és a 2-őn ki van írva, hogy HD, az ne tévesszen meg, valamiért nem veszik le egy ideje onnan, pedig így elég sok mindenki bedőlhet neki: mint pl a szomszéd néni kérdezte tőlem nem rég, hogy mi az a HD, mert már régóta kiírja neki az m1 analóg tv-n. )
-
runner 125
nagyúr
válasz spyduck #45241 üzenetére
14"-on tuti ütős és iszonyú merev lesz az új forma. Nagyon várós ez az Insp, de ahogy látom a végén eladod a Mac-ed.
StanDoFF
Ez az, h többnyire csak F1-et, és 1-2 meccset szoktam rajta nézni, de nekem azoknál sem tűnt fel egyetlen egy alkalommal sem, h FHD-ban kapnám az anyagot. Ránézek legközelebb a port.hu-n. Beállítások között már nézelődtem, még csak az aktuális képfelbontást sem találtam meg..
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz Pocok256 #45243 üzenetére
Sziasztok, ígértem, hogy írni fogok a z500-ról (gt 740m-el SSHD vinyó, 3230m proci).
Nem tudom lesz-e még belőle készlet, vagy majd váltja valami, de azért leírom a tapasztalataim:Nálam egy bő 2 éves toshiba satellite l-500 1XR-t váltott, a toshibának az a sorozata elég jól sikerült, de persze consumer irányvonalon...
Előnyök:
-Nagyon jó átmenet az üzleti és a játékos gépek között, nem olyan minőségi a ház, mint a teljesen üzleti szériás gépek, és nem olyan jó a teljesítménye, mint a kifejezetten játékosoknak szánt laptopok, de mind a 2 irányvonalon hoz egy erős közepest, és 190-ért abszolút nincs alternatívája, még most sem.
-A billentyűzet lenyűgöző, driver után a touch pad is sokkal jobb mint a régi gépemen, pedig annak erősségeként emlegették anno
-Az SSHD vinyó nagyon lenyűgöző, 26 másodperc alatt betölt a win 7, és itt végre nem pörög fel hangosan a vinyó, ha megnyitom a sajátgépet (a régi laposom sajna olyankor búgott , kattogott).
-A kijelző matt borítása ezerszer jobb, mint a régi gépem fényes kijelzője, ugyanaz a felbontás, de vére nem magamat látom benne
-Az aksi lenyűgöző, a régi gépem egyetemen töltés nélkül kibírt 2,5 órát, netezés+word mellett. Vagyis 2 előadást nem bírt végig... A z500 6 óra 10 perc után merült le, pedig féltem, hogy a vékonyság, meg a 4 cellás aksi az üzemidő kárára megy, de ez lenyűgözött, és jó érzés, hogy 3 előadást+egy prezimegbeszélést végigbírt töltés nélkül. Ja és a régimhez képest, kicsi, és könnyű a töltője is, nem csak maga a gép
-Nem melegszik sehol számottevően, hiába vékony, 5 óra rome 2 után se volt forró sehol a gép, direkt végigtapogattam.
Hátrányok:
-A driverek telepítése nehézkes, a lenovonál össze vissza dobál be mindent, aki nem ért hozzá, inkább kérjen meg egy ismerőst, mert hajtépés lesz belőle( megfelelő driver nélkül, még a wifi se megy, ott én is anyáztam egyet)
-Az USB csatlakozók nagyon feszesek, ez lehet csak az én példányomon van így, nem tudom, de egyik este majdnem beletörtem a pendrivom...
- A gt 740m-es kártya ebben a gépben csak 64 bites, nem a 128-as van benne, bár ennek meg emelt órajelei vannak.( neten utánanéztem, kb 10%-al hoz rosszabb eredményeket ez a változat). Bár ez nem tudom mennyire hátrány, mert 189K-ért más gyártók jóval gyengébb vga-t kínálnak, ha ebben erősebb vga lenne, még inkább kannibalizálná a saját y500/510 szériát, szóval itt nem szabad telhetetlennek lenni, főleg, hogy az nvidia nagyon korrekt politikát folytat a laptop kártyáinál, folyamatosan optimalizálja a játékokhoz őket is, nem csak a méregdrága asztali kártyáival törődik.
- Habár nagyon minőségi a ház, a billenytűzet és az előlap nem gyűjti az újjlenyomatot, de a hátlap hiába matt, nagyon csúnyán látszik rajta minden érintés...
- A matricákat ferdén ragasztották fel( higgyétek el, hogy idegesítheti az ember szemét)
-A kijelzőnek van számomra negatívuma is, nagyon szűk az a szög, ahol a teljes felületét egyenlő fényerőn látom, oldalról jó a beekintés, simán lehet rajta 2-en filmet nézni, de alulról felülről állandóan állítgatnom kell, ha az ölemben használom, és kisit is megmozdulok, már sötétül a kép alja, teteje.( Aki erre érzéken, vegyen FhD kijelzős gépet, persze ott az árcetli is magasabb lesz
- Nincs rajta tekerős hangerőszabályozó, pedig a régi gépemen szerettem.
- Számomra furcsa, a delete, end gombok felső elhelyezése, bár gondolom majd megszokom.
-Van egy halott pixelem a képernyő közepén, állandóan liláskéken világít, sajna nem kértem pixelgarit hozzá(pedig a laptopszalonban külön megemlítették, h kérjek).
Összesítés:
189.000 Forintért nagyon jó vétel, ezen az áron semmi nem tud vele versenyezni, asus k56-ot ajángattak még nekem 179-ért, win 8-al, de ott nem sshd a vinyó, csak 4 giga a ram, u-s harmatgyenge procival volt, egyszóval ez sokkal jobb vétel, ha valakinek nem kell a win 8.
Kíváncsi leszek karácsonyig hoznak-e ki vagy a lenovotól, vagy a konkurenciától olyan gépet, ami 200k alatt erősebb vga-t kínál vagy FhD kijelzőt, mert más téren ezt a gépet nem lehet egyszerűen megfogni, mert minden másban gyakorlatilag hoz egy olyan magas szintet, amit még a drágább gépek sem tudnak érezhetően felülmúlni.
(ami álom lenne, z500 ráncfelvarrás, minden ugyanez, de gt 750m-el, de ez tuti álom marad, mert a saját y510p-jüket is el kell adniuk 250k-tól felfelé
Akinek van 190K-ja laptopra, és játszogatna is, el se kezdjen gondolkozni, ha talál még belőle, vagy jön készlet, csapjon le rá. Utánanéztem, ennél jobb teljesítményű gép akcióban msi ge60 gtx 660-al volt, de 240k-ért.
Igazából ennél jobb gépet újjonan 230-240k-tól lehet találni, szóval SZERINTEM abszolút bestbuy a gép, csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Reggelt! Kb 130 ezer Ft- körüli áron kérnék tanácsot laptop vásárláshoz, Asus vagy Dell, videóvágás, photoshop, lenne az elsődleges cél rajta, mondjuk egy ssd nem ártana bele, emellett egy erős proci és sok ram, és egy normális vga is kakor már Melyek a jó szériák mostanában, mit ajánlotok? köszi!
F1
-
Pocok256
veterán
válasz Dreadloord #45246 üzenetére
Driverek teljesen helyén vannak a Z500 nál kivéve akkor ha a user rá akar heggeszteni egy win 7 -et amit alapból nem támogat a gép ... Win 8 nál a driver feltétel kb 1 perc alatt megvan, ha valaki szopatni akarja magát és mégis win 7 et tesz rá úgy, hogy az a rendszer lassabb és rosszabb minden szempontból mint a 8 akkor szíve joga, de ezért se a gyártó se a gép nem hibáztatható !
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest