- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz SeniorTilla #171549 üzenetére
Vagy Lenovo Legiont
-
Mitya2010
csendes tag
válasz kchris78 #171548 üzenetére
A jelenlegi sem egy túl magas kategória, sima Inspiron 15-ös i5 processzorral 4 GB RAM-mal. De SSD-vel a mai napig teljesen jó a rendszer sebessége, stabilitása. Inkább a ház viseltes, a winchester cseréknél elpattanhatott pár műanyag fül. Túlzottan erőforrás igényes feladatokra nem használnám, így talán a nem profi hűtés sem kizáró ok. Leejteni még nem sikerült, ritkán viszem bárhová is, szóval túl magas kategóriás géppel sem szeretnék túllőni a célon.
-
Mitya2010
csendes tag
válasz SeniorTilla #171549 üzenetére
Bocsi, HP Pavilion-ra gondoltam.
-
Kbali
nagyúr
válasz Mitya2010 #171547 üzenetére
Szerintem felesleges 350-400e Ft-ot kidobnod ilyen felhasználásra. Ha tényleg bejön a Mac, akkor vegyél azt, legalább már nem 1 év rá a garancia.
A mostani felhozatalból 200-250 környékén minden további nélkül bevállalnék egy Acer Aspire 5-öst otthoni felhasználásra - főleg Ryzen-est dual memóriával -
Mitya2010
csendes tag
válasz Kbali #171554 üzenetére
Sajnos pont a Mac a legdrágább, de olcsóbb kategóriában nem igazán látok semmi értelmes típust. Max az Asus van jó árban, de a komolyabb márkák főleg egy eredeti Windows-al simán 300 fölött vannak. Onnan már nem nagy lépés a Mac sem és azon legalább már megvan a jogtiszta OS, szövegszerkesztő stb. Kicsit a rendszertől félek, meg az M1 proci ventilátor nélküli kialakításától. Bár rosszat még nem olvastam róla.
-
Kbali
nagyúr
válasz Mitya2010 #171555 üzenetére
Win-nel, épp 300 alatt (jól bővíthető fancy)
-
Pano
addikt
válasz Mitya2010 #171555 üzenetére
A Mac hardverben nagyon jó. A ventillátor mentességtől nem kell félni (nem melegszik, ha csak nem renderelsz kifelé 4k videót), sőt, inkább előny, hogy csendes és pl egész nyugodtan leteheted akár egy párnára is.
Azt viszont tudni kell, hogy a macOS nem való mindenkinek. Van aki meg tudja szokni, van aki nem (azzal viszont számolj, hogy pl a billentyű kiosztás teljesen más mint amit megszoktál.).
Office-t sajnos Mac-en se tudod megúszni, továbbá költeni kell appokra.
Ahhoz, hogy egy Mac-et jól tudj élvezni, be kell engedned magad az ökoszisztémába. Az viszont elsőre további költségeket jelenthet.
De ha érdekel vagy kérdésed van írj nekem PM-et, én is épp frissen MacBook air-t szokó emberke vagyok, így frissebbek a küzdési tapasztalataim. -
Mitya2010
csendes tag
Köszi a felajánlást Leginkább engem is az OS része tart vissza kicsit, másodsorban, hogy drágább. De mivel nagyrészt böngészek, filmezek stb. így talán nem lenne "vészes" az átállás, különösebben plusz szoftverekre nem lenne szükségem. Az alap szövegszerkesztéshez szerintem elegendő a pages, max ha valakinek küldeni kell word-be konvertálom és kész. Telefonom már 8 éve Iphone, szóval az ökoszisztéma nem ismeretlen, sőt előnyösebb is lenne a telefonhoz. Kidolgozási minőségben, dizájnban messze a MacBook tűnik a legjobbnak.
-
floatr
veterán
Sziasztok!
Irodai felhasználásra keresek laptopot (i3, 8GB RAM, legalább 256GB SSD, 15" FHD kijelző, win10). Ezt a gépet néztem ki, de semmi infóm nincsen a megbízhatóságáról.Valaki tud ezzel kapcsolatosan véleményt mondani? Esetleges alternatíva?
Köszi -
Dhampir
félisten
válasz DJZoliboy #171550 üzenetére
Ha a GPU lehet erősebb, akkor nézd meg a Dell G15 5511 (Intel processzor) vagy a Dell G15 5515 (AMD Ryzen processzor) laptopokat.
VGA-t illetően RTX 3050 és RTX 3050 Ti-től az RTX 3060-al felszerelt konfigurációkban kapható.
A beépített kijelző gyengébb színterű, a komolyabb fényképszerkesztéshez nem lesz elegendő.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Mitya2010 #171558 üzenetére
Anyagminőségben, hardverben biztos, hogy sokkal jobb azoknál az alternatíváknál, amit említettél.
A kihívások igazából akkor jönnek, ha nem "laptop módban" akarod használni a macbookot. Értsd: monitorra kötni és perifériákat aggatni rá.
A filmezésnél vedd figyelembe (ha nem streamingre gondoltál), hogy külső NTFS fájlrendszerű meghajtókat csak olvasni tud a macos, írni nem. Utóbbihoz venni kell külön alkalmazást 5-7 ezer forint. Ilyen, alapnak hitt dolgoknál jön be az amit említettem, hogy valószínűleg appokat is venni kell, mert nem mindennek van rendesen működő free alternatívája (sajnos). -
Mitya2010
csendes tag
Őszintén szólva tényleg alap dolgokra használom a gépet, böngészésre főleg. Online filmes oldalakon nézek legtöbbször filmet, bár ehhez hiányzik a gépről a HDMI kábel, de átalakítóval vagy képernyő tükrözéssel talán működne a TV-vel összekötés. Néha kocsiba írok ki pendrive-ra zenéket (tudom ősember vagyok, már Spoty-t kellene hallgatni ), max ez lehet problémás az NTFS miatt, ha jól emlékszem ebben a file rendszerben formázza. Néha munkára, de otthon igyekszem nem dolgozni. Ahhoz elég egy alap szövegszerkesztő, levelező, ÁNYK felület stb. Max a TeamViewer-t jó ha tudja, azzal tudok csatlakozni az irodai gépemhez. Nagyjából ennyi tudásra van szükségem.
-
malor
aktív tag
válasz Mitya2010 #171565 üzenetére
"Online filmes oldalakon nézek legtöbbször filmet, bár ehhez hiányzik a gépről a HDMI kábel, de átalakítóval vagy képernyő tükrözéssel talán működne a TV-vel összekötés. "
Chromecast-tal megismerkedhetnél Chrome böngésző (ha szükséges, de vannak oldalak, amik böngészőfüggetlenül támogatják) és egy Chromecast kütyü a tévére (ha nem tudja alapból) és vezeték nélkül nézheted a tévén a streaminget
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz floatr #171563 üzenetére
Ennyi pénzért nemigen van versenyző. Ha nem baj, hogy szerviz esetén akár 1-2 hétig is kiesik a gép, akkor Acer Travelmate, Aspire5; Asus Expertbook is megnézhető. HP Probook 4-es vagy 6-os szerintem nem lesz ennyiért, ahogy Dell Vostro 5xxx sem nagyon (ez utóbbiak a kisirodai használatra szánt sorozatok).
-
don gatto
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és két aránylag hasonló gépet néztem ki csak a döntéshez kellene 1 kis hozzáértő löket .
[link]
Vagy
[link]
Lenovot szeretnék, a kezdetektől ezen márka mellett voltam/vagyok, nekem nagyon megfelelt, csupán gamer konfigurációsom nem volt még ezidáig.
Itt az merült fel bennem, hogy annyival jobban megéri e a média marktos azzal az ryzen7es procival, hogy azt válasszam a dupla annyi ram-os és ssd-s "radiumos" helyett (ryzen5os procival). Valamint az ips 165hz kijelző is a mediás mellett szól.
Remélem érthető módon írtam le számotokra és remélem kapok is 1 kis segítséget ez ügyben. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Laci. -
veterán
válasz Mitya2010 #171573 üzenetére
Ne legyen ebből gondod, a kábeles megoldások mindig jobbak voltak. Egy FHD vagy 4k filmet Chromecast-tal nézni nem olyan, mint HDMI-vel
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Bounti
aktív tag
válasz don gatto #171569 üzenetére
Szia! Nekem is az 5600H-s gépem van (82K2007YHV) annyi eltéréssel, hogy feleannyi a Ram és az ssd. Viszont az enyémben 165Hz-es a kijelző, nem 120-as, ahogy a Radium írja. Talán előbb telefonon érdeklődd meg, hátha csak elírták (ha jól tudom, a 3050 Ti-al szerelteket 165Hz-es kijelzővel szállítják). Amúgy nem ajánlom a 120Hz-es kijelzővel szerelteket, mert csak 250nit fényerőt produkálnak (300nit helyett) és a színhűségük kritikán aluli (100% srgb helyett csak kb 65%).
Ebben a modellben amúgy egy 2242-es, egy 2280-as, és egy sata3-as ssd-nek van hely. Viszont úgy oldották meg, hogy vagy egy 2280-ast vagy egy sata ssd-t tehetsz bele, a kettő együtt nem működik (az RTX 3060-al szereltekbe meg csak 2280-t). Szóval a helyedben, ha a Radium-ost választod, én mindenképpen megkérdezném, hogy melyik foglalatban van az ssd, mert ha a 2280-an akkor már csak egy 2242-sel bővítheted, ami sajnos Magyarországon nem kapható sok helyen (általában csak a satás, nem az nvme), így külföldről kell beszerezned.
Hogy melyiket válaszd az ugye a felhasználáson múlik. Ha a nagyobb processzorerő számít illetve a több mag akkor inkább az 5800H-t vedd meg.
Játékok szempontjából mindenképpen a 3050 Ti lesz a korlátozó tényező, mivel a 4GB vRam magas részletességnél elég hamar betelik. Ha van rá keret akkor mindenképpen egy RTX 3060-al szerelt gépet ajánlok, mert játékok alatt inkább az a korlátozó tényező, és nem a processzor.Van még egy-két dolog amiről tudni kell.
Amennyiben Performance módba kapcsolod a gépet az akku is merülni kezd (igen, töltőre dugva) egy meghatározott százalékig, mert ilyenkor elengedi a gyeplőt mind a processzornál, mind a videokártyánál. Ez egy beépített fícsör (Hybrid Performance Boost), és még nagyobb táppal is csinálja (az alap 135W-os helyett vettem egy 170W-ost), és sajnos úgy néz ki, hogy kikapcsolhatatlan. Amúgy Auto vagy Silent módban nem csinálja, csak ahogy az előbb is említettem, ilyenkor szerényebb a teljesítmény és a beállításokkal kell játszani, hogy ne fuss ki a vRam-ból.
A másik, hogy csak Optimus módban tud működni a dedikált 3050 Ti, nincs MUX switch, tehát mindig az integrált Radeonon keresztül jeleníti meg a képet (vagy ha a Biosban átállítod, akkor csak a Radeon működik), még a HDMI kimeneten keresztül is. Ez némi teljesítményvesztést okoz.
Így hirtelen ennyi, remélem azért találsz benne hasznos infót, ha pedig hülyeséget írtam volna majd a többiek kijavítanak...
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Kbali
nagyúr
válasz SeniorTilla #171574 üzenetére
Chromecast arra jó, ha átlövöd a TV-re a weboldalt, hogy ne kelljen a laptop kijelzője előtt görnyedezni vagy fotót, videót. Már egy böngésző tükrözésben is jelentős lag van.
-
veterán
válasz Kbali #171576 üzenetére
"Online filmes oldalakon nézek legtöbbször filmet, bár ehhez hiányzik a gépről a HDMI kábel, de átalakítóval vagy képernyő tükrözéssel talán működne a TV-vel összekötés. "
Erre reagáltam ezt nem lehet ilyen megoldással élvezhetően nézni. A videónézés is gáz, akadozik.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Asszonynak keresnék valami hurcolós gépet irodai munkára(főleg office).
A főbb paraméterek:
-360 fokban visszahajtható kijelző
-világítő gombsor
-14 colos kijelző
-ssd300k alatt
Eddig ezeket néztem:
LENOVO YOGA Slim 7 14IIL - i5-1035G4, 14FULL HD, 512 GB, 8GB, Iris Plus Graphics, Win10
LENOVO YOGA Slim 7 - Ryzen 5 4500U, 14FULL HD, 512 GB, 8GB, Radeon Graphics, Win10
HP Probook x360 440 G1 Laptop Win 10 Home ezüst (32662260)
HP Pavilion x360 14 - Gold 7505, 14FULL HD, 512 GB, 8GB, UHD Graphics, Win11Bármilyen javaslatot megköszönök.
[ Szerkesztve ]
-
Trakk77
csendes tag
Sziasztok! Utóbbi jó pár évben elszakadtam a PC-k, notebook-ok világától. Ezért fordulok most hozzátok segítségért: fiamnak szeretnék vásárolni egyetemi évekre (mérnökinformatikus) notebook-ot.
- Vásárlás esedékessége: április végéig, de akár nyár elejéig is ráér. Nem tudom, hogy mikorra várható következő hardver frissítés? Kérdés az is, hogy várhatóan eleve drágulnak a hardverek és érdemes minél előbb megvenni?
- Elképzelt konfig kb.: erős CPU, jó videokártya (kb. RTX 3050 ti-től), 16Gb RAM, 512Gb SSD, 15"-nál nagyobb kijelző.
- Keret: 350-450.000 Ft (bruttó).Köszönöm.
-
veterán
válasz Trakk77 #171580 üzenetére
Biztosan drágulni fognak, chiphiány van és az egyebek miatt.
Ha jól értelmezem, 17,3-as gépet keresel neki. HP 470, HP Probook 470 lenne jó, de ezek nem gamer gépek. Programozni nem is kell gamer, gondolom játszani is akar rajta, azért kell a gamer VGA. Ha gamert keresel, akkor a HP Omen 17 ajánlott, de ehhez kevés a keret, max. használtban tudsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Chesterfield #171579 üzenetére
Miért szükséges a touch kijelző? Ha rendszeresen használják, ebben az arkategoriaban 1 év után kuka a zsanér
[ Szerkesztve ]
-
adam533
csendes tag
Sziasztok!
Új ajándék laptop vásárlását tervezem. A felhasználási terület főleg multimédia fogyasztás, plusz office.
Grafikailag a legnagyobb igény sims 3/4 lenne. Ez elég magas prioritás hogy jól fusson.
Költségeket téren a költséghatékonyság legfontosabb, amennyiben a fenti céloknak megfelel akkor rendben van.
Valaki tudna ajánlani ennek megfelelően laptopot?
Köszi a segítséget -
Opa
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
~300e Ft
(3) Felhasználás?
Filmnézés, böngészés.
(4) Ha játékra is használnád...
Nem lesz játék
(5) Kijelző
17" IPS vagy VA
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Csak otthoni használatra.
(7) Operációs rendszer?
Nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min. 256 SSD és min. 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
FEKETE színű kellene
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új.
A fenti infókkal keresek gépet.
Egy ACER Aspire A317-53G pl. jó lenne, de sajnos a hölgy mindenképpen feketét szeretne és abban nem találtam.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Használt vagy refurbished notebookot keresek, max 200k -ig, de ha 100k körül lenne annak még jobban örülnék Előző gépem egy Lenovo Z500 volt, 2013 óta nyúztam mostanáig, szóval vigyázok a cuccaimr (anno használtan 85k -ért vettem... ). Céges gépem egy Dell 5410, ilyesmi minőséget keresek.
Paraméterek:
- Csak Dell, HP vagy Lenovo Thinkpad
- 14"
- Legyen masszív, jó hűtéssel, bírjon ki 6-8 évet átlag használat mellett
- Netezésre, youtube, olvasás, excel, kezdő python programozásra lenne max használvaKöszönöm előre is az ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
-
superbayern
csendes tag
Sziasztok!!
Laptopot szeretnék venni elsősorban grafikai munkákra, pl. photoshop, illustrator, stb.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 Ft (talán egy picit többet is adok érte, ha jobban járok)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
grafikai munkákra, ftó szerkesztés, tervezés, munka szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
steames játékok menjenek rajta simán(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
legalább full HD kijelző legyen, inkább fényes.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
heti 2x hordoznám és vonaton használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows, vagy ios(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD mindenképp , a mérete lényegtelen. Ram mennyiség legalább 8 GB legyen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
100% SRGB
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Igen csak új gép érdekelköszi előre is
-
tomic
addikt
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Kb 650 Euro-t szánnék rà. Kinti vásárlás lenne.
(3) Felhasználás?
Net,Home Office,Film
(4) Ha játékra is használnád...
Nem
(5) Kijelző17"
Ips-re gondoltam.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Szinte csak otthon, minimálisan hordozva
(7) Operációs rendszer?
Nem
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min 250gb adatnak és min 8gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Ùj
Gyors kereséssel én ezt talàltam. [link]
Ebben lenne egy I5 és az egyéb feltételeknek is elsőre megfelelőnek tűnik.
Szerintetek? -
arabus
addikt
-
veterán
-
tomic
addikt
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy Ryzen 5 5500U vagy inkàbb az Intel I5 1135 az erősebb?
-
MaxxDamage
félisten
válasz tomic #171596 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tomic
addikt
Akkor pl egy [ilyennel] előrébb lennék mint a koràbban linkelt Acer 17"- es?
-
beci
őstag
Sziasztok.
(1)Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Netezés,filmezés,office,Word.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 vagy nagyobb, szép kép.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 10-11
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Ssd 256-512, Memória 12-16
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.
Köszönöm a segítségetOlyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SeniorTilla #171595 üzenetére
Lenovoé, nem? 10-11 éve
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest