- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
elodman
aktív tag
válasz #67688960 #45450 üzenetére
izgi, thanx
milyen Led? Itt ugyanis igencsak szaki maestro megkülönbözteti őket:
http://prohardver.hu/tema/milyen_projektor-t_vegyek/hsz_11147-11147.html
Vagy ti nem éreztek ekkora különbséget szem-szadizás téren?és milyen CCFL-es moncsi vajh? Tán az alsóbb kategóriák jellemvonása lehet mindez?
---------
(#45449) *Ropi*thanx a fincsi infokat!
remélem, bőséges összehasonlítási alapod volt Led-essel összemérve a 2709-et?
WLed v. GB voltak a leváltott darabok, arra emléxel-e?Ugyi e fényerő csökkentés nem tette stroboszkóppá kedvenced...
thanx üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz elodman #45452 üzenetére
Megint általánosítasz egy vélemény alapján. Most akkor linkeljek be egy olyat, akit egyáltalán nem zavart se a PWM se a W-LED úgy egyáltalán sose (pl én is, de nem hosszú távon, ez tény) és akkor mindjárt nincs is probléma. Viszont ha valaki beírja, hogy neki rejtélyes módon a W-LED PWM mentesen fárasztóbb, mint a GB-LED, akkor annak bizonyosan van valóságalapja. hm....
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
*Ropi*
félisten
válasz elodman #45452 üzenetére
"remélem, bőséges összehasonlítási alapod volt Led-essel összemérve a 2709-et? "
Elég sok monitorral kerülök kapcsolatba ügyfeleknél a munkám során (többet kalibráltam is), így bőven van viszonyítási alapom.
"WLed v. GB voltak a leváltott darabok, arra emléxel-e?"
Nem LED-eseim voltak, mert azt nem szeretem. Eizóm van még mellette, az is CCFL. Egyébként a konzumer monitorok WLED-esek, mert az [R]GB-sek jóval drágábbak: azokat inkább a broadcast technikáknál használják.
"Ugyi e fényerő csökkentés nem tette stroboszkóppá kedvenced..."
Nem. Most éppen 100 Cd/m2-re kalibráltam pár napja, de az sRGB-hez kellő 80-on sem volt vele semmi gond, mint pár hsz.-al korábban írtam.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
BonFire
veterán
válasz *Ropi* #45440 üzenetére
A 2709-et már sehol sem találom (gondolom, ez 27"-es méret), de ebben a méretben, főleg a DELL számomra megfizethetetlen. Sajnos az ár itt már inkább a százezerhez közelít, és nincs olyan isten, hogy ekkora összeget záros határidőn belül összegereblyézzek. Sajnos a monitorvásárlás pedig nem tűr halasztást, már "tegnapra" kéne, így szorít az idő, és szorít a pénzügyi keret is.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
törölt tag
sőt, aki írta hogy nem bírta az azt is írta hogy még úgy se bírta hogy levette 80-ra a fényt( 80% fény iszonyat sok a pwm mentes wlednél), de ha 20-ra vette le akkor is van amikor sok, én van hogy 10% alá megyek, sőt van hogy nullán van
elodman: "Természetesen próbáltam mindent. Fényerőt már 80 kandelára levettem," no comment
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz elodman #45444 üzenetére
Szerintem ez jogos aggály, sajnos elég nagy a minimum fényereje a jószágnak (nekem így borult időben nappal is a minimum fényerő "áll szemre" rajta). A PWM-je elég okés szerintem, én csak a "kézrázós" trükkel tudom tetten érni, holott W-led esetében engem tud nagyon zavarni (ott a tekintetem irányának változtatásánál is nagyon szembetűnő volt). Gondolom kisebb amplitúdójú a PWM-je, és úgy sejtem inkább szinuszos lehet, mint négyszögjeles (amit W-led esetében tapasztaltam).
Nekem egyébként a PWM mentes GB-led (U2713H) még nyugisabbnak tűnik, de a jobban leszabályozható fényerőt leszámítva nem tűnik érdeminek a különbség.
*Ropi*: Ha ennek a monitornak (2709W) a fényerejét a kontraszt leszabályozásával viszed le 80Cd/m2-re, akkor milyen statikus kontraszt értéket kapsz?
-
BonFire
veterán
válasz I3EI\ICE #45460 üzenetére
Köszi, megtaláltam. Az az igazság, hogy az 50 is úgy lett megállapítva, hogy az már kitolt összeghatár. Ez már számomra bevállalhatatlan. Szerintem mindenképp valami olcsóbb megoldás felé fogok kanyarodni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok!
Kb ~27-es IPS paneles monitor vásárlásán gondolkozom 100e alatt.
Egyelőre az LG 27MP75HM szimpatikusnak tűnik. Ti mit ajánlanátok? Köszi előre is! -
yodamastah
őstag
Valóban rejtélyes, értetlenül állok előtte most is. De nem írtam volna be a fórumba, ha nem lennnék biztos a dolgomban Mármint abban, hogy hiába volt jó képe a Benq-nak, a PWM mentesség ellenére nem bírtam elviselni. Lehetséges hogy más WLED modellekkel nem lenne bajom, és a Benq csinált valamit szarul.
Azt nem mondanám hogy nem zavar a PWM, mert látom még 360hzen is (u2412), de fárasztani nem fáraszt. Az említett monitor (pwm mentes benq) meg nem fárasztott, hanem kb fél óra után úgy éreztem hogy kiesik a szemem. Elhihetetd hogy próbáltam enyhíteni a dolgon beállításokkal, nem most látok először monitort vagy egyéb megjelenítőt De nem sikerült.
Azért remélem nem gond hogy megosztottam a tapasztalataimat, még ha egy ilyen negatív tapasztalat önmagában sokat nem ér...Bár teljesen nem vagyok egyedül ezzel, ilyen topikok felütik a fejüket itt ott a világban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45464 üzenetére
Nem a véleményeddel van a bajom, én mindent elhiszek, hanem azzal, hogy valaki minden negatív véleményt mindenkire és így magára (vagy leginkább magára ?) érvényesnek tart és tesz fel ilyen abszurd kérdéseket. Tök nem rólad szól a dolog, csak most éppen a te nyavalyád lett a tárgya ennek.
mod.: én maradok CCFL párti
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
"én maradok CCFL párti" Hát igen a Benq kalandom után úgy döntöttem inkább megtartom a 9 éves S-IPS ACD-t, pedig azt is le akartam cserélni.
Azt mondjuk nem tudtam hogy valójában RGB LED háttérvilágítás senkinek nincs. Ezek szerint a W2420R is BG LED + R foszforral? Mindenesetre nagy betűkkel az van az elejére pingálva hogy RGB LED
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45466 üzenetére
W2420R RGB LED. Ilyet vettél?
(#45468) yodamastah: Mikor, hogy? Elégedett vagy vele? Vegyes megítélésű monitor. Véleményes darab... (Kb az egyetlen RGB LED monitor. Nem hiszem, hogy akárhogy is érdemes W-LED-del összehasonlítani, pláne nem alternatívaként ajánlani...)
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
Hát előszor is használtam vettem és nagyon olcsó volt (olcsóbb mint a benq) Mielőtt megvettem elég sokat olvastam róla, itt a fórumban is volt róla szó sokszor. Ismerem a problémáit.
Az említett sávosodás nálam egyáltalán nem tűnik problémának. Sokan panaszkodtak arra, hogy nem tudják jól beállítani, főleg a gyári kalibrálóval. Na azzal nem is lehet az egy hulladék (spyder3). Félre mér mint állat, és eleve nem is jó LED-hez. Szerencsére az i1Pro-t támogatja az LG saját szoftvere, így olyan gamut kalibrációt tudok csinálni amit akarok. Pont ezért csaptam le rá, egyszerűen akartam hogy legyen HW kalibrálható monitorom
Orosz és német fórumokon homogenitás problémákra sokan panaszkodtak, szerencsére ezzel sincs gond. Jobb és bal alul kicsit melegebb, de kb 300-400k a differencia. Ez már picit látható de nem olyan rossz mint amiket olvastam (1000k környéke)
Természetesen ennek a példánynak is megvan a típushibája, hogy a kék bizonyos árnyalatai vibrálnak. A hiba kicsit a lilás tartományban van a jelenlegi beállításomon, emiatt meglehetősen ritkán látható. Fotosopban bármikor elő tudom hozni ha megkeresem a megfelelő tartományt, de amúgy tényleg ilyen heti 1x veszemn észre hogy csinálja. Röhely amúgy hogy így kiadtak egy ilyen minőségű és árú monitort ilyen hibával...
Pozitívum hogy nagyon szép stabil, "papírszerű" képe van. Főleg az ATW polarizer nagyon sokat segít ebben. Igaz csak olyan 800-850:1 kontrasztot lehet kipréselni belőle, de látványos nagyon ahogy a sarkokban tartja a kontrasztot a sötétebb képeken.
Szóval vannak hibái de azon az áron amennyiért el tudtam hozni, nem tudtam otthagyni. Nagyon jó játék ez a HW gamut kalibráció
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz yodamastah #45469 üzenetére
Nem hiszem el, hogy pont erre a montorra lyukadt ki a fórum ma. Tegnap belebotlottam Monitorguruék használt/demo kínálatában, és azóta vívódom, hogy elcsesszek-e már megint egy csomó pénzt a sokadik monitorra (2db kishibás LP2475W így is egy komód tetején díszeleg nálam kihasználatlanul)... De 70 ropiért nekem a WCG fétisisztának nehéz elengedni, pláne, hogy valaki pont ma dicséri itt topikban, ahol eddig inkább a hibái voltak kihangsúlyozva.... Yoda, mondd el -akár privátban- hogy Te mennyiért vetted, hátha attól lehiggadok
-
yodamastah
őstag
válasz I3EI\ICE #45472 üzenetére
Hát kb hasonló árban volt A natív gamut módjában szerintem használhatatlan, annyira színes a kép, hogy kiolvasztja az ember szemét. Viszont manuál (CMS) módban lehet kézzel olyat kalibrálni, ami a 75% szaturácós pontokkig kb sRGB, majd a 75% felett színesebb, kimegy az sRGB gamut mögé. Így nem csesződnek el a bőrszínek, de megmaradnak a széles gamut ütősebb teli színei.
Én nem mondom hogy vedd meg mert vannak hibái. (volt már ilyened nem?) Én is csak azért vettem meg mert tetszett az ATW és a HW kalibráció kombó. Egyébként az eredeti árának a felét se adtam volna érte ezekkel a hibákkal. Pl a homogenitás állítási lehetőséget kár hogy kispórolták belőle...
-
elodman
aktív tag
válasz I3EI\ICE #45459 üzenetére
thanx I3EI\ICE
de az U2713H- jó drága!! A többi PWM mentes GB Led vajh nem jó?
------
(#45457) gog
szóval kissé szkeptikus kend eme moncsival kapcs.ban?
---------
isual: milyen abszurd kérdéseket?
------
na csak sikerült felforrósítani a hangulatot, és pár tisztáznivaló is előcsalatott, thanx az infokért, Yoda. -
törölt tag
Sziasztok.
Sokfélét olvastam eddig az Ips, Tn monitorokról. Most egy asus tn-monitort használok, kifogástalanul működik. Azt szeretném kérdezni, tényleg annyival jobb az ips-monitor, hogy érdemes lecserélnem? -
Isual
veterán
"Jobb és bal alul kicsit melegebb, de kb 300-400k a differencia." - Az sok. (és röhej )
(#45472) I3EI\ICE : Hagyd a francba, nem ér annyit az a monitor. Azt meg továbbra sem értem, hogy WCG és monitorfetisizmus ide vagy oda, miért nem veszel egy normálisat és pont. Nem pedig ilyen-olyan elcseszett félkudarcokat, porfogónak.
-
dances
tag
Üdv!
A HP 23xi monitorral van valakinek tapasztalata?
Korábban Isual kolléga a kistesójáról elég korrektnek tűnő kalibrációs reportot mutatott.
Ezek az xi -s HP -k PWM mentesek?
(Nagyjából a P -s Dell -ekkel lehetnek pariban?)Only the Good die young.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Rasiel #45474 üzenetére
Volt, igen, de annak a kék "zizegés" mellett volt egy "pixelhibája" (igazából kosz a panel mögött) is, és azt 150-ért hoztam el egy outletből, ahol szerencsére a hibákra való tekintettel visszavették, és visszaadták a pénzem. 150-ért most sem jutna eszembe sem megvenni.
-
yodamastah
őstag
sok. kerdes mihez kepest... a 3 eves u2711emhez kepest a w2420 homogenitasa kivalo. de pl voltam az oazisban megnezni egy uj eizot es a bal illetve a jobb oldala kozt legalabb 500k elteres volt. vegul azert vettem me az lgt merr a tokom tele lett hogy 3 honap alatt minden monitor amit megneztem szar valamiert. 150k ig legalabbis.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz I3EI\ICE #45479 üzenetére
Szia!
Neked volt u2713H is, azzal mi volt a baj? Ha már leírtad akkor linkelhetsz is hozzászólást.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Rasiel
senior tag
Az egyik héten nálam járt U2410-nél a jobb felső sarokban volt kb. 400K eltérés, ami azért már eléggé szembetűnő volt.
(#45479) I3EI\ICE: Hát igen, 150k ezek, illetve a fórumban leírtak alapján tényleg sok érte. Szerintem ha jó állapotban van, és viszonylag keveset futott, akkor 70k-t megérhet.
(#45478) dances: Én úgy tudom, hogy PWM-esek. Az U2312HM-el egy árban vagy kicsit felette van/volt.
(#45476) devergo74:
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz yodamastah #45481 üzenetére
Ahhoz képest, hogy 50 Kelvin változást már kiszúr az ember (fotófeldolgozásra felejtős).
Utoljára amire emlékszem: egy frissen kalibrált Dell 2312 legnagyobb különbsége (Tehát nem pluszmínusz!) 150 Kevin volt.
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #45462 üzenetére
Akárhogy is forgatom, úgy döntöttem, inkább még kuporgatok egy kicsit, de gagyit nem veszek. Nyárra csak meglesz ez a pénz. A kérdés már csak az, hogy akkor fogok-e kapni ehhez a Dell2709wb-hez hasonló kategóriájú cuccot ennyiért (60 körül).
Amúgy arról lehet tudni valamit, mit jelent a névben a W és a B? Mert úgy látom, a B-s valamivel olcsóbb (megfizethetőbb).
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45481 üzenetére
Milyen EiZO volt? Kíváncsi vagyok.
"Ahhoz képest, hogy 50 Kelvin változást már kiszúr az ember" - Így, hogy "az ember", nem hiszem. 100K felett már inkább elhinném. 3-500K-t nyilvánvalóan.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
2436WFS volt szerintem. Az egyik fele zöldes volt a másik rózsaszínes. Nem nagyon, de ha már ennyire látni akkor az nem 100k difi.
Az u2711et azért adtam el mert rettenet foltos volt már a közepe és marhára idegesített. Főleg hogy hidegen még rosszabb volt, és várni kellett állandóan hogy bemelegedjen. Elegem volt belőle. Ezek után nem találtam semmit 150kig ami tetszett volna. Így most gyűjtök mert többe fog kerülni addig jó lesz ez a fos LG is
-
yodamastah
őstag
válasz *Ropi* #45484 üzenetére
50k-t ne viccelj már? teljesen homogén szürkén 100k talán difi ami elkezd látszani. Egy fotón 50k difit az életben nem veszel észre.
Kalibráltam rengeteg projektor amin 1000k difik is vannak a képen. A tulajdonosok addig nem is vették észre hogy szar a vetítő homogenitása amíg el nem kezdtem szürke ábrákat mutogatni
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45487 üzenetére
2436WFS ezt írd akkor. EiZO SX-től kezdődik. (Kivéve talán az S2243W-t.)
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz Rasiel #45483 üzenetére
Na most megmértem az LG-t (i1pro-val.) A közepe: 5720k bal alja: 5430k, jobb alja: 5550K, jobb teteje: 5500k, bal teteje: 5750k.
Eredetileg 5700k-ra kalibráltam, ez volt a cél. Szóval nem 3-400k, a difi a közepéhez képest hanem inkább 200-300k. természetesen ez a 2-300k már látszik tesztábrákon vagy világos ablakokon, de nem ordít le a képről. Fényerő homogenitás egészen jó, 129-135 kandela között mozog a fehér akárhova mérek.
-
*Ropi*
félisten
Jó, akkor a magam nevében beszélek: én kiszúrom. De nekem annyiból könnyebb, hogy folyamatosan tréningezve van a szemem a képek utómunkázása miatt is.
(#45488) yodamastah: Színes fotón valóban nehezebb, de fekete-fehéren bármikor.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz *Ropi* #45491 üzenetére
Így ok. "A zemerek" 99%-a garantálom, hogy nem.
"De nekem annyiból könnyebb, hogy folyamatosan tréningezve van a szemem a képek utómunkázása miatt is." - Nem ennyiből könnyebb, hanem ezért. Én is mondhatnám, hogy az emberek lazán ki tudják venni egy másik ember vakbelét, nekem persze annyiból könnyebb mert én havonta párat kikapok.
(#45492) yodamastah: Ma így van. Sajnos. Pár éve még azért bőven voltak jó cuccok. U2311H-tól, U2410, NEC PA231w, U2711 (tudom ez utóbbi nálad nem vált be).
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Akkor kezdtem el az ügyfeleim monitorait kalibrálni, amikor egy esküvői anyag átadása után a menyasszony szinte tajtékozva hívott, hogy mi ez a sz*r, amit nekik adtam...Rövid beszélgetésben megtudtam, hogy egy laptopon nézik...Másnapra áthívtam őket magamhoz, hogy hozzák el a lapost is. Megmutattam nekik a képeket az én monitoromon: nem kicsit csodálkoztak. Közben bekalibráltam a laptopjukat, majd mondtam, hogy most nézzék meg újra a képeiket...Nem győztek elnézést kérni, majd boldogan távoztak. Happy end.
-
Rasiel
senior tag
válasz yodamastah #45490 üzenetére
Az szerintem nem vész, láttam már rosszabbat is. Ha még rosszabbat is olvastál róla, akkor meg...
6500K-ra kalibrálok, nálam homogenitás kiegyenlítővel a képernyő tetején van eltérés jobb és bal oldalt, illetve középen egyaránt (luminance kb. 9-10 cd/m2-rel több, színhőmérséklet pedig kb. 150K-val kevesebb , tehát 6350K körül van). A többi részen szépen 6400-6500 között van és a fényerőnél is minimálisabb a differencia. Viszont a történethez az is hozzátartozik, hogy én nem level 2-ön használom a kiegyenlítőt...
Ez az eltérés is észrevehető, inkább fehér és szürke háttérnél, de engem nem igazán zavar. Pl. játékoknál, filmeknél ami észrevehető, hogy a fekete világosabb valamelyest a felső részeken, de az is inkább középtájt.
EA231WMi-n előbb kiszúrom ezeket az eltéréseket, elsősorban a jobb alsó részén.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz elodman #45475 üzenetére
inkább a véleménnyel, mert nekem naggyon fura, és nem is értem
80-as fény ezekkel este már retinakiller műfaj
szerintem jó a benq wledes cucca, és elégedett vagyok a low blue dolgukkal is
kifejezetten üdvözlöm a hozzáállásukat
persze ha lesznek jó rgb ledes monicsik jó árban, vagy még jobb technika akkor váltok, de szerintem az még min. öt év
az elején én is tartottam a wledtől, de inkább alulinformált voltam csak asszem -
Isual
veterán
válasz #67688960 #45496 üzenetére
"persze ha lesznek jó rgb ledes monicsik jó árban" - Nem lesznek. Jóformán nem is voltak.
(#45475) elodman: Ezért abszurd a kérdésed, mert ilyet írt gog, aki elvileg nem kezdő a témában. Felesleges műbalhé az egész.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz deja vu #45482 üzenetére
U2713H-t használok most is elsődlegesként. Az akkori árának alig több mint feléért vettem itt PH-n az aprón. Alapvetően elégedett vagyok vele, de feket homogenitása nem éppen tökély. Refurbished példány, a jobb alsó sarkán erősebb volt a glow, de a "hajtogatós" módszerrel sokat tudtam korrigálni rajta. Viszont enyhébb mértékben szinte az egész képernyőn foltos a fekete rajta. Én mondjuk ezzel együtt tudok élni, a w2420r csak amolyan perverzió lett volna részemről, de ha megvettem volna, akkor is az u2713h maradna főállásban. Pár napja még láttam egyébként egy LG w3000h-t 95-ért. Kicsit az is csábított, premiere-ben jól jönne a nagyobb munkafelület, no meg az OSD teljes hiánya ellenére szerintem az sem egy gagyi monitor. Egyszer összevetettem egy bejáratós U3011-gyel (erről vannak fotóim valahol) és meglepően kevés különbség volt. Persze egyik sem volt kalibrálva, és azóta sincs koliriméterem. A 3011 azért mind a fekete, mind a fehér homogenitásában jobb volt, de gondolom ebben vastagon benne lehetett az is, hogy a W3000H egy sokat futott példány volt, a 3011 meg gyakorlatilag zsír új.
-
deja vu
addikt
válasz I3EI\ICE #45498 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Igen tudom, azt is tudom kitől vetted, mondjuk gondolkodnom kéne a nevén. Föltűnt egy faszi aki 2413-at meg 2713H-t árult féláron, azt azóta se láttam aprón. Azt a két monitort nem ismerem amit említesz.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz deja vu #45499 üzenetére
Igazán kimerítő választ szerintem mások tudnának itt adni, én csak egy lelkes amatőr vagyok.
A W3000H meg a 3011 hasonló kaliberű jószágok, mint az U2713H, csak még CCFL háttérvilágítással, meg 30 colos, 16:10-es képarányú kijelzővel (2560x1600), illetve még agresszív tükröződésgátló bevonattal. A 3011 azt hiszem a legkomolyabb monitor volt, ami megfordult nálam, csak hát nagyon jó pénzt ajánlottak érte, nagyon nagy luxus lett volna megtartani. Ez a 2713 meg legalább light AG-s és nagyon energiatakarékos is. Az olcsósított Dellekkel foglalkozó kolléga egyébként 2713HM-et, meg 3014-et is árult szintén bagóért, csak gondolom annyira jó áron adta őket, hogy már nem volt szükség meghirdetni őket, hamar kialakulhatott egy vevőkör. Amikor én a 2713H-t elhoztam, akkor is volt nála épp egy 3014 is szintén eladó, ha jól emlékszem egy tízessel kért volna többet érte, mint a 2713H-ért, csak akkor még a 16:9-et preferáltam a sorozatok miatt (zavart az IPS-glow-t kihangsúlyozó fekete sáv alul, felül). Akkor még nem is tudtam, hogy a 3014-en van az Input lagot 10ms alá redukáló game mode, no meg most már a nagyobb munkaetrület miatt is azt választanám...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Alienware 500hz
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest