Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsiráfnyál

aktív tag

válasz fairi #114966 üzenetére

Köszi !

Az a 75% AdobeRGB (a VG279QM esetében) általánosságban jó értéknek számít, vagy ilyen téren ebben az árkategóriában tudnak ennél más monitorok többet is ?

Nem vagyok benne biztos, hogy mi a jó megoldás. A Philips-nél a képarány és a képátló volt a szempont, az Asus-nál pedig a frissítési frekvencia, a színkezelés részleteinek egyik monitor kapcsán sem jártam utána.

Érdemes esetleg lekorlátoznom kicsit a Philips-et pusztán azért, hogy egyforma legyen a kettő (aztán majd megszokom), vagy ilyen szempontból inkább az lenne a helyzet, hogy az Asus-al mellé lőttem, rossz monitort választottam ?

Nem mondanám hogy rossz, amit látok, inkább csak az eltérés zavaró, ha a kettőt egymás mellé teszem. Ha csak a VG279QM-et használnám, nem vagyok benne biztos, hogy ezt egyáltalán észrevettem volna.

Illetve az mennyire számít extrém dolognak, ha az ember szoftveresen (nVidia control panel-ben) nyúl bele a fényerő / kontraszt beállításba ? Ezzel valahogy sokkal kellemesebb eredményt sikerült elérném, mint (csak) az OSD-vel. Nagy hülyeség ez, vagy bevett gakorlat ?

Új hozzászólás Aktív témák