Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Champipi

    aktív tag

    Csontikka kérdezett Synology DS111 témában.

    Pár dolgot már írtam oda róla, az a lényeg, hogy ha ilyet szerete bárki is, akkor már inkább Qnap-ot kellene venni!

    Ugyanez, csak olcsóbb és fullra ugyanaz a feature listájuk is.

    DS111 - 57 000 Ft
    1,6GHz
    256MB ram

    TS119 - 42 000 Ft
    1,2 GHz
    256MB ram

    Különbség: 15 000 Ft!

    Amit én rühellek a synologyban:
    - Google Chrome-al akarom elérni a webes felületét, a Chrome folyton figyelmeztető ablakot dob, hogy a certificate nem megbízható. Lehet, hogy a Chrome hibája is ez, de az ingyen volt a synology meg arany árban.
    - Egyszer megpróbáltam egy Popbox v8-al összehozni a share-jeit, de istennek se ment. Később olvastam egy fórumon, hogy csak a gyárilag elkészített MUSIC, VIDEO mappák tartalmát látják a média lejátszók.
    - Azt a szopást, amyg ki tudtam publikálni a tűzfalamon senki nem kívánom. A UPNP technológiával elvileg a NAS csak átszól a Wifi Router-nek, hogy mely portookat nyissa ki, és egyből mennie kéne. De nem ment, a UPNP varázslót 40szer lefuttattam, de csak nem akart összejönni.
    - A webes felületén nem működnek a billentyűk, például egy fájlra Delete gombot nyomok, az nem törli le. Csak ha egérrel jobb klikk, a menüből deletét választok. Nekem ez bosszantó, mert a billentyűzet az nekem gyorsabb lenne.
    - iPhone tulajként az Apple féle élményre számítottam volna a Synology-tól is, ehelyett a méregdrága árért a fenti bosszantó hibákkal találkoztam.
    - Arra is számítottam, hogy majd "personal cloud"-ot fogok kiépíteni vele, mekkora királyság lesz, családom minden tagjának majd kiosztok 10 GB tárhelyet, ahová feltöltheti a képeit, és akkor megoszthatja barátaival, de ebből semmi nem lett, eygserűen nyűg az egész, nem adja magát.
    - Egy Hitachi 6400 fordulatos green disk (2 TB) került bele. Namost, leeht, hogy a disk a hangos, de a végerdmény az, hogy a nappaliból ki kellett raknom az előszobába, mert zavaróan hangos volt a kombó. A ventije surrogott, meg néha cirmogott a vinyó, amit ha egyszer hallok, azt pont nem érdekel, de ha este végig ezeket kell hallgatnom, akkor már gáz.
    - A készülékház kidolgozása nagyon gázos, két darabból van összerakva, és az illesztésnél van 1-2 mm eltérés és kicsit mintha sorjás is lenne a műanyag, nagyon lerombolja a minőség érzetet. Járt nálam egy 219+ modell is korábban, az sokkal jobb benyomást tett a fizikai megjelenésével.
    - Már amikor vettem akkor is láttam a Qnap-ot, hogy olcsóbb, de akkor azt hittem, hogy egyszer veszek NAS-t életemben, vegyem meg a legjobbat, meg azt láttam, hogy csak a Synology-nak vannak App-jai iPhone-ra. De közben kiderült, hogy a Qnap-nak is van, és a feature listája sem rövidebb.

    Ami jó:
    - Van benne torrent kliens, amit hazsnáltam uTorrent kliensben azt it is megtaláltam.
    - A letöltött fájlokat ki tudom csomagolni ott a NAS-on, ismeri a RAR-t. Ez azért jó, mert ha számítógéppel kellene kicsomagolni, akkor először átjönne a 16 GB-nyi adat a számítógépembre, ott a proci kicsomagolná, majd visszaküldené a 16 GB-ot a NAS-ra. Ha viszont a NAS-on csomagolok, akkor nincs felesleges 16 GB forgalmam.
    - Ha rádugom a laptopom közvetlen a NAS-ra LAN kábellel, akkor 50-80 MB/sec sebességgel tudok róla lehúzni filmeket, ami eléggé királyságos sebesség.
    - Az is jó, hogy a két diskes modelben gyengébb a hardware, ez viszont igaz, hogy nem redundáns, így nem véddi az adataimat, de így csak egy vinyót kellett bele venni, amitől olcsóbb a két diskesnél, valamint ha valami olyan nagyon fontos számomra, akkor rádugom a korábbról meglévő külső laptopvinyómat és arra csinálok egy mentést a fontos adataimről. Ha esetleg el is szálll 1,5 TB-nyi film, az meg nem érdekel.

    Összeségében, ha most kellene vennem NAS-t, akkor vagy Qnap 112-t vennék, hisz ugyanezt tudja, csak 15 000 Ft-al olcsóbban.

Új hozzászólás Aktív témák