- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz tibz03 #36348 üzenetére
Alapvetően az 1 év garancia a probléma, amit ugyan tudsz bővíteni 1 éven belül a vásárlástól számítva, de akkor meg már ott vagy, mint az eleve drágább gépnél.
A szerviz vivős-hozós, a legkisebb problémánál is legalább 1 hétre nélkülözöd a gépet.
Megelőztek...
Amúgy meg ha már Acer, akkor TimeLineX modellt keresnék (akár Aspire , akár Travelmate).[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tibz03 #36348 üzenetére
"Miért tartod rossznak? Írod, hogy az anyaghasználat nem oké, ezt elfogadom látatlanban, de a hardverbe nehéz belekötni (i5 + GT 540), a külseje pedig szubjektív, nekem speciel tetszik."
Én a hardver anyaghasználatot értem nem a tudást...
De ezt itt polip kolléga normálisan meg is fogalmazta:
"a wifi karira, a procira, alaplapra, stb. ezek a prémium gyártóknál (lenovo toshiba dell stb) a beszerelés előtt bevizsgált, letesztelt, A kategóriás cuccok!
amik nem mennek át a minőségellenőrzésen, azt visszadobják a gyártónak, akik ezt nem öntik tajvannál a tengerbe, hanem féláron, negyedáron eladják más gyártóknak akik tesznek rá, hogy nem ment át a toshiba rendszerén az adott hardver!!!
ezért van az, hogy ugyanaz a konfig olcsóbb acerben..., mint mondjuk toshibában"
Ezért is van ezekre csak 1 év gari. Én ha már valamire akár 100 ezret is kiadok legyen rá 2-3 év garancia, most megveszed netán talán 1év után pont pár héttel befő az alaplap b@szhatod...
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz runner 125 #36350 üzenetére
Értem, köszönöm az összeszedett választ.
Az általad linkelt Samsungban GT 520 van, ami azért elég jelentősen elmarad az 525-540-től, egyébként nem tűnik rossznak, viszont az alumíniumszürke szín itt is befigyel... akkor már inkább Z575.
A HP külsőre nem tetszik, a Toshibának meg szörnyű az anyagminősége.Hallgatok rátok és az általános véleményre az Acert illetően, úgyhogy inkább hanyagolom.
Marad a Z575, és valahogy megpróbálok megbarátkozni az alumíniumszürke színnel, vagy bevállalom a 17,3"-os G770-et (i3 + HD 6650), ami nem tudom, hogy jó ötlet-e, figyelembe véve, hogy cipelném magammal külföldre, valamint szokásom ölben használni a laptopot. Ezek miatt kissé félek a 17"-tól. Pedig nem bánnám a nagyobb kijelzőt, de ugyebár ott a natív felbontásban (1600x900) kell telesítenie a HD 6650-nek... Vélemény?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tibz03 #36353 üzenetére
575AM szerintem is teljesen jó választás, csak nem akartam írni a burkolata miatt....
G770 is jó gép, de azt neked kell eldöntened hogy egy 17"-est jól tudod e használni ha mászkálsz...Szerintem menj be egy MM-ba és nézegesd meg a 15"-17"-est gépeket. Ha nem játszol komolyabb játékokkal, akkor az 1600-as felbontást bőven elég a HD6650-es.
Amúgy ha sokat mászkálsz szerintem egy 17"-es noti már nagy...
[ Szerkesztve ]
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv! Esetlegesen nem tudja valaki, hogy a Toshiba Satellite P770-nek fényes avagy matt a kijelzője? (17,3") Köszönöm, üdv.
-
runner 125
nagyúr
Ebben az árkategóriában sajnos kevés gép érhető el. Vannak a 100-130k-s beugró gépek, és a 200k + gamer kategória, a kettő között sajnos kicsi az átfedés, így nincs nagy választék.
A G770 nagyon jó, de mérlegeld a méretet. Ha, heti rendszerességgel kell cipelned - pláne tömegközelkedéssel - szerintem is felejtős.
Menj be valamelyik notis boltba, ahol ki van állítva. Élőben mégis más elmélkedni, mint képről.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
solano
csendes tag
Nekem ugyan G570em (is) van, de messze a legjobb az anyagminösége a kategóriában.A z sorozat meg ennek a prémiumváltozata. Nem bánnod meg a lenovot az biztos!
Acerről meg annyit, hogy nekem ugyan volt egy extensam és nagyon sok baja volt, ettől függetlenül ez a mostani aspire ég és föld ahhoz képest! Az egy év garancia az egyetlen hátuulütője, ettől függetlenül jó kis gép szerintem.
Ez az infó, hogy az acerekbe asusokba tulajdonképpen nem A kategóriás cuccok vannak honnan jött? Azért egy 300k-s asusban vagy acerben nem hiszem, hogy olyan hdd vagy alaplap van ami mondjuk egy toshiba c660ba nem lett jó
Elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok asussal, acerrel, de azért nem oylan rossz gépek ezek, nekem pl asus szervíz kb másfél hétig tartott, úgy, hogy euronics inzézte. Msi-m két éve van, napi 12-16 órát megy, semmi gond vele. Ja és van egy 1éves JW minix netbookom ami aztán tényleg a gagyi csúúcsa, az is napi szinten használva van, csak jót tudok nyilatkozni róla, attól függeltenül, hogy ócska müanyagokból van összerakva.
Ja és az sem semmi, hogy a sokak álltal a notebookok királyának modnott dell egy fórumozónál 1-2 év alatt 3szor volt szervízben. Ő azzal kezdte, hogy mindent csak dell- nem[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz B-L-A-C-K #36354 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Voltam tegnap MM-ban, nézegettem a 17"-os notikat a 15"-ösök mellett, valahogy nem sikerült döntőre jutnom. Az minden esetre egyre biztosabbnak tűnik, hogy Z575 vagy G770 lesz.
Igazából a leginkább annak örülnék, ha lenne a G770-nek egy 15"-os változata, esetleg sötétszürke vagy fekete színben, még ha nem is alumíniumborítású, azt se bánnám... De ilyet egyszerűen nem találok (legalábbis jó VGA-val).Egyébként a Z575 utáni "Am" mire utal? Itt látok "Am" és "Gm" változatot is. A specifikációk látszólag ugyanazok.
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Melyik a jobb teljesítményben a
Toshiba Satellite L750D-16K
vagy
SAMSUNG NP300E5Z
? -
boff
senior tag
Sziasztok
Asus A3H-ról mi a véleményetek? Megbízható?Képernyő: 15.0" XGA TFT
Mobile Intel- Celeron--M380 1,6 GHz
RAM: 1,5 GB
40GB HDD
8x DVD+-RW DL drive
billentyűzet: magyar
audio: AC' 97 16 bit sztereoebben a formában lenne nekem, egy asztali pc-re cserélném meg még rádobnának pár ezret.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tibz03 #36358 üzenetére
Z575AM/GM között eddig annyit találton hogy a GM fényes kijelzős/AM matt kijelzős, de ebben sem vagyok 100%-ig biztos...Külsőleg nem találtam semmit, hardveresen meg egyformán alakíthatóak...(azaz ugyan azokkal a változtatásokkal rendelhető)
De hátha valaki megmondja neked pontosan...
[ Szerkesztve ]
-
benete
tag
Jó estét Mindenkinek!
Az a kérdésem, hogy mi a véleményetek a Toshiba Satellite P750-ről? Sajnos az L750 elég gyenge kivitelűnek látszik, ezért ezt néztem ki magamnak.
Van-e annyival jobb, mint amennyivel többe kerül? -
Sanyabá
senior tag
Van-e vagy volt-e valakinek HP 8710P magnézium házas gépe?
- Intel Core2Duo T8300 @ 2,8Ghz /setfsb overclock alapfesz./, alap 2,4Ghz
- nVidia Quadro NVS 320m @ 700/1400/800 256mb DDR3 up to 2048mb, 128bit + turbo cache
- 4Gb Samsung DDR2 @ 800Mhz /setfsb/ gyárilag 667Mhz
- 17" matt LCD kijelző, 1440x900
- DVD supermulti
- 320GB/7200/16MB HDD
- HDMI + vga out, 6 usb!!, express card, multi kártya olvasó, smartcard olvasó, fireware, beépített modem, 10/100 hálókártya, ujjlenyomat olvasó,, beépített pöcök egér és hozzá gombok, a touchpadon kívül, magyar bil, wifi és bluetooth
- 73Wh 8 cellás akku, amely 100%-os!!, akár 4 óra használat.Érdemes ebbe még beruházni?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
EmilyWhite
csendes tag
Sziasztok!
Építőmérnökire készülök és nem nagyon vagyok otthon a notebook-ok világában. Milyen gépet ajánlotok, amin biztos, hogy elmennének a tervezőprogik és lehetőleg jó film és zenelejátszási lehetőségek vannak rajta? Fontos lenne az is, hogy az aksija jól bírja. A pénz nem számít annyira. Kb 200'000 körül legyen.
Eddig egyébként hp notebookokat néztem, de nem tudom melyik lenne a jó, egy építészmérnök ismerősömnekSony Vaioja van, de arra azt mondták, hogy nem kifejezetten építészeknek való. Hát nem tudom, előre is köszi a válaszokat! -
B-L-A-C-K
titán
válasz EmilyWhite #36370 üzenetére
Szia.
Lenovo Y570 (teszt)/Asus N55SF (teszt)
Mind2 gép 200 körül van, minőség, és teljesítmény szempontjából is nagyon ajánlott vétel ebben az árkategóriában mind2ő.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Sanyabá #36369 üzenetére
Annak nézz utána, hogy van-e valami típushibája, itt kifejezetten arra gondolok, hogy szeret-e a videokártyája meghibásodni - a Quadro-s ThinkPad T61-eknél ez általános hiba, hogy egy idő után elenged az alaplapi forrasztás a videokártyánál...
Illetve arra figyelj, hogy milyen a kijelzője, mert ezekből a régebbi gépekből ki lehet fogni egykét nagyon szép kijelzőset is (IPS, MVA). Mennyibe kerül amúgy?Amúgy használtan többnyire üzleti gépeket érdemes venni, mint ez, nagyobb az esélyed, hogy tovább fogják bírni
-
B-L-A-C-K
titán
válasz EmilyWhite #36373 üzenetére
Ha veszel előtte azért pár szempontot nézzél meg melyik jön be neked jobban kijelző szempontjából.
Lenovo Y570: max felbontás 1366x768, fényes felületű kijelző (ez annyit jelent világosba tükröződik, de viszont sokkal telítettebbek a színek, plusz a kontraszt is jobb...)
Asus N55SF: max felbontás itt tőbb féle van, 1366x768(HD)/1600x900(HD+)/1920x1200 (FULL HD), matt kijelző (világosban nem tükröződik, ellenben színek is a kontraszt gyengébb)
Persze ha nagyobb felbontásút veszel ott már megugrik az áruk, de programok szempontjából gondolom jobb is, bár az is egyén függő...
digolaci: Ezt most miért írtad nekem? Amúgy nagyon jó kis gép, ha gondolod a személyes tapasztalatodat megoszthatnád itt a géppel kapcsolatban, mert sokan vesznek gépet, de többségük nem ír róla semmit, és néha jól jön egy adott gépről pozitív/negatív tapasztalat...
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
hali!
kb 350.000 ért mit ajánlanátok?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Pszihonaranc #36380 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Milyen méretőre gondoltál?
-
MODERÁTOR
-
B-L-A-C-K
titán
válasz EmilyWhite #36382 üzenetére
Már 1600x900-as felbontásban és erősebb porcival kapsz ~214 ezerért.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz EmilyWhite #36388 üzenetére
Nm. Azért még várd meg pár ember ajánlatát, de szerintem ez elég jó választás.
-
ryz
csendes tag
válasz EmilyWhite #36385 üzenetére
Szia!
Ne csak abban gondolkozz, hogy a laptopnak milyen a kijelzője. Első évben vagy talán első 2-ben sem nagyon fogtok tervezni. Ha kicsinek találod a felbontását a notebookodnak ami amúgy minden más tekintetben megfelel akkor veszel hozzá egy monitort ami nagyobb is és nagyobb felbontású is, így meglesz az a lehetőséged, hogy a tervezéskor a szobádban jó nagy a monitor, de a laptopod közben pedig szállítható marad.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz B-L-A-C-K #36381 üzenetére
hát érdekes, mert két alternatíva van. Mindjárt körülírom, csak előtte rögzítem hogy milyen nem: üzleti, és gamer)
A két lehetőség a következő: vagy valami kis vékony könnyű dizájnos notebook, nem árt azért ha gyors, és ami fontos még az üzemidő. (gondolom ebben a kategóriában a méret az 13")
Vagy pedig egy átlag desktop pótló. Ami annyit tesz ki hogy a súly/ külső számít a legkevésbé, viszont a multimédia ott legyen, gyors is legyen, mondjuk 15" ös méret, szép kijelző (matt az csúcs lenne, de nem kritérium) videókártya..hát mittomén azért menjen rajta egy css/l4d2 ha a halálomon vagyok. Az akku idő ugye meg e szempontok által fixált, hogy úgysem lesz hosszú. Meg a billentyűzet sem egy utolsó szempont.huhh igényesen behalt PH vagy egy fél órára
[ Szerkesztve ]
-
digolaci
tag
B-L-A-C-K:
Igazad van nem neked kellett volna írnom, csak a matt kijelzőre reagáltam és a paramétereket mindenkinek szántam. kezdő fórumozó vagyok és még nem mindent úgy csinálok mint aki már évek óta jártas ebben.
Sok tapasztalatom még nincs benne, amint írtam ma reggel hozta afutár és még csak ismerkedem vele. Eddig nincs probléma vele, minden tökéletesen működik!!!
1 hónapja nézegettem és olvasgattam a fórumokat.Minden áron matt kijelzőst szerettem volna,de sajnos ami már a mai játékokat is könnyedén elviszi az már nekem horror összeg lett volna. Először egy HP-t néztem ki 15,6"-ost matt kijelzőst, de a grafikai teljesítménye szinte nulla volt, de nem is ezért álltam el tőle,hanem a HP-s fórumon csak a panaszkodást olvastam. Hol meghibásodás,hol driver támogatás problémákról valamint gariztatás problémákról olvastam.Majd átmentem a lenovo ideapad fórumba és pozitívumokat írtak és nem az elégedetlen hozzászólásokat kellett végig olvasnom. Végül a Lenovo Ideapad 15,6" HD LED Z575Am - 59-317167 notebookot választottam 179.000- ért. Nem bántam meg, gyönyörű a gép! A kijelző fényes,de egyáltalán nem zavaró, a megjelenítés észvesztően gyönyörű. Előre telepített win7 prof.SP1-el kaptam, miután bekapcsoltam a win7 telepítő elindult automatán minden drivert feltelepített és 30 perc múlva használatra kész volt. A hangja tökéletes élményt nyújt akár a zene hallgatás, filmnézés vagy játék közben, még magam is elcsodálkoztam rajta.A mai játékok akadás mentesen akár high vagy akár ultra beállításokkal játszhatók, persze ez játék függő. Ahogy mondtam sok tapasztalat még nincs a gépről, de a mai nap során kiválóan vizsgázott a Z575 és mindenkinek ajánlom aki 180.000 körül gondolkozik notebook vásárlás terén. Hajrá Lenovo!
Elnézést kérek a hosszú és összeszedetlen hozzászólásomért, de a gyakorlat teszi a mestert[ Szerkesztve ]
Digolaci
-
runner 125
nagyúr
válasz EmilyWhite #36388 üzenetére
A tippekért cserébe kérnék egy kis személyleírást, telefonszámmal mellékelve. Hölgyválaszoknál ebben a topikban ez a divat.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Pszihonaranc #36392 üzenetére
Szerintem ha a 15"-ös méret mellett döntesz akkor 200 ezerért egy Asus N55SF matt kijeézős notit vegyél. Felesleges 350 ezret kiadnod egy gépért ha nem nagyon játszol, ez meg elég most szinte minden játékra, és tudásban is nagyon ott van, plusz anyaghasználata is nagyon jó.
Kicsiben viszont nem vagyok jelenleg otthon, fél éve nem is nézegettem őket, de ha tele lennék lóvéval és az esztétikára mennék akkor vennék egy 13,3"Apple MacBook Air...
digolaci:
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Sanyabá #36386 üzenetére
Utánanézéssel lehet kideríteni a képernyőt.
Én annyira nem ismerem a használt árakat, de szerintem kérdezz rá a beárazós topicban, mert ezt egy picit drágának találom o.O
Illetve a HP topicban is biztosan érdeklődhetsz felőle.Mondom én, hogy drága, inkább Alfa156-nál kopogtass, ő garanciát is ad rá!
-
Franklin
addikt
válasz EmilyWhite #36385 üzenetére
Nem szólt be és nem is az Asus-ra értette a szerkesztést, hanem arra, hogy 5 percen belül lehetőséged van a már elküldött hsz-t szerkeszteni.
Tehát nem "illik" öt percen belül több hsz-t posztolni, hanem ha valami eszedbe jut még, akkor a már meglévőt szerkeszteni.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz B-L-A-C-K #36395 üzenetére
áhh... az alma felejtős Nem csípem se a macintosht se pedig az apple hozzáállását
esetleg egy samsung series 9?meg közben kaptam egy olyan tippet, hogy dell xps15. Na erre mit szólsz?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Pszihonaranc #36398 üzenetére
Hát igen kinek mi jön be, (amúgy én sem vennék almát csak ha már nem tudnék a pénzemmel mit kezdeni... ). Samsung jó e erre tényleg nem válaszolnék, plusz hogy kicsibe mit vegyél mert tényleg nem nézegettem mostanában őket.
De ha 15.6"-os vagy afelett döntenél abban szívesen tudok segíteni.
Dell xps is nagyon jó gépek, de tudásban viszont jobb az Asus N55SF. Még a LEnovo Y570-et is ajánlanám csak ez fényes kijelzős...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest