- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Akku le, majd leveszem a nagy műanyag takarót, ami alól elérhető a hűtőventi, kicsit várok, h lehűljön, kiviszem a garázsba és szépen nagy nyomással (8 bar sok, olyan 4-5-tel szoktam) mindkét irányból kifújatom. Ventire vigyázni kell, h ne forogjon túl, általában az ujjammal le szoktam kicsit szorítani a közepét.
Ez kb. a 7. év, h megy a hiba nélkül a gép. ( Made in Germany FuSi. )"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
Hát gondolom venti nyállásaiba bele nyomatja a nagynyomású levegőt és a kis porcicákat is darabokra szedi, és ki tud jönni minden...
Bár a szétszedés a tutibb.
Jut eszembe ha valakit érdekel ha zörög a venti hogy lehet orvosolni házilag, elárulom: Nem kell kikacagni majd, de nekem minden alkalommal eddig amelyik notimba csörgött, úgy csináltam hogy szétszedtem, a ventilátort lehúztam a foglalatáról, és fülpiszkáló segítségével étolaj/olívaolajjal bekentem szépen a belsejét, és lám semmi zörgés...Természetesen tudom erre van speciális anyag, de miután nem volt otthon egyszer sem, illetve ezt felfedeztem azóta így csinálom, és nagyon bevált, plusz az olaj nem párolog el vagy ilyesmi, szóval huzamosabb ideig jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ->Raizen<- #35204 üzenetére
Hát mivel egy notim se volt meg huzamosabb ideig így nem tudom pontosan, de régebben úgy vettem egyet hogy már csörgött, megcsináltam, fél év után adtam el kb és ezaz idő alatt többet nem nyúltam hozzá...
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #35198 üzenetére
Olyan sűrűn takarítja az ember amilyen sűrűn kell, ha érzem, hogy melegszik, és maxon süvít a venti akkor fogom és szétszedem (egyébként elárulom én is komresszorral takarította, viszont Acer volt és azokon eleve alultervezik a hűtést)
#35202 B-L-A-C-K: csak mondom egyszer vásárlás során elcammogsz a megfelelő sorba (pl. tecsóban) veszel ca. 900 HUF-ért egy kis WD40et, és kb életed végéig elvagy vele. (Én több mint 1,5 éve vettem mindenhova használom ahova kell (pl zsanérok) és szerintem még az 1%-a nem hiányzik)
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
-
umek7
őstag
Kösz a tippeket
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #35207 üzenetére
Lehet valaki csak ezért tart disznókat....
mokus1: Á ez tuti tipp, eddig vagy 4-5x csináltam és minden alkalommal bevált,
. Mikor kipróbáltam az is azért volt mert már kib@szottól idegesített zörgés, és mivel nem volt itthon más mondom megnézem nagy gond nem lehet gondoltam...Ennek a HP530-asnak amit most szedtem szét zörgött, egy kis Vénuszt kapott, és lám semmi baja... Bár ügyelni kell a menyiségre ha nagyon vékonyan kened szart sem ér...[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ->Raizen<- #35211 üzenetére
Egy kis zsírleszívást majd beiktathatsz akkor nála...
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #35210 üzenetére
Megveszed az 5 lityós Vénuszt és kádban, vagy megfelelő méretű lavorban szépen áztatod a gépet 1 éjszakát. TUTI TIPP
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Vedro
tag
válasz ->Raizen<- #35216 üzenetére
Az úgyis mérgező, meg amúgy sincs rá semmi szükség, csak zörög miatta
-
-
farmer
csendes tag
válasz Borote #35221 üzenetére
Arról
Abszolut outsiderként a két legfontosabb extra amit eddig csodálattal és hálásan fogadok, a matt kijelző és a billentyűzet háttérvilágítása. Tudom a fanatikus hozzáértők inkább a procikon, videokártyán, hőfokon és a magnézium belső meglétén vagy hiányán vitatkoznak, de nekem -többek között- ezek az "apróságok" tesznek fantasztikussá egy gépet. -
Vedro
tag
válasz Borote #35224 üzenetére
Ja az stimmel, csak érdekelt még a HP is, am csak azért kérdezem, mert már most elkezdek gyüjteni, hogy 2 év múlva valami utódjukat megvegyem aztán 10 évig nem veszek új gépet (de legalább 6 évig )
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A HP notim bedugta a banant, igy elado sorba kerult.
Most keresnek helyette valamit, ami Geforce videos, legalabb valami i5, es a RAM-ot tudom boviteni 8G fole. (Sok 3D-t kell megnyitnom, a 8 most meg eppen eleg, de... jo lenne a lehetoseg, hogy jovore ne kelljen cserelni. Az ATI/IBM integralt video is a melo miatt nem jo.)
Tudtok ebben segiteni? / Elore is koszonom!
Udv,"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Csigger
őstag
Sziasztok!
Mindig mindig visszakanyarodok a fórumhoz, sasolom, hogy ki írogat esetleg olyan "problémával" amivel én találtam szembe magamat. Néhány napja ismét feltettem a nagy kérdést az ominózus 13-14" könnyű, strapabíró, hosszú akksi idejű notikkal kapcsolatosan, és most már jól körvonalazódni látszik 3 gép, ami között vacilálgatok, ezek pedig nem mások, mint a:
Lenovo Ideapad v370
Hp Probook 4330s
Dell E5420Mivel most egy komolyabb gépet szeretnék az Asusom helyett, ezért sajnos belecsúsztam ebbe a 170k-s határba.
Az lenne igazság szerint a kérdés, hogy szerintetek a három közül melyik lenne a befutó, illetve ha van esetleg másik hasonló tudású noti, esetleg kicsit kevesebb pénzért, akkor mit ajánlanátok?!Köszi előre is mindenkinek!
Apple and Android user
-
Borote
addikt
Nekem már lenne pénzem egy ilyen gépre, de szerintem nincs értelme. Ennyi pénzből veszel két asztali gépet és egy notebook-ot is, ha úgy használod a gépet, mint én (most nincs időm játszani, de ettől vonatkoztassunk el )
Értem ez alatt, hogy két helyen van szükséged a gépedre, nekem pl itt a kollégiumban, illetve otthon. Nekem még az is bőven elég, ha itt van egy asztali gép, és emellé veszek (illetve vettem) egy használt üzleti gépet (az asztali még várat magára ). Ha játszani szeretnék, azt jó eséllyel nem úgy teszem, hogy valahova elmegyek, és ott - kivétel a LANpartyk, de azt talán túlélemDoserékat is teljesen meg tudom érteni, ő például kamionos, sokat utazik, otthon is kevés a helye, neki például pont ez a megfelelő gép, ráadásul a pénze is megvan rá.
(#35229) Csigger: én a Latitude-öt venném ha másért nem, hát a fém zsanérok és a 3 év helyszíni garancia miatt. Ennyit szerintem nem ér a ProBook. Az IdeaPad meg nem említhető egy lapon az utóbbi kettővel.
(#35228) tvamos: mennyi pénzed van rá? 8GB fölé bővítés az éppen necces, azt hiszem nem támogatja olyan sok gép - ez persze nem 100%-ig biztos
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #35228 üzenetére
Egy árkategória jó lenne, de szerintem neked is Lenovo Y570/Asus N55 lesz a befutó bár 8gb feletti bővítést ezek nem tudják, de 8 miért nem elég?
Amúgy:
- Intel Core i3 2330M
- 4GB (8 gb bövíthető)
- 500GB
- GeForce GT 555M 2gbi5-ös verzióban plusz ~30-40 ezer...
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz Borote #35230 üzenetére
Én vettem annó egy gépet (Acer TM 7720G), majdnem ennyiért, akkor ez fullos volt úgy terveztem elhasználom legalább 5-6 évig, erre most megdöglött, most is így akartam gépet venni (időtállóság szempontjából), erre azt hallom, hogy ezek nem mennek el olyan sokáig. Nekem semmi szükségem asztalira (nem fogok ennyi géppel foglalkozni, egy is bőségesen elég). Szóval, ha az Y570 biztosan menne 5 évet (persze egyik sem biztos hogy elmegy addig, de az M6600 nagyobb eséllyel), akkor csak azt használnám. Nekem 1 gép kell azon van mindenem, bírja azt, ha egy két hétig nem kapcsolom ki, aztán csokolom. Amúgy ahol most lakom, nem is férne el egy asztali.
-
-
xlinux
tag
Sziasztok !
A Lenovo Y570-ben ha veszek egy op. rendszerrel megáldott gépet annak a winyojára van előre feltelepítve a WIN7 ?
Ha igen, akkor egy ilyen gépbe ha veszek bele egy plusz SSD-t hogyan fog elindulni arról a hivatalos WIN7 ? -
Borote
addikt
Naaaaa, olyat nekem ne mondj, hogy valami valahova nem fér el, egy kollégiumi szobában lakok már két és fél éve, ha én meg tudnám oldani, kb mindenki (Kb 7m^2 jut egy emberre)
Persze minden úgy működik, hogy kinek mi éri meg Nekem például ez a felállás jelenti a legjobb ár/érték mutatót.
Nade, jó gép az Y570, de nem mondhatom azt, hogy 5 évet ki fog Neked bírni, mert minden típusból folyamatos a meghibásodás, ez kb elkerülhetetlen, csak üzleti gépeknél alacsonyabbra lehet számítani. Ilyen szempontból az a Precision egy nagyon jó vétel, mert kb 5 évre lehet terjeszteni a garanciáját, ami azért elég nagy biztonságot hordoz magában.
Teljesítménye is jóval nagyobb, de ugye ennek elkérik az árát is. Ha nem sajnálod rá a pénzed, tőlem nyugodtan megveheted - csak abban legyél biztos, hogy Neked pont erre van szükséged.Mondjuk érdekes felfogás 5 évre tervezni, legalábbis ha játszani szeretne az ember, mert 3 év után már ez a hardver is erősen elavult lesz, és itt jön gépbe a consumer szó: fogyasszon a nép, vegyen új gépet 2-3 évente.
Minden esetre ha úgy érzed arra van szükséged, akkor vedd a Precisiont, nem hiszem, hogy megbánnád
xlinux: vagy kitapasztalod, hogy a one key recovery-vel hogyan tudod visszaállítani a az oprendszert az SSD-re, vagy egy linux live USB-ről bebootolsz és áttükrözöd az operációs rendszer partícióját, vagy szimplán letöltesz egy MSDN Win7 verziót - ez nem számít kalózkodásnak, feltelepíted, majd a gép alján lévő kóddal aktiválod és kész.
A driverek pedig fent vannak a gép egyik partícióján.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz xlinux #35236 üzenetére
Miért ne lenne jogtiszta? Az a lényeg, hogy meglegyen a licenszed, és hogy azt a licenszet csak az adott géphez használhatod föl. Ennyi a megkötés.
Első körben azért próbáld meg a OKR-vel, hátha az is fel tudja tenni az SSD-re, mert szerintem az lenne a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás.(#35233) tvamos: ez esetben kb 3 gépre szűkült le a kör, Lenovo Y570, Asus N55 és a HP DV6... de nem hiszem, hogy 8GB-nál bármelyik több memóriát fogadna
-
Vedro
tag
válasz Borote #35235 üzenetére
Számolj utána ha veszek 2 asztalit (240 össz és szerintem ez az alsó határ mivel kell monitor is) plusz egy normális olyan 140-150 (ami új és business, vagy felette) akkor vagyok 380 körül, amiből megvehetek egy majdnem fullos M4600 (ja átgondoltam elég a 15 coll full HD-val) szóval akkor már inkább az utobbi, legalábbis kényelmi szempontból jobban megéri, plusz 1-2 év után kibővíteni a garit 5 évre. Amire nekem kell játék terén arra jó lesz 5 év múlva is, mivel nem vagyok túl nagy igényű sem grafika sem játék terén.
-
B-L-A-C-K
titán
"Amire nekem kell játék terén arra jó lesz 5 év múlva is, mivel nem vagyok túl nagy igényű sem grafika sem játék terén."
Ilyen alternatívákkal akkor én úgy csinálnám ha 380-400 ezret szánnék 5 évi távlatban gépre, hogy vennék egy Y570-et, majd 2-3 év után eladnám, (kb 80 ezerért ellehetne), és ugye még 200 ezred mardt a 400 ból azaz 280 ezerért meg vennék egy újat, ami már akkor sokkal többet tudna mint egy m4600-es. Szóval ha nem vagy nagy igényű grafikára és játékra sem 2-3 évig egy Y570 bőven elég...Remélem érted amit írtam...
tvamos: Dell Precision M4600/6600 gépeket nagyon dicsérik brutális teljesítményűek, masszívak, erős VGA, és abban már van 16 gb bővítési lehetőség. Csak az áruk 400-500 ezer között mozog...
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
A gari alapból 4 év, amit az 5. évre ráérsz kibővíteni még a 4év lejárta után is! Vagyis van 4 év garid (bővítés nélkül) és 4 év 8 hónap után alaplap hibás lesz, 2 választásod van:
1.: utána jársz mennyi önköltségen javíttatni
2.: mennyi a garancia utólagos bővítése. (ezt ma senki nem tudja megmondani. Ha most akarod a +1 évet, az nyilván olcsóbb. Ha 4 év után, akkor már nem)Ha tudod mi éri meg jobban, értelem szerűen azt választod. Vagy ha mind a kettő horrobilis, elbontod....
FK8, Valoriani Baby 75
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #35243 üzenetére
Azokat az árakat ne nézd, belehet szerezni olcsóbban is...Az biztos hogy drágák de ahogy olvasgattam elég minőségi notik 2-3 embernek itt van M6600-asa dicsérik is nagyon, bár az tény én nem adnék ki érte 400-500 ezreket, de én ki se használnám...
Szerintem maradj a Lenovo Y570/Asus N55 alternatívánál, 200 ezer körül ha 3D-s munkát végzel szerintem nem találsz jobb alternatívát...De persze ha van rá több kereted akkor mindenképpen a Dell Precision gépek...
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #35247 üzenetére
Nem tudom. Egy jól felszerelt M6600 árfolyam és egyéb külső tényezők függvényében olyan 450-500eFt között van.
Nem tudom a 4600-as ehhez képest mennyi?!
És részemről azt mondom, hogy aki csak kíváncsi de nincs komoly vásárlói szándéka, az (ha másért nem, hát emberségből) ne is zaklassa a beszerző forrást ilyen-olyan árajánlat kérésekkel.FK8, Valoriani Baby 75
-
B-L-A-C-K
titán
válasz doser0717 #35248 üzenetére
Valóban nem akarok venni, de azért gondoltam megkérdezem: 1 mert érdekel, 2ő meg ha más esetleg (akár itt, akár ismerősi körömből) ilyet akar venni valami árbehatárolás jó lenne, gondolom aki jobb áron tud annak is jó ha esetleg vennének, mivel gondolom nem ingyen szerzi be...
-
doser0717
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #35249 üzenetére
Persze, ez tiszta. De eddig még csak M6600 jött, 4600-ról nem tudok.
Ez a nem ingyen szerzi be dolog pedig... Ez nem olyan 'okosságos' dolog. Itt teljesen hivatalos minden. Ha az ipon-nál, usanotebooknál, laptopszalonnál, stb. veszel gépet, ott is meg van az üzletnek a haszna. Itt is éppen annyi van. Nem több, nem kevesebb.
Ha aktuális lenne, akkor van külön Precision topik már, ott megtalálod a forrást is.FK8, Valoriani Baby 75
Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest