Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz biga #32871 üzenetére

    Ez igaz a DIY eszközökre is, ha nem véded semmivel, minimum egy jobb tularamvédett konnektorral. Természetesen szerviz is megjavitja az esetleg meghibasodott NAS-odat, amig garos (ha a hibat lefedi) ingyen, utana meg ugye...

    Megfogtad a lényeget - ja nem... ;] Nem a túláram a lényeg, hanem egy épített NAS esetében, ha behal a táp vagy az alaplap, tudsz bele venni csereszabatos (akár használt) alkatrészt, és simán működni fog mondjuk MSI helyett egy Asrock vagy Giga lappal stb. Egy mikroszerver vagy pláne egy NAS eseténe, meg csak pontosan ugyanolyan alkatrésszel van esélyed életre kelteni, mivel zömében nem szabvány alkatrészek vannak benne.

    Ezt nem is értem. Ha 2 fizikai helyed van, akkor 2 eszközt tehetsz bele. Ez nem igy van a DIY-nél is? Ha a hazban 2 hely van, te tudsz beletenni 4-et is?

    A mondatból szvsz kimaradt egy 2-es, azaz helyesen:
    "Nem bővíthető. Ha 2 rackeset veszel, akkor 2 HDD-vel kell beérned."
    Egy épített cucc esetében, ki tudod cserélni csak a házat, ha több diszk kellene (feltéve ha elég előrelátó voltál, és sok SATA csatis alaplapot választottál - de ha nem, akkor még mindig kisegíthet egy bővítőkártya...).

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák