- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Mobil flották
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kanczy
veterán
Sziasztok,
Játékra és filmezésre kellene egy viszonylag jó ár/érték aránnyal rendelkező 22-24" monitor. Ami fontos, hogy IPS paneles legyen és hogy legyen rajta HDMI port, mivel egyszerre kötnék rá xboxot és pc-t. Másodlagos, de nem baj, ha relatíve kevés a késés, mivel reflexjátékokat játszom főleg. A keret mondjuk legyen 65-70e.
köszi
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Tusky
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam elég sok hozzászólást és most segítséget szeretnék kérni:
Notebookomhoz keresek külső monitort kb. 50E környékén. Ami a legfontosabb, hogy Photoshophoz használnám, fontos a színhűség. Nem ülök napi 10 órát előtte, alkalmi munkáim vannak.
Tetszene a Dell US2312, viszont olvastam, hogy túl nagy a fényereje még teljesen leszabályozva is. Ez mennyire zavaró (szeretek félsötét szobában dolgozni). Tényleg sokkal gyengébben kalibrálható,mint a 2412?
Szerintetek elég ezt megvennem vagy várjak és célozzam meg a 2412-t? Esetleg kinek mi a véleménye az Asus ML239H-ról? Állítólag annak mélyebbek a feketéi.
A Dell 2312-hoz most 3E-ért kínálnak pixelgaranciát és kalibrálást is, ez nem hangzik rosszul.
Még 1 kérdés a végére: ha külső monitorként használom laptopra, akkor van lehetőségem a kapott ICC színprofilt csak a monitorra használni, anélkül, hogy a laptop saját képernyőjét bekavarja? Bocsánat, azt az elvet vallom, hogy húlye kérdés nincs, csak fel nem tett...
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat!
-
tamas1985
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni az Acer p223w monitorról, tudom nem mai darab de lehetőségem lenne most egyhez hozzájutni és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra? Előre is köszi.
-
thorex
tag
Sziaztok !
Segítség kellene ,játékra szeretnék egy aránylag jó minőségű monitort venni. A kiszemelt egy Asus ML 229H típus, állitólag jó minőségű. Mi a véleményetek?
a választ előre is köszönöm -
Bálint85
senior tag
ebből ki tudjátok olvasni , hogy a monitor tudja e a 70 vagy a 72 hz képfrissítést?
d-sub, dvi, hdmi esetén melyiken melyiket tudja?
- Horizontalfrequenz Analog: 31 – 81 kHz Digital: 15 - 68 kHz
- Vertikalfrequenz Analog: 55 – 76 Hz Digital: 49 - 61 Hz
- Videobandbreite Analog: 148,5 MHz, Digital: 148,5 MHzhttp://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Kanczy
veterán
válasz stranger28 #27904 üzenetére
A HDMI átalakítót mire érdemes rakni, illetve el fog férni a két csatlakozó egymás mellett?
köszi
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Bálint85
senior tag
válasz stranger28 #27909 üzenetére
EIZO FS2333W
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
titán
túl nagy a fényereje még teljesen leszabályozva is. Ez mennyire zavaró
Lehet zavaró.Tényleg sokkal gyengébben kalibrálható,mint a 2412?
Nem hatalmas a különbség.Esetleg kinek mi a véleménye az Asus ML239H-ról? Állítólag annak mélyebbek a feketéi.
Kontrasztban és feketébe a 2412 jobb nála, a 2312-vel van kábé egy szinten.van lehetőségem a kapott ICC színprofilt csak a monitorra használni, anélkül, hogy a laptop saját képernyőjét bekavarja?
Igen.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jediweb
aktív tag
válasz thorex #27907 üzenetére
Én tutira a DELL U2212HM -et venném ... és csak pár ezerrel drágább
Nekem is az van , egyszóval : tökéletes ...
Egyébként alap 60 Hz megy win8 alat xp -én ment alapból 75Hz nem tudtam olyan alkalmazást futtani ahol kijött volna a kül. nekem speciel jó 60 Hz -n is ..[ Szerkesztve ]
jediweb
-
Kanczy
veterán
Valaki esetleg tud küldeni privátban egy bp-i boltot, ahol van raktáron U2312HM és megbízhatók? Szóval van egy bevált helyetek a sok ajánlgatás mellé, ahonnan garival, még a héten be tudom szerezni?
köszi!
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Kene egy kis szakmai segitseg. Vacilalok, hogy milyen monitort vegyek magamnak.
Jatekra kellene es filmezesre. Azon gondolkodom, hogy valami minosegebbi 23 colos ips paneles monitort vegyek, vagy egy gagyibbat, viszont 27 colosat. Mit gondoltok?what should I do about this?!
-
harry
veterán
Így 30k körül Benq G2250/55 típuson kívül mi jöhet még szóba? Mármint tényleg +-3k, 38k-ért már ott a LG IPS224V. Lehet így is az lesz, azokra pixelgari is van... Mit javasoltok?
Konkrétan: LG 37.7k [link],
Benq G2255A 28.4k [link](mégsem, most nézem, ezen nincs dvi), akkor Benq G2255 28.8 [link] bár az a 600-as kontrasztarány nem tűnik soknak...[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Előzmény nem látszik: tehát szülői géphez kell, netezés, fényképnézegetés, semmi különös (nincs játék, film). Képek miatt gondolkodom IPS-ben, na meg mert már egész normális áron vannak, csak azért mégiscsak +10k, és alapvetően egy TN-nek is lehet normális képe, csak nem tudom, ez a 30k-s kategóriára mennyire igaz.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
sg22
senior tag
enis az ips fele hajlok, koszi sracok )
szerk: esetleg ajanlanatok 2-3 monitort ips panellel, amik jo vetelek? mar nem kovetem mi hogy merre, lattma kijott sok fele megfizetheto monitor, regen csak a dell volt, mostmar lg meg mindenki beszallt.
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
sg22
senior tag
27es is johet ipssel. olvastam par oldallal korabban, hogy lgnek van 80k korul 27es ips es monitora. az mennyire jo vetel?
sorry a dupla posztert de nem engedte szerkeszteni
-
sg22
senior tag
az itteni ajanlasok alapjan ezt a monitort neztem ki. hozza pixelgarancia + 90 euro. mennyire gaz ha azt nem kerem? mennyire gyakori h pixelhibasak a monitorok illetve mennyire rontja a kep minoseget? kalibraltatni ezt a monitort? ha igen otthon megtudom tenni vagy mindenkeppen elkell vigyem vkihez? mennyire fontos ez?
kosz
-
addikt
Fényes!!!
Amúgy végre egy dolog (termék), ami a Magyaroknak olcsóbb
Külföldön tudod csak megvenni?
Keress olyan boltot, ahol akcióban van a pixelgari, vagy olcsóbb, mert majd a monitor harmadáért...
...de ha meg pixel hibás lesz...A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Nekem is kéne egy jó minőségű 24"-os monitor játékra és filmnézésre 70 ezer körűl. Dell UltraSharp U2412M-t néztem ki de kiderűlt hogy az 1920x1200-as felbontás és a 16:10 képarány nem olyan jó játékra. Mit tudnátok ajánlani ennyiért? Válaszokat előre is köszönöm!
-
raziel01
veterán
válasz CsonkaImo #27930 üzenetére
"va és ips panel között van minőségbeli különbség?"
Nincs. Sőt a TN is ugyan az a minőség, nem is értem miért van más nevük.
Dell U2312-t vedd ne más szart. Egyébként a Dell U2412 még jobb lenne, meglehet ott szokni a 16:10-es képarányt. Filmeket nem fogja szétnyújtani.
-
ryori
senior tag
Xbox 360 hoz szeretnék egy 20"-22" monitort, milyen lenne jó hozzá?
Kell hogy legyen rajta HDMI és 3,5mm-s jack hogy a hdmi-n jövő hangot tudja a 2.1es hangszórón játszani.
néztem is 1et, ez a LG IPS224V nem is tudom nem lenne a 22" kicsi? max 40.000-m lenne rá
-
korcsi
veterán
válasz raziel01 #27931 üzenetére
A világ meg nem egy dimenziós, a TN nyílván nem a betekintési szögei miatt nyerő, az IPS meg nem a kontrasztja miatt.
Szóval az jó "befektetés" ha bő 15.000Ft-ot elköltesz arra, hogy fekete csík legyen alul-felül? Végül is meg lehet szokni. Illetve játékban előfordulhat, hogy kevesebbet látsz mint akinek 16:9-es monitora van?
Láttál már VA paneles monitort?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
válasz raziel01 #27936 üzenetére
És miért kell ezt harapófogóval kihúzni magából?
Véleményem, hogy segíteni kell a delikvensnek dönteni (információval legfőképp), nem pedig dönteni helyette...
schawo: ez igaz, bár kisebb mint 16:10-nél és egyre több a sorozat függő akit ez nem érint
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
harry
veterán
-
fatallerror
addikt
don't tell me what i can't do!
-
titán
válasz fatallerror #27941 üzenetére
Ehh elírás lehet. '14-es modellévnek nem sok értelme lenne.
Mindenesetre mostanában szinte minden hír a Dellről szól, dolgoznak a srácok.
(#27943) laszlohu
Nem, arra gondoltam, hogy a mozifilmek nem 16:9-ben, hanem 2.35:1 képaránnyal készülnek[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
laszlohu
addikt
válasz schawo #27937 üzenetére
Gondolom arra gondoltál, hogy ha 16:9 - es monitoron 4:3 - as filmet nézel, mert akkor a jobb és baloldalán van feketeség,
de ha 16:9 - es monitoron 16:9 - es filmet nézel, akkor nincs csík.
Csík csak akkor van, ha 16:10 - es monitoron 16:9 - es filmet nézel.[ Szerkesztve ]
-
Azúr77
tag
Üdv!Érdeklődnék a következő monitorról Asus WS229H Van vkinek tapasztalat?Játékra kellene főleg,keretem csak 30 és 40e között van.
[ Szerkesztve ]
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Rossy
csendes tag
Sziasztok. Vissza olvastam jónéhány oldalt viszont erről a monitorról nem találtam semmit: Dell S2440L véleményt szeretnék kérdezni és hogy maga a A-MVA panel milyen az ipshez képest és maga a monitor milyen lehet?
Még ez a 2 monitor jöhet számításba: U2312HM,U2412M
Vélemény?
A monitor Fps játékokra és tervezésre kéne!
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Akkor kérlek olvasd el ezt a tesztet a Dell S2440L monitorról!
Egyébként az Input-lag-ja nem is olyan rossz ..., ahhoz képest, hogy A-MVA paneles[ Szerkesztve ]
-
Rossy
csendes tag
válasz old_artist #27949 üzenetére
igen ezt a tesztet sajnos a korlátozott nyelvtudásom miatt nem tudtam elolvasni meg igazából olyan emberek véleményére lennék kíváncsi akik esetleg látták vagy használják valamelyiket. te melyiket választanád?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
- Acer G227HQL IPS monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest