- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz galocza #45800 üzenetére
én sem értem minek erőltetik a gyártók
USB hangkártyám kék ledje olyan erős, hogy 1 méterre tőle a full sötét szobában olvasni lehet a fényénélMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
galocza
aktív tag
asszem u2414h lesz belőle. félig ezüst (amit nem akarok), 16:9 16:10 helyett (amit nem akarok), a testvéreihez - u2412m, p2414h - képest 8-10 ezerrel drágább (amit nem akarok), de legalább fehér a led és nem kell technikaórázni rajta.
már fogalmaztam magamban nektek egy szösszenetet, miért is fontosak nekem a korábban emlegetett kritériumok, de feladtam, nem kínozzuk egymást tovább.
legjobbakat,
g -
Tuki89
csendes tag
válasz galocza #45805 üzenetére
Szia
Most olvastam a kérdésed, és gondoltam megosztom veled a tapasztalataimat.Én nem rég vette dell u2412m-et és teljesen elégedett vagyok vele. Nálam is döntő szempont volt a 16:10 és hogy csak sima fekete legyen ne fekete ezüst mint például az u2414h amit szintén néztem, a 16:9 es méretaránya ellenére. A kék led, hát igen elég erőteljesen világít de ezt gondolom hogy szokható mindenképpen, én semmilyen zavaró dolgot nem vettem észre ebből kifolyólag!
-
SkyS1gn
félisten
Dell S2340L-re nincs és nem is lesz 72Hz mod?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
iIyama Vision Master 511 Pro-ról valami vélemény, meglátás, ajándékkupon?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz KAMELOT #45807 üzenetére
Lehet, valakinek számít, nem is kicsit. Nekem mondjuk 2 ÉVIG nem kéne "bulizni" mennem hozzá.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
adg
csendes tag
Hello.
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül:
- LG 24EA53VQ-P
- Philips 234E5QHSBJátékra, film nézésre, netezésre lenne használva HDMI-n keresztül.
"Nem az a szégyen ha elesel, hanem az ha nem tudsz felállni!"
-
-
Clemi
veterán
Üdv az uraknak!
A topic átböngészése után megtörtént nálam is a mai napon a monitor csere. Öt év szinte folyamatos használat után, egy Syncmaster 206BW került leváltásra egy Dell P2314H monitorral.Még kalibrálás előtt vagyok, tehát minden úgy van, ahogy lejött a szalagról, még a monitor menüjében se állítottam el semmit. A kapott lemezről telepítettem a monitor drivert és a vezérlő programot. Mindezt W8.1 alatt.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, viszont azért van ami zavar mégpedig nagyon.
1.) Ha bekapcsolom a monitor menüjében az Energy Smart funkciót akkor még a böngésző görgetése közben is állítja a fényerőt. Ennek ez a helyes működése? Azt gondoltam, csak a környezeti fény változásaira reagál.
2.) A monitor különféle módjai között, ha váltok, akkor mit változtat a rendszer, honnan veszi elő a használt beállításokat? Kérdezem ezt azért, mert a "Standard" a "Movie" és a "Game" módban szinte szellemképes lesz az egész kép, ami jól megfigyelhető a szövegeknél, mert minden betű körül aura van de ugyanígy minden vonal mellett, ahol egy bizonyos mértéknél nagyobb a sötét világos különbség. Olyan, mintha túl élesítené az egészet a rendszer.
Ezeken kívül már csak az lenne a szerény kérdésem, hogy van-e valami tapasztalati beállítás, amit érdemes megcsinálni, a kalibráláson kívül, illetve az előtt, vagy után.
Az utolsó kérdésem pedig csak annyi, hogy az a custom 75hz-es üzemmódot aktiváló monitor.inf fájl elérhető ehhez a típushoz, vagy egy másiké használható hozzá esetleg?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Rasiel #45796 üzenetére
Ha nem leszek lusta, "meghallgatom" majd a normál (venti nélküli) példányt, hogy tudjak infót adni.
Tegnap nagyon kialvatlan voltam, kicsit túldramatizáltam a dolgot. Bár a frekvencia, amin a monitor szól, tényleg valami iszonyat nyomasztó, most úgy 16 óra alvás után nem tűnik olyan hangosnak, azt hiszem együtt tudok élni vele. De lehet, hogy valami hangelnyelő szövetet terítek majd a monitor hátára (szellőzésre azért odafigyelve), mert azért most kipihenten is bántja a fülem.
-
galocza
aktív tag
válasz galocza #45805 üzenetére
utolsó update:
úgy nézem, p2414h lesz. a kézikönyv szerint ennél valóban kikapcsolható a kapcsoló ledje.
u2412m esetében a letölthető kézikönyv hibás, 60%-tól nem sokat tartalmaz, hiába töltöttem le vagy 20 nyelven a dell honalpjáról és néztem meg más forrásokon 10 verziót, mind olyan. a látható képek szerint azonban hiányzik ez a menüpont (energy settings) - ez ugyan nem jelenti azt, hogy nem dugták el máshová, de nem bíztató: a tftcentralos tesztben levő fotók szerint a menüpontok nem tartalmaznak ilyesmit.
az u2414h esetében pedig a vékony káva, az usb3.0, a fehér led és a modernebb csatlakozók nem tudják igazolni a 14e ft árkülönbséget.
köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált, kiemelten annak a két fórumozőnak (Tuki89, parkr), akik ebben sikerel is jártak.
g -
Clemi
veterán
A korábbi kérdésem még érvényes, de kiegészíteném annyival, hogy kalibrálni melyik csapatot ajánlanátok? Esetleg kiszállással?
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Egy iiyama Visiom Master Pro utodjat keresnem. A kerdes, hogy mekkorat csalodnek egy ViewSonic VX2270SMH-ben? A masik amit kineztem, az egy Acer Maestro226DXbd, de ehhez csak 1 ev garancia jar, az elozohoz 2.E30 (oo=[][]=oo)
-
KAMELOT
titán
válasz Synthwave #45815 üzenetére
Ha még középsuliba jársz akkor megértem, de aki dolgozik és nem szórja el hülyeségekre a pénzt annak megvan 1-2 a pénz a monitorra. Úgy kell gondolkozni, hogy későbbiekben nehogy a szemed kárára menjen a xar monitor. Mert egy szemüveg vagy egy műtét 100x többe kerül mint a monitor és utána csak kínlódás van vele.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz KAMELOT #45824 üzenetére
Ja, amíg kint voltam németben, 30 eurora én is azt mondtam, hogy egál, menjen.
De 70 ezres gázszámla mellett elég nehéz a szemedre vigyázni. Welcome to Hungary.
-
Isual
veterán
Bármelyiket. Mindkettő vállal kiszállást. (Oázisos részleteit itt olvashatod.)
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
KAMELOT
titán
válasz Djsaba #45829 üzenetére
Végre valaki leírta! Hosszabb távon jobban kifizetődő a kicsit drágább, de minőségi cucc. Többi komponens lehet akármilyen, de a monitor legyen TOP, hiszen azt bámuljuk egész nap és nem a csíkokat a VGA-kártyán.
(#45832) kelzsoca: U2414H mehet![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz KAMELOT #45831 üzenetére
Én ezt pontosan tudom. 6 évig kereskedtem használt alkatrészekkel, meg 2 hetente / havonta volt új gépem. De lehet, hogy neki MOST kell monitor, nem 2 hónap múlva.
-
válasz Mercutio_ #45828 üzenetére
3 szintes családi házat (amire egy TONNA pénzt kéne költeni amúgy is), úgy, hogy édesapám rokkantnyugdíjas (hogy mennyit kap, azt inkább nem mondom, mert csak kinyílik a bicska) 6 éve, 62 éves édesanyám meg éhbérért kénytelen dolgozni a Magyar Postánál látástól vakulásig, hogy legyen valami nevetséges nyugdíja.
Ismét welcome to Hungary. Szégyen ez az ország, de ez már erősen OFF topik.
[ Szerkesztve ]
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és a nagy kínálatnak köszönhetően elég tanácstalan vagyok.
A keret 35 pénz magassága, sem filmet nem néznék rajta sem játszani nem szeretnék. Csak netezésre, office-ra kellene, méret sem túl fontos tényező, bár szélesvásznúban gondolom azért 20-22" az illendő. Olvastam az összefoglalót, ebben az I. szintben valami Benq monitort láttam, ami valamivel komolyabb. Nem ismerem a márkát, így szeretnék kérni egy kis feltérképezést egy "írástudó" topic lakótól.
Esetleg ez a monitor mennyire mellényúlás?
Köszönöm!Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
Clemi
veterán
A korábbi (#45816) számú hsz-re valami bővebbet valaki?
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Sziasztok!
Kicsit OFF de hátha.
3 monitoros megoldásnál lehat használni 1 db 23"-os 16:9-es és 2 db 19"-os 4:3-as monitort? Szimulátorozáshoz kéne. Van egy 16:9-es és egy 4:3-as monitorom. A 4:3 monitor csak VGA csatlakozóval rendelkezik. Fizikailag magasságra kb ugyan akkor de ugye a felbontás az más. [link] erre a videókártyára kéne rákötni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
szerintem akkor ha mind a 3 egyforma beállításon fog menni , de ... van aktív adaptered , hogy 3 monitort tudj kihajtani ??? Mert alapból 2-t fogsz tudni csak...
Analóg sztem felejtős lesz ... nem 100% , DVI - de majd jön aki jobban képben van ...
[What is SAPPHIRE FleX?]
1 x Dual-Link DVI-D
1 x Dual-Link DVI-I
1 x DisplayPort 1.2
1 x HDMI[ Szerkesztve ]
-
-
El Kebir
őstag
válasz #00983040 #45844 üzenetére
nem jó, három különböző kimenet kell.
de amúgy flex kártya [link] ott a leírásban, hogy tud 3 monitort meghajtani dp nélkül is...
"Display Support
4 x Maximum Display Monitor(s) support with 1 DisplayPort connected
supports up to 3 display monitor(s) without DisplayPort"(csak el kellene olvasni a kártya technikai adatait )
szóval kettőt a dvi-kről, meg egyet a hdmiről.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
wolf033
senior tag
A 3 egyforma monitor a stimm, hogy lehetséges de itt a kérdés, hogy különböző monitorokat lehet e 3 monitorosra csinálni és ráadásul csak vga csati van a régi monitoron. Nyilván azért fordult meg a fejembe eme okosság mert lecseréltem a régi 19"-os 4:3-as monitoromat.
-
Djsaba
senior tag
válasz madgie #45830 üzenetére
Azért ahogy olvastam tovább, nem ilyen egyszerű mindenhol a helyzet. De azt hiszem nincs is lehetőség arra, főleg panel-ban hogy te szabd meg, mikor /mennyi fűtés legyen. Vagy kéred , vagy semmi. És lehet hogy ráfázol, szó szerint értve is.Főleg, hogy az u2711 még jobban termeli a hőt is mi? ( lehet rosszul emlékszem..)
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
Igen, ennyiért jó vétel a Benq GW2265HM. Illetve MonitorGuru-tól még szoktam ajánlani ebben az ársávban 2 használt monitort, az egyik a HP LP2275W, a másik pedig a Dell 2209WA. Ezekre is vethetsz egy pillantást, bármelyikkel jól járnál.
(#45816) Clemi:
1.) Így van, ennek ez a helyes működése. Én, ha a helyedben lennék, akkor természetesen OFF-olnám azt a funkciót.
2.) Milyen kábellal van összekötve a PC és a monitor? Az alapértelmezett Windows 8.1 ClearType-szöveg beállításai meg vannak változtatva?Műszeresen fogod kalibrálni a P2314H-t?
Nincs elérhető 72/75Hz-es moddolt driver ehhez a típushoz. Nem találtam róla infót, hogy működik-e másikéval, de próba szerencse, meg lehet próbálni. Ha lesz infód róla, akkor egy visszajelzést írhatnál, ha gondolod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest