- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poiro7
senior tag
válasz #74018560 #73142 üzenetére
Én is Benq tulaj vagyok. 13 monitort teszteltem le előtte, de egyiknek sem tetszett a bevilágítása. Most bő egy hónapja (tehát már nem vihetem vissza 14 napos elállással mint a többit) használok egy Benq EW2775 monitort. Végre nem világít a sötét a képembe mint a többi IPS "csodánál". Plusz ez rendelkezik egy úgynevezett Brightness Intelligence Technology-val.
Ez annyit tesz, hogy automatikusan beállítja a környezeti fényhez képest a képernyő fényerejét. Nem kell gombokat nyomogatni szemkímélő csodákért (blue light). Ezt anno egy LG tévén láttam nem értem miért nem terjedt el -
tabaga
tag
Köszönöm a választ!
Közben megnéztem az Oázis honlapján és ott már részletesebb leírás van a monitorokhoz, így kibogarásztam, hogy a hangod jackkel át tudom majd küldeni más hangkeltőre is.
Ez a VP239 elég jónak tűnik, vékony kávából ítélve ez is új modellnek tűnik. De akkor azt mondod, szerinted nem éri meg a 10e felárat a + 1" VZ249H javára? Vagy van vele más probléma. -
sixpak
nagyúr
Aloha.
100-120ezer körül szeretnék LG 21:9 monitort, melyik ajánlott manapság?
Csak 60hz-es modellek vannak ebben az árban?
Dell 24 inch-es full hd monitort váltana le.
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
deja vu
addikt
válasz Teklusz #73152 üzenetére
Nem drága, de azért megkérdezném hány éves, melyik rev.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Franklin
addikt
válasz Poiro7 #73156 üzenetére
A Blue Light és az automatikus fényerő-csökkentés nem ugyanaz.
Nem csak a magas fényerő lehet káros vagy kellemetlen, hanem a kékes színeltolódású fényforrás is, ugyanis gátolhatja a melatonin nevű hormon termelődését, ami az alvást segítené - magyarul az agy azt hiszi, hogy még nappal van, nem kell aludni.
Ha napnyugta után óvakodsz a kék fényű fényforrásoktól, akkor könnyebb lehet az elalvás. Erre jók a Blue Light csökkentő technológiák vagy programok (pl. PC-re a f.lux, Droidra a Twilight).
És ez csak egy a sok civilizációs ártalom közül, amire nem is gondolnánk és megnehezítheti az életet, de ez már nagyon offtopik...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van még egy félig meddig ide tartozó kérdésem.
Ha a PS4 Pro-val használnám ezt a monitort, akkor ezzel a monitorral vajon menne a HDR?
A HDR-hez a követelmény az, hogy 10bites legyen a megjelenítőben a panel nem?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
zoolio
tag
Tudja valaki, mi a különbség a Benq Low Blue Light és Low Blue Light Plus szolgáltatása között?
Utánanézve ugyanúgy négy állítási lehetőség van, csak más elnevezéssel. Vagy a Plus valamit másképp csinál? -
deligabi
csendes tag
Sziasztok!
Miért van ennyire kevés 32 colos WQHD monitor?
Oázisnál összesen három ilyet találtam:
BenQ BL3200PT
Philips BDM3270QP
ASUS PB328QFeltűnt, hogy ezek mind VA panelesek, illetve hogy nem gyárt ilyen felbontású/méretű monitort sem az LG, sem a Dell. Lehet tudni ezeknek az okát?
-
deja vu
addikt
válasz Teklusz #73172 üzenetére
3,5 éve nem gyártják. Az olcsóságnak ára van, a bizonytalanság. Írtam sokkal újabb még gyártásban lévő típusokat is, meg újakat is boltból amik benne vannak a keretben. Az, hogy meddig működik még, még az ikertesód sem tudja.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
sixpak
nagyúr
Köszi.
Néztem annak a kistesóját, az 58-ast, az mennyivel rosszabb?
Sajnos nv vga-m van, ezért a freesync felesleges extra, zöld kártyákkal nem működik, ha jól tudom.
Amúgy mennyire zavaróan nagyok a pixelek 34 inch-en?
Lehet jobb lenne egy 29-es?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Brekk
addikt
válasz sixpak #73174 üzenetére
A 29" es nem az igazi méret a 21:9 hez, elég alacsony. A 34" tökéletes, és a őpixelméret határeset, sztem ponta belefér kategória. Az 58 kicsit gyengébb, de vállalható. Igazából nem csak a freesync a különbség, kicsit komolyabb a 68as.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
cserri18
csendes tag
Sziasztok, 24" körüli monitorra van szükségem. Amire használnám: Office, Autocad (egész nap..) valamint Xbox és filmek.
Az xbox miatt kellene bele hangszóró, de mivel egész nap előtte ülök, fontos lenne ha szemkímélő lenne.
Hosszas nézelődés, fórum olvasás, értékelések értékelése stb után erre esett a választásom:
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/vx239h-w-p245494155/?gclid=CNWpkpHu89ACFYjJsgodxn4N5Q#
Szerintetek jó döntés? Tudtok esetleg jobbat javasolni 40-50 árkategóriában?
Olcsóbb még jobb lenne. Azt néztem, a hangszóró közel 10est dob az árakon, és nem nagyon dícsérik, lehet hogy felesleges..[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz cserri18 #73176 üzenetére
Esetleg Benq GW2470H vagy ha hangszoróval szeretnéd akkor HM végű?1hete vettem Office film játék konzolon net céljából egész nap előtte ülök és teljesen elégedett vagyok vele.
VA panel
Full hd
3év gyári gari
24"
HDMI
3.5 Jack
4ms
Ha környékbeli vagy az Oázisnál ki is tudod próbálni és 40 be bele is fér.
Elsőnek én is hangszorósat szerettem volna de van rajta 3.5 jack arra meg barmit rátehetsz pl egy bluetooth hangfalat aztán kész.
Próbáltam egy hanfallal ellátott Benq-t hát kb a telefonom jobban szól....ez meggyőzött hogy inkább jack.....Pr:)ly....
-
félisten
válasz cserri18 #73180 üzenetére
Az a BenQ AMVA paneles, ami jó a filmekhez, de profi munkára, CAD-re szerintem felejtős, neked jó minőségű IPS kell szvsz.
Dell P2317H, Asus VC239H, VX239H szerintem a minimum bármilyen kicsit is komolyabb munkához.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok,
ha egy Monitor leirásánál ez van:Features & Benefits
•Display Type : LCD Monitor
•Diagonal Size ( Viewable Size ) : 51cm (20.1") (51cm (20.1"))
•Panel Type : VA - Vertical Alignment & IPS - In Plane Switching
•Maximum Resolution : 1600 x 1200 Pixels at 60 Hz
•Response time / Brightness / Contrast Ratio : 16ms / 300cd/m2 / 800:1
•Dimensions w x h x d : 547.6 x 367 (extended / compressed) x 445.3 x 193.5 mm
•Weight (panel only - for VESA mount) : 5.2 kg (11.5 lbs)
•Weight (with packaging) : 9.6 kg (21.2 lbs)
•Features : VESA® 100mm Mounting, Anti-glare with hard-coating 3H, Slim Black or Silver Bezel, Includes Height Adjustable Stand
•Connectors / Ports / Slots : USB / 15-pin D-sub / DVI-D / S-Video / Composite Video Connectors
•Voltage Required : 100 to 240 VAC, 50 Hz to 60 HzAkkor az most IPS es vagy nem? Jó lehet ez a gimp mellé képeket szerkesztgetni? Ahogy nézem nem változnak a szinek külömbözö betekintési szögnél...
Amúgy a monitor egy DELL 2007FPb .
[ Szerkesztve ]
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
deja vu
addikt
válasz Geripapa #73185 üzenetére
Ezt a monitort két panellel szerelték, volt LG.Philips S-IPS változat és Samsung S-PVA paneles is.
-
hbalu
tag
válasz Geripapa #73185 üzenetére
Sziasztok!
Monitorvásárlásra adnám a fejemet, ugyanis már bőven ideje leváltani régi 19"-os Asus monitoromat. Ami fontos szempont lenne, hogy lehetőleg IPS paneles legyen, minél színhűbb, annál jobb.
Felhasználási területek: fotók szerkesztése, munka, böngészés, játék. Nincs kialakult márkahűségem, viszont a Dell IPS monitorjairól szépeket hallottam, így a jelenlegi listavezető nálam a P2417H vezet, ugyanis maximum 60.000 forintot szánnék rá. Nem zárkózom el használt monitoroktól sem, de a garancia fontos szempont, illetve kis árkülönbségnél inkább preferálnék egy újat. Milyen más Delleket, vagy akár más olcsóbb és vagy jobb típusokat tudtok esetleg javasolni ilyen igényekre, ekkora kerettel?Előre is köszi mindenkinek!
-
deja vu
addikt
Nem jó lesz az a Dell. Ennyiből az a legjobb új, de kalibráltasd. Gondolom nem kell széles színtér, ha meg mégis akkor talán ekörül már kapni használt U2413-at. 65-ért már láttam régebben.
-
törölt tag
ismét itt vagyok a freesync témával kapcsolatban.
ajánlottak nekem itt ilyen monitort (samut vettem).
ajánlottak hozzá kábelt is (ma érkezett meg).
r9 290x támogatja ezt, így ez nem lehet a hiba forrása.
viszont az eredmény változatlan.ilyenkor mi van?
most az fw végződés hiánya miatt nincs freesync, vagy az amd driver csak ennyit ír a monitorról?
körbenézve a neten a végződések csak a lokalizációt jelentik, hogy pontosan melyik régióba szánták, ettől függetlenül működnie kéne. több driverrel is néztem, jártam esőtáncot, áldozatot még nem mutattam be, bár lassan cipőzés lesz belőle...[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Geripapa #73190 üzenetére
Így:
1- Turn off your screen
2- Press simultaneously the 'Menu' and '+' button of the screen.
3- While holding the 2 buttons, press now the 'Power' button.
4- Once the screen in ON, unpress the 3 buttons.
5- Just press '-' button.Panel Code UW473 = S-PVA Samsung LTM201U1 - Some disembled proof
Panel Code HN210: S-IPS LG.Philips LM201U05 - Suspected, process of elimination.Képeket szerkesztgetni mindkettő paneles megjárja.
-
törölt tag
válasz #92888064 #73189 üzenetére
közben néztem r7 260 vga-val is, de ugyanaz a helyzet.
megnéztem a monitor pontos típusát is: LC32F391FWUXEN
esetleg az "L" betűnek köszönhető?
az ajánlásnál SVA panelt írtak, az aqua szerint VA panel van ebben a monitorban.
edigital szerint az "L" és "UXEN" nélküli is VA panellel szerelt.
vagy a webshopok leírásával ne foglalkozzak, és gyakorlatilag esélytelen típus alapján megfelelőt vásárolni?[ Szerkesztve ]
-
Tomo96
csendes tag
Nagyon érdekelne mi a vélemény az AOC I2475PXQU-ról
-
OgreImre
senior tag
válasz AxBattler #73181 üzenetére
CAD-re miért nem jó a *VA ? Pont AutoCad-nél például 2D-s rajzolásnál sötét háttér előtt fehér/színes vonalak vagy fordítva, itt nagyon fontos a jó kontraszt, nem? Szerintem CAD-re (ahol nem kell széles színtér) igenis jó a VA panel.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
félisten
válasz OgreImre #73194 üzenetére
Szerintem meg nem ad olyan éles, pontos képet, mint egy jó IPS.
Amúgy a P2417H-nak a PH tesztben külön dicsérték a kontrasztját, szóval azzal sem lesz gond.Ha meg mégis ragaszkodna az AMVA-hoz, akkor az IIyama monitorok között nézelődnék.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz #92888064 #73192 üzenetére
esetleg az ajánlott kábel sem jó hozzá?
ipon webshopot átnézve pár kábelnél van egy 4K felirat, akkor olyan kábelt vegyek?
eddig úgy néz ki, hogy fölöslegesen dobtam ki 100k-t az ablakon, szóval ezen már nem múlik.másik érdekesség, hogy ph szerint 1.2a szabvány kell a freesync-nek. viszont ilyen kábelt nem találtam sehol. aqua és ipon webshopot átnézve 1.2 volt a legjobb.
csak reagáljon valaki, vagy irányítson a megfelelő topikba.
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
Acer Predator XB271HUbmiprz - SIKERES MEGRENDELÉS
-
MeszarosB.
tag
Üdv! Elsősorban használtan, 40k-50k körül keresek 23-24" os Dell monitorokat.
Jelenleg egy Dell 2312HM tulajdonosa vagyok, ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve.
Érdekelne, hogy melyik típusokra lenne érdemes rákeresnem ebben az ársávban.
Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
törölt tag
freesync és a Samsung C32F391FW probléma megoldva.
találtam egy pdf-et ahol a 32. oldalon leírják, hogy:
freesync: C32F391FW* / C32F395FW* models are not supported.
vannak képek a menüről, ahol külön menüpontban van ez a funkció, de értelemszerűen nálam ilyen nincs.
szóval nehogy más is belefusson a dologba, nincs freesync támogatás. szóval ha legközelebb valaki ajánlaná, akkor ne freesync képes monitorként tegye.
nagyon rossz kör volt anyagilag, és szinte minden szempontból szarabb lett a helyzet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest